Fast RMX

by Νίκος Λυμπέριος on 25 Μαρτίου 2017

Η Shin’en Multimedia είναι γνωστή για την μεγάλη υποστήριξη που δείχνει από την ημέρα της δημιουργίας της έως και σήμερα στις κονσόλες της Nintendo. Οι κυκλοφορίες της αποτελούν παιχνίδια που έχουν ως πρωταρχικό ρόλο την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας για την οποία δημιουργούν το κάθε παιχνίδι. Οι πιο πρόσφατες δημιουργίες του στούντιο που μάλιστα ανέδειξαν και το τεράστιο ταλέντο της ομάδας στην δημιουργία παιχνιδιών με εξαιρετικά βαθύ gameplay και άρτιο τεχνικό τομέα ήταν τα Nano Assault Neo και Fast Racing Neo για το Wii U. Το Nintendo Switch με την κυκλοφορία του ήρθε μαζί με ένα μεγάλο χαρτί για την στήριξη της πλατφόρμας, αυτό του The Legend of Zelda: Breath of the Wild, όμως η κονσόλα είχε ανάγκη και από παιχνίδια σε άλλες κατηγορίες όπως αυτή των αγώνων και με το Mario Kart 8 Deluxe να έρχεται τον Απρίλιο η Shin’en Multimedia ανέλαβε το δύσκολο έργο της στήριξης της νέας κονσόλας με την μεταφορά του Fast Racing Neo στο Switch ως Fast RMX.

Για όσους δεν έχουν παίξει την έκδοση του Wii U ή είχαν αγοράσει την απλή έκδοση, το Fast RMX αποτελεί την μεταφορά του Fast Racing Neo Deluxe. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι περιλαμβάνει τις 16 πρωτότυπες πίστες μαζί με τις 8 DLC και 6 επιπλέον νέες. Για τους νέους στη σειρά το Fast RMX μπορεί κάποιος να το περιγράψει ως ένα Wipeout χωρίς τα όπλα ή ένα F-Zero αλλά με περισσότερους αντιπάλους στις πίστες. Ο βασικός μηχανισμός του παιχνιδιού βρίσκεται στις μπλε και κίτρινες γραμμές που υπάρχουν σε όλο το μήκος των πιστών και στη δυνατότητα που έχουμε να αλλάζουμε το χρώμα του σκάφους μας, στα χρώματα των γραμμών, με το πάτημα ενός κουμπιού (Χ). Περνώντας πάνω από τις μπλε ή κίτρινες γραμμές με το σκάφος μας να έχει το αντίστοιχο χρώμα, κερδίζουμε μια μεγάλη ώθηση στην ταχύτητα μας που αν συνδυαστεί με την συλλογή των σφαιρών που βρίσκονται διάσπαρτες στην πίστα τότε έχουμε στα χέρια μας ένα από τα πιο γρήγορα φουτουριστικά παιχνίδια racing. Στην αντίπερα όχθη αν δεν προσέχουμε και το σκάφος μας έχει το λάθος χρώμα τότε χάνουμε αρκετά την ταχύτητα μας περνώντας πάνω από τις χρωματιστές γραμμές.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια μελλοντική Γη και δεν βασίζεται πάνω σε κάποιο σενάριο. Στηρίζει τη δύναμη του στο αγνό και καθαρό arcade στήσιμο του που διαδραματίζεται μεταξύ 30 πιστών, τριών δυσκολιών και πολλών πρωταθλημάτων. Οι πίστες διαθέτουν μεγάλη ποικιλία, που αν και δύσκολα κάποιος θα παρατηρήσει λόγω της εξωφρενικής ταχύτητας με την οποία κινούμαστε, είναι άξια αναφοράς. Η εκμάθηση των πιστών είναι το Α και το Ω στην συλλογή επιτυχιών. Οι διαθέσιμες λειτουργίες είναι περιορισμένες αναφορικά με το single player κομμάτι του παιχνιδιού και περιορίζονται στην διεξαγωγή του τουρνουά. Στο κομμάτι των πολλαπλών παιχτών υπάρχει η λειτουργία τοπικού παιχνιδιού με την οθόνη να χωρίζεται στα δυο και ο κάθε παίκτης να χρησιμοποιεί από ένα Joy-Con, στο online multiplayer που υποστηρίζει μέχρι 12 παίχτες (δυσκολευτήκαμε αρκετά να βρούμε κόσμο) και στο τοπικό παιχνίδι πολλαπλών παικτών μεταξύ διαφορετικών Switch. Θα θέλαμε να υπάρχουν λειτουργίες Time Trial και Time Attack, κάποιου είδους εξάσκησης και ενδεχομένως κάποιο challenge mode.

Τεχνικά, το Fast RMX είναι κατά τη γνώμη μας αν όχι το καλύτερο, το δεύτερο καλύτερο οπτικά παιχνίδι του Switch με τα γραφικά του να εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα στην λειτουργία του φορητού, αφού κάτι παρόμοιο σε φορητές συσκευές δεν έχουμε ξαναδεί. Η ανάλυση είναι στα 1080p για την λειτουργία της τηλεόρασης και τα 720p για την φορητή. Και στις δυο περιπτώσεις το παιχνίδι τρέχει στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο χωρίς αντιληπτές πτώσεις. Παρατηρήσαμε την υλοποίηση δυναμικής ανάλυσης σε περιπτώσεις με έντονα γραφικά εφέ που όμως δεν αλλοιώνει τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού. Ηχητικά η μουσική επένδυση του Fast RMX περιλαμβάνει αρκετά φουτουριστικά κομμάτια που ταιριάζουν άψογα στην διατήρηση της έντασης και της υψηλής ταχύτητας που προσφέρει ο τίτλος. Το μόνο μελανό σημείο του τεχνικού του τομέα είναι η Α.Ι. που βασίζεται στην λογική του rubber banding. Αυτό σημαίνει ότι όταν είμαστε μπροστά οι αντίπαλοι ανεξαρτήτως του πόσο καλά πηγαίνουμε κρατάνε κοντινή απόσταση από εμάς και όταν είμαστε πίσω υπάρχει τεχνητό φρένο που δε τους αφήνει να φύγουν πολύ μπροστά, τουλάχιστον στις χαμηλότερες δυσκολίες.

Συνολικά, το Fast RMX είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην βιβλιοθήκη των κατόχων του Switch, αφού προσφέρει αρκετές ώρες gameplay σε συνδυασμό με τα πολύ καλά του γραφικά. Θα θέλαμε περισσότερες επιλογές στο κομμάτι του single player και μεγαλύτερη σταθερότητα στο online του μέρος. Έχοντας όμως ως δεδομένο την ελκυστική του τιμή και ότι με την tabletop λειτουργία μπορούν να το απολαύσουν δυο παίχτες ανά πάσα στιγμή δε μπορούμε παρά να μη το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Fast RMX

Συντάκτης
25 Μαρτίου 2017
Developer

Shin'en Multimedia

Publisher

Nintendo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

Switch

Tested on

Switch

Κυκλοφορία

3 Μαρτίου 2017

Είδος

Racing

PEGI

3

Θετικά

+ Εξαιρετικός οπτικός τομέας
+ Arcade racing στα καλύτερα του
+ Χαμηλή τιμή με αρκετό περιεχόμενο

Αρνητικά

- Ελλείψεις σε λειτουργίες (online, time attack)

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Το Fast RMX είναι ένας εξαιρετικός racing τίτλος για το Nintendo Switch που εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλες τις δυνατότητες της κονσόλας. Είναι ενδεχομένως ένας από τους πιο όμορφους τίτλους που έχουν εμφανιστεί σε φορητή συσκευή και ένας άξιος συνεχιστής των F-Zero και Wipeout.

Η χαμηλή του τιμή και οι λειτουργίες online σε συνδυασμό με την ευκολία μετακίνησης της κονσόλας το καθιστούν μια must αγορά για τους κατόχους του Switch. Αν του λείπει κάτι, αυτό είναι οι λειτουργίες ενός παίκτη που θα θέλαμε να εκτείνονται σε κάτι παραπάνω από ένα απλό πρωτάθλημα.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1