Game of Thrones - Episode 6: The Ice Dragon

by Χρήστος Μπακατσέλος on 5 Δεκεμβρίου 2015

Προσοχή: Θα ακολουθήσουν spoilers

H σειρά Game of Thrones της Telltale είχε αρκετά προβλήματα στην ιστορία της από την αρχή. Φτάνοντας στο έκτο και τελευταίο κεφάλαιο, πίστευα πως αρκετά από αυτά θα λύνονταν, τουλάχιστον με έναν ικανοποιητικό τρόπο. Τελειώνοντας όμως την πρώτη σεζόν και αφήνοντας κάτω το χειριστήριο, ένιωσα πως η Telltale όχι μόνο δεν είχε ιδέα για το που ήθελε να καταλήξει την ιστορία της, αλλά και οι όποιες αποφάσεις πήρες μέχρι το φινάλε να μην είχαν και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ναι, κατά την διάρκεια της σεζόν αυτής υπήρχαν κάποια δυνατά σημεία όσο αφορά τους χαρακτήρες και την ιστορία της, αλλά στο τέλος όλο το παιχνίδι έμοιαζε σαν μια φτηνιάρικη απομίμηση της τηλεοπτικής σειράς, που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Το έκτο επεισόδιο ξεκινά με τον Garred και την συνέχεια της αναζήτησής του για το North Grove μαζί με τον Cotter και την αδερφή του. H αλήθεια είναι πως η ιστορία του Garred ήταν από την αρχή η πιο βαρετή και ανούσια σε όλο το παιχνίδι. Μπορεί επιτέλους σε αυτό το επεισόδιο να ανακαλύπτει την μυστική αυτή τοποθεσία, αλλά δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί το μέρος αυτό κρύβει μεγάλη δύναμη, κάτι που στα προηγούμενα επεισόδια είχαν βαλθεί καλά να μας το περάσουν ως κάτι το αρκετά σημαντικό. Άσε που βρέθηκε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

Σε αυτό το μέρος ανακαλύπτει κάποιους καινούργιους χαρακτήρες, τους φρουρούς του Grove αλλά και πάλι, πέρα από κάποιες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, η όλη ιστορία, και η ολοκλήρωσή της, είναι μακράν από τις πιο αδύναμες που έχουν γραφτεί ποτέ από την Telltale. Ακόμα και η τελική μεγάλη απόφαση του Garred δεν έχει κανένα απολύτως αντίκτυπο στο υπόλοιπο σενάριο και στους χαρακτήρες. Δεν ξέρω πώς θα το καλύψουν στην δεύτερη σεζόν, αλλά μέχρι στιγμής όλη η ιστορία του έμοιαζε ως ένα filler κακογραμμένου επεισοδίου.

Το κεφάλαιο της Mira στο King’s Landing ήταν από την πρώτη στιγμή ένα από τα, αν όχι το, αγαπημένα μου. Όλο το σασπένς, η ίντριγκα και το πολιτικό θρίλερ με είχε κάνει να επικεντρωθώ περισσότερο στον χαρακτήρα της από τους υπόλοιπους. Από τα πρώτα επεισόδια κιόλας ένιωθα πως οι αποφάσεις που έπαιρνα θα είχαν ένα κάποιο αποτέλεσμα μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν αυτής. Φανταστείτε λοιπόν την απογοήτευσή μου όταν κατάλαβα πως, για άλλη μια φορά, οι αποφάσεις μου, οι συμμαχίες που έκανα, τους εχθρούς που δημιούργησα, ήταν όλα μια «ψευδαίσθηση».

Όσο καλές ήταν οι σχέσεις μου με άλλους, όσο καλά και να ελίχθηκα μέσα στο παιχνίδι για να προστατεύσω την οικογένεια μου από την επικείμενη απειλή, η μοίρα της Mira κρεμόταν από την μια απόφαση που έπρεπε να πάρει στο τέλος. Μια απόφαση που σε αφήνει κάπως μουδιασμένο και προδομένο. Ακόμα και η αποκάλυψη για το ποιος είναι αυτός τελικά που δολοπλοκεί εναντίον της δεν κατάφερε να με κάνει να ξεπεράσω την απογοήτευσή μου για την έκβαση της ιστορίας μιας από τους πιο αγαπημένους μου χαρακτήρες στην σεζόν αυτή.

Το high point του επεισοδίου ήταν και η τελική μάχη για την τύχη του Ironrath. Εδώ χειρίζεστε ή τον Asher ή τον Rodrick, ανάλογα με την επιλογή που κάνατε στο φινάλε του προηγούμενου επεισοδίου για το ποιος από τους αδερφούς θα θέλατε να επιζήσει στο τέλος. Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήταν πραγματικό Game of Thrones παιχνίδι αν στο μεγάλο αυτό φινάλε δεν θα υπήρχε αρκετό αίμα και πολλοί θάνατοι. Και σε αυτό το επεισόδιο τα δίνει όλα για όλα.

Ανάλογα με τον ποιον χαρακτήρα έχετε επιλέξει να σώσετε, θα έρθετε και αντιμέτωποι με διάφορες επιλογές, διαφορετικές για τον καθένα, οι οποίες όμως θα έχουν την ίδια περίπου κατάληξη. Όλο το κεφάλαιο αυτό μοιάζει κάπως βεβιασμένο. Μπορεί κάποιες από τις action σκηνές να είναι καλοφτιαγμένες (στα περισσότερα σημεία της σεζόν ήταν εξάλλου), αλλά φαίνεται πως από την αρχή γνώριζες την κατάληξη της. Και έτσι, ύστερα από 2 ώρες και κάτι περίπου λεπτά παιχνιδιού, το μεγάλο φινάλε αφήνει όλους τους ήρωες σε μια δυσμενή κατάσταση. Άλλοι είναι νεκροί, άλλοι τραυματισμένοι ή δεν ξέρουμε καν που βρίσκονται. Και με μια δεύτερη σεζόν στα σκαριά, αναρωτιέμαι τελικά αν αξίζει να συνεχιστεί η ιστορία των Forrester.

Μέσα σε αυτά τα έξι επεισόδια ζήσαμε κάτι από κατασκοπευτικό πολιτικό θρίλερ, φανταστική περιπέτεια και αρκετά οικογενειακά δράματα γεμάτα καταστροφή, δολοφονίες, ντροπιαστικές στιγμές, ξεφτιλισμό και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε για τους ήρωες του Game of Thrones της Telltale. Αυτή η ζοφερή ατμόσφαιρα μπορεί να ταιριάζει στα βιβλία και στην τηλεοπτική σειρά, αλλά εδώ αρκετές φορές έμοιαζε αβάσταχτη. Θα μου πείτε πως την ίδια ατμόσφαιρα είχαν και τα Walking Dead παιχνίδια, αλλά εκεί τουλάχιστον μπορούσες να συνδεθείς με τους, πραγματικά αξιαγάπητους, χαρακτήρες, υπήρχαν αυθεντικές συναισθηματικές στιγμές και όλο αυτό έμοιαζε να βγαίνει αβίαστα. Τελικά δεν θα προσηλυτίσει όσοι είναι αμύητοι στον κόσμο των βιβλίων του George R. R. Martin και στον πανικό που έχει προκαλέσει η τηλεοπτική σειρά, αλλά ίσως καταφέρει να δώσει λίγη χαρά σε όλους αυτούς που περιμένουν με αγωνία την άνοιξη για την αρχή της καινούργιας τηλεοπτικής σεζόν.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Telltale Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Game of Thrones - Episode 6: The Ice Dragon

Author

Χρήστος Μπακατσέλος

Developer

Telltale Games

Publisher

Telltale Games

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One / OS X / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

17 Νοεμβρίου 2015

Είδος

Point-and-click / Graphic Adventure

PEGI

18

Θετικά

+ Η μάχη στο τέλος

+ Η αφήγηση της ιστορίας στο φινάλε

Αρνητικά

- Άψυχο φινάλε

- Για άλλη μια φορά η ιστορία του Garred είναι και η πιο βαρετή από όλες

- Η έκβαση των ιστοριών για τους περισσότερους χαρακτήρες είναι αδιάφορη

- Οι επιλογές που έχεις κάνει στα προηγούμενα επεισόδια μοιάζουν ανούσιες

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
5.0
Συνοψίζοντας

Το Game of Thrones φτάνει στο τέλος του με το The Ice Dragon, το οποίο αποδεικνύει πως η σειρά αυτή είναι ίσως η πιο αδύναμη και χειρότερη από όσα παιχνίδια μας έχει δώσει κατά καιρούς η Telltale. Μετά τις 2μιση περίπου ώρες που θα ξοδέψεις παίζοντάς το, θα νιώσεις πως περίμενες να νιώσεις κάτι για τους όλους αυτούς του χαρακτήρες και τις ιστορίες του. Αντ’ αυτού όμως, αφήνοντας κάτω το χειριστήριο, νιώθεις το απόλυτο κενό. Και αυτό, φίλε μου, για παιχνίδι της Telltale είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

5.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
50%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
50%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1