Ender Lilies: Quietus of the Knights - Preview

by Άρης Φουρναράκης on 7 Μαρτίου 2021

Το Ender Lilies: Quietus of the Knights υπέπεσε στην αντίληψη μας εντελώς τυχαία και δεν χρειάστηκε παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα για να μας μαγέψει. Αποτελεί την πρώτη προσπάθεια των Live Wire, Adglobe Tokyo και της Binary Haze Interactive και παρόλο που βρίσκεται ακόμα σε early access μορφή, έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ ποιοτικό. Ήδη οι κριτικές που δέχεται στο Steam είναι κάτι παραπάνω από θετικές και μας έκανε εντύπωση πως δεν είχαμε ξανακούσει γι’ αυτό.

Χωρίς να χάσουμε χρόνο επικοινωνήσαμε με την εταιρεία και λίγη ώρα μετά ακούγαμε την εξαιρετική μελωδία του κεντρικού μενού του παιχνιδιού.

Στο Ender Lilies αναλαμβάνετε τον ρόλο της Lily, μιας ιέρειας η οποία ξυπνάει σε μια εκκλησία, χωρίς καμία ανάμνηση ή γνώση για το που βρίσκεται. Ο έξω κόσμος έχει καταληφθεί από τέρατα μετά από μια κατάρα που διαδόθηκε με τη βροχή. Η Lily δεν αργεί να καταλάβει ότι τα τέρατα είναι πραγματικά οι άνθρωποι του βασιλείου, οι οποίοι έχουν μεταμορφωθεί από την περίεργη βροχή και ότι μόνο αυτή μπορεί να λύσει την κατάρα, αρκεί να βρει την πηγή της.

Το σενάριο του Ender Lilies δεν μπορούμε να το κρίνουμε πλήρως γιατί προφανώς δεν το έχουμε δει να εξελίσσεται, όμως δεν θα το χαρακτηρίζαμε και πρωτότυπο. Στο early access θα μπορέσετε να παίξετε τρεις από τις οκτώ (τουλάχιστον) περιοχές που αναμένεται να υπάρξουν στην τελική έκδοση, ενώ η συνολική διάρκεια των περιοχών αυτών δεν ξεπερνάει τις τέσσερις ώρες.

Όσον αφορά στο gameplay, το Ender Lilies είναι ένα κλασικό metroidvania παιχνίδι με souls-like στοιχεία, ενώ υπάρχουν έντονες επιρροές από παιχνίδια όπως το Salt & Sanctuary και το Hollow Knight, κυρίως στην αισθητική και τη fast-paced μάχη τους.

Η κύρια διαφορά από τα παραπάνω παιχνίδια είναι ότι δεν μαζεύετε Souls ή κάτι άλλο για να δυναμώσετε τον χαρακτήρα σας. Η Lily με κάθε τέρας που σκοτώνει μαζεύει experience, για να ανεβάσει το επίπεδό της και κάποια από τα βασικά στατιστικά της. Αυτό είναι ίσως και το μοναδικό χαρακτηριστικό που δεν μας άρεσε, καθώς με κάθε θάνατο δεν υπάρχει κάποια "τιμωρία" (πχ. να χάσετε όλα τα Souls σας), κάτι που καθιστά το παιχνίδι αρκετά πιο εύκολο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας.

Μια ακόμα διαφορά έχει να κάνει με τα “όπλα” που χρησιμοποιεί η Lily για να προχωρήσει. Όπως είπαμε και πιο πάνω η Lily είναι ιέρεια, άρα δεν το «έχει» με τη μάχη. Μπορεί όμως να κάνει summon διάφορα spirits για να τη βοηθήσουν. Τα spirits είναι bosses και mini-bosses τα οποία έχετε κερδίσει και εξαγνίσει και σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Κάθε spirit προσφέρει διαφορετικές δυνάμεις και κάθε στιγμή μπορείτε να έχετε equipped έξι ξεχωριστά, χωρισμένα σε ομάδες των τριών. Δεν ξέρουμε αν αργότερα μπουν και παραπάνω, αλλά με μόλις έξι διαθέσιμα slots πρέπει να σκέφτεστε σε κάθε μάχη ποιοι συνδυασμοί των spirits θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε. Αργότερα θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε τις δυνάμεις τους, ξεκλειδώνοντας παραπάνω δυνατότητες.

Οπτικά, το Ender Lilies είναι πανέμορφο, με ιδιαίτερο art style και αισθητική. Η κάθε περιοχή διαφέρει τελείως από την προηγούμενη, ενώ τα bosses και τα mini-bosses εντυπωσιάζουν. Τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει το γκρουπ Mili, ένα αρκετά γνωστό Ιαπωνικό γκρουπ κλασικής μουσικής, με συμμετοχές σε αρκετά anime, όπως τα Ghost in the Shell και Goblin Slayer, αλλά και rhythm παιχνίδια όπως τα Cytus και Deemo.

Η πρώτη εντύπωση που μας άφησε το Ender Lilies είναι πολύ καλή. Σίγουρα το δείγμα ήταν μικρό, αλλά έχει όλα τα φόντα και τικάρει όλα τα κουτάκια, για να γίνει κάτι εξαιρετικό. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να το βρείτε σε early access στο Steam, ενώ σύμφωνα με τις εταιρείες παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, για όλες τις διαθέσιμες κονσόλες και το PC. Πραγματικά ανυπομονούμε για την τελική έκδοση.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Ender Lilies: Quietus of the Knights

Author

Άρης Φουρναράκης

Developer

Live Wire / Adglobe

Publisher

Binary Haze Interactive

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Nintendo Switch

Tested on

PC (Early Access)

Κυκλοφορία

21 Ιανουαρίου 2021 (PC Early Access)
2021 (PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Nintendo Switch)

Είδος

Metroidvania

PEGI

12

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1