Far Cry 5 (March 2018 build)

by Αντώνης Κοντοδήμας on 16 Μαρτίου 2018
Δείτε το Video Preview:

H CD Media, η επίσημη αντιπρόσωπος της Ubisoft για την Ελλάδα μάς κάλεσε στα γραφεία της στην Αθήνα, ώστε να δοκιμάσουμε ξανά το πολυαναμενόμενο Far Cry 5. To VideoGames24 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και περάσαμε ακόμη τρεις ώρες με το παιχνίδι, λίγο πριν την κυκλοφορία του, με μια σχεδόν final build έκδοση. Από τις 3 ώρες που είχαμε στη διάθεση μας, είδαμε για πρώτη φορά την εισαγωγική πρώτη ώρα της κεντρικής ιστορίας, ενώ είχαμε τις υπόλοιπες δύο ώρες ελεύθερες, ώστε να εγκλιματιστούμε στον ανοιχτό χάρτη του παιχνιδιού.

Οι τρεις αυτές ώρες πέρασαν πολύ ευχάριστα και γρήγορα, μα δεν μας έφταναν, αφού ένα παιχνίδι όπως το Far Cry 5 απαιτεί πολύ περισσότερη ενασχόληση. Κατά την πρώτη ώρα μας στο παιχνίδι γνωρίσαμε πολύ καλύτερα τον μεγάλο "κακό" του Far Cry 5, τον Joseph Seed ενώ είδαμε κάποιες λεπτομέρειες για την ιστορία, τις οποίες δεν μας έχουν προδώσει τα trailers μέχρι σήμερα. Τις υπόλοιπες δύο ώρες είχαμε την ευκαιρία να πολιορκήσουμε φρούρια, να σκοτώσουμε παρά την θέληση μας σκύλους αλλά και να βρεθούμε μέσα στο κλουβί μιας νεκρής αρκούδας, που ψάχναμε για να... "προσλάβουμε", ενώ βρήκαμε πολλές φορές τον εαυτό μας να γίνεται σκυλοτροφή αλλά και να προσπαθούμε να καταλάβουμε διάφορες περιοχές κάθε φορά με διαφορετική προσέγγιση αφού τα πράγματα δεν πηγαίναν όπως θα θέλαμε.

Ταξιδεύουμε για πρώτη φορά στην πανέμορφη και ορεινή Hope County της Montana, όπου φυσικά τίποτα δεν είναι ρόδινο, αφού η πόλη κρύβει ένα μεγάλο μυστήριο, τον επικίνδυνο "σωτήρα" των κατοίκων Joseph Seed, ο οποίος έχει δημιουργήσει τη δική του θρησκευτική ομάδα, την Eden's Gate, ώστε να προετοιμάσει "τα παιδιά του" -τους "peggies" όπως αποκαλούνται στο παιχνίδι- για το τέλος του κόσμου το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ κοντά. Στο παιχνίδι έχουμε τον ρόλο ενός πρωτάρη βοηθού σερίφη ο οποίος αποστέλλεται με μια ομάδα αστυνόμων να συλλάβουν τον Joseph Seed και φυσικά όλα θα πάνε στραβά. Χωρίς να μπούμε σε spoilers, o  Seed παρέμεινε ελέυθερος, καθώς ήταν "θέλημα Θεού" τα όσα έγιναν, σύμφωνα με αυτόν. Ο Seed είναι ένας πιστός στον σκοπό του αλλά κυρίως στον Θεό, ενώ οι εξελίξεις θα βάλουν τον παίκτη σε σκέψεις για το αν ο ψευδο-κύρηκας τελικά έχει δίκιο.

Κατά την επίσκεψη μας στην Hope County, ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με τους ακολούθους του Joseph Seed και πάντα μας έκαναν την ζωή δύσκολη, είτε προσπαθούσαμε να πάρουμε κάποιο φρούριο, είτε συναντώντας τους τυχαία στον χάρτη, πεζή ή με οχήματα. Άλλοι έπεσαν στην μάχη από τις σφαίρες του τουφεκιού μας, άλλοι από χειροβομβίδες αν το επέτρεπαν οι συνθήκες ενώ άλλοι έπεφταν από πολλά μέτρα μακριά και από μεγάλο ύψος με μόνο ένα βέλος κάτι το οποίο δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, σε αντίθεση με το να σκοτώνουμε δύσμοιρα σκυλιά εκπαιδευμένα από τους πιστούς της Eden's Gate. Οι Peggies με τους εκπαιδευμένους σκύλους βρίσκονταν σε κάθε γωνία του χάρτη, κάνοντας την περιήγηση μας δύσκολη σχετικά, αφού εύκολα ξεκινούσαν οι φασαρίες. Όπου δεν υπήρχαν Peggies, είχαμε την ελευθερία να ψάξουμε για loot, να συναντηθούμε με άτομα της αντίστασης ή τυχαίο κόσμο, που μπορεί να είχε κάποιο αποστολή για εμάς, αλλά και να ξεψαχνίσουμε λίγο περισσότερο τον χάρτη.

Υπήρχαν άπειρες δραστηριότητες στην τεράστια παιδική χαρά του Far Cry 5, με μερικά σκηνικά να μας φέρνουν αντιμέτωπους με σμήνη μελισσών και ένα ελικόπτερο με μεγάλο οπλοπολυβόλο. Είχαμε την ευκαιρία να ψαρέψουμε, να κυνηγήσουμε ζώα αλλά και να πέσουμε με αλεξίπτωτο, κάτι το οποίο δοκιμάσαμε χωρίς μεγάλη επιτυχία δυστυχώς.

Δεν θα μπορούσαμε να μην περάσουμε και λίγη ώρα με τα οχήματα του παιχνιδιού, αφού δεν μπορούσαμε να κρατηθούμε και  κάναμε αγώνες ενάντια στον χρόνο και ενάντια σε μανιασμένες άλκεις, άλματα και πτώσεις σε γκρεμό με γουρούνες, ενώ για πρώτη φορά στο franchise του Far Cry πιλοτάραμε και κανονικό ελικόπτερο. Επίσης ανεβήκαμε και σε πύργο, αφού η πλοκή το απαιτούσε, ώστε να αποκαλυφθεί ο χάρτης και φυσικά να απολαύσουμε την μαγευτική θέα για μερικά δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο σημείο έρχεται με ένα twist, που θα σας αφήσουμε να αποκαλύψετε, όταν παίξετε το παιχνίδι.

Δοκιμάσαμε το παιχνίδι στο PlayStation 4 Pro με τα γραφικά του σχεδόν τελικού build να δείχνουν ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας δεν είδαμε κάποιες ρυθμίσεις, αλλά λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως η Ubisoft μερίμνησε για την κονσόλα της Sony και θα συμπεριλάβει επιλογή για render mode σε 4K ανάλυση ή ενίσχυση των γραφικών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε παιχνίδι της εταιρείας.

Το Far Cry 5 ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή που έχει η σειρά όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά στη συνταγή αυτή προστίθενται συνεχώς νέα συστατικά, ενώ όσα είναι περιττά και την κάνουν άνοστη αφαιρούνται. Το Far Cry 5 έρχεται πιο αναβαθμισμένο από ποτέ ενώ κρατάει τον οικείο του χειρισμό του, το gameplay, το χιούμορ (και την σοβαρότητα αναλόγως), ενώ ταυτόχρονα φέρνει νέους μηχανισμούς και δραστηριότητες, με τα γραφικά του να κάνουν πολύ μεγάλη εντύπωση. Διαφορετικό, μα οικείο, γίνεται; Το νέο Far Cry είναι από τα λίγα παιχνίδια που αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Μας εντυπωσιάζει με τα νέα και λεπτομερή γραφικά του, μας κρατάει με το χιούμορ που πάντα είναι διάχυτο στις απίθανες καταστάσεις που δημιουργούνται λόγω του ανοιχτού του κόσμου και των πολλών πιθανοτήτων, αλλά και με τη σοβαρότητα της πλοκής, με τον κακό να μας βάζει πραγματικά σε σκέψεις εκτός του παιχνιδιού.

Τέλος, η Ubisoft υπόσχεται πολλά πράγματα για το μέλλον του παιχνιδιού με τρία DLC να είναι καθ' οδόν τα οποία θα προσθέσουν αποστολές στο Βιετνάμ, zombies και εξωγήινους. Το καλύτερο όμως είναι ότι θα μπορούμε να φτιάξουμε και να μοιραστούμε τις δικές μας πίστες στο Far Cry Arcade, όπου και θα υπάρχει μεγάλη ελευθερία, συμπεριλαμβάνοντας τα στοιχεία των DLC, αλλά και άλλων παιχνιδιών της Ubisoft.

Το Far Cry 5 κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου για PlayStation 4, Xbox One και PC (PCDD).

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε στα γραφεία της CD Media για μερικές ώρες σε PlayStation 4 Pro.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Ubisoft Montreal

Publisher

Ubisoft

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / XB1

Tested on

PlayStation 4 Pro

Κυκλοφορία

27 Μαρτίου 2017

Είδος

First-Person Shooter

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
50%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1