Drawn to Death

I love rainbows, sparkles and death
by Κώστας Βλάχος on 10 Απριλίου 2017

Η ζωγραφική ανέκαθεν ήταν μια τέχνη, η οποία αναδείχθηκε από τον άνθρωπο στα προϊστορικά χρόνια όταν εκείνος προσπαθούσε να την χρησιμοποιήσει ως μέσο επικοινωνίας στους βράχους και τις σπηλιές. Παραμένει έως και σήμερα όμως μια ενασχόληση που μπορεί ν’ αξιοποιηθεί ως εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου, ενασχόληση πάνω σε διδακτικές ώρες σχολικών μαθημάτων, επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και να σκορπίσει το θάνατο σε διάφορους εχθρούς...

Εμ... Η τελευταία χρήση αφορά στον ψηφιακό κόσμο των κινουμένων σχεδίων και των βιντεοπαιχνιδιών. Εδώ έρχεται το Drawn to Death, ένα παιχνίδι από τη Sony που προσφέρει ένα δικό του μοναδικό τρόπο στις μάχες σώμα με σώμα. Πώς θα σας φαινόταν, αν οι καλλιτεχνικές σας δημιουργίες έπαιρναν σάρκα και οστά και έμπαιναν σε μια αρένα όπου ο πιο φονικός παίκτης θα ήταν και ο νικητής; Εξαιρετικό, ειδικά αν συνδυαστεί μ’ ένα υπέροχο γραφικό περιβάλλον!

Drawn to Death™_20170408202027

Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους ιστορία, αλλά ούτε και offline περιεχόμενο. Είναι καθαρά ένα game διαδικτυακού χαρακτήρα και ταυτόχρονα 3ου προσώπου. Στόχος σας είναι να είστε γρήγορος και αποτελεσματικός ενάντια στους αντιπάλους σας, που σε συνδυασμό με τον καλύτερο δυνατό οπλισμό θα σας κάνει ν’ αναδειχτείτε στο βάθρο του νικητή. Το Drawn to Death είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν απλά να κάνουν ένα διάλειμμα και να ξεδώσουν δίχως έλεος.

Το όλο concept είναι βασισμένο στις διδακτικές ώρες του σχολείου που μοιάζουν βαρετές για πολλούς νέους. Γι’ αυτό αν δείτε το intro πριν το κεντρικό menu, θα παρατηρήσετε πως βρίσκεστε σε μια αίθουσα διδασκαλίας, όπου ο καθηγητής κάνει το μάθημά του, αλλά ελάχιστα παιδιά παρακολουθούν και κάποια εξ’ αυτών ζωγραφίζουν. Κάποιοι λένε πως αυτό που ζωγραφίζεις δείχνει και αυτό που νιώθεις. Όταν λοιπόν βαριέσαι και τα πράγματα δεν κυλούν σωστά, τότε μ’ ένα μολύβι και κανένα μαρκαδόρο, απεικονίζεις κάτι κακό και μοχθηρό.

Έτσι λοιπόν, αυτές οι ζωγραφιές ζωντανεύουν, εισέρχονται σ’ ένα ψηφιακό κόσμο και μάχονται μεταξύ τους κάτω από τη μουσική υπόκρουση της punk. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 6 χαρακτήρες που διαθέτουν διαφορετικά skills ο καθένας. Αρτιστικά είναι ό,τι πιο «σατανικό» έχουμε δει τα τελευταία χρόνια... και μας αρέσει! Ένας punk κιθαρίστας με φονικό όπλο την κιθάρα του, ένας καρχαρίας γένους θηλυκού που ρίχνει άγκυρα σε παίκτες, ένα αρκουδάκι με αλυσοπρίονο, δράκουλες κτλ.

Το Drawn to Death είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν απλά να κάνουν ένα διάλειμμα και να ξεδώσουν δίχως έλεος.

Το VG24 λέει

Φυσικά ο καθένας έχει το δικό του loadout, όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα όπλων και πιστέψτε μας δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Θα δείτε τα γνωστά RPG, assault rifles, snipers, sub-machine guns και θα σκεφτείτε «χμμ, οκ τα έχουμε ξαναδεί». Μετά όμως θα εμφανιστεί το τόξο με δυναμίτες, το όπλο με 4 πυραύλους, η φονική μπάλα του μπάσκετ μαζί με το κομμένο μισό σώμα του παίκτη, αλλά και ο θείος Joe ο οποίος έχει πεθάνει, αλλά ο τάφος του είναι φορητός και μπορεί να εκσφενδονιστεί το άψυχο σώμα του πάνω σε κάποιον αντίπαλο. Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι το JRPG που είναι μια κονσόλα που πετάει κασέτες από ένα παλιό ιαπωνικό παιχνίδι!

Drawn to Death™_20170408193251

Όμως, το Drawn to Death είναι αρκετά unbalanced θα λέγαμε. Πολλά όπλα είναι αρκετά ισχυρά και κάλλιστα θα μπορούσαν να υπάρχουν στο παιχνίδι ως boosters. Αντί αυτού, μπορεί ο παίκτης να τα επιλέξει στο αρχικό loadout και να προκαλέσει χάος έτσι απλά. Αλλιώς είναι να ξεκινάς με ένα απλό assault rifle κι αλλιώς με ένα Rocket Launcher ή με την overpower μπάλα του μπάσκετ και άλλα όπλα που είναι πανίσχυρα. Φυσικά δε χρειάζεται να γίνει κάποιο buff/nerf, αλλά να ληφθούν κάποια πράγματα υπόψιν.

Καθίσταται σαφές πως το παιχνίδι είναι αρκετά διασκεδαστικό και τρελό, γεμάτο ιδέες που δεν θέλουμε να σκεφτούμε γιατί ο ανθρώπινος νους τις συνέλαβε. Κάποιοι θα πουν πως είναι βαρετό και δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω από διαδικτυακές μάχες. Σύμφωνοι, αλλά γι’ αυτό δημιουργήθηκε. Για να είναι ρηχό και να βοηθάει τον κάθε gamer να ξεσκάσει είτε από τις υποχρεώσεις του, είτε από κάποιο παιχνίδι που ασχολείται καιρό. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα να ξεκλειδωθούν αρκετά skins και όπλα, ενώ οι παίκτες μπορούν ν’ αναρριχηθούν στον παγκόσμιο πίνακα κατάταξης μέσω των ranked matches.

Η multiplayer εμπειρία μπορεί να διαχωριστεί σε 3 επίπεδα:

Ranked: Core Team Deathmatch, Core Simple Deathmatch, Organ Donor, Brawl
Unranked: Team Deathmatch, Simple Deathmatch, Organ Donor, Brawl
Friendly

Ξεκινώντας με το ranked, εδώ θα παίζονται αγώνες όπου κάθε νίκη μετράει για να ανέβουμε στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ το unranked είναι περισσότερο για να κάνουμε δοκιμές με loadouts και skills. Το friendly mode είναι πιο custom και έρχεται με φιλικές διαθέσεις αφού μπορείτε μέσω της friendlist να κανονίσετε τα παιχνίδια όπως θέλετε.

Το Team Deathmatch είναι αυτό που ξέρουμε οι περισσότεροι και περιλαμβάνει μια μάχη 2v2 όπου η νικήτρια ομάδα είναι εκείνη που θα έχει 10 πόντους (10 kills). Στο Core Team Deathmatch η διαφορά έγκειται στα deaths τα οποία αφαιρούν 1 πόντο από την ομάδα. Το Simple Deathmatch είναι το λεγόμενο free for all όπου όλοι στρέφονται εναντίον όλων και με 10 πόντους (10 kills) κερδίζει ο καλύτερος. Στο Core Simple Deathmatch, η διαφοροποίηση είναι στα deaths και πάλι όπου αφαιρείται 1 πόντος.

Drawn to Death™_20170409100707

Καθίσταται σαφές πως το παιχνίδι είναι αρκετά διασκεδαστικό και τρελό, γεμάτο ιδέες που δεν θέλουμε να σκεφτούμε γιατί ο ανθρώπινος νους τις συνέλαβε.

Το VG24 λέει

Το Organ Donor είναι ένα mode αντάξιο της φιλοσοφίας του παιχνιδιού. Η μετάφραση είναι «δωρητής οργάνων» και είναι μια παραλλαγή του Capture the Flag. Ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να μαζέψει τις καρδιές που εμφανίζονται στον χάρτη και να τις τοποθετεί σε κινούμενα σημεία, προστατεύοντας τον εαυτό του μέχρι να γεμίσει η μπάρα τοποθέτησης. Αν πεθάνει, εμφανίζονται κι άλλες καρδιές γύρω από το σώμα του και ο εχθρός μπορεί να τις πάρει.

Τέλος, το Brawl είναι το mode εκείνο που χρησιμοποιείται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 2 παίκτες καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι μεταξύ τους, μέχρι κάποιος να πάρει 4 νίκες (4 kills). Μετά από κάθε kill/death τελειώνει ο γύρος και ξεκινάει ο επόμενος. Στο Brawl ένα παιχνίδι φτάνει μέχρι και 7 γύρους!

Όπως αναφέραμε και πριν, αρτιστικά τουλάχιστον, το παιχνίδι είναι πολύ καλό. Δεn σας κρύβουμε πως όταν είδαμε το trailer, λόγω των χρωμάτων, είχαμε τις αμφιβολίες μας αναφορικά με το πόσο θα κουράζει το μάτι. Κι όμως, με τις παλέτες που χρησιμοποιήθηκαν είναι αρκετά smooth οπτικά και δεν κουράζει τον παίκτη. Παράλληλα, το gore στοιχείο των θανάτων με τους διαμελισμούς σε συνδυασμό με τα εφφέ από τα όπλα, δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στο γραφικό περιβάλλον του Drawn to Death. Μην ξεχνάμε ότι ο σχεδιαστής του παιχνιδιού είναι ο David Jaffe που μεγαλούργησε στη σειρά Twisted Metal.

Το παιχνίδι δεν είναι απαιτητικό στον οπτικό του τομέα, γι’ αυτό και «τρέχει» με ευκολία στα 1080p αλλά με unlocked framerate. Kάποια framedrops όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν. Απλό περιβάλλον, με 4 το πολύ παίκτες και εκρήξεις που δεν δικαιολογούν προβλήματα διαχείρισης στη CPU και την GPU. Ηχητικά, η μουσική του προσφέρει απίστευτη ένταση και μαζί με τα splatter effects, μας εθίζει να παίξουμε κι άλλα matches. Ο χειρισμός είναι αρκετά απλός και πιστεύουμε πως κανείς παίκτης δεν θα δυσκολευτεί, αν και κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ιδιομορφίες στις κινήσεις του.

Drawn to Death™_20170409104049

Το Drawn to Death είναι αρκετά unbalanced.

Το VG24 λέει

Στα μειονεκτήματά του, αξίζει ν’ αναφερθεί πως παρ’ όλο που το unlockable περιεχόμενο είναι αρκετό, η ουσία βρίσκεται μόνο στα όπλα. Μπορεί τα skins των παικτών να είναι διαφορετικά, όμως δεν προσφέρουν νέα skills. Πόσο ώθηση μπορεί να σου δώσει ένα skin, συγκριτικά μ’ ένα νέο χαρακτήρα; Ειδικά όταν το παιχνίδι είναι multiplayer only. Τέλος, το matchmaking είναι αρκετά προβληματικό και δεν είναι λίγες οι φορές που περιμέναμε πάνω από 3 λεπτά στο lobby ή απλά κολλήσαμε στην start screen πριν από κάθε παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε λίγες μέρες είχαμε κάποια errors που οδήγησαν σε "forced stop of application".

 

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Drawn to Death

Συντάκτης
10 Απριλίου 2017
Developer

The Bartlet Jones Supernatural Detective Agency / SIE San Diego Studio

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PS4

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

4 Απριλίου 2017

Είδος

Third-Person Shooter

PEGI

18

Θετικά

+ Διασκεδαστικό gameplay
+ Αρτιστικά όμορφο περιβάλλον
+ Gore στοιχείο με συνδυασμό punk μουσικής
+ Όπλα πέρα από κάθε φαντασία

Αρνητικά

- Λίγοι χαρακτήρες
- Λίγα stages
- Μικρό unlockable content
- "Άδικο" weapons loadout
- Προβλήματα στο matchmaking

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
6.7
Συνοψίζοντας

Σε γενικές γραμμές, το Drawn to Death είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που με τις κατάλληλες προσθήκες μπορεί να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι εκείνο το game που θα ξεχωρίσει για την ιστορία του ή τα γραφικά που θα ρίξουν σαγόνια. Παρ’ όλα αυτά έχει μια δική του φιλοσοφία και έναν αρτιστικό χαρακτήρα που προσφέρει νοσταλγίας για την παιδική μας ηλικία που ζωγραφίζαμε ό,τι κατέβαζε το μυαλό μας.

Είναι τρελό, είναι σατανικό και δίνει την ευκαιρία σε όσους ασχοληθούν να εκτονωθούν με ένα διαφορετικό τρόπο από αυτόν, που ξέραμε μέχρι σήμερα στον κόσμο του gaming. Μπορεί να είναι multiplayer και να λειτουργεί μόνο με σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά η μουσική του, τα όπλα του και οι χαρακτήρες του είναι εκείνα που θα δώσουν το έναυσμα για τις αμέτρητες μάχες μπροστά σε πίνακες και μπλοκ ζωγραφικής! Φτάνει μόνο, να διορθωθούν τα μικρά τεχνικά προβλήματα που ενδεχομένως να ενοχλούν μαζί με κάποιες ανισορροπίες του gameplay.

6.5
Βαθμός
6.7
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
25%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
75%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1