Final Fantasy VII: Πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι gamers

by Νίκος Λυμπέριος on 16 Δεκεμβρίου 2015

Από την μέρα που ανακοινώθηκε το remake του Final Fantasy VII, κύματα συγκίνησης διαπέρασαν όσους από εμάς περιμέναμε πώς και πώς την αναγέννηση του παλιού μεγάλου τίτλου της Square Enix. Αν και είναι λίγο παράδοξο το παραπάνω, αφού τα Remakes - Remasters μπαίνουν στο στόχαστρο των gamers κάθε φορά που βγαίνει κάποιο τέτοιο παιχνίδι, είναι μάλλον αναγκαίο κακό για μια σειρά από RPGs που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την ταυτότητα της και ο κόσμος αποζητά κάτι καλό έστω και σε ένα παλιό παιχνίδι.

Φυσικά μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Square Enix αναφορικά με το στήσιμο του παιχνιδιού, το κατά πόσο θα διατηρήσει την παλιά του ταυτότητα το παιχνίδι θα φανεί στην πορεία. Αυτό που προσωπικά μου έχει κινήσει την περιέργεια και με κάνει να ανησυχώ δεν είναι τόσο οι αλλαγές στο gameplay του παιχνιδιού, που και αυτές θα πρέπει να είναι περιορισμένες για να μη χαθεί η ταυτότητά του, αλλά η ανακοίνωση ότι το παιχνίδι θα στηθεί γύρω από πολλαπλά επεισόδια.

Η ανακοίνωση ήταν σαφής, προσεκτική και άκρως ανησυχητική. Ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι το παιχνίδι θα δοθεί σε multi-part series με το καθένα από αυτά να περιλαμβάνει μέρος περιεχομένου ενός πλήρους παιχνιδιού.

FINAL FANTASY VII REMAKE will be told across a multi-part series, with each entry providing its own unique experience. If we took everything that's in the original game and remade it at that quality, we couldn't get it all on a single release.“

Το πρόβλημα είναι ότι στις μέρες μας έχει γίνει μόδα το σπάσιμο των παιχνιδιών σε κομμάτια για λόγους κόστους, γρηγορότερης δημιουργίας, ώστε να κρατάς ζεστό το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά φυσικά και για μεγαλύτερες απολαβές. Ειδικά από την Square Enix είναι μια πρακτική που την έχουμε πλέον συνηθίσει. To Life is Strange και το Hitman είναι δυο τέτοια παραδείγματα.

Το πρόβλημα με το Final Fantasy VII και το πως ανακοινώθηκε η πολυμερής φύση του έγκειται στην κοστολόγησή του. Όταν το studio σού λέει ότι δε θα ήταν δυνατόν να κυκλοφορήσει ως ένα εναιαίο, αυτοτελές παιχνίδι και ότι κάθε επεισόδιο θα περιλαμβάνει περιεχόμενο ενός κανονικού παιχνιδιού γεννάται το ερώτημα της τιμής, στην την οποία δεν έχει γίνει καμία αναφορά.

Αν όντως ισχύουν τα παραπάνω λεγόμενα είναι πολύ πιθανό το κάθε κεφάλαιο να κοστίζει όσο κάνει ένα πλήρες παιχνίδι, που σημαίνει ότι στην καλύτερη, αν βγουν τρία κεφάλαια για το Remake (δεδομένου ότι το πρωτότυπο ήταν σε 3 CD) υπάρχει περίπτωση να πρέπει να πληρώσουμε από 130 έως και 180 ευρώ για το πλήρες παιχνίδι, όταν πλέον αυτό θα έχει ολοκληρωθεί.

Αν πάμε και ένα βήμα πιο πέρα και με τις πρακτικές των microtransactions στα παιχνίδια, δε θα μου κάνει εντύπωση αν και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι υπάρχουν συναλλαγές με κανονικά χρήματα για εξαγορές gil. Για παράδειγμα μια ιδανική κατάχρηση της πρακτικής αυτής είναι το Gold Saucer (το γνωστό καζίνο του Final Fantasy VII). Η Square Enix ήδη έχει κάνει κάτι παρόμοιο στο Bravely Default του 3DS.

FFVIIGoldSaucer

Οπότε το βασικό ερώτημα παραμένει: Πόσα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε; Εγώ πάντως δε συμφωνώ σε αυτό το υπέρογκο ποσό όσο και να αγαπώ ένα παιχνίδι. Πρέπει να υπάρχουν όρια στο πόσο κοστολογούνται κάποια πράγματα και η υψηλή κοστολόγηση αυτομάτως κάνει το οποιοδήποτε προϊόν είδος πολυτελείας και δε θα έπρεπε ένα παιχνίδι, το οποίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και πολλές φορές σε νεότερες ηλικίες, να είναι είδος πολυτελείας.

Τα παραπάνω αποτελούν την προσωπική μου άποψη και δεν έχει ειπωθεί κάτι επίσημο πάνω στο θέμα της τιμής του Final Fantasy VII Remake.

 

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
56%
Μπαααα
22%
Sad
22%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1