Far Cry: New Dawn

by Αντώνης Κοντοδήμας on 24 Ιανουαρίου 2019

Στις 23 Ιανουαρίου η CD Media, η ελληνική αντιπρόσωπος της Ubisoft στην Ελλάδα, προσκάλεσε το VideoGames24 στα γραφεία της ώστε να δοκιμάσουμε το νέο Far Cry: New Dawn, το οποίο κυκλοφορεί σε δύο εβδομάδες. Φυσικά, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και έτσι, για περίπου 3 ώρες, περιπλανηθήκαμε στην post-apocalyptic Hope County της Montana και όχι μόνο.

Αρχικά, δεν περιμέναμε σε διάστημα ενός χρόνου να δούμε ένα δεύτερο παιχνίδι Far Cry. Οι απορίες μας ήταν πολλές, ενώ οι τρεις ώρες που είχαμε στην διάθεσή μας μάς απάντησαν λίγες από αυτές και η εμπειρία μάς έκανε να ανυπομονούμε για την επίσημη κυκλοφορία, στις 15 Φεβρουαρίου. Η πρώτη επαφή μας με το παιχνίδι περιείχε άφθονο γέλιο, πιστολίδι ενώ μας έκανε πολλές φορές να αλλάξουμε τακτικές προσέγγισης σε Outposts και Expeditions (τα τελευταία είναι μια νέα προσθήκη στο παιχνίδι και θα τα περιγράψουμε εκτενέστερα λίγο παρακάτω).

Αρχικά, το Far Cry: New Dawn μάς μεταφέρει για άλλη μια φορά στη Hope County της Montana. Είναι το πρώτο άμεσο sequel σε παιχνίδι της σειράς και ξεκινάει 17 περίπου χρόνια μετά από τα γεγονότα του Far Cry 5. Το νέο παιχνίδι πρωτοπορεί, αφού για πρώτη φορά βλέπουμε 2 βασικούς κακούς και μάλιστα γυναίκες. Μιλάμε για τις δίδυμες αδερφές, τις Mickey και Lou οι οποίες ηγούνται των αιμοδιψών Highwaymen. H Hope County ξεκινά να ανθίζει από τις στάχτες της, όταν οι Highwaymen φτάνουν στην περιοχή αφού πρώτα έχουν λεηλατήσει και κάψει τα πάντα στον διάβα τους. Καθώς οι επιζώντες παλεύουν να στηθούν ξανά στα πόδια τους, εξαρτώνται από την δική μας βοήθεια. Ποιοι είμαστε εμείς; Έχουμε τον ρόλο ενός μισθοφόρου που φτάνει στη Hope County και, φυσικά, από εκεί και πέρα όλα πάνε στραβά.

Οι δραστηριότητες στον χάρτη του Far Cry: New Dawn είναι ατελείωτες, όμως εμείς δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε με τα νέα Expeditions, τα οποία μας μεταφέρουν εκτός του βασικού χάρτη και σε μερικές από τις πιο εικονικές πλέον-post-apocalyptic περιοχές της Αμερικής. Για παράδειγμα, ταξιδέψαμε σε ένα Αεροπλανοφόρο στην Καλιφόρνια και ένα λούνα παρκ στην Λουιζιάνα με σκοπό την ανάκτηση ενός πακέτου καίριας σημασίας. Οι αποστολές μάς επιβραβεύουν με προμήθειες, οι οποίες είναι σημαντικές για την κοινότητά μας αλλά και για τον οπλισμό που θα πρέπει να κατασκευάσουμε, μέσω του crafting. Όμως, για να έχουμε πρόσβαση στις νέες αυτές αποστολές, οι οποίες δίνουν έναν διαφορετικό "αέρα" στο παιχνίδι, έπρεπε πρώτα να συλλέξουμε Ethanol. H Ethanol είναι ό,τι πολυτιμότερο και σημαντικότερο στον νέο αυτό κόσμο αφού έχει αντικαταστήσει τη βενζίνη. Δώσαμε σκληρές μάχες με τους Highwaymen για την απόκτηση της στα γνωστά Outposts ενώ τρέχαμε να προλάβουμε πρώτοι τα -νέα στο παιχνίδι- Supply Drops από τον ουρανό.

Τα Expeditions, από όσα προλάβαμε να δούμε, φαίνονται ακρετά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Σε αυτές τις αποστολές, το Far Cry: New Dawn αγκαλιάζει τον over-the-top, υπερβολικό χαρακτήρα του και μας κάνει να νιώθουμε σαν action hero. Η δυνατότητα εναλλακτικών προσεγγίσεων αλλάζει αρκετά την εμπειρία, αφού μπορούμε να σκοτώσουμε τους εχθρούς έναν-έναν, κρυφά με το μαχαίρι μας, να τους εξοντώσουμε από απόσταση με sniper rifle και σιγαστήρα ή να ορμήσουμε ηρωικά μέσα σε εκρήξεις και zip lines. Αναμένουμε να παίξουμε εκτενέστερα τα Expeditions, γιατί μέχρι στιγμής διασκεδάσαμε αρκετά και ανυπομονούμε να δούμε το co-op (μόνο online) εν δράσει.

Το Far Cry: New Dawn υιοθετεί ένα light RPG σύστημα, όπως το αποκαλεί η Ubisoft.Τα στοιχεία RPG δείχνουν να είναι επαρκή, χωρίς να παίρνουν κεντρικό ρόλο ή να αλλοιώνουν πολύ τη Far Cry εμπειρία, ενώ παράλληλα καταφέρνουν να φέρουν μερικές αλλαγές στην προσέγγιση, οι οποίες είναι καλοδεχούμενες. Το παιχνίδι έγινε πιο δύσκολο και έτσι δεν είχαμε πάντα το πλεονέκτημα ενάντια στους Highwaymen. Τα όπλα μας ήταν αρχικά αδύναμα και οι κινήσεις μας έπρεπε να ήταν χειρουργικής ακρίβειας, αφού δεν είχαμε συνεχώς το πάνω χέρι.

Ο οπλισμός και οι εχθροί έχουν πλέον χωριστεί σε Tiers, οπότε τα όπλα που κουβαλούσαμε έπρεπε να ταιριάζουν με την κάθε κατηγορία εχθρών. Για πρώτη φορά στο παιχνίδι, έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας craft τα όπλα. Μπορούσαμε να φτιάξουμε από ένα απλό αυτόματο μέχρι και έναν εκτοξευτήρα δισκοπρίονων, με τον οποίο περάσαμε πολλή ώρα πετσοκόβωντας αλυσιδωτά τους Highwaymen. Τα όπλα, αλλά και τα οχήματα (που για πρώτη φορά παίζουν rap μουσική), ταιριάζουν στον post-apocalyptic χαρακτήρα του παιχνιδιού και δείχνουν αυτοσχέδια, έχοντας ως συστατικά διάφορα αντικείμενα από τα συντρίμμια του παρελθόντος. Περιττό να πούμε πως, παρόλο που τα όπλα που είδαμε ήταν πολύ διασκεδαστικά, το ζουμί φαίνεται να βρίσκεται στα πιο υψηλά tiers, τα περιεχόμενα των οποίων μάς κέρδισαν με την πρώτη ματιά και ας μην τα δοκιμάσαμε.

Η απεικόνιση του post-apocalyptic setting έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς ξεφεύγει από τα συνηθισμένα γκρίζα και μουντά τοπία. Στην περίπτωση του New Dawn, ο κόσμος είναι γεμάτος έντονα χρώματα. Η επιλογή αυτή είναι πολύ πετυχημένη και το setting είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στην πολύχρωμη εικαστική του αποτύπωση. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα "πειραγμένα" οχήματα, α λα Mad Max, τα οποία μας έφεραν ένα χαμόγελο στα χείλη. Παρά τις διαφορές του με τα αποκαλυπτικά σκηνικά που έχουμε συνηθίσει, το Far Cry: New Dawn τιμά τις καταβολές του.

Η επαφή μας με το παιχνίδι δεν μας επίτρεψε να δούμε τα πάντα, λόγω της περιορισμένης της διάρκειας και του μεγάλου πλήθους δραστηριοτήτων, όμως ήταν γεμάτη δράση και συνεχή αγωνία, αφού η ανάγκη για επιβίωση συνεχώς μεγάλωνε. Φυσικά, υπήρχαν και διάφορα ευτράπελα κατά την διάρκεια, όπως κυνηγητά με φίδια και ελάφια, αλλά και μερικές "ατυχείς" πυρκαγιές, ενώ εμείς δεν σταματήσαμε στιγμή να έχουμε τον νου μας για κάποιο Supply Drop από τον ουρανό.

Όσο για την πλοκή, το Far Cry: New Dawn φαίνεται να κρύβει μερικές ανατροπές, παρόλα αυτά πριν το πιάσετε στα χέρια σας, σας συνιστούμε να γνωριστείτε με το Far Cry 5 πρώτα, αφού το New Dawn είναι άμεσα συνδεδεμένο. Στο νέο κεφάλαιο, παλιοί χαρακτήρες κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ φυσικά γνωρίζουμε και νέους. Τα αγαπημένα και χρήσιμα Guns και Fangs for Hire επιστρέφουν με παλιά και νέα πρόσωπα.

Το franchise του Far Cry συνεχώς εξελίσσεται και θα ήταν νωρίς να πούμε πως ίσως το Far Cry: New Dawn είναι το απόλυτο παιχνίδι της σειράς, ωστόσο το νέο κεφάλαιο είναι διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα οικείο. Δεν το χορτάσαμε με τις τρεις ώρες που είχαμε στη διάθεση μας και ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για την κυκλοφορία του τον Φεβρουάριο. Δεν βλέπουμε την ώρα να επιστρέψουμε στην περιπετειώδη και γεμάτη χρώματα Hope County και να παλέψουμε για επιβίωση.

Το Far Cry 5 κυκλοφορεί στις 15 Φεβρουαρίου για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε στα γραφεία της CD Media για μερικές ώρες σε PlayStation 4 Pro.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Ubisoft Montreal

Publisher

Ubisoft

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4 Pro

Κυκλοφορία

15 Φεβρουαρίου

Είδος

First-Person Shooter

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1