FIFA 17

by Κώστας Βλάχος on 2 Οκτωβρίου 2016

Φθινόπωριασε…Το καλοκαίρι τελείωσε, οι διακοπές τελείωσαν, οι υποχρεώσεις αρχίζουν. Τι άλλο αρχίζει όμως τον συγκεκριμένο μήνα; Μα φυσικά τα περισσότερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Έτσι λοιπόν, οι λάτρεις της στρογγυλής θεάς θα κάτσουν αναπαυτικά στην τηλεόραση τους (ή θα πάνε στο γήπεδο) και θ’ απολαύσουν αρκετούς αγώνες, είτε μόνοι τους, είτε με παρέα. Παράλληλα, ξεκινάει και η σεζόν για τα αθλητικά video games, οπότε και εκείνοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν με τον δικό τους τρόπο την ένταση ενός ποδοσφαιρικού ματς. Την τελευταία 10ετία περίπου, η EA Sports έχει δημιουργήσει τη δική της δυναστεία με τη σειρά FIFA και φέτος με το FIFA 17 υπόσχεται πολλά. Κάποια τα είδαμε στο Preview, όπου αναλύσαμε το demo. Πλέον έχουμε ολόκληρο το παιχνίδι στα χέρια μας και ήρθε η ώρα να δούμε τι διαφορετικό θα μας προσφέρει, αφού έχουμε για πρώτη φορά story mode σε ποδοσφαιράκι.

fifa-17-in-menus

Τεχνικός τομέας

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε κάπως ανάποδα, διότι η τρανταχτή βελτίωση βρίσκεται στο τεχνικό κομμάτι. Μετά από την επιτυχημένη μεν, αλλά στάσιμη δε, Ignite Engine, το FIFA 17 χρησιμοποιεί τη νέα μηχανή γραφικών, Frostbite. Τ’ αποτελέσματα; Εξαιρετικά! Όταν από το 2013 μέχρι και σήμερα βλέπουμε τα ίδια γραφικά με ελάχιστα βελτιωμένα animations, πιστεύαμε πως η εποχή για μια αλλαγή στον οπτικό τομέα θ’ αργούσε. Ευτυχώς για εμάς, αλλά και για τους απανταχού sports gamers, είδαμε αυτή την ανανέωση που περιμέναμε.

Τα πρόσωπα των παικτών πιο αληθοφανή από ποτέ, ενώ ο ιδρώτας κυλάει και σε συνδυασμό με τις υπέροχες αντανακλάσεις, βλέπουμε επιτέλους αυτό που θέλουμε, αναλογιζόμενοι και την ισχύ της τωρινής γενιάς κονσολών. Πέραν τούτου, ακόμα και το γρασίδι είναι βελτιωμένο, ενώ τα animations πλέον είναι στα καλύτερά τους. Οι πανηγυρισμοί είναι πιο ζωντανοί (ή αν προτιμάτε πιο έξαλλοι) και οι μονομαχίες μεταξύ παικτών στο χορτάρι είναι έντονες αλλά και ομαλές, που δε χρειάζεται αυτή η υπερβολή της impact engine που πλέον έχει εξαλειφθεί.

Ακόμα και τα τάκλιν είναι άκρως ρεαλιστικά φέτος, στα οποία έχουν προσθέσει και μια μικρή λεπτομέρεια. Αν παρατηρήσετε καλά, όταν ένας παίκτης κάνει την κίνηση να πάρει τη μπάλα και συρθεί στο χορτάρι, το σημείο του χεριού του από τον αγκώνα και κάτω θα είναι γεμάτο χόρτο ή χώμα από τον τάπητα του γηπέδου. Μια μικρή λεπτομέρεια που ίσως να θέλει λίγη παρατηρητικότητα, είναι η εναλλαγή σκιάς/ηλίου κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πλέον, όταν παίζουμε σε ώρες με ήλιο, κάποια στιγμή εκείνος φεύγει λόγω κάποιου σύννεφου κι έτσι αποκτάμε σκιά. Μετά από λίγα λεπτά επανέρχεται. Μπορεί να περνάει σε ψιλά γράμματα, όμως είναι αρκετά ωραία λεπτομέρεια. Επιπρόσθετα και τα animations του διαιτητή έχουν βελτιωθεί αισθητά, ώστε αυτός να μοιάζει πιο φυσικός στις κινήσεις του σε περίπτωση παρατήρησης ή επίπληξης με κάποια κάρτα.

Για τον χειρισμό του παιχνιδιού δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι ιδιαίτερο. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι πλέον τα skill moves δεν λειτουργούν με το συνδυασμό L2/LT + Δεξί αναλογικό μοχλό, αλλά μόνο με τον δεξί αναλογικό, κάποια τρανταχτή διαφορά δεν υπάρχει. Πλήρης έλεγχος του παίκτη ώστε να μπορέσετε να κάνετε ό,τι ντρίμπλα θέλετε και φυσικά να προστατέψετε την μπάλα «βάζοντας σώμα» με το L2/LT. Η κίνηση αυτή θα σας βοηθήσει αρκετά στο FIFA 17 γι’ αυτό κρατήστε τη κατά νου.

Gameplay

Στο demo του παιχνιδιού παρατηρήσαμε ένα φαινόμενο το οποίο ελπίζαμε να μην δούμε. Ονομάζεται pace abusing και αναφέρεται στο πλεονέκτημα των γρήγορων παικτών έναντι των πολύ αργών. Φυσικά κι αυτό ισχύει στην πραγματικότητα, όμως στο παιχνίδι φαινόταν έτσι που δεν υπήρχε ίχνος ρεαλισμού. Το συμπέρασμα είναι πως όποιος είχε γρήγορους παίκτες στην επίθεση (και κυρίως στα άκρα), είχε αυτόματα και το πάνω χέρι στο ματς.

Ευτυχώς για εμάς, συνέβη ακριβώς αυτό που ελπίζαμε. Η EA Sports φρόντισε να μη μας απογοητεύσει με κάτι τέτοιο, οπότε και είχαμε τ’ αποτελέσματα που περιμέναμε. Κάθε κίνηση των παικτών ανταποκρίνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην πραγματικότητα, συνεπώς οι γρήγοροι επιθετικοί παίκτες δεν ξεφεύγουν εύκολα από τους αμυντικούς. Με λίγα λόγια, η ταχύτητα του παιχνιδιού βρίσκεται στον μέγιστο ρεαλισμό της.

Αυτόματα λοιπόν, το passing game θα έχει ακόμα περισσότερο την τιμητική του σε σχέση με πέρυσι και παράλληλα οι παίκτες παίρνουν ευχάριστες πρωτοβουλίες και προωθούνται αυτόματα, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Μπορεί να μη χρειάζεται να αναλωθείτε στο «τίκι-τάκα» που εφάρμοσε ο Guardiola στην Barcelona, όμως πιστέψτε μας πως αν επιλέξετε το σωστό passing game, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με υπέροχες φάσεις και γκολ. Επίσης, οι φάσεις είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές μιας και τα σουτ αποκτούν μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά πάντα στα όρια του φυσιολογικού. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως όταν έρχεται η βελτιωμένη AI των τερματοφυλάκων. Από τη μια είναι ικανοί να αποκρούουν εξαιρετικές μπαλιές κι από την άλλη να τρώνε τα πιο απίθανα γκολ, ειδικά στο online κομμάτι.

Σε προηγούμενη παράγραφο αναφέραμε τα νέα βελτιωμένα animations του διαιτητή, καθώς και της impact engine. Αν τα συνδυάσουμε αυτά, θα πάρουμε μια ανανεωμένη εμπειρία στο gameplay. Πιο συγκεκριμένα, αφού η υπερβολή με τις συγκρούσεις των παικτών και των bots (impact engine) έχει ελαττωθεί, αντίστοιχα οι αποφάσεις του διαιτητή είναι πιο μετρημένες και τα φάουλ δεν σφυρίζονται με εκνευριστική συχνότητα όπως πέρυσι. Άρα, όλο αυτό μας βοηθάει στο ν’ απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τους αγώνες που παίζουμε είτε μόνοι μας, είτε με την παρέα μας. Αυτή είναι η μια εκδοχή. Η άλλη είναι πως πολλές φορές φάουλ που πρέπει να σφυριχτούν, δε σφυρίζονται κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού δεν είναι πάντα δίκαιο.

fifa-17-pro-clubs-0-0-fra-v-liv-1st-half_1

Μια άλλη μεγάλη διαφορά, που ίσως να προκαλέσει αντιδράσεις, είναι η ριζική αλλαγή της εκτέλεσης των στημένων φάσεων. Ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα στις γενιές του FIFA, το ξεχνάμε. Το μόνο που έμεινε σταθερό είναι το φάουλ μέχρι και λίγο έξω από την περιοχή. Μακρινές εκτελέσεις και κόρνερ βασίζονται σ’ ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Όπως θα δείτε και στις εικόνες, υπάρχει ένας στόχος τον οποίο μετακινείτε με τον αναλογικό μοχλό, ώστε να βρείτε τον παίκτη-χώρο, που επιθυμείτε να πάει η μπάλα. Μπορεί να είναι θέμα συνήθειας, αλλά θα μας δυσκολέψει αρκετά. Τέλος, τα πέναλτι έχουν κι αυτά ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης, όπου με τον αναλογικό μοχλό πάλι θα μετακινείτε τον παίκτη για να πάρει την αρχική του θέση (κοντά-μακριά από την μπάλα). Έπειτα σπρώχνετε το μοχλό μπροστά για να πάει ο παίκτης να εκτελέσει και ανάλογα με το πώς θα στρίψετε τον μοχλό θα πάει η μπάλα και στο αντίστοιχο σημείο της εστίας.

Story Mode

Το μεγάλο στοίχημα για το φετινό FIFA 17 δεν είναι άλλο από το story mode που ονομάζεται The Journey. Εδώ έχουμε το ρόλο του Alex Hunter, εγγονό του μεγάλου επιθετικού της Αγγλίας, Jim Hunter. Ο Alex φαίνεται πως έχει αποκτήσει τα ποδοσφαιρικά γονίδια του παππού του και σύντομα εκείνος αλλά και η οικογένεια του θ’ ανακαλύψει πως είναι το επόμενο “next big thing” της Premier League. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ομαδικό πνεύμα, πειθαρχία, δουλειά αλλά και αρκετό ταλέντο. Το τελευταίο είναι έμφυτο, αλλά τα υπόλοιπα θα χτιστούν και με πολλές ώρες προπόνηση για να φτάσει στην κορυφή. Εξάλλου, ο παίκτης ανεβάζει τα στατιστικά του, όπως ακριβώς στο Player Career και στο Pro Clubs. Είναι ένας νέος τρόπος που θ’ αναλύσουμε στην παράγραφο του Pro Clubs.

fifa-17-the-journey-0-0-liv-v-bvb-1st-half_6

Εμείς κρατάμε την τύχη του στα χέρια μας, αφού θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την καριέρα του. Οι αποφάσεις ποικίλουν και μπορεί να είναι είτε απλές (απαντήσεις σε κουβέντες μεταξύ προπονητών-παικτών), είτε πιο σοβαρές (μεταγραφές σε ομάδες). Ένα από τα θετικά του story mode είναι πως οι αποφάσεις καθορίζουν και την πορεία του Alex εντός κι εκτός γηπέδων. Παρουσιάζουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση; Αυτόματα αποκτούμε πολλούς φαν, αλλά χάνουμε την εμπιστοσύνη των προπονητών και πιθανότατα μια θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Αντίθετα παρουσιαζόμαστε αρκετά συνεσταλμένοι; Κερδίζουμε τους προπονητές αλλά χάνουμε τους φαν. Οι υποστηρικτές είναι κάτι σημαντικό στη ζωή ενός αθλητή μιας και του δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά και μεγάλο κύρος. Το κύρος θα φέρει χορηγίες και θα συνδράμει στη συνολική εικόνα του παίκτη.

Πολλοί θα δυσαρεστηθούν με το γεγονός πως το The Journey δεν έχει την επιλογή να δημιουργήσουμε το δικό μας παίκτη. Εκ πρώτης όψεως αυτό είναι σωστό, όμως  θα πρέπει ν’ αναλογιστούμε και κάποιες άλλες παραμέτρους. Όταν μιλάμε για Story Mode, τότε θα πρέπει ν’ ακολουθήσουμε μια ιστορία. Όπως και στην πλειοψηφία άλλων παιχνιδιών, η ιστορία υφίσταται με προκαθορισμένους πρωταγωνιστές. Τα γεγονότα μπορεί ν’ αλλάζουν, όμως οι χαρακτήρες μένουν ίδιοι. Έτσι είναι και στο FIFA 17. Αν θέλαμε τον παίκτη μας, θα μπορούσαμε ν’ αρκεστούμε στο Player Career. Πρώτη φορά στα χρονικά του gaming βλέπουμε Story Mode σε ποδοσφαιράκι και το απολαμβάνουμε. Φυσικά ελπίζουμε στο μέλλον ν’ ακολουθήσει τα χνάρια του 2K και να εξελιχθεί σ’ ένα υπέροχο My Career.

Online Modes

Η πλειοψηφία του online περιεχομένου μένει ίδια όπως και στα προηγούμενα χρόνια, αφού η συνταγή της επιτυχίας αρέσει σε πολλούς. Online Seasons, Co-Op Seasons, Pro Clubs, FIFA Ultimate Team είναι τα modes που κυριαρχούν στο διαδικτυακό κομμάτι της σειράς FIFA τα τελευταία χρόνια. Φέτος όμως έχουμε 2 προσθήκες και 1 αλλαγή. Ξεκινώντας με την προσθήκη, θα δείτε το νέο mode του FUT που ονομάζεται Squad Building Challenges. Στόχος του mode αυτού είναι η δημιουργία squads που θα έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Για παράδειγμα, να φτιάξετε μια ομάδα που οι παίκτες να έχουν συγκεκριμένη χημεία ή να είναι της ίδιας εθνικότητας ή ακόμα και από την ίδια ομάδα. Φτιάχνοντας αυτή την ομάδα θα κερδίσετε κάποια in-game έπαθλα, όμως οι παίκτες που χρησιμοποιήσατε θα χαθούν. Είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνους που θέλουν να δώσουν μια ώθηση στην ομάδα που θα έχουν στο FUT.

Η δεύτερη προσθήκη ακούει στο όνομα FUT Champions και βρίσκεται κι εκείνη στο FUT. Εδώ λαμβάνουμε μέρος στο in-game τουρνουά που γίνεται κάθε εβδομάδα, κερδίζοντας κάποια in-game έπαθλα ανάλογα με τη θέση που θα έχουμε τερματίσει στο knock-out stage. Παράλληλα ανεβαίνουμε και rank ανάλογα με τις επιτυχίες μας κι έτσι θα μπορούμε να δούμε το όνομά μας, στον πίνακα των leaderboards. Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά υπάρχει αυτό το lag που μπορεί να αποβεί μοιραίο σε κάποιες περιπτώσεις. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με τους server της EA, με αποτέλεσμα είτε να χάνουμε coins στο FUT είτε να "κρεμάμε" την ομάδα μας στο Pro Clubs που θ' αναλύσουμε αμέσως τώρα.

Η βασική τροποποίηση που ουσιαστικά αλλάζει όλο τον τρόπο παιχνιδιού, βρίσκεται στο Pro Clubs. Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε, μέχρι και το FIFA 16 τα στατιστικά του παίκτη μας στο συγκεκριμένο mode ανέβαιναν με βάση τα accomplishments που υπήρχαν στο παιχνίδι. Ήταν προκαθορισμένα κι αν δεν τα φέρναμε εις πέρας, το overall έμενε στάσιμο. Πλέον το σκηνικό αλλάζει και ο παίκτης μας γίνεται όλο και καλύτερος με βάση τα στατιστικά του ανά αγώνα. Όσο καλύτερα είναι (όσο καλύτερο overall ranking) έχει ανά παιχνίδι, τόσο περισσότερο ανεβαίνουν τα στατιστικά του, οπότε και ο παίκτης γίνεται καλύτερος. Η αλλαγή αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και παράλληλα αποκτάμε skill points. Αυτά το skill points μπορούν να ξοδευτούν στα traits του παίκτη. Και πλέον ο παίκτης δεν περιορίζεται στα 5 traits, αλλά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όλα. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο είναι το μοτίβο κατά το οποίο κερδίζουμε τα skill points. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να παίξουμε Pro Clubs, να βρισκόμαστε σε μια ομάδα και να κάνουμε καλά παιχνίδια όσον αφορά το rating.


Το FIFA 17 διαθέτει 45 Trophies
Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: 8/10
Master of the game
Unlock all other trophies (excluding additional content trophies) (1)
Telepathic
Assist a goal using a threaded through pass (2)
Slotted
Score a goal using a low shot (2)
The Architect
Perform 3 successful threaded through ball passes with the same player in the attacking third (2)
Can't believe you fell for that
Score a Penalty Kick after stuttering (3)
100%
Win a penalty shoot-out without missing (1)
Offence starts with the keeper
Score a goal from a counter attack that started with a goalkeeper driven throw (3)
Pure class
Score by performing an outside of the foot free kick (8)
Aerial threat
Score a goal with a downward header (1)
Sweet spot
During open play, score a long-distance goal with a defender (25 yards out) (2)
They did their homework
Score 2 goals from a corner in a match (2)
Where's the ball?
Score a goal after 10 consecutive passes in the opposing third of the pitch (2)
First Exchange
Complete your first Squad Building Challenge in FIFA Ultimate Team
Grouped together
Complete your first Squad Building Challenges Group in FIFA Ultimate Team
Trial of Power
Win all 4 matches in an Online FUT Draft session in FIFA Ultimate Team (20)
Make it count!
First appearance, Starting or Sub, of a player bought from the Transfer Market in FIFA Ultimate Team
Practice Run
Win all 4 matches in a Single Player FUT Draft session in FIFA Ultimate Team
Half a Century
Have a player score their 50th goal at the club in FIFA Ultimate Team (4)
Friendship endures
Win a Friendly Season in FIFA Ultimate Team (15)
Exchange student
Sign a Loan Player from the EASFC Catalogue
The Science of FUT
Apply your first Chemistry Style consumable in FIFA Ultimate Team
Proving grounds
Challenge and complete a match against the Team of the Week in FIFA Ultimate Team
Champions!
Win a division title in FIFA Ultimate Team Seasons
A shift in power...
Change your captain in FIFA Ultimate Team
Public Relations
Complete a Brand Exposure objective in Career Mode (2)
Positive cash flow
Complete a Financial objective in Career Mode
Strategic planning
Complete a Youth Development objective in Career Mode
Show me your skills
Complete a multiplayer skill game (2)
I'll take all the help I can get
Play a full match with the FIFA Trainer overlays turned on (1)
Here we go..
Win Division Title in Online Head to Head Seasons (must be obtained through game-play) (1)
Fancy a Match?
Play a Drop-In Match in Pro Clubs
Still friends?
Finish an Online Friendlies Season (4)
Just warming up
Complete and win your first Pro Club Seasons league match (2)
Upgraded!
Spend a skill point in Pro Clubs
Team Spirit
Join a club with your Online Pro and play your first match in Pro Clubs (2)
Instant Karma
Gift an EA SPORTS Football Club Catalogue Item
Mine!
Purchase an EA SPORTS Football Club Catalogue Item
Game on
Play a women's football match (2)
Best of the Best
Win the Women's International Cup tournament (2)
Unstoppable
Score 5 goals in a women's football match (2)
Got Flair?
Score a goal with a Flair Shot in a women's football match (2)
Top of the Class
Finish all training drills in a week with an A in The Journey (without simulating)
Hard to get
Achieve a transfer value of £8,000,000 in The Journey (6)
Social Media Star
Reach 50,000 followers in The Journey
The best is yet to come
Finish The Journey
Το FIFA 17 διαθέτει 45 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000: 8/10
Sort:  
Telepathic 30
Assist a goal using a threaded through pass
Slotted 15
Score a goal using a low shot
The Architect 30
Perform 3 successful threaded through passes with the same player in the attacking third
Can't believe you fell for that 15
Score a Penalty Kick after stuttering
100% 30
Win a penalty shoot-out without missing
Offence starts with the keeper 80
Score a goal from a counter attack that started with a goalkeeper driven throw
Pure class 15
Score by performing an outside of the foot free kick
They did their homework 15
Score 2 goals from a corner in a match
Aerial threat 15
Score a goal with a downward header
Sweet spot 15
During open play, score a long-distance goal with a defender (25 yards out)
First Exchange 15
Complete your first Squad Building Challenge in FUT
Trial of Power 80
Win all 4 matches in an Online Draft Mode session in FUT (2)
Practice Run 15
Win all 4 matches in a Single Player Draft Mode session in FUT
Make it count! 15
First appearance in the Starting 11 or the Subs of a player bought from the Transfer Market in FUT
Half a Century 15
Have a player score their 50th goal at the club in FUT
Friendship endures 15
Win a Friendly Season in FUT
Exchange student 15
Sign a Loan Player from the EASFC Catalogue
Grouped Together 15
Complete your first Group in Squad Building Challenges in FUT
The Science of FUT 15
Apply your first Chemistry Style consumable in FUT
Proving grounds 15
Challenge and complete a match against the Team of the Week in FUT
Champions! 30
Win a division title in FUT Seasons
A shift in power... 15
Change your captain in FUT
I'll use all the help I can get 15
Play a full match with the "FIFA Trainer" overlays turned on
Totally worth it 15
Sign a world class player in manager Career mode (80+ rated)
Here we go... 30
Earn a Promotion in Seasons
Still friends? 15
Finish an Online Friendlies Season
Talent thief 90
Buy a player from a rival team
Instant Karma 15
Gift an EA SPORTS Football Club Catalogue item
Mine! 15
Purchase an EA SPORTS Football Club Catalogue item
Game on 15
Play a women's football match
Best of the Best 30
Win the Women's International Cup tournament (1)
Unstoppable 15
Score 5 goals in a women's football match
Stand your ground 30
Perform a slide tackle and keep possession of the ball in a women's football match
I'll take it 15
Win a Pre-Season Tournament in Career Mode
Got Flair? 15
Score a goal with Flair Shot in a women's football match
Nice catch 15
Scout and find a player with any combination of 3 GTN player attributes
Managing for results 15
Win a Trophy as a Team manager
Work Hard Play Hard 30
Get your Play as Player to be featured in the Team of the Week
A-Grade Student 15
Get A ratings on all 5 training drills in Career Mode
Fill in the blanks 15
Fill up all Team Sheets slots
Pencil it in 15
Create a New Team Sheet
Self improvement 15
Improve 1 attribute in Player Career Mode
Best two out of three? 15
Play a consecutive match in Seasons
Practice makes perfect 15
Play 5 training drills in Manager Career Mode
Where's the ball? 15
Score a goal after 10 consecutive passes in the opposing third of the pitch

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

FIFA 17

Author

Κώστας Βλάχος

Developer

EA Canada

Publisher

EA Sports

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / Xbox One / Xbox 360

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

29 Σεπτεμβρίου 2016

Είδος

Sports

PEGI

3

Θετικά

+ Οι βελτιώσεις της νέας μηχανής γραφικών, Frostbite
+ Το νέο mode, The Journey
+ Αλλαγή του Overall Upgrade σε Player Career και Pro Clubs
+ Προσθήκες στο FUT

Αρνητικά

- Η απρόβλεπτη ΑΙ των τερματοφυλάκων
- Λανθασμένος και αργός καταλογισμός φάουλ από τους διαιτητές
- Σταθερό lag στους servers της EA όπως κάθε χρόνο

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
9.0
8.2
Συνοψίζοντας

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως το FIFA 17 καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των παικτών που θέλουν έναν προσομοιωτή ποδοσφαίρου. Όπως κάθε χρόνο, έχει τα περισσότερα δικαιώματα των ομάδων και κατ’ επέκταση των γηπέδων. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και πολλά football video games, έχουμε το «The Journey» (story mode) που δίνει έναν διαφορετικό αέρα στο soccer simulation που ξέραμε μέχρι σήμερα. Και πιστέψτε μας θα προσφέρει αρκετές δόσεις συγκίνησης.

Το FUT βρίσκεται στο ζενίθ του με τις 2 αυτές προσθήκες ενώ η διαφοροποίηση του Pro Clubs θα κάνει αρκετούς παίκτες να κολλήσουν στη βελτίωση των στατιστικών τους και να ξοδέψουν αρκετές ώρες διασκέδασης σε αυτό το mode. Και όλα αυτά με την ολοκαίνουργια μηχανή γραφικών, Frostbite. Από την άλλη, τα σφυρίγματα των διαιτητών, που είτε αργούν να δοθούν, είτε δε δίνονται ποτέ, θα κάνει πολλούς να δυσανασχετήσουν και σε συνδυασμό με την ΑΙ των τερματοφυλάκων που είναι εντελώς απρόβλεπτη, θα λέγαμε πως τα αρνητικά στοιχεία του παιχνιδιού εντοπίζονται σ’ αυτό το κομμάτι.

Από 'κει και έπειτα, οι στημένες φάσεις όσο δύσκολες κι αν είναι, είναι θέμα συνήθειας. Αυτά τα μικροπροβλήματα μπορούν να διορθωθούν μ’ ένα μελλοντικό update (όπως κάνει η EA Sports κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού). Το μόνο σίγουρο είναι πως και φέτος το FIFA 17 θα κάνει πάταγο στις πωλήσεις και ενώ αποτελεί έναν από τους καλύτερους εξομοιωτές ποδοσφαίρου που κυκλοφόρησαν ποτέ.

9.0
Βαθμός
8.2
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
17%
Cheers
75%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
8%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1