Fat Princess Adventures

Αυτό το κορίτσι ποιος θα το σώσει;
by Afaza on 27 Δεκεμβρίου 2015

To Fat Princess είναι ένα παιχνίδι, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 στο PlayStation 3 από την Titan Studios. Το παιχνίδι έλαβε πολύ καλές κριτικές, για το πόσο διασκεδαστικό και χαριτωμένο είναι. Η Sony δε θα άφηνε, λοιπόν, τέτοια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Δημιούργησε στη συνέχεια ένα παιχνίδι για το PSP, ένα για PS Vita, αλλά και DLC για το πρωτότυπο. H Titan Studios μετατράπηκε σε Fun Bits Interactive και πρώτο τους παιχνίδι: Η μεταφορά του Fat Princess στο PS4. Αυτή τη φορά, με τη βοήθεια της Santa Monica Studio, η οποία είναι γνωστή τόσο για τη σειρά God of War, αλλά και για το πρόγραμμα, που έχει υιοθετήσει και βοηθά indie εταιρείες στο developing τίτλων για τα PlayStation και κατά συνέπεια έχει στο ενεργητικό της πολλούς downloadable only τίτλους για τις κονσόλες της Sony. Μερικοί απ' αυτούς, flOw, PixelJunk series, Escape Plan, Journey, Datura, Starhawk, SoundShapes και άλλα πολλά. Τι ακριβώς είναι όμως αυτό το sequel του Fat Princess;

fat-princess-hero_peke

Είσαι ένας θαρραλέος πολεμιστής και σου αρέσουν τα κέικ; Ε τότε κάνε μια στάση στον νέο τίτλο της Fun Bits Interactive, με τίτλο Fat Princess Adventures. Σαν franchise το γνωρίσαμε (και το αγαπήσαμε) από το PlayStation 3 ως ένα πάρα πολύ διασκεδαστικό multiplayer παιχνίδι άλλα αυτή την φορά είδαμε το βήμα παραπάνω απ'τους developers του παιχνιδιού που μας έδωσαν κάτι τελείως διαφορετικό. Το Fat Princess Adventures φέρνει μαζί του βελτιωμένα όλα τα καλά στοιχεία του πρώτου τίτλου, άλλα με σημαντικές RPG προσθήκες που δίνουν στο παιχνίδι μια διαφορετική και συνάμα πολύ ενδιαφέρουσα νότα, αφού μπορείς να κάνεις upgrade στα όπλα και στον εξοπλισμό του παίχτη σου και να μαζεύεις πολλά λάφυρα για την συλλογή σου.

Η ιστορία του παιχνιδιού δεν είναι το δυνατό του χαρτί, αφού στην ουσία αυτό που έχει να κάνει ο ήρωας μας είναι να σώσει τις δύο βασίλισσες από τα κακά trolls, που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο και να δώσουν την κυριαρχία του στην δική τους -πρωτοεμφανιζόμενη για το franchise- κακιά βασίλισσα. Χρέος λοιπόν του ήρωα μας είναι να επαναφέρει την ειρήνη και την ασφάλεια, άλλα και τις 2 βασίλισσες πίσω αφού έχουν απαχθεί. Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι οι χαοτικές μάχ. . . Λάθος μου. Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ΟΙ ΧΑΟΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ του που το μετατρέπουν από ένα ''παιδικό'' rpg σε μία φανταστική σπλατεριά.

Η δημιουργία του παίχτη μας είναι μια αρκετά ευχάριστη διαδικασία αφού έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αρκετά χτενίσματα, μακιγιάζ, διάφορους τόνους δέρματος αλλά μέχρι και χαρακτήρα επιλέγοντας ανάμεσα σε κλόουν, emo και hero. Μικρές λεπτομέρειες που επηρεάζουν το ύφος των απαντήσεων του παίχτη μας μέσα στο παιχνίδι.

Αφού φτιάξουμε λοιπόν τον χαρακτήρα μας και ξεκινήσουμε την περιπέτεια, θα συναντήσουμε πέρα από τις εντυπωσιακές μάχες που σας περιέγραψα προηγουμένως και αρκετούς διαλόγους μεταξύ των πρωταγωνιστών με εύστοχο και έξυπνο χιούμορ. Ταυτόχρονα θα ''χαζέψουμε'' πραγματικά από τα πανέμορφα χρώματα του παιχνιδιού. Όπως και στο προηγούμενο Fat Princess έτσι και σε αυτό θα μπορούμε την ώρα του παιχνιδιού να αλλάζουμε στον χαρακτήρα μας ''ειδικότητα'' μετατρέποντας τον σε Πολεμιστή, Μάγο, Εργάτη και Τοξότη αναλόγως την περίσταση της μάχης. Ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο βέβαια λύνεται μετά από κάποια ώρα παιχνιδιού είναι η κατανόηση του χάρτη, αφού αρκετές φορές θα βρεθείτε να κάνετε άσκοπους κύκλους αντιμετωπίζοντας ξανά και ξανά τους ίδιους αντιπάλους μέχρι να καταφέρετε να βρείτε τον σωστό δρόμο. Το καλό βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι πως αν χαθείτε πολλές φορές θα γίνετε πολύ πλουσιότεροι, αφού θα μπορείτε να ανοίγετε συνεχώς και σεντούκια με λεφτά. Το πρόβλημα μας με το χάρτη είναι πως γίνεται αρκετά επαναλαμβανόμενος σε ένα ήδη επαναλαμβανόμενο παιχνίδι.

Fat Princess Adventures™_20151225020332

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι αρκετά εύκολος και δεν χρειάζεται περίεργους η δύσκολους συνδυασμούς κουμπιών αφού εστιάζει περισσότερο στο να σας κρατάει σε εγρήγορση, πατώντας τα κουμπιά μάχης όσο πιο γρήγορα γίνεται (με το τετράγωνο απλή επίθεση και με το τρίγωνο δυνατή) . Μία επίσης ευχάριστη εξέλιξη σε σχέση με τον πρώτο τίτλο του παιχνιδιού είναι πως πλέον αν τρώμε περισσότερα κέικ από αυτά που έχουμε ανάγκη, ο παίχτης μας ''φουσκώνει'' και βγαίνει απ'τα ρούχα του προκαλώντας άσχημες στιγμές στα κακά trolls-κατακτητές. Τα γραφικά του παραμένουν απλά, χαρούμενα και καρτουνίστικα με μεγάλη βελτίωση στα χρώματα κάνοντάς τα πραγματικά εντυπωσιακά, χωρίς να κουράζουν καθόλου. Οι καλές μουσικές που μας πάνε πολλά χρόνια πίσω στις εποχές των ιπποτών υπάρχουν ακόμα και είναι και αυτές πολύ προσεγμένες όπως και η φωνή του αφηγητή που μας ταξιδεύει με την απίστευτη θεατρικότητα του στην αφήγηση.

 

Η προσθήκη του Co-op προσφέρει άλλη μια ευχάριστη νότα για διασκέδαση με φίλους, αφού θα μπορούμε να προχωρήσουμε τα κεφάλαια του παιχνιδιού έως και τέσσερα άτομα μαζί. Η συγκεκριμένη κατηγορία προσφέρεται κυρίως για trophy hunting, αφού το παιχνίδι τερματίζεται πολύ εύκολα και από ένα παίχτη και ακόμα και τα bosses δεν θα σας κρατήσουν για πολλή ώρα απασχολημένους.

Το Fat Princess είναι ένα ευχάριστο και πολύ διασκεδαστικό διάλειμμα από πολλές απόψεις. Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το ''χαρούμενο αδερφάκι'' του Diablo αφού μπορείς να βρεις μέσα σε αυτό πολλά κοινά τεχνικά στοιχεία άλλα η αλήθεια είναι πως εγώ με την παχουλή βασίλισσα πέρασα καλύτερα απ'οτι με τον Νεφελίμ. Αυτό που στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι που το ίδιο το στούντιο φαίνεται ότι δεν εκτιμά και τόσο πολύ τον τίτλο του (τουλάχιστον όχι όσο εμείς οι fans της σειράς) αφού για ακόμα μια φορά δεν θα υπάρξει retail κυκλοφορία του παιχνιδιού, άλλα μόνο σε ψηφιακή μορφή μέσα από το store του PlayStation και η αλήθεια είναι ότι δεν δέχομαι την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να τυπωθούν cd απ'την στιγμή που έχουμε δει χειρότερα παιχνίδια, άλλα και πιο φθηνές και μικρές παραγωγές να κάνουν retail κυκλοφορία.

Ένα σύντομο gameplay video του VideoGames24 για το Fat Princess Adventures.
Η μουσική επένδυση είναι από τον Drugitiz.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Sony Computer Entertainment στη χώρα μας, Sony Hellas, για τις ανάγκες του Review.

 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Fat Princess Adventures

Author

Afaza

Developer

Fun Bits Interactive / Santa Monica Studio

Publisher

Sony Computer Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

5 Δεκεμβρίου 2015

Είδος

Action-RPG

PEGI

16

Θετικά

+ Πανέμορφα χρώματα
+ Μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το πρώτο
+ RPG με εύκολο χειρισμό

Αρνητικά

- Λίγο μπερδεμένος χάρτης
- Επαναλαμβανόμενο

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Το παιχνίδι εμένα όχι απλά με κάλυψε άλλα μπορώ να πω και ότι το ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο από κάποιους ''μεγαλύτερους'' τίτλους και σίγουρα μου εξαργύρωσε το χαμόγελο που έσκασα, όταν ανακοινώθηκε στην PlayStation Experience ότι θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά το τέλος της έκθεσης.

Περίπου 7 ώρες χαρούμενης περιπέτειας που θα μπορείτε να επαναλαμβάνετε πολλές φορές, αφού το παιχνίδι φτιάχτηκε έτσι ώστε να μην μπορείς να το βαρεθείς με τίποτα. Η εταιρία δεν προτίμησε απλά να βγάλει ένα δεύτερο παιχνίδι για ένα καλό franchise της, άλλα να βγάλει ότι πραγματικά χρειαζόταν για να το απογειώσει και κατά την γνώμη μου το κατάφερε πάρα πολύ καλά.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
33%
Cheers
33%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
33%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1