For Honor (Closed Alpha)

by Σπύρος Σελλάς on 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το For Honor είναι το επερχόμενο multiplayer action, hack and slash παιχνίδι της Ubisoft, στο οποίο καλείστε να χρησιμοποιήσετε σπαθιά, τσεκούρια και katana για να κατατροπώσετε τους αντιπάλους σας σώμα με σώμα. Η αιώνια μάχη μεταξύ των Samurai, των Ιπποτών και των Vikings οδηγεί σε αιματηρές, βίαιες μάχες, που στο μόνο που πρέπει να βασιστείτε είναι οι ικανότητές σας στο μεσαιωνικό πεδίο μάχης και η συνεργασία με τους συμπαίκτες που βρίσκονται στο πλευρό σας. Δοκιμάσαμε την Closed Alpha του παιχνιδιού και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

GAMEPLAY

Στο For Honor, o χειρισμός του χαρακτήρα είναι αρκετά εύκολος και κατανοητός, αν και πολλές φορές ο σωστός συνδυασμός των πιθανών κινήσεων είναι κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο, που απαιτεί εμπειρία και κατανόηση των αντιπάλων και του περιβάλλοντα χώρου. Κάθε Hero έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το όπλο του με δύο διαφορετικούς τρόπους, το Light Hit και το Heavy Hit. Εκτός όμως από τα δύο βασικά χτυπήματα, υπάρχουν ορισμένα combo κινήσεων, που μπορούν να επιφέρουν περισσότερο damage στον αντίπαλο και σε πολύ λιγότερο χρόνο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις για τα χτυπήματα (πάνω, δεξιά και αριστερά). Η επιλογή της κατάλληλης κατεύθυνσης βασίζεται στη στάση του αντιπάλου τη δεδομένη στιγμή. Οι κατευθύνσεις αυτές χρησιμοποιούνται και για την άμυνα, οπότε για να είναι το hit σας επιτυχημένο, πρέπει να επιλέξετε στιγμιαία την κατεύθυνση την οποία δεν καλύπτει ο αντίπαλός σας. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να σπάσετε την άμυνα του αντιπάλου σας, αν βρίσκεστε σε πολύ κοντινή απόσταση, κάτι που θα σας δώσει ένα πολύ μικρό χρονικό περιθώριο για ένα hit ή την αρχή ενός combo.

for-honor_20160915231641

Εκτός από την άμυνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και dodge, αν ο συγχρονισμός σας είναι σωστός. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε και από το ελάχιστο damage που θα δεχόσασταν στην περίπτωση της επιτυχημένης άμυνας. Ακόμα, το execution είναι ένας τρόπος να σκοτώσετε τον αντίπαλό σας, όταν έχει λίγη ζωή, κάτι που εκτός από την εντυπωσιακή εκτέλεση που προσφέρει, εμποδίζει το revive του συγκεκριμένου χαρακτήρα που θα ήταν αλλιώς διαθέσιμο. Τέλος, κάθε Hero έχει μία μπάρα με stamina, η οποία μειώνεται όσο χρησιμοποιείτε τις κινήσεις του χαρακτήρα σας και επανέρχεται σταδιακά, όταν βρεθείτε εκτός μάχης.

Ο κάθε χαρακτήρας έχει έναν εντελώς μοναδικό τρόπο παιχνιδιού. Άλλοι είναι γρήγοροι και ευέλικτοι στη μάχη, δίχως να κάνουν όμως μεγάλες ποσότητες damage. Αντιθέτως, ορισμένοι Heroes μπορούν να κατατροπώσουν τους αντιπάλους τους με λίγα μόνο χτυπήματα, με το μειονέκτημα της αργής ταχύτητας. Αλλά δεν είναι μόνο το όπλο του χαρακτήρα που διαφοροποιεί το playstyle. Σκοτώνοντας αντιπάλους μέσα στο παιχνίδι, αυξάνεται σταδιακά το in-game level του χαρακτήρα σας (κάτι το οποίο ξεκινάει από την αρχή σε κάθε νέο παιχνίδι). Τα level αυτά είναι τέσσερα και το καθένα προσθέτει μία ικανότητα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Hero μέσα στο παιχνίδι. Οι ικανότητες αυτές λέγονται Feats και κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικές και ακόμη περισσότερες που μπορεί να ξεκλειδώσει. Τα Feats δίνουν ορισμένα πλεονεκτήματα στο πεδίο της μάχης, όπως για παράδειγμα heal, stun, damage boost για την ομάδα, attack speed και πολλά άλλα. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας του παιχνιδιού που μπορεί να αλλάξει στιγμιαία το αποτέλεσμα μίας μάχης.

FACTIONS και HEROES

Στις μάχες του For Honor θα συναντήσετε τρία εικονικά Factions: τους Knights, τους Samurai και τους Vikings. Το καθένα από αυτά αποτελείται από δύο διαφορετικούς Heroes, με μοναδικά όπλα, play style και feats. Στο full version του παιχνιδιού θα υπάρχουν περισσότεροι Heroes να επιλέξετε, προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία και επιλογές στον τρόπο παιχνιδιού.

Knights

fh_game-info-ironlegion_ncsa

Warden

 • Κατηγορία: Vanguard
 • Όπλο: Longsword
 • Δυσκολία: Εύκολος
fh_game-info-warden_ncsa
Conqueror

 • Κατηγορία: Heavy
 • Όπλο: Footman's Flail
 • Δυσκολία: Μέτριος
fh_game-info-conqueror_ncsa

 

 

Samurai

fh_game-info-warborn_ncsa

Kensei

 • Κατηγορία: Vanguard
 • Όπλο: Nodachi
 • Δυσκολία: Μέτριος
fh_game-info-kensei_ncsa
Orochi

 • Κατηγορία: Assassin
 • Όπλο: Katana
 • Δυσκολία: Δύσκολος
fh_game-info-orochi_ncsa

 

Vikings

fh_game-info-chosen_ncsa

Raider

 • Κατηγορία: Vanguard
 • Όπλο: Long Axe
 • Δυσκολία: Εύκολος
fh_game-info-raider_ncsa
Berserker

 • Κατηγορία: Assassin
 • Όπλο: Viking Hand Axe
 • Δυσκολία: Δύσκολος
fh_game-info-berzerker_ncsa

MAPS και MODES

Στην closed alpha του For Honor υπάρχουν τρία διαφορετικά Maps, ένα για κάθε Faction. Σε καθεμία από αυτές τις περιοχές δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε τρία μοναδικά game modes.

Maps

Citadel Gate (Knights)

Αυτό το μεγάλο, ηλιόλουστο κάστρο των ιπποτών είναι κατασκευασμένο με στόχο την προστασία των κατοίκων της πόλης. Σκοπός των επιτιθέμενων είναι η καταστροφή της κεντρικής πύλης, χρησιμοποιώντας έναν τεράστιο πολιορκητικό κριό. Το βασικό objective βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο τις πίστας, ενώ τα άλλα δύο βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα. Το ένα από αυτά εντοπίζεται κοντά στην ομάδα που βρίσκεται στην επίθεση και το άλλο κοντά στους αμυνόμενους. Το Citadel Gate αποτελεί ένα αρκετά ευρύχωρο map, με πολλές δυνατότητες και εύκολη πρόσβαση στα objectives.

fh_maps-media-citadel-gate

Overwatch (Samurai)

Το συγκεκριμένο οχυρό των Samurai κατασκευάστηκε σε μεγάλο υψόμετρο και πραγματικά στην άκρη του γκρεμού, έτσι ώστε να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Εδώ η μάχη γίνεται κατά τη διάρκεια μίας ισχυρής καταιγίδας, ενώ μέρος από το παραδοσιακό ιαπωνικό φρούριο είναι τυλιγμένο στις φλόγες. Και τα τρία objectives βρίσκονται στο κέντρο της πίστας, κάνοντας το map αυτό εξαιρετικά συμμετρικό. Η έντονη διαφορά ύψους ανάμεσα στα objectives όμως είναι αισθητή, καθώς θα αναγκαστείτε να αξιοποιήσετε τις σκάλες και τις γέφυρες που παρέχονται για να τα κατακτήσετε.

fh_maps-overwatch-media

River Fort (Vikings)

Το River Fort αποτελεί ένα κλασικό οχυρό των Vikings, φτιαγμένο με σκοπό να αποτρέπει τις επιθέσεις εχθρικών πλοίων. Η τεράστια βαλλίστρα που βρίσκεται στο κέντρο της πίστας είναι ο κύριος στόχος τον επιτιθέμενων που θέλουν να την καταστρέψουν. Το χιονισμένο τοπίο στο οχυρό των Vikings μπορεί να μοιάζει μαγευτικό, αλλά οι έντονες μάχες που γίνονται η μία μετά την άλλη δεν αφήνουν και πολύ χρόνο ηρεμίας. Μπορεί να είναι απαραίτητη η χρήση κάποιας σκάλας για την πρόσβαση του ενός από τα objective, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το πλάτος της πίστας είναι αρκετά μικρό, φέρνοντας τα objective πιο κοντά στο κέντρο και εντείνοντας τις μάχες σε κάθε σημείο του Map.

fh_maps-river-fort-media

Modes

Dominion (4v4)

Στο mode αυτό, σκοπός της ομάδας είναι να σπάσει το ηθικό των αντιπάλων και να τους κατατροπώσει. Αυτό γίνεται κερδίζοντας πόντους ενώ σκοτώνετε αντιπάλους, κατακτάτε objectives και τα διατηρείτε στην κατοχή της ομάδας σας. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται το score και όταν μία ομάδα φτάσει 1000 πόντους, το ηθικό της αντίπαλης ομάδας διαλύεται. Τότε, πρέπει κάθε παίκτης της ομάδας να σκοτωθεί, καθώς όταν το ηθικό έχει σπάσει δεν υπάρχει respawn. Αν όμως η ομάδα αυτή καταφέρει να σκοτώσει αντιπάλους ή να κατακτήσει κάποιο από τα objectives, οι παίκτες μπορούν να κάνουν spawn ξανά και να προσπαθήσουν να επαναφέρουν την ομάδα τους, μπαίνοντας ξανά στη μάχη. Η ομάδα νικάει όταν καταφέρει να σπάσει το ηθικό των αντιπάλων και να σκοτώσει όλους τους Heroes τους.

Brawl (2v2)

Αυτό το game mode προσφέρει μία μάχη δύο εναντίον δύο, με μόνο σκοπό την κατατρόπωση των αντιπάλων σας. Δεν υπάρχουν respawn, οπότε όποια ομάδα καταφέρει να σκοτώσει πρώτη έναν από τους αντιπάλους βρίσκεται αυτόματα σε πλεονεκτική θέση. Στα μέρη που γίνονται τα Brawl υπάρχουν πάντα σημεία που μπορείτε να πετάξετε τον αντίπαλο από κάτω ή ακόμα και παγίδες, όπως καρφιά, που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για ένα γρήγορο και εύκολο kill. Το match ακολουθεί τη μορφή Best of Five, δηλαδή όποια ομάδα καταφέρει να κερδίσει τρεις γύρους νικάει, με μέγιστο δυνατό τους πέντε γύρους. Τέλος, κάθε γύρος γίνεται σε διαφορετικό σημείο του Map κάθε φορά.

Duel (1v1)

Ίσως το πιο έντονο game mode, όπου κάθε κίνηση μετράει. Μία μάχη ένας εναντίον ενός. Εδώ φαίνονται οι ικανότητες του κάθε παίκτη, καθώς και το παραμικρό λάθος μπορεί να σας κοστίσει το παιχνίδι. Είναι σημαντικό, επίσης, να εκμεταλλευτείτε τις κινήσεις και τον τρόπο μάχης του Hero που επιλέξατε, όπως και τα πολλαπλά σημεία πτώσης που υπάρχουν στις πίστες, για να κατατροπώσετε τον αντίπαλό σας. Επιπρόσθετα, τα Feats είναι απενεργοποιημένα για αυτό το mode, οπότε πρέπει να αρκεστείτε στο όπλο σας και τις δυνατότητές του. Το match είναι της μορφής Best of Five, δηλαδή όποιος καταφέρει να κερδίσει τρεις γύρους νικάει τη μονομαχία, με μέγιστο δυνατό τους πέντε γύρους. Κάθε γύρος γίνεται σε διαφορετικό σημείο του Map.

ITEMS και CUSTOMIZATION

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας του παιχνιδιού είναι τα Items. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη item και το καθένα είναι συγκεκριμένα για έναν από τους Heroes. Τα items που θα συναντήσετε μέσα στο παιχνίδι αφορούν το κράνος, την πανοπλία στήθους και χεριών, όπως και τα όπλα τα οποία αποτελούνται από τρία διαφορετικά μέρη. Στο τέλος του κάθε παιχνιδιού, μπορεί να βρείτε κάποιο loot για τον χαρακτήρα, τον οποίο χρησιμοποιήσατε μέσα στη μάχη. Αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος, καθώς το scavenge σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα Steel, το in-game currency του παιχνιδιού, για να αποκτήσετε τυχαία items από κάποια κατηγορία που επιλέγετε εσείς. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα να βελτιώσετε το level και τα στατιστικά κάποιου item, καταστρέφοντας ένα άλλο, ή ακόμα και να κάνετε dismantle ένα item που δεν χρειάζεστε για λίγα XP.

Κάθε item βελτιώνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του Hero και εξυπηρετεί στο να δημιουργήσετε έναν χαρακτήρα που να ταιριάζει όσο περισσότερο γίνεται στο δικό σας playstyle. Προφανώς, κάθε item αλλάζει την εμφάνιση του χαρακτήρα σας και για αυτόν τον λόγο υπάρχει η επιλογή της καταστροφής ενός item, που σας αρέσει εμφανισιακά πάνω σε ένα άλλο που έχει καλά στατιστικά, με σκοπό να αποκτήσει την εμφάνιση εκείνου που επιθυμείτε δίχως να χάσει τα στατιστικά που προτιμάτε. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως όλες αυτές οι ενέργειες απαιτούν Steel.

Ο δεύτερος είναι ο εμφανισιακός τομέας του customization και απαιτεί συγκεκριμένα level για να ξεκλειδώσετε περισσότερες επιλογές. Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε την παλέτα χρωμάτων του χαρακτήρα σας, αλλά και τα σχέδια της πανοπλίας που επιλέγετε εσείς. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε φύλο στον Hero που θέλετε εσείς και αργότερα να επιλέξετε και το υλικό κατασκευής της πανοπλίας σας. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, καθώς τα μέρη που επιδέχονται customization είναι πολλά και οι επιλογές ακόμη περισσότερες, όσο ανεβαίνετε level. Τέλος, σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας logo-ασπίδα που θα εκπροσωπεί το προφίλ σας κατά τη διάρκεια της μάχης. Μπορείτε, επίσης, να το χρησιμοποιήσετε σε συγκεκριμένα μέρη της πανοπλίας των Hero σας.

 

 

Orders

Ο τρόπος να αποκτήσετε Steel, εκτός από τα λίγα που μπορείτε να κερδίσετε, νικώντας ένα παιχνίδι, είναι τα Orders. Είναι μία μορφή quest που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσετε το Steel και το XP που χρειάζεστε για τους χαρακτήρες σας. Τα Daily Orders, όπως δηλώνει και η ονομασία τους, είναι δύο δοκιμασίες που ανανεώνονται καθημερινά. Είναι αρκετά εύκολα και απλά orders που δεν απαιτούν πολλές ώρες ή μεγάλη προσπάθεια, αλλά ανταμείβουν με πολύ steel και λίγα XP. Να τονιστεί επίσης ότι αν δεν ολοκληρωθεί κάποιο από τα Daily Order, χάνεται όταν αλλάζει η ημέρα, με το επόμενο να παίρνει τη θέση του. Εκτός από αυτά όμως, υπάρχουν και τα Contract Orders. Αποτελούν δυσκολότερες, πιο περίπλοκες και σίγουρα πολύωρες δοκιμασίες που θα σας ανταμείψουν με πολύ XP και κάποια ποσότητα steel. Αυτά τα orders δεν έχουν χρονικό περιθώριο, όμως πρέπει να επιλέξετε εσείς τα τρία που επιθυμείτε να ολοκληρώσετε από μία μεγάλη λίστα από πιθανές επιλογές. Όταν ένα από αυτά ολοκληρωθεί, η θέση αδειάζει αφήνοντας χώρο για κάποιο άλλο που θα επιλέξετε. Τα Orders είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας του παιχνιδιού, καθώς θα σας προμηθεύσουν με το steel και το XP που σίγουρα χρειάζεστε.

Το For Honor είναι ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο multiplayer hack and slash. Οι ικανότητες του κάθε παίκτη να ανταπεξέρχεται στις δοκιμασίες που παρουσιάζονται στο πεδίο μάχης απαιτεί εξάσκηση και εμπειρία, καθώς οι επιλογές για τον τρόπο παιχνιδιού είναι αμέτρητες. Η συνεργασία μεταξύ συμπαικτών είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι του For Honor, καθώς μπορεί να οδηγήσει τις ομάδες με ευκολία προς τη νίκη. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά και οι πίστες καλοφτιαγμένες, όπως και οι Heroes. Ίσως απαιτούνται ορισμένες ενέργειες προκειμένου να εξισορροπηθεί το πλεονέκτημα που έχουν ορισμένοι χαρακτήρες, αλλά αυτά είναι πράγματα που είναι εύκολο να γίνουν πριν την κυκλοφορία. Γενικότερα, είναι ένα πολύ καλοσχεδιασμένο, διασκεδαστικό και challenging παιχνίδι, που έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά και αρκετούς μήνες μέχρι την κυκλοφορία του.

Το For Honor κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου σε PlayStation 4, Xbox One και PC.

Ο κωδικός για την Closed Alpha μάς παραχωρήθηκε από την Ubisoft για τις ανάγκες του Preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

For Honor

Author

Σπύρος Σελλάς

Developer

Ubisoft Montreal

Publisher

Ubisoft

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

14 Φεβρουαρίου 2017

Είδος

Action, hack and slash

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1