Gran Turismo Sport (Closed Beta)

Το GT Sport στοχεύει για τη πρώτη θέση
by Αλέξανδρος Παπαγεωργίου on 28 Απριλίου 2017

Ύστερα από χρόνια αναμονής, επιτέλους παίξαμε το Gran Turismo Sport και είδαμε τι είναι αυτό, πάνω στο οποίο δουλεύει η Polyphony Digital τα τελευταία 4 χρόνια. Αξίζει η αναμονή, ποιες είναι οι εντυπώσεις μας και θα καταφέρει το Gran Turismo να κοιτάξει στα ίσα τον ανταγωνισμό;

Αρχικά, το Gran Turismo Sport βάζει ένα check σε όλα τα κουτάκια που χαρακτηρίζουν έναν Gran Turismo τίτλο. Χαλαρωτική lounge μουσική,  απαλοί ήχοι και ευπρόσδεκτο μενού με αρκετές επιλογές παραμετροποίησης, όλα βρίσκονται εδώ και για αρκετούς, όπως εμένα, αποτελούν κομμάτι της συνολικής εμπειρίας. Εκεί που τα περισσότερα παιχνίδια αγώνων αγνοούν την εμπειρία χρήστη καθώς αυτός βρίσκεται στο μενού και τοποθετούν παντού μεγάλα τετράγωνα και τυχαία μουσική, το Gran Turismo δημιουργεί ένα χαλαρωτικό και ευχάριστο περιβάλλον στο οποίο ο χρήστης θέλει να βρίσκεται. Όπως και στους προηγούμενους τίτλους μπορείτε να μεταβείτε μεταξύ των επιλογών με το "ποντίκι" το οποίο σε αυτή τη περίπτωση είναι και free flow, μπορείτε να το ελέγχετε ελεύθερα με τον αριστερό αναλογικό μοχλό.

Αφού λοιπόν απορροφήσετε όλους τους ήχους, θα μεταβείτε στο Επιλογές, όπου και θα βρείτε τις Γενικές Επιλογές και παραμετροποιήσεις για το χειριστήριό σας ή τη τιμονιέρα σας. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι έχει πλήρως εξελληνισμένο μενού. Στις Γενικές θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το HDR (με δεδομένο ότι έχετε την αντίστοιχη τηλεόραση), να αλλάξετε την ένταση ήχου, τις μονάδες (Χιλιόμετρα / Μίλια) και διάφορες άλλες επιλογές οι οποίες δεν ήταν διαθέσιμες στη κλειστή Beta.

Αυτό όμως που θα θελήσετε να δείτε είναι το Sport Mode, εκεί που εστιάζει η κλειστή Beta. Εδώ θα χρειαστεί πρώτα να συμμετέχετε σε qualification ώστε να σημειώσετε χρόνους στην πίστα. Το παιχνίδι θα συγκρίνει το καλύτερο χρόνο σας με τους χρόνους των αντιπάλων σας και θα σας τοποθετήσει ανάλογα στη κατάταξη του grid. Οι αγώνες πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα ως events. Φυσικά δεν ήταν όλα ρόδινα καθώς τις δύο πρώτες μέρες ήταν αδύνατο να συμμετάσχω στους αγώνες λόγω συνεχόμενων αποσυνδέσεων. Η Polyphony Digital παρόλα αυτά όχι μόνο ήταν ταχύτατη στην επίλυση του προβλήματος, αλλά επέκτεινε το ωράριο ώστε να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν. Ελπίζουμε τα θέματα αυτά να μην υπάρχουν στο κανονικό παιχνίδι, γι' αυτό άλλωστε είναι η beta. Η πρώτη μου επαφή με το παιχνίδι... δεν με εντυπωσίασε. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά ούτε και καλό. Το Gran Turismo Sport είναι όπως ακριβώς το περίμενα.

Αποτελεί αναβάθμιση του Gran Turismo 6 (υπενθυμίζουμε ότι το Gran Turismo 6 κυκλοφόρησε το 2013 σε ένα τεχνολογικά αρχαϊκό σύστημα) όποτε το GT Sport, σαφώς και θα ήταν ανώτερο στον οπτικοακουστικό τομέα. Προσωπικά, έπαιξα Gran Turismo Sport σε PlayStation 4 Pro και σε 4K HDR οθόνη με το HDR στο παιχνίδι ενεργοποιημένο. Ναι, είναι όμορφο. Είναι όσο όμορφο θα μπορούσε να είναι; Ίσως όχι. Ιδιαίτερα όταν το συγκρίνεις με τον "απέναντι" ανταγωνισμό, αλλά ακόμα και με παιχνίδια στο ίδιο σύστημα (το Project CARS για παράδειγμα), το Gran Turismo Sport ίσως δεν ικανοποιήσει ορισμένους φαν και σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει το Driveclub, όσον αφορά τη συνολική εικόνα των γραφικών.

Στον ακουστικό τομέα, αποτελεί το καλύτερο GT, κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι προσόν, το GT άλλωστε ποτέ δεν μπορούσε να καυχηθεί για τους ήχους των αυτοκινήτων του. Τα αρχικά τρία οχήματα που μου έδωσε το παιχνίδι όλα ακούγονται... ικανοποιητικά. Αυτό είναι κάτι που θα δούμε εκτενέστατα όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει στην τελική του μορφή, καθώς θα έχουμε μεγαλύτερη γκάμα αμαξιών να επιλέξουμε.

Το GT Sport αποτελεί επίσης το καλύτερο GT στην οδήγηση, η οποία είναι πιο ακριβής από ποτέ. Ανέκαθεν το GT απαιτούσε ακρίβεια στο χειρισμό και επιβραβεύει τον ομαλό χειρισμό του αυτοκινήτου και την καθαρή οδήγηση. Τα αμάξια που οδήγησα συμπεριφέρονται διαφορετικά, όπως θα περίμενε κανείς, καθώς αντιστοιχούν σε ξεχωριστές κατηγορίες. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πώς συμπεριφέρεται ένα αμάξι πριν και μετά την αναβάθμιση.

Το GT Sport επίσης φέρνει και νέες κατηγοριοποιήσεις για το online. Σε κάθε παίκτη αντιστοιχεί μία Κατάταξη Οδηγού (Driver Rating ή DR) με διαβαθμίσεις από το χειρότερο προς το καλύτερο E,D,C,B,A και S και μία Κατάταξη Αθλητικής Άμιλλας (Sportsmanship Rating ή SR) με το μικρότερο αρχικό αριθμό στο 1 και το μεγαλύτερο στο 99. Μπορείτε να βελτιώσετε τη Κατάταξη Οδηγού ενώ σημειώνετε καλούς χρόνους στις πίστες και μπορείτε να ανεβείτε επίπεδο στη Κατάταξη Αθλητικής Άμιλλας ενώ οδηγείτε μέσα στα όρια της πίστας. Στη περίπτωση που τρακάρετε με άλλους οδηγούς (μία σύγκρουση θα επηρεάσει όσους οδηγούς συμπεριλαμβάνονται σε αυτή), παραβιάσετε τα όρια της πίστας ή "κόψετε" μία στροφή παρανόμως, θα χάσετε πόντους. Στο τέλος κάθε αγώνα, η οδήγησή σας θα βαθμολογείται και το παιχνίδι θα σας τοποθετεί με παίκτες ισάξιας βαθμολογίας.

Γενικά, το GT Sport είναι ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι και βλέπουμε ότι επικεντρώνεται πολύ στο online κομμάτι. Η πορεία του GT Sport πρόκειται να επηρεάσει τη σειρά στο σύνολο και τα μελλοντικά της παιχνίδια, ας ελπίσουμε προς το καλύτερο.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Polyphony Digital

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4 Pro

Κυκλοφορία

Q2/Q3 2017

Είδος

Racing

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
60%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
40%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1