FIFA 18 (Demo)

Βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση
by Άρης Φουρναράκης on 16 Σεπτεμβρίου 2017

Από τις 13 Σεπτεμβρίου έκανε την εμφάνιση του στο Origin, PSN και Xbox Live το demo του FIFA 18. Παίζοντάς το μας δόθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις αλλαγές που διαφημίζει η εταιρεία και να δούμε κατά πόσο βελτιωμένο εμφανίζεται σε σχέση με το FIFA 17.

To demo διατίθεται με 12 ομάδες, οι οποίες είναι : Manchester United, Manchester City, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, Bayern, Paris Saint-Germain, LA Galaxy, Toronto FC, Boca Juniors, C.D. Guadalajara και Vissel Kobe, ενώ τα γήπεδα που κάνουν την εμφάνιση τους είναι το Santiago Bernabéu, La Bombonera, StubHub Center και το King Fahd Stadium.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ενασχόλησης μας με το FIFA 18 Demo, είναι ξεκάθαρο ότι στο φετινό ποδοσφαιράκι της η EA Sports έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην κίνηση των παικτών, στις πάσες, στις ντρίπλες και γενικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι πάσες είναι πιο άμεσες, πιο γρήγορες και γίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ αν κρατήσετε για πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια σας, οι αντίπαλοι αμυντικοί πέφτουν σαν λιοντάρια πάνω σας, για να ανακτήσουν την κατοχή.

Αυτό έχει να κάνει με την A.I του παιχνιδιού, η οποία εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, κάτι που καθιστά το επίπεδο Legendary που δοκιμάσαμε στο FIFA 18 Demo, ένα διαρκές τεστ των νεύρων μας. Η CPU καθ' όλη την διάρκεια των παιχνιδιών που παίξαμε, πίεζε διαρκώς πολύ ψηλά και σε όλο το γήπεδο, ακόμα και αν βρισκόταν μπροστά στο σκορ, ενώ η ανάπτυξη της όταν είχε την μπάλα, γινόταν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή.

Από την άλλη η A.I των τερματοφυλάκων δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ιδιαίτερα, καθώς δέχονται γκολ από πολύ εύκολα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ μπορεί να αποκρούσουν τα άπιαστα τετ α τετ.

Αρκετά βελτιωμένη παρουσιάζεται η ανάπτυξη του παιχνιδιού με σέντρες από τους ακραίους παίκτες. Με το νέο crossing ability, οι σέντρες σας είναι πιο ακριβείς μέσα στην μεγάλη περιοχή, ενώ οι επιθετικοί σας παίρνουν καλύτερες θέσεις και τις περισσότερες φορές τελειώνουν τις φάσεις με τον επιθυμητό τρόπο, εν αντιθέσει με το περυσινό FIFA 17, που 9 στις 10 σέντρες κατέληγαν τελείως αλλού.


Μια φετινή προσθήκη που μας άρεσε πολύ είναι το quick substitution. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ενώ έχει συμβεί κάποια διακοπή ή κάποιο cutscene, το παιχνίδι σάς δίνει την δυνατότητα να κάνετε αλλαγή, πατώντας απλά ένα κουμπί. Χωρίς να μπαίνετε σε μενού, χωρίς καθυστέρηση . Η αλλαγή γίνεται ταχύτατα και συνεχίζετε το παιχνίδι σας.

Τέλος, οι διαιτητές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με κάποιες βελτιώσεις. Αφήνουν πολλες φορες το πλεονέκτημα και είναι κάπως πιο ανεκτικοί σε μαρκαρίσματα. Οι κάρτες που δίνονται είναι ως επι το πλείστον σωστές, ενώ μπορεί να δώσουν ένα φάουλ, που εσείς έχετε πάρει ξεκάθαρα μπάλα και αυτό να οδηγήσει τον αντίπαλο σε κάποιο γκολ.

O τεχνικός τομέας του FIFA 18 βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε υψηλά επίπεδα. Με το real motion technology, τα πρόσωπα των παικτών, οι κινήσεις τους και οι αντιδράσεις τους κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, είναι πραγματικά πανέμορφες. Τα γήπεδα είναι καλοσχεδιασμένα, με όμορφα intros, ενώ ακόμα και το πλήθος έχει εμφανίσει σημάδια βελτίωσης.

Η νέα Frostbite engine κάνει υπέροχα την δουλειά της, ενώ στα PC για πρώτη φορά γίνεται χρήση του DX12 σε παιχνίδι FIFA, κάτι που σίγουρα βοηθάει στο οπτικό αποτέλεσμα. Καθ' όλη την διάρκεια της ενασχόλησης μας με το demo, το παιχνίδι έτρεχε απρόσκοπτα στα 60fps και τα 1080p, με όλες τις επιλογές γραφικών στο maximum.

Το FIFA 18 μετά από τις λίγες ώρες που του αφιερώσαμε, εμφανίζεται βελτιωμένο και σίγουρα έχει κάνει βήματα μπροστά σε σχέση με πέρυσι, ενώ κάποιοι άλλοι τομείς χρειάζονται παραπάνω δουλειά. H έκδοση που δοκιμάσαμε δεν είναι η τελική, οπότε θα περιμένουμε μέχρι το τέλος Σεπτέμβριου για μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη.

 To Preview βασίστηκε στο demo του παιχνιδιού, που υπάρχει διαθέσιμο στα ψηφιακά καταστήματα.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Author

Άρης Φουρναράκης

Developer

EA Canada / EA Bucharest

Publisher

EA Sports

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One / Switch

Tested on

PC

Κυκλοφορία

29 Σεπτεμβρίου 2017

Είδος

Sports

PEGI

3

What's your reaction?
LOL
13%
Cheers
75%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
13%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1