Forza Horizon 3

by Νίκος Λυμπέριος on 20 Σεπτεμβρίου 2016

H Turn 10 Studios ιδρύθηκε το 2001 από την Microsoft με σκοπό την δημιουργία των παιχνιδιών Forza. Ο βασικός λόγος της δημιουργίας του studio ήταν η κατασκευή ενός δυνατού franchise στο χώρο της αυτοκίνησης που θα στεκόταν επάξια στον τότε απόλυτο κυρίαρχο του είδους που άκουγε στο όνομα Gran Turismo. Το όραμα για τη σειρά Forza ήταν ξεκάθαρο, η δημιουργία μιας σειράς παιχνιδιών αγώνων που θα είχαν στον πυρήνα τους την αυτοκίνηση και θα οδηγούνταν από την αγάπη του studio για αυτήν. Στο πέρασμα των χρόνων και μετά την καθιέρωση της σειράς στη συνείδηση του κόσμου, έγινε αντιληπτό ότι χρειάζεται μια ανανέωση, μια ανανέωση που δε θα χαλάσει το Motorsport ύφος και συνάμα θα φέρει κάτι καινούριο. Το παιδί που προέκυψε από την ανάγκη αυτή για ανανέωση είναι το Horizon τμήμα των Forza παιχνιδιών. H σειρά παιχνιδιών Forza είναι μια μεγάλη ιστορία δυο διαφορετικών παιχνιδιών αγώνων. Στη μια μεριά έχουμε το Forza Motorsport, τον "σοβαρό" εξομοιωτή που απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς του είδους και από την άλλη το Forza Horizon, το τρελό ξαδερφάκι της σειράς, που χαλαρώνει τα σφιχτά δεσμά που ορίζει το είδος του simulation για ένα πιο ανάλαφρο και χαλαρωτικό ταξίδι.

Η μοναδικότητα των αγώνων του Horizon 3 είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την ένταση που μπορεί να προσφέρει ένας σκληροπυρηνικός τίτλος racing με το sandbox στοιχείο ενός παιχνιδιού ανοιχτού κόσμου.

το VG24 λέει

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς Horizon, έτσι και φέτος κεντρικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι το Horizon Festival. Ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι για την αυτοκίνηση, όπου τα πάντα είναι επιτρεπτά. Χιλιάδες κόσμου με πανέμορφα αυτοκίνητα και υπερβολικά πολλά λεφτά μαζεύονται για να αναμετρηθούν μεταξύ τους και να βγουν νικητές του φεστιβάλ. Το Forza Horizon 3 φεύγει από τις Ευρωπαϊκές περιοχές της Γαλλίας και της Ιταλίας και ταξιδεύει στην μακρινή και απέραντη Αυστραλία. Περίφημες περιοχές όπως οι Surfers Paradise, Yarra Valley, Byron Bay και Outbreak βρίσκονται εδώ, γεμάτες εκπλήξεις και συγκινήσεις δημιουργημένες με την μεγαλύτερη ακρίβεια που υπάρχει. Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει το Forza Horizon 3 σε σχέση με τις προηγούμενες δυο υλοποιήσεις είναι ότι αυτή τη φορά μας βάζει στη θέση του διοργανωτή. Στα προηγούμενα Horizon αναλαμβάναμε το ρόλο ενός τυχαίου οδηγού, που όπως γίνεται στα παιχνίδια αυτού του είδους έχει όλα τα φόντα να ανακηρυχθεί κορυφαίος οδηγός και νικητής. Η μεγάλη διαφορά που έρχεται με την αλλαγή της ιδιότητας αυτής είναι πρακτικά ότι μας δίνεται η δυνατότητα αναβάθμισης των διαφόρων φεστιβάλ που διοργανώνονται στις περιοχές του τίτλου. Ουσιαστικά, ξεκινώντας το παιχνίδι, το φεστιβάλ είναι σε νηπιακό στάδιο και σκοπός μας είναι να μαζέψουμε κόσμο, ώστε να το επεκτείνουμε σε όλη την Αυστραλία. Η ιδιότητα μας αυτή ως διοργανωτής του Horizon Festival έφερε μαζί της και μερικές ακόμα προσθήκες, όπως τη δυνατότητα δημιουργίας αγώνων ή διαφόρων challenges για τους φίλους μας και τον υπόλοιπο κόσμο. Η δυνατότητα ονομάζεται Horizon Blueprints. Επιπλέον, ως διοργανωτής έχουμε την ικανότητα να προσλάβουμε βοηθούς, συγκεκριμένα τα Drivetars (θα μιλήσουμε αργότερα για αυτά) των φίλων μας, για να μας βοηθήσουν να συγκεντρώσουμε περισσότερα χρήματα, fans και πόντους εμπειρίας.

9-17-2016_7-41-30_pmΕπί της ουσίας, αυτό που κάνει το Forza Horizon 3 να ξεχωρίζει δεν είναι το story του ή τρόπος που γίνεται η εξιστόρηση του. Το υποτυπώδες σενάριο υπάρχει απλά για να θέσει κάποιες αρχικές βάσεις. Ο πυρήνας του Forza Horizon 3 είναι το sandbox στοιχείο του και η ελευθερία επιλογών που δίνει στον παίχτη. Αποτελεί μια μεγάλη παιδική χαρά για την αυτοκίνηση, που μέσα της επιτρέπονται τα πάντα. Η Αυστραλία, όπως αναφέραμε και προηγουμένως αποτελεί τον καινούριο παιδότοπο του Forza Horizon 3 και έρχεται μεγαλύτερος από ποτέ. Οι φυσικές ομορφιές της αποτυπώνονται με απίστευτη αυθεντικότητα στο παιχνίδι. Οδηγώντας στις παραλιακές ακτές του Surfers Paradise έως τα ερημικά απέραντα σύνορα του Outbreak, γνωστού και ως απομακρυσμένης Αυστραλίας μέχρι και το εκπληκτικό Yara Valley με τα ατελείωτα δάση του, το παιχνίδι προσφέρει μια απαράμιλλη αίσθηση αυθεντικότητας και ελευθερίας, που όμοια του δύσκολα συναντάς. Είναι ένα μαγευτικό ταξίδι σε μια άγνωστη περιοχή που ξεδιπλώνεται στα μάτια του παίχτη με μοναδικό τρόπο. Όντας ένας μεγάλος παιδότοπος, το Forza Horizon 3 είναι γεμάτο εκπλήξεις και πράγματα για να ασχοληθεί κάποιος.

Ξεκινώντας από το πρώτο μας Festival και ξεκλειδώνοντας στην πορεία καινούρια, καθώς αυξάνουμε το κοινό μας, προσφέρονται στον παίκτη διαρκώς νέες προκλήσεις υπό την μορφή αγώνων, μικρών δοκιμών και σκληρών δοκιμασιών. Οι περισσότεροι αγώνες του παιχνιδιού ακολουθούν το μοτίβο των γύρων και point to point. Η μοναδικότητα των αγώνων του Horizon 3 είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την ένταση που μπορεί να προσφέρει ένας σκληροπυρηνικός τίτλος racing με το sandbox στοιχείο ενός παιχνιδιού ανοιχτού κόσμου. Αυτό φυσικά έρχεται με κάποια όρια, αφού μπορεί οι πίστες στους αγώνες να προσφέρουν απεριόριστη ελευθερία κινήσεων, οι ίδιοι οι αγώνες περιορίζονται με χρήση διαφόρων checkpoints, μια κίνηση που έρχεται ως απόλυτη λογική για την δημιουργία ισορροπίας μεταξύ των A.I. οδηγών και του παίκτη.

Έπειτα έρχονται τα bucket lists. Σκληρές δοκιμές που μας θέτουν στο τιμόνι ενός δυνατού ή ιστορικού αυτοκινήτου και μας δίνουν μια οδηγία. Εκπλήρωσε κάτι σε συγκεκριμένο χρόνο. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι η επίτευξη πόντων drift σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή να οδηγήσουμε στο αντίθετο ρεύμα χωρίς να σταματήσουμε και να φτάσουμε σε ένα σημείο υπό συγκεκριμένο χρόνο. Στη συνέχεια, στον απέραντο χάρτη της Αυστραλίας υπάρχουν διασκορπισμένες αμέτρητες μικρές ασχολίες, στις οποίες μπορεί ο παίκτης να αφιερώσει το χρόνο του. Φάρμες που κρύβουν αυτοκίνητα μεγάλης ιστορικής σημασίας, διάφορα stunts που απαιτούν να επιτύχουμε μια μεγάλη τελική ταχύτητα ή να κάνουμε ένα άλμα μεγάλης απόστασης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φέρουμε το αυτοκίνητο σε σωστή προσγείωση μάς χαρίζουν με την εκπλήρωσή τους αρκετούς πόντους εμπειρίας και επιπλέον κοινό για τα festival μας. Τέλος, η αφρόκρεμα του παιχνιδιού είναι τα Horizon Showdowns. Ειδικά Events που μας θέτουν αντίπαλους με κάτι... εκτός των συνηθισμένων, αποτελούν όμως πηγές εξαιρετικής διασκέδασης. Ένα showdown event ζητάει από εμάς να αναμετρηθούμε με ένα τρένο σε έναν αγώνα point to point, ενώ σε ένα άλλο θα πρέπει να κερδίσουμε μια ομάδα από ταχύπλοα.

9-17-2016_7-41-52_pm

Όλα τα παραπάνω είναι όμορφα δεμένα γύρω από ένα σύστημα επιβράβευσης πόντων και εμπειρίας. Χρήματα και πόντοι εμπειρίας έρχονται με την νίκη στα διάφορα events του παιχνιδιού, ενώ στον κόσμο της Αυστραλίας όλες μας οι κινήσεις έχουν ως αποτέλεσμα το κέρδος πόντων εμπειρίας. Η επίτευξη υψηλών ταχυτήτων, το ριψοκίνδυνο προσπέρασμα, το drifting και οτιδήποτε διαθέτει στυλ είναι κέρδος για εμάς. Η εμπειρία που κερδίζουμε μας επιτρέπει να ξεκλειδώσουμε διάφορα perks που βοηθάνε και δίνουν κίνητρο για την περαιτέρω ενασχόλησή μας με τον τίτλο. Πρακτικά στον κόσμο του Forza Horizon 3 δεν υπάρχει κάτι για να τιμωρήσει τον παίκτη. Ναι, τα αυτοκίνητα παθαίνουν ζημιές αν το επιλέξει ο παίκτης. Οι ζημιές αυτές όμως είναι παροδικές και υπάρχουν για την ενίσχυση του στοιχείου του playground και της διασκέδασης. Κάθε ζημιά που έχει προκύψει στο αυτοκίνητό μας, επιδιορθώνεται με την έναρξη ενός αγώνα. Το πρώτο πράγμα που θα χαροποιήσει τους παίκτες του Forza Horizon 3 είναι η μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων του. Δανειζόμενο τη μηχανή γραφικών και φυσικής του Forza Motorsport 6, καθώς και ένα μεγάλο τμήμα από την συλλογή αυτοκινήτων του, έρχεται εφοδιασμένο με περισσότερα από 300 αμάξια, δημιουργημένα με την μεγαλύτερη λεπτομέρεια που έχουμε δει και φτιαγμένα για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Σεβόμενο το είδος, στο οποίο απευθύνεται, αλλά και τη σειρά από την οποία προέρχεται το σύστημα οδήγησής του, προσφέρει ένα υπέροχο κράμα arcade οδήγησης με αρκετές simulation πινελιές. Επιτρέπει μάλιστα μέσω της μεγάλης λίστας επιλογών που διαθέτει στις ρυθμίσεις δυσκολίας να έρθει στα μέτρα του κάθε παίκτη και να προσφέρει τα μέγιστα σε κάθε κοινό, χαρίζοντας του ένα μοναδικό pick up and play γνώρισμα. Μαζί με τη μεγάλη λίστα αυτοκινήτων και το εξαιρετικό σύστημα οδήγησης ήρθαν και οι επιλογές βελτίωσης και ρύθμισης των αυτοκινήτων. Με λεπτομέρειες όπως οι αλλαγές των μπουζί ή την μετατροπή του κυβισμού των αυτοκινήτων, το εύρος παραμετροποίησης υπόσχεται ατελείωτους συνδυασμούς και αμέτρητες ώρες ενασχόλησης. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το σύστημα παραμετροποίησης της εξωτερικής εμφάνισης των αμαξιών με χρώματα και liveries της επιλογής μας.

Το βασικότερο εργαλείο που διαθέτει κατά τη γνώμη μας το Forza Horizon 3 στη φαρέτρα του είναι τα Drivatars. Από το Forza Motorsport 5 τα Drivatars αποτελούν τους εικονικούς αντιπάλους του παιχνιδιού, που όμως αντί να βασίζονται στην Α.Ι. του μηχανήματος αποτελούν εικονικά ομοιώματα των παικτών της σειράς Forza Motorsport. Η οδηγική συμπεριφορά των παικτών του παιχνιδιού συλλέγεται στο cloud και δημιουργεί ένα εικονικό ομοίωμα του κάθε παίκτη. Αυτό το ομοίωμα μεταφράζεται ως αντίπαλος στο παιχνίδι και διαθέτει αρκετά από τα στοιχεία συμπεριφοράς μας. Χωρίς να σημαίνει ότι τα drivatars περνάνε την Α.Ι. στην επόμενη διάσταση, η συμπεριφορά τους βρίσκεται αρκετά επίπεδα πιο πάνω από οποιαδήποτε τεχνητή νοημοσύνη έχουμε δει σε παιχνίδι αγώνων. Τα Drivatars κάνουν λάθη, αγχώνονται, μας πιέζουν και αν τα τρακάρουμε για να τα βγάλουμε εκτός δρόμου επιστρέφουν για να εκδικηθούν. Επιπλέον στον κόσμο του Forza Horizon 3 μια κοινή A.I. ενδεχομένως να αλλοίωνε το άναρχο του χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Ο τεχνικός τομέας του Forza Horizon 3 αποτελεί κατά την άποψη μας σταθμό για το Xbox One. Ο κόσμος της Αυστραλίας είναι σχεδιασμένος με απόλυτη ακρίβεια αναφορικά με τους δρόμους και τις περιοχές που την απαρτίζουν και φροντίζει σε κάθε του γωνιά να αφήσει τον παίκτη με το στόμα ανοικτό. Λαμπρό παράδειγμα της τεχνικής του υπεροχής αποτελεί ο συνδυασμός της ανάλυσης των 1080p και των 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε έναν απέραντο κόσμο που λειτουργεί διαρκώς, χωρίς διακοπές για επιπλέον φόρτωμα περιεχομένου.

το VG24 λέει

Ο κόσμος του Forza Horizon 3 είναι άμεσα συνδεδεμένος μέσω της online υπηρεσίας Xbox Live. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να συνδεθούμε με οποιονδήποτε φίλο μας και να αγωνιστούμε μεταξύ μας ή να αρκεστούμε σε μια απλή βόλτα στις απέραντες πεδιάδες της Αυστραλίας. Επιπλέον μπορούμε να συμμετάσχουμε σε online πρωταθλήματα μαζί με παίκτες από όλο τον κόσμο ή να στείλουμε προκλήσεις μέσω του εργαλείου δημιουργίας Blueprints. Τέλος διαθέσιμα για κοινοποίηση προς όλους είναι οι δημιουργίες που φτιάχνουμε αναφορικά με την εμφάνιση του αυτοκινήτου καθώς και το στήσιμο των αμαξιών. Δυστυχώς στην περίοδο που μας δόθηκε για την εκπλήρωση του Review υπήρχαν συγκεκριμένες ώρες συμμετοχής στο online κομμάτι του τίτλου, στις οποίες δε μπορέσαμε να παραβρεθούμε. Αυτό που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι το Forza Horizon 3 είναι άλλος ένας τίτλος της υπηρεσίας Play Anywhere, που σημαίνει ότι με την αγορά της ψηφιακής έκδοσης, οι κάτοχοι του παιχνιδιού μπορούν να παίξουν και σε Windows 10. Μάλιστα με την υπηρεσία Xbox Live, παρέχεται κοινή πρόσβαση στις online υπηρεσίες του τίτλου, προσφέροντας σε όλους έναν κοινό online κόσμο.

Ο τεχνικός τομέας του Forza Horizon 3 αποτελεί κατά την άποψη μας σταθμό και σημείο αναφοράς για το Xbox One. Ο κόσμος της Αυστραλίας είναι σχεδιασμένος με απόλυτη ακρίβεια αναφορικά με τους δρόμους και τις περιοχές που την απαρτίζουν και φροντίζει σε κάθε του γωνιά να αφήσει τον παίκτη με το στόμα ανοικτό. Λαμπρό παράδειγμα της τεχνικής του υπεροχής αποτελεί ο συνδυασμός της ανάλυσης των 1080p και των 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε έναν απέραντο κόσμο που λειτουργεί διαρκώς, χωρίς διακοπές για επιπλέον φόρτωμα περιεχομένου. Μπορεί τα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο να ακούγονται λίγα για τους λάτρεις των racing games, αποτελούν όμως κλειδί για την σωστή μεταφορά ενός τίτλου αυτού του είδους με αυτήν την ποιότητα στα γραφικά του και το μέγεθος του. Επιπλέον όντας ένας τίτλος arcade λογικής, που δε στηρίζεται τόσο στην ακρίβεια του, ο χαμηλωμένος ρυθμός ανανέωσης δε δημιουργεί πρόβλημα. Μάλιστα ο τρόπος, με τον οποίον έχει χτιστεί το παιχνίδι δε προδίδει ποτέ την φύση του. Πέρα από την εξαιρετική μεταφορά του περιβάλλοντος, ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων κόβει την ανάσα. Λεπτομέρειες όπως η διάθλαση των κρυστάλλων στα φώτα ή η ρεαλιστική όψη των ελαστικών με όλες τις λεπτομέρειες τους από την χρήση physically based rendering, εντυπωσιάζει. Οι σταγόνες τις βροχές που δημιουργούν ξεχωριστές κηλίδες νερού επάνω στο αμάξωμα φέρνουν το κλίμα του παιχνιδιού στο σαλόνι μας. Τέλος στα πλαίσια της εξέλιξης της εποχής το παιχνίδι υποστηρίζει για πρώτη φορά πλήρως την τεχνολογία HDR των νέων 4K τηλεοράσεων για την καλύτερη δυνατή απόδοση του χρωματικού φάσματος και φυσικά της απόδοσης της φωτεινότητας και το πως αυτή εναλλάσσεται αναλόγως ώρας. Δυστυχώς δεν διαθέταμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να δούμε τις διαφορές ζωντανά είναι ευχάριστο όμως που βλέπουμε τη δυνατότητα να εισέρχεται σιγά σιγά στα σαλόνια μας.

Αν μας ρωτούσατε τι είναι αυτό που μας εξέπληξε περισσότερο στον οπτικό τομέα του Forza Horizon 3, θα λέγαμε με σιγουριά ο ουρανός του. Το Skybox του τίτλου έχει δημιουργηθεί με απόλυτη ακρίβεια βασισμένο στον ουρανό της Αυστραλίας και σε συνδυασμό με την εξαιρετική χρήση του φωτισμού της μηχανής γραφικών αλλά και την εναλλαγή ημέρας - νύκτας και καιρικών συνθηκών η Playground Games δημιούργησε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά παιχνίδια του είδους. Υπήρξαν στιγμές που αφεθήκαμε στην ομορφιά του περιβάλλοντος και σταθήκαμε για αρκετά λεπτά ακίνητοι ατενίζοντας τις ομορφιές του και πώς αυτές αλλάζουν όψη με την πάροδο της ώρας και την εναλλαγή του καιρού.

Στα ίδια εξαιρετικά επίπεδα κινείται και ο ακουστικός τομέας του Forza Horizon 3. Η ηχητική του παιχνιδιού αποτελεί ένα πολυεπίπεδο αριστούργημα που χαρίζει ευτυχία σε κάθε του σημείο. Το πρώτο πράγμα που θα θελήσει να ακούσει ο κάθε επίδοξος παίχτης του τίτλου είναι η μεταφορά των ήχων από τις μηχανές των αυτοκινήτων. Με δυο λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε την μεταφορά τους: ακριβής και άψογη. Από τις βαλβίδες ανακούφισης (σκάστρες) μέχρι τον ήχο των ελαστικών και τα τρακαρίσματα, όλα είναι άψογα. Φυσικά δε θα πρέπει να παραλείψουμε και το κομμάτι του soundtrack που για ακόμα μια φορά είναι κομμένο και ραμμένο για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς έτσι και στο Forza Horizon 3, επιστρέφουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν μουσικές διαφόρων ειδών. Επανέρχονται οι Pulse και Bass σταθμοί από τα προηγούμενα παιχνίδια έρχονται όμως και αρκετοί νέοι σταθμοί, γνώριμοι στην Αυστραλία για την ποιότητα και την απήχηση τους. Έτσι έχουμε μια συλλογή πολλαπλών ειδών κλασσικής μουσικής, rock, hip-hop και πολλά ακόμη. Επιπλέον, θέλοντας η Playground Games να δώσει έναν τελευταίο τόνο ελευθερίας και παραμετροποίησης δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς μουσικής από τον λογαριασμό μας στο OneDrive μέσα στο παιχνίδι, καθώς και χρήση της συνδρομητικής υπηρεσίας Groove Music Station. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε με το παιχνίδι, αφορά στο γεγονός ότι στους αγώνες off road που γίνεται η χρήση κανονικών αυτοκινήτων και όχι offroad, τα αντίπαλα αυτοκίνητα έδειχναν να μην επηρεάζονται στον ίδιο βαθμό που ο δρόμος επιδρούσε στο δικό μας, ανεξαρτήτως ελαστικών.

9-17-2016_7-42-18_pm

Το Forza Horizon 3 αποτελεί κατά την άποψη μας την επιτομή των παιχνιδιών αγώνων ανοιχτού κόσμου. Συνδυάζει όλα τα καλά στοιχεία που χρειάζεται ένας τίτλος αυτού του γένους, χωρίς να παρουσιάζει κάποιου είδους προβλήμα. Αν θα θέλαμε κάτι παραπάνω από το επόμενο Forza Horizon είναι η επιστροφή των Star Showdowns που ήρθαν και χάθηκαν στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Σε αυτά ερχόμασταν αντιμέτωποι με έναν πολύ καλό οδηγό ώστε να καταφέρουμε να αποκτήσουμε το πάσο για την συμμετοχή στο επόμενο Horizon Festival. Οι αναμετρήσεις αυτές αποτελούσαν τέλειο συνοδευτικό στα διασκεδαστικά Showcases και Bucket List events και θα άπλωναν ακόμα περισσότερο το είδος των δραστηριοτήτων μας. Σε αυτή τη λογική μια αύξηση του πλήθους των δραστηριοτήτων αυτών και μια ενδεχόμενη μείωση των πολλών κλασσικών αγώνων θα έδινε στο παιχνίδι έναν επιπλέον τόνο διασκέδασης. Κλείνοντας το review μας, οφείλουμε να υποκλιθούμε στην Playground Games και την Turn 10 Studios γιατί μέσω της αγάπης τους για το είδος και του πάθους τους για τελειότητα έδωσαν στο κοινό το καλύτερο παιχνίδι αγώνων ανοιχτού κόσμου.


Το Forza Horizon 3 διαθέτει 64 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000αρι: 5/10
Σύνδεσμος για τον οδηγό
Welcome to Your Horizon 10
Celebrate opening your Horizon Festival site by putting on a spectacular Showcase. (1)
You're the Boss 10
Expand your Horizon Festival for the first time.
One of Us 10
Win your first Exhibition Race as Horizon Festival Boss.
Stay on Target 10
Get 3 Stars on a Danger Sign.
"Do you even... oh, you do" 10
Get 3 Stars on a Drift Zone.
You're Hired! 10
Hire a Drivatar for your Drivatar Lineup. (1)
You're Fired! 20
Fill your Drivatar Lineup and fire a Drivatar to make way for another.
Racer's Paradise 20
Open a Festival in Surfers Paradise.
First Time Buyer 10
Visit the Autoshow and buy your first car.
Champ 10
Win your first championship.
Tonight We Ride 10
Win your first Street Race.
The Architect 10
Blueprint and complete an exhibition.
The Player 10
Complete another player's Exhibition Blueprint. (1)
I'll Just Take This Now 10
Win your first Midnight Battle.
Like a Needle in The Outback 10
Find your first Barn Find.
Relic Hunter 20
Restore all Barn Finds. (4)
Throwdown 10
Create and complete your first Bucket List Blueprint.
Community Crusher 20
Play 10 player-created Bucket List Blueprints. (4)
Drive to the Music You Love 10
Sign 4 Radio Stations to your Festival. (1)
Screaming through the Valley 20
Open a Festival in Yarra Valley.
Bushcraft 20
Open a Festival in The Outback.
Maxed Out 20
Fully upgrade a Festival site.
YOU MUST CONSTRUCT ADDITIONAL PYLONS 20
Perform 10 Festival Upgrades. (1)
Like a Boss 20
Fully upgrade all Festival sites. (1)
Best. Horizon. Ever. 50
Complete the Final Showcase.
Eat My Dust 10
Complete 10 Convoy Races.
Got Ourselves a Convoy 10
Convoy for a total of 100 miles. (3)
Life Complete 20
Complete every Horizon Bucket List challenge. (3)
Drop in the Bucket 10
Complete 5 Bucket List challenges.
Who's Hiding These? 20
Smash all 150 reward boards. (2)
I Know These Roads 20
Drive down every road in Australia.
This My Jam 10
Take part in 5 Skill Songs. (1)
Perks of the Job 10
Obtain a car from the Skill Shop.
I Want It All 25
Complete every page in the Skill Shop (excluding temporary perks).
5 Star Seller - A+++++ 10
Sell 5 cars via the Auction House. (4)
Auction Fever 10
Win a car in the Auction House, then add it to your garage. (2)
Welcome to Horizon Online 10
Complete 5 online events across Adventure and Freeroam. (1)
Online Adventurer 30
Complete 25 online events across Adventure and Freeroam. (2)
Bring a Friend 10
Complete an event in Co-op Campaign. (4)
Road Buddy 20
Complete 10 events in Co-op Campaign. (9)
Forzatographer 20
Take a photo of 300 cars for Horizon Promo.
Aussie Rules! 10
Create and complete a championship featuring only Australian cars.
High Roller 10
Spend 1 million Credits on a car. (1)
Fly Like a Regal 10
Jump 300ft on the airport Danger Sign using the Reliant Supervan. (3)
Life's a Drag 10
Complete a drag race at the Airstrip in every Car Class.
Ooh, Shiny! 20
Obtain your first Horizon Edition car. (1)
Staying Connected 10
Visit the Forza Hub from the Pause Menu.
Mini Boss 10
Reach Level 20.
Final Boss 25
Reach Level 150.
This. Is. FORZA! 20
Create and complete a Championship with 100+ miles of racing over 10 events. (2)
Endurance Hero 20
Create an Exhibition with 25 laps with rolling time of day and complete it against Pro Drivatars.
Exhibition Expert 20
Complete an Exhibition at every race route in the game.
Horizon Hardcore 30
Complete a championship starting at every race route in the game. (3)
Art Director 10
Create a Paint, setup a Tune, and start your Horizon Promo career. (1)
Spoiler Alert 10
Fit parts from Rocket Bunny and Liberty Walk. (2)
Street Racing Champion 50
Win every Street Race and Midnight Battle. (1)
Starstruck 10
Earn at least 1 star on 50 different PR Stunts.
PR Superstar 20
Get 3 stars on all PR Stunts. (1)
Throw Your Weight Around 10
Get 3 Stars on a Drift Zone in a car weighing at least 2500kg. (2)
Backpacker 20
Discover every beauty spot in the game. (1)
Forza First 20
Win a race in the Lamborghini Centenario. (1)
Clever Girl! 10
Get 3 Stars on 5 different PR Stunts in the 2017 Ford Raptor. (1)
Totally meant to do that... 10
Perform a Barrel Roll in any Buggy. (1)
Underdog 10
Get 3 Stars at a PR Stunt in a C Class car. (1)

To παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Microsoft Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Forza Horizon 3

Author

Νίκος Λυμπέριος

Developer

Playground Games

Publisher

Microsoft Studios

Διανομή

Microsoft Hellas

Πλατφόρμες

PC / Xbox One

Tested on

Xbox One

Κυκλοφορία

27 Σεπτεμβρίου 2016

Είδος

Racing

PEGI

3

Θετικά

+ Εξαιρετικός οπτικοακουστικός τομέας
+ Απεριόριστη ελευθερία κινήσεων
+ Ιδανικό για αρχάριους και έμπειρους στο είδος
+ Τεράστια γκάμα αυτοκινήτων
+ Μεγάλη ποικιλία από διαθέσιμες ασχολίες...

Αρνητικά

- ...που όμως μπορεί να κουράσουν λόγω επανάληψης
- μικρές αστάθειες στην απόδοση της Α.Ι.

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
9.5
6.8
Συνοψίζοντας

Το Forza Horizon 3 αποτελεί το αποκορύφωμα στο είδος του και είναι παράδειγμα, βάσει του οποίου θα πρέπει όλα τα μελλοντικά παιχνίδια αγώνων της φιλοσοφίας του ανοιχτού κόσμου να στηριχθούν. Συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των παιχνιδιών Forza και φέρνει στην επιφάνεια έναν άκρως διασκεδαστικό και εθιστικό τίτλο.

Τα μόνα του ελαττώματα είναι το χλιαρό σενάριο, που ενώ δεν ενοχλεί θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για κάτι ακόμα μεγαλύτερο και η επανάληψη μετά από μακρά διάρκεια ενασχόλησης με τον τίτλο κάποιων αγωνισμάτων. Πέρα από τα δυο του αυτά μειονεκτήματα, αποτελεί ένα παιχνίδι που κανείς δε πρέπει να χάσει.

9.5
Βαθμός
6.8
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
80%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
20%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1