9 από τα πιο δύσκολα Videogames που έχουμε παίξει

by Νίκος Λυμπέριος on 10 Αυγούστου 2015

Υπήρχε μια εποχή που τα παιχνίδια δεν παρείχαν βασικούς μηχανισμούς στους παίκτες όπως το σώσιμο ή τα checkpoints και οι διαθέσιμες ζωές ήταν λίγες. Υπήρχαν παιχνίδια που μέσα από αυτές τις ελλείψεις τιμωρούσαν τον παίκτη δίνοντας του κίνητρο να προσπαθήσει σκληρότερα. Να ακονίσει τις αισθήσεις του και να παλέψει για το καλύτερο. Υπήρχαν όμως και παιχνίδια που ήταν απλά άκαρδα, σκληρά, ταπεινωτικά δύσκολα.

Πλέον τα παιχνίδια της εποχής μας έχουν χάσει το στίγμα της αποτρεπτικής δυσκολίας και αυτά που υπάρχουν είναι λίγα και αραιά. Στην λίστα που ακολουθεί έχουμε 9 από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχουμε παίξει και μπορούμε να θυμηθούμε. Σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω, αλλά το παιχνίδι που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι αυτό που έχεις μέσα στην καρδιά σου για πάντα, εύκολο ή δύσκολο.

Donkey Kong 64

hardest-video-games-2-Donkey-Kong-64

Με μια πρώτη ματιά κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί το Donkey Kong 64 μπορεί να μπήκε σε λίστα με τα 9 πιο δύσκολα παιχνίδια. Η δυσκολία του Donkey Kong 64 αφορούσε τα συλλεκτικά αντικείμενα και την πλήρη λύση όλων των mini games για την επίτευξη του πολυπόθητου 100αριού του παιχνιδιού.

Zelda II: The Adventure of Link

hardest-video-games-3-Zelda-2-Adventures-of-Link

Το Zelda ΙΙ: The Adventure of Link θεωρείται από τους fans ένα από τα χειρότερα κεφάλαια στη σειρά παιχνιδιών Zelda. Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι ένας από τους δυσκολότερους που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε κονσόλα. Για αρχή υπάρχουν μόνο τρεις διαθέσιμες ζωές για τον τερματισμό του παιχνιδιού και κάθε ήττα σήμαινε ότι οι παίκτες έπρεπε να αρχίσουν το παιχνίδι από την αρχή. Επιπλέον όλοι οι πόντοι εμπειρίας μηδενίζονταν.

The Lion King

hardest-video-games-4-The-Lion-King

Το Lion King ήταν από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της εποχής του και σε συνέχεια της επιτυχίας αυτής, η Disney προχώρησε στην κυκλοφορία και του ομώνυμου παιχνιδιού. Το παιχνίδι ήταν τεχνικά άριστο για την εποχή του και ακολούθησε μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες που έχουν ειπωθεί. Το ελάττωμά του ήταν η υπερβολική του δυσκολία, που έφτανε τους παίκτες στα όρια τους. Χαρακτηριστικό σημείο του παιχνιδιού για την δυσκολία του ήταν το νεκροταφείο ελεφάντων.

Dark Souls

hardest-video-games-5-Dark-Souls

Τα παιχνίδια Souls αποτελούν στάνταρ προσθήκη σε οποιαδήποτε λίστα δύσκολων παιχνιδιών πλέον στις μέρες μας. Ο συγκεκριμένος τίτλος προκαλεί έκπληξη για την δυσκολία του μιας και είναι σχετικά μοντέρνος και έχουμε συνηθίσει τα δύσκολα παιχνίδια να έρχονται συνήθως από το Arcade είδος. Αυτό που έκανε το Dark Souls είναι να αλλάξει τους κανόνες των συμβατικών RPG παιχνιδιών και να ωθήσει τους παίκτες να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους και την εμπειρία τους στο μέγιστο για να καταφέρουν να προχωρήσουν το παιχνίδι.

ARMA II

hardest-video-games-1-Arma-II

Ένα αρκετά γνωστό παιχνίδι για τους κατόχους υπολογιστών το Arma πέρασε τον ρεαλισμό σε άλλο επίπεδο. Η δυσκολία του βρισκόταν στο γεγονός ότι ο βαθμός του ρεαλισμού άγγιζε και ξεπερνούσε τα όρια του πραγματικού. Ο τίτλος βάζει τους παίκτες στην ουσία του πολέμου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε λεπτομέρεια χρειάζεται προσοχή. Είναι απαραίτητη η αξιοποίηση ομαδικών τακτικών και κινήσεων επίθεσης. Είναι ένα παιχνίδι που δεν απευθύνεται στο κοινό του Call of Duty και του Battlefield.

 

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
39%
Cheers
26%
Τιιιιι ;
3%
Μπαααα
16%
Sad
10%
Rage
5%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1