Everybody's Golf (Closed Online Test)

PAR!
by Παναγιώτης Τριάντης on 29 Μαΐου 2017

Όταν ακούει κάποιος για τίτλο του Everybody’s Golf σίγουρα δεν ενθουσιάζεται, εκτός αν του αρέσει το είδος γενικότερα ή η συγκεκριμένη σειρά. Το συγκεκριμένο franchise δεν έλειψε από καμία γενιά κονσόλας της Sony κάνοντας την εμφάνιση της από το PlayStation 1 μέχρι και το PlayStation 3, ενώ έχει μεταφερθεί και στις φορητές κονσόλες της εταιρίας. Έτσι, έρχεται σιγά σιγά η σειρά του PS4. Με τον τίτλο να κυκλοφορεί τον Αύγουστο, η Sony διοργάνωσε μια κλειστή online beta από την οποία θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Καταρχάς, κληθήκαμε να φτιάξουμε τον προσωπικό μας χαρακτήρα. Οι επιλογές που μας δόθηκαν ήταν αρκετές παραπάνω από αυτές που θα περίμενε κανείς, επιτρέποντάς μας να φτάσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην εμφάνιση που έχουμε στην πραγματικότητα ή τέλος πάντων να δημιουργήσουμε τον χαρακτήρα που έχουμε στο μυαλό μας. Σχήμα κεφαλιού, μαλλιά, χαρακτηριστικά προσώπου, ρούχα, σωματότυπος και ύψος είναι μερικές από τις επιλογές που μας δίνονται.

Αφού είμαστε έτοιμοι, βρισκόμαστε σε ένα τεράστιο hub όπου μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα. Αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη σειρά, δηλαδή αυτό το open-world στοιχείο, με διάφορα πράγματα να λαμβάνουν χώρα στο περιβάλλον και τρεις διαφορετικές πύλες να μας οδηγούν στα κύρια modes του τίτλου. Ο παίκτης μας μπορεί ακόμα και να κολυμπήσει στις λίμνες του χώρου, να αναπηδήσει και να τρέξει στον χώρο. Η αλήθεια είναι πως η απόκριση στις κινήσεις του παίκτη δεν ήταν οι καλύτερες, αλλά κρατάμε το ότι μιλάμε για μια δοκιμαστική έκδοση και πως η καθυστέρηση ενός άλματος δεν επηρεάζει το παιχνίδι σε κανέναν βαθμό.

Όπως ήδη αναφέραμε, η beta αφορά το online κομμάτι του τίτλου και έτσι έχουμε πρόσβαση μόνο σε αυτό και το Turf War, ένα από τα multiplayer modes του τίτλου. Ξεκινώντας με το γενικότερο online κομμάτι, είχαμε την επιλογή να μπούμε σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Μέσα σε αυτή βρίσκουμε 9 courses που μπορούμε να παίξουμε με όποια σειρά θέλουμε χάρις στο free roam στοιχείο που έχει εισαχθεί στον τίτλο. Το περιβάλλον είναι αρκετά όμορφο και ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα της σειράς. Το γεγονός πως μπορούμε -κυριολεκτικά- να φέρουμε βόλτες και να “στήσουμε” το παιχνίδι μας όποτε και σε όποια πίστα θέλουμε το κάνει αρκετά πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό από το να μεταφερόμαστε αυτόματα από τη μία πίστα στην άλλη. Την περιοχή κοσμούν λίμνες που λειτουργούν και ως εμπόδια σε ορισμένες περιπτώσεις, κτίρια, αλλά και άλλοι χαρακτήρες που ζητωκραυγάζουν όταν τα πηγαίνουμε καλά.

Το Turf War είναι ένα από τα modes που θα συναντήσουμε στο online multiplayer κομμάτι του τίτλου. Μέσα από αυτό, οκτώ παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και σκορπίζονται στις διάφορες πίστες του golf που θα βρουν και θα προσπαθήσουν να πετύχουν τα καλύτερα σκορ. Κάθε πίστα παίρνει το χρώμα της ομάδας που έχει την καλύτερη βαθμολογία, κάτι που μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση η περιοχή ήταν η ίδια με αυτή του απλού online, ωστόσο ήταν αρκετά πιο διασκεδαστικό εξαιτίας του ότι έβλεπες ζωντανά τους συμπαίκτες σου και τους αντιπάλους σου να τρέχουν από εδώ και από εκεί και να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα τους.


Η closed online beta του νέου Everybody’s Golf δίνει ενθαρρυντικά στοιχεία για την εξέλιξη του τίτλου. Μπορεί να μην είδαμε πολλές πίστες, ωστόσο αν σκεφτεί κανείς πως μόνο μία περιοχή περιελάμβανε εννέα από αυτές, φανταζόμαστε τη μεγάλη ποικιλία που θα έχει σε συνδυασμό με τα multiplayer modes και τα πρωταθλήματα στο single player. To free roam στοιχείο του τίτλου δίνει πολλές δυνατότητες σε ένα παιχνίδι που μέχρι τώρα ήταν απλοί -και όχι τόσο διασκεδαστικοί- αγώνες του golf και ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το Turf War. Αναμένουμε περισσότερα με την κυκλοφορία του τίτλου τον Αύγουστο.


Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Everybody's Golf (Closed Online Test)

Author

Παναγιώτης Τριάντης

Developer

Clap Hanz

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

PlayStation Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

30 Αυγούστου 2017

Είδος

Sports

PEGI

3

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1