Fairy Fencer F: Advent Dark Force

Ετοιμαστείτε για πολλές μάχες!
by Δήμητρα Διαμαντούλη on 19 Ιουνίου 2016

Το νέο Fairy Fencer F: Advent Dark Force αποτελεί ουσιαστικά μια expanded version του fantasy role-playing game Fairy Fencer F που κυκλοφόρησε η NIS America το 2013 για το PlayStation 3 και το 2015 για τα PC. Η ιστορία του παιχνιδιού έχει ως βάση της τη διαμάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Συγκεκριμένα πριν από πολλά χρόνια υπήρχε η Goddess (καλό) που ήθελε να βοηθήσει τον κόσμο και ο Vile God (κακό) ο οποίος αντίθετα ήθελε να τον καταστρέψει και να φέρει το χάος.

Fairy Fencer F ADVENT DARK FORCE_20160611102942

Η μάχη μεταξύ τους ήταν τρομερή και ο καθένας προσπαθούσε να εγκλωβίσει τον άλλο χρησιμοποιώντας κάποια όπλα που δημιούργησαν, με την ονομασία Furies. Το αποτέλεσμα της μάχης ήταν τελικά το να φυλακιστούν και οι δύο, ωστόσο ορισμένα από τα όπλα που χρησιμοποίησαν έφτασαν και στο κόσμο των ανθρώπων. Τα Furies έχουν απίστευτη δύναμη και μέσα σε κάθε ένα από αυτά ζει και μία Fairy, ένα μαγικό πλάσμα δηλαδή. Τα Furies δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλοι οι άνθρωποι. Η επιλογή για το ποιος θα μπορέσει να τα χειρίζεται καθορίζεται από τα ίδια τα όπλα, τα οποία ψάχνουν να βρουν  επίλεκτα άτομα που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις κρυφές επιθυμίες που έχουν οι Fairies βρίσκονται μέσα τους. Όσα άτομα αποδεικνύονται ικανά να χειρίζονται τα Furies ονομάζονται Fencers.

Εμείς στο παιχνίδι αναλαμβάνουμε το ρόλο του Fang, ενός Fencer ο οποίος μαζί με τη βοήθεια της Fairy Eryn αλλά και κάποιων άλλων  χαρακτήρων που προστεθένται στη πορεία του παιχνιδιού,  προσπαθεί να βρει όλα τα Furies που βρίσκονται στο κόσμο των ανθρώπων για να μπορέσει να απελευθερώσει τη Goddess από τα δεσμά της. Η συγκεκριμένη πλοκή του παιχνιδιού είναι το ένα από τα τρία story paths που προσφέρει το παιχνίδι, με την ονομασία Goddess Story. Υπάρχουν επίσης τα Vile God Story και Evil God Story. Το πιο από τα τρία θα ακολουθήσετε εξαρτάται από τις επιλογές σας μέσα στο παιχνίδι. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θα σας πω για να μην σας αποκαλύψω τις εκπλήξεις που σας περιμένουν!

Το gameplay του παιχνιδιού βασίζεται σε turn-based μάχες, δηλαδή σε μάχες που πραγματοποιούνται με τη μορφή γύρων. Στις μάχες το αν θα ξεκινήσει πρώτος ο παίκτης, δηλαδή εμείς, ή ο αντίπαλος διαφέρει κάθε φορά. Οι φορές που θα εντοπίσουμε εμείς πρώτα έναν αντίπαλο και θα του επιτεθούμε θεωρούνται ως “Successful Symbol Attacks” ενώ στις περιπτώσεις που ο εχθρός καταφέρει να μας επιτεθεί πρώτος θεωρείτε ως “Enemy Ambush”. Σε κάθε γύρο επίθεση μπορεί να κάνει μόνο ένας από τους χαρακτήρες μας. Συνολικά τα άτομα που μπορούμε να έχουμε στην ομάδα μας σε μία μάχη είναι έξι. Εφόσον ένας από τους χαρακτήρες μας επιτεθεί για να μπορέσουμε να τον ξαναχρησιμοποιήσουμε θα πρέπει πρώτα να επιτεθούν και οι υπόλοιποι πέντε χαρακτήρες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε καλά τη σειρά με την οποία χρησιμοποιούμε τους ήρωες μας.

Κάθε ένα από τα μέλη της ομάδας μας είναι ένας Fencer έχει δηλαδή το δικό του Fury και τη δικιά του Fairy. Κάθε Fairy διαθέτει τις δικές της ξεχωριστές δυνατότητες/ικανότητες και αυτό έχει ως συνέπεια κάθε ένας από τους Fencers να μπορεί να χρησιμοποιήσει ξεχωριστές επιθέσεις. Για παράδειγμα άλλος χαρακτήρας μπορεί να κάνει επιθέσεις φωτιάς, άλλος επιθέσεις που βασίζονται στο νερό κλπ. Ο κάθε ένας από τους χαρακτήρες μας για να μπορέσει να εκτελέσει τις επιθέσεις του πρέπει να διαθέτει αρκετά XP (experience points) τα οποία αποκτά κατά τη διάρκεια των μαχών. Μάλιστα κάποιες από τις επιθέσεις μπορεί να απαιτούν και HP cost οπότε και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιες επιθέσεις χρησιμοποιούμε και πότε. Οι ήρωες μας εκτός από τις μπάρες των HP και XP διαθέτουν επίσης και τη μπάρα Tension Gauge. Η συγκεκριμένη μπάρα αυξάνεται κάθε φορά που πραγματοποιούμε επιτυχημένες επιθέσεις στους αντιπάλους μας ενώ αντίθετα μειώνεται όταν κάποια από τις επιθέσεις μας δεν βρει στόχο ή όταν προσπαθήσουμε να αποχωρήσουμε από μία μάχη αλλά δεν τα καταφέρουμε (fail escape).  Επίσης η αύξηση ή η μείωση του Tension Gauge εξαρτάται και από τη προσωπικότητα του κάθε χαρακτήρα. Όταν τελικά η μπάρα γεμίσει αρκετά αλλάζει χρώμα και τα μέλη της ομάδας μας αποκτούν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν Fairize. Με το Fairize οι χαρακτήρες μας αποκτούν τη Fury Form, μεταμορφώνονται δηλαδή με τη βοήθεια του Fury τους και της Fairy που βρίσκεται μέσα του, σε μια νέα πολύ πιο ισχυρή μορφή, ενώ παράλληλα αποκτούν και τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πολύ πιο αποτελεσματικές επιθέσεις.

Μετά από κάθε πετυχημένη μάχη οι χαρακτήρες μας αναβαθμίζονται, κερδίζουμε χρηματικά ποσά τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να αγοράζουμε health potions και διάφορα άλλα εξαρτήματα, ενώ εξασφαλίσουμε και Weapon Points (WP). Τα Weapon Points τα χρησιμοποιούμε μέσα από το Battle Option Menu για να αναβαθμίσουμε τις Fairies μας. Όπως είπαμε και στο κομμάτι της ιστορίας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βρίσκουμε και άλλα Fury εκτός από αυτά που χρησιμοποιούν οι ήρωες μας. Αυτά τα Fury δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως όπλα, ωστόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις Fairies τους. Συγκεκριμένα έχουμε τη δυνατότητα να τις συνδυάζουμε με τις Fairies που έχουμε ήδη στη κατοχή μας και να πραγματοποιούμε τελικά το Resonance Effect. Με το Resonance Effect τα stats των Fencers μας αυξάνονται, όπως το ίδιο συμβαίνει και με το επίπεδο των Fairies που χρησιμοποιούμε κάθε φορά. Εκτός από τις μάχες της βασικής ιστορίας, το παιχνίδι προσφέρει επίσης και τα Quests. Πρόκειται δηλαδή  για αποστολές που μας αναθέτουν διάφορα άτομα που συναντάμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα Quests είναι προαιρετικά και χωρίζονται σε διάφορα επίπεδα ανάλογα τη δυσκολία τους. Κάθε φορά που καταφέρνουμε να φέρουμε εις πέρας μια τέτοια αποστολή κερδίζουμε χρηματικά ποσά και διάφορα items.

Τα γραφικά του παιχνιδιού διατηρούν ένα anime-style χαρακτήρα. Οι ήρωες μας είναι αρκετά καλοσχεδιασμένοι με πολύ ωραίους χρωματισμούς. Το ίδιο ωστόσο δεν συμβαίνει και με το σχεδιασμό των environments. Δυστυχώς τα τοπία-πίστες στα οποία καλούμαστε να παίξουμε δεν έχουν λεπτομέρεια και αυτό κοστίζει αρκετά στο συνολικό οπτικό αποτέλεσμα. Η μουσική επένδυση πρέπει να ομολογήσω ότι είναι αρκετά καλή. Τα διάφορα κομμάτια που  συντροφεύουν το παιχνίδι καταφέρνουν να συνδυάζονται με την αντίστοιχη εικόνα με ένα πολύ αρμονικό τρόπο. Ειδικά τα tracks που συναντάμε στις μάχες είναι ιδιαίτερα δυναμικά και καταφέρνουν να σε βάζουν μέσα στο κλίμα του παιχνιδιού. Τέλος να αναφέρουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ αγγλικού και ιαπωνικού voice-over με αγγλικούς υπότιτλους.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Idea Factory International για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Fairy Fencer F: Advent Dark Force

Author

Δήμητρα Διαμαντούλη

Developer

Compile Heart

Publisher

Idea Factory International

Πλατφόρμες

PS4

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

29 Ιουλίου 2016

Είδος

JRPG

PEGI

12

Θετικά

+ Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιστορία με τρία διαφορετικά τέλη
+ Πετυχημένο σύστημα μάχης και αρκετά εύκολο στη χρήση του
+ Ωραίος σχεδιασμός χαρακτήρων
+ Ευχάριστη μουσική υπόκρουση

Αρνητικά

- Τα environments θα έπρεπε να είναι πιο λεπτομερή

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Το Fairy Fencer F: Advent Dark Force αποτελεί ένα αρκετά καλό JRPG που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις μάχες, διατηρώντας όμως παράλληλα και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Αν γενικά σας αρέσουν οι RPG και JRPG τίτλοι, πιστεύω ότι αξίζει μια θέση στη συλλογή σας.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1