Ghostbusters: The Video Game Remastered

Διαχρονικό brand, ξεπερασμένο gameplay
by The Phantom on 15 Δεκεμβρίου 2019

Γνωρίζοντας ότι θα πάρω στα χέρια μου το Ghostbusters, το μυαλό έφυγε πίσω στο παρελθόν! Οι ήρωες των παιδικών χρόνων με ταξίδεψαν στα παλιά καλά χρόνια και μου θύμισαν καταστάσεις ανεμελιάς και γέλιου από τα μακρινά πλέον 80’s και 90’s. Το αγαπημένο και αναγνωρισμένο τηλεοπτικά Ghostbusters επέστρεψε με remastered έκδοση για το PlayStation 4! Στόχος; Με το πακέτο πρωτονίων να αιχμαλωτίσουμε όλα τα φαντάσματα και τους αρχηγούς τους και να σώσουμε τη Νέα Υόρκη!

Το παιχνίδι περιλαμβάνει τις φωνές και τις ομοιότητες των Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis και Ernie Hudson σε μια πρωτότυπη ιστορία που έγραψαν οι συγγραφείς των πρωτότυπων ταινιών - Dan Aykroyd και Harold Ramis. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα παιχνίδι που στηρίζεται αποκλειστικά στο τεράστιο και διαχρονικό brand name το οποίο γνωρίζουν από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι. Πέραν τούτου λίγα πράγματα, καθώς το νέο edition φαίνεται λίγο πρόχειρο, χωρίς μεγάλη επεξεργασία από την εταιρεία και τοποθετημένο στην αγορά για να προσελκύσει τους νοσταλγούς του παρελθόντος και της σπουδαίας αυτής 20ετίας από την οποία προέρχεται.

Το παιχνίδι είναι απλό… Αποκάλυψε, κυνήγησε και αιχμαλώτισε φαντασματάκια με όπλα που μπορείς να αναβαθμίσεις σε ένα περιβάλλον που καταστρέφεται και διαφοροποιείται εάν το στοχεύσεις. Η ομάδα δοκιμάζεται περισσότερο στις μάχες αφεντικών και η ιστορία εκτυλίσσεται χωρίς κάποια μεγάλη έκπληξη. Υπάρχουν τα γνωστά και αγαπημένα φαντάσματα, ενώ το έξτρα στοιχείο είναι οι νέες φιγούρες οντοτήτων.

Πίσω από την επανακυκλοφορία βρίσκεται η Saber Interactive, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το World War Z.  Δυστυχώς, το gameplay είναι ξεπερασμένο, καθώς τα γραφικά είναι σε ένα μέτριο επίπεδο, ενώ τα εμπόδια που υπάρχουν και οριοθετούν την εκάστοτε «πίστα» σε οδηγούν επί της ουσίας στη σωστή κατεύθυνση. Έτσι, χάνεις την φαντασία, δεν ανακαλύπτεις κρυφά αντικείμενα και απλά περιμένεις πότε θα βρεις το επόμενο φάντασμα για να το νικήσεις με το γνωστό τρόπο. Μειονέκτημα αποτελεί και το γεγονός ότι οι «αράχνες-φαντάσματα» που σου επιτίθενται είναι τόσο ίδιες με το υπόλοιπο γραφικό της πολυκατοικίας ή του διαδρόμου που δύσκολα τις διακρίνεις πριν σε χτυπήσουν αρκετές φορές.

Από εκεί και πέρα το tutorial στην αρχή δε σου αφήνει απορίες αναφορικά με το πώς θα παίξεις το παιχνίδι, το οποίο γίνεται κατανοητό ακόμα και σε μικρό παιδί. Από την άλλη, προχωράς, χτυπάς φαντάσματα, τα «ξετρυπώνεις» με ένα ειδικό μηχάνημα, όμως μετά από ένα σημείο ξεκινάς λιγάκι να βαριέσαι. Αρχικά υπάρχει ένας διάλογος που προσπαθεί μέσω του χιούμορ να φέρει τους κυνηγούς σε θέση μάχης. Από δωμάτιο σε δωμάτιο συναντάς διαφορετικά φαντάσματα με τη διαφορά ότι τα πιο μικρά και τα πιο μεγάλα έχουν άλλο κόλπο… καταστολής. Όταν «καθαρίσεις» το εκάστοτε level τότε οι ήρωες συγκεντρώνονται μαζί και συνομιλούν, περιγράφοντάς σου το… στόρι.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα όπλα μπορούν να ρίχνουν κατά βούληση, όμως κάποια στιγμή χρειάζονται επαναφόρτιση και αν το ξεχάσεις, τότε χάνεις την ευκαιρία να χτυπήσεις απευθείας το φάντασμα που περίμενες λιγάκι για να βρεις κατάλληλη βολή. Στα πιο δυνατά φαντάσματα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δεξί σας αναλογικό για να χτυπήσετε τα φαντάσματα στον τοίχο ή στο πάτωμα μερικές φορές, πριν να τα παγιδέψετε, ενώ οι σύμμαχοι προσπαθούν βοηθήσουν χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τα Proton Streams. Ως νέος στην ομάδα των Ghostbusters θα συνεργαστείς με τους Stantz, Spengler και Venkman, ενώ οι γνωστές φιγούρες έχουν το δικό τους χαρακτήρα που βασίζονται στον τίτλο των all time classic ταινιών.

Το παιχνίδι έχει περισσότερο ενδιαφέρον όταν βρεις κάποιον να παίξεις μαζί του, αφού με περισσότερους παίκτες σε ταυτόχρονη δράση, το Ghostbusters έχει περισσότερη ουσία. Οι χαρακτήρες, όσο προχωράει η ιστορία μπορούν να αναβαθμιστούν και να τρέξουν γρηγορότερα ή να χτυπήσουν με περισσότερη δύναμη, όμως όσο τα level ανεβαίνουν τόσο πιο δύσκολα στοχεύεις τις φιγούρες των φαντασμάτων. Γενικά τις περισσότερες φορές θα είσαι άστοχος και θα… καταστρέφεις το δωμάτιο που πρέπει να καθαρίσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που σου δίνει το ξεχωριστό.

Τα γραφικά φέρνουν πολύ σε καρτούν θυμίζοντας πάρα πολύ τη σειρά της τηλεόρασης. Σε κάποια σημεία θα τα ήθελα αρκετά καλύτερα, αλλά σε ένα γενικότερο περιβάλλον κάνουν το fit in γι αυτό που αποσκοπεί το παιχνίδι. Στα αρνητικά καταγράφεται και η λίγη έως μηδαμινή μουσική επένδυση. Πάντως το κλασικό theme των Ghostbusters σου φέρνει χαμόγελα όποτε ακούγεται. Οι διάλογοι είναι πολλοί και κάποιες φορές περιττοί αλλά για τους τύπους που τα βαριούνται αυτά υπάρχει πάντα και η επιλογή του skip.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Ghostbusters: The Video Game Remastered

Συντάκτης
15 Δεκεμβρίου 2019
Developer

Saber Interactive

Publisher

Mad Dog Games

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch

Κυκλοφορία

4 Οκτωβρίου 2019

Είδος

Action-adventure

PEGI

12

Θετικά

+ Ζεις το Ghostbusters εκ των έσω
+ Ομοιότητα με την ταινία, τους χαρακτήρες και τα ανάλογα καρτούν
+ Ταξιδεύει στα παλιά και θυμάσαι τα νιάτα σου

Αρνητικά

- Κακοσχεδιασμένο, δουλειά που δείχνει προχειρότητα
- Μονότονο και βαρετό μετά από μία ώρα παιχνιδιού
- Ξεπερασμένο gameplay

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
5.0
6.0
Συνοψίζοντας

Το Ghostbusters είναι από αυτά τα παιχνίδια που λες "το 'χω παίξει", αλλά στο τέλος δεν σου μένει και κάτι το ιδιαίτερο για να περηφανεύεσαι. Πρόκειται για μία "οκ" εμπειρία που μένει στο παρελθόν. Δεν θα κάτσεις ποτέ με τις ώρες για να… λιώσεις, αφού δεν σε πάει εκεί, όμως προτείνω ξεκάθαρα να το παίξεις με φίλους για να του δώσεις ουσία και αιτία να ασχοληθείς μαζί του. Έχει τις θετικές στιγμές του, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που παρουσιάζει. Αν είσαι μεγάλος fan του brand, περίπου 30 με 40 ή ανήλικος που θέλει να μάθει για τα… παλιά, θα σου αρέσει λίγο περισσότερο. Εν τέλει κάνε το ψυχικό και διώξε τα φαντάσματα από το Μανχάταν. Το καθήκον σε καλεί…

5.0
Βαθμός
6.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1