Full Throttle Remastered

Οδηγώντας σε μια ανανεωμένη άσφαλτο
by Βασίλης Καμακάρης on 23 Απριλίου 2017

Η LucasArts είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που άφησαν ένα πολύ έντονο στίγμα στη βιομηχανία των games, προσφέροντας πραγματικά διαμάντια στο genre των point and click adventures. Τίτλοι όπως τα Monkey Island, Maniac Mansion, The Dig και πολλά ακόμη αγαπήθηκαν από το κοινό της εποχής και σίγουρα μια επανακυκλοφορία αυτών είναι μια μικρή επιστροφή στους θησαυρούς του παρελθόντος.

Το ιδιαίτερο αυτό έργο έχει αναλάβει με ευλάβεια η Double Fine Productions, που ύστερα από την αναβίωση των Grim Fandango και Day of the Tentacle, θα επιστρέψει στα λημέρια της LucasArts για να μας σερβίρει την remastered έκδοση του Full Throttle. Το Full Throttle αποτελεί ένα παιχνίδι της LucasArts, το οποίο έκανε την αρχική του εμφάνιση το 1995 και μάλιστα δια χειρός Tim Schafer, ενός ακόμα βετεράνου του είδους, μαζί με τους Ron Gilbert και Gary Winnick, που κυκλοφόρησαν το πρόσφατο Thimbleweed Park.

Το Full Throttle ακολουθεί τις περιπέτειες του Ben, ενός αρχηγού μιας συμμορίας μηχανόβιων, ονόματι Polecats. Ο Ben και η συμμορία του θα λάβουν μια πρόταση από τον Adrian Ripburger, το δεξί χέρι του Malcolm Corley, ώστε να τους μεταφέρουν μέχρι τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Corley. Δυστυχώς η κατάσταση θα λάβει μια απρόσμενη τροπή, καθώς ο Ripburger στήνει μια παγίδα θανάτου στον Malcolm Corley, παγιδεύοντας έτσι τους Polecats. Κυνηγημένος πλέον από τον νόμο και χωρίς ομάδα, ο Ben θα κληθεί να βγάλει εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε ο ετοιμοθάνατος Corley: να εντοπίσει την κόρη του και να καθαρίσει το όνομα της συμμορίας του.

Σαν ιστορία, το Full Throttle φέρνει μια ενδιαφέρουσα πλοκή, γεμάτη ίντριγκα και προδοσία, τονίζοντας το ύφος του παιχνιδιού, που είναι τοποθετημένο σε μια wasteland δίχως κανόνες. Ως adventure παιχνίδι, το Full Throttle είναι απλοϊκό στα puzzles του, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ποικιλία σε αυτά. Οι νέοι παίκτες που θα το δοκιμάσουν είναι σίγουρο ότι δεν θα “φάνε τα νιάτα τους,” καθώς η διάρκεια του είναι μικρή και δεν θα ξεπεράσει τις 4-5 ώρες.

Η απλότητα επίσης είναι εμφανής και στο κομμάτι του χειρισμού, μιας και είναι πιο μαζεμένο το UI σε σχέση με άλλους τίτλους της LucasArts. Το Full Throttle εκτός των puzzles, προσφέρει και μάχες με μηχανές σε έρημους δρόμους, αλλά και σε μια αρένα με αυτοκίνητα. Και τα δύο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας με τον χειρισμό να μπορεί να προσαρμοστεί σε ποντίκι αλλά και σε χειριστήριο. Το πρόβλημα με τις μάχες ωστόσο είναι πως ο χειρισμός είναι λίγο μπελαλίδικος και η πρώτη επαφή θα ενοχλήσει.

Βέβαια το πραγματικό νόημα στο remaster του Full Throttle αποτελεί η εξολοκλήρου νέα εμφάνιση του. Τα πλέον παλιά pixel art γραφικά, έχουν αντικατασταθεί και προσφέρουν μια καρτουνίστικη υπόσταση. Ο ανανεωμένος αέρας που φύσηξε η Double Fine δεν στάθηκε μόνο στα γραφικά, αλλά ακόμα και ο ήχος έχει λάβει την κατάλληλη φροντίδα. Στο voice acting του Full Throttle θα ακούσουμε γνώριμες φωνές και δεν είναι άλλες από τους Roy Conrad (Ben) και Mark Hamill (Adrian Ripburger) όπως και πολλοί άλλοι, που χάρισαν την μαγεία τους στο παιχνίδι το 1995.

Αν η νέα εμφάνιση δεν ενθουσιάσει τους παλιούς φίλους του Full Throttle, το παιχνίδι παρέχει την δυνατότητα της αλλαγής των γραφικών, επαναφέροντας τα pixel art γραφικά για ένα καθαρό old school feeling. Το Full Throttle είναι από τους τίτλους που αν και γνωρίζω, δεν είχε τύχει να απολαύσω. Η remastered έκδοση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους αγάπησαν τον τίτλο του Tim Schafer, καθώς και για άτομα που δεν είναι τόσο μυημένα στο είδος των point & click adventures.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Double Fine Productions για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Full Throttle Remastered

Συντάκτης
23 Απριλίου 2017
Developer

Double Fine Productions / Shiny Shoe

Publisher

Double Fine Productions

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / PS Vita / PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

18 Απριλίου 2017

Είδος

Adventure

PEGI

16

Θετικά

+ Πλήρως ανανεωμένα γραφικά
+ Τα voice recordings του Conrad (remastered πλέον)
+ Είναι το Full Throttle που αγαπήσαμε

Αρνητικά

- Μπελαλίδικο σύστημα μάχης

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Στο θέμα των remasters η Double Fine δεν αστειεύεται. Με σεβασμό και μεράκι φέρνει πιο ανανεωμένη την κινηματογραφικότητα για την οποία είναι φημισμένο το Full Throttle.

Αν είσαι ένας παλιός του είδους και λατρεύεις το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι σίγουρο πως θα το έχεις ήδη στα χέρια σου. Αν είσαι νέος από την άλλη και θες να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στα adventure games, η Double Fine απλώνει το χέρι της για μια περιπέτεια με μπόλικα γκάζια.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1