Hitman GO: Definitive Edition

by Σπύρος Σελλάς on 4 Μαρτίου 2016

Όταν βλέπουμε το ιστορικό, στην gaming κοινότητα, όνομα Hitman, το τελευταίο πράγμα που μας περνάει από το μυαλό είναι ένα χαριτωμένο, ξεκούραστο παιχνίδι. Η σειρά τίτλων Hitman αποτελεί μία από τις πιο εικονικές stealth adventure σειρές βιντεοπαιχνιδιών που υπάρχουν. Με τον πρώτο gaming τίτλο να κυκλοφορεί το 2000 και πολλούς ακόμα να ακολουθούν μέχρι σήμερα, ο Agent 47 έχει ένα τεράστιο fan base, μικτών ηλικιών, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν αναφερόμαστε σε έναν συνηθισμένο Hitman τίτλο. Το Hitman GO: Definitive Edition είναι η μεταφορά ενός πολύ πετυχημένου mobile game στο Playstation 4, το Playstation Vita και τo PC. Πρόκειται για ένα puzzle game το οποίο βασίζεται κυρίως σε κινήσεις και γύρους. Αυτός ο τύπος casual gaming, είναι πολύ συνηθισμένος στα παιχνίδια που κυκλοφορούν για τα κινητά τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι εύκολο να τα καταλάβεις και να τα παίξεις, αλλά δύσκολο να λύσεις το γρίφο της κάθε πίστας που συναντάς. Τα puzzle παιχνίδια έχουν κερδίσει ένα μεγάλο κοινό κάθε ηλικίας καθώς δεν απαιτούν αντανακλαστικά και ακριβείς κινήσεις. Αντιθέτως, επικεντρώνονται στις λογικές προκλήσεις που απαιτούν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων της αναγνώρισης pattern και ακολουθιών. Έτσι, λοιπόν, καλούμαστε να λύσουμε τις προκλήσεις που μας παρουσιάζονται σε μία σειρά από δύσκολες, περίπλοκες πίστες με τον γνωστό σε όλους μας Agent 47.

Το Definitive Edition έρχεται με ορισμένες διαφορές συγκριτικά με την έκδοση του Hitman GO που υπάρχει από το 2014 για τα κινητά. Κάποιες από αυτές είναι η έλλειψη microtransactions και η προσθήκη κάποιων επιπλέον levels στην ιστορία του παιχνιδιού, καθώς και βελτιώσεις στα γραφικά του.

Hitman GO_ Definitive Edition_20160228141846

Gameplay

Το Hitman GO: Definitive Edition είναι ένα turn-based strategy puzzle game. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τις κινήσεις των αντιπάλων σας, να αντιληφθείτε τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνετε και να οργανώσετε μια σειρά κινήσεων έτσι ώστε να επιτύχετε το στόχο σας, φτάνοντας στο τέλος της πίστας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εχθρών και όσο προχωράτε μέσα στο παιχνίδι γίνονται ακόμα περισσότεροι. Κάθε τύπος αντιπάλου έχει διαφορετικό τρόπο κίνησης και εντοπισμού σας μέσα στο παιχνίδι. Ορισμένοι, επιπλέον, χρησιμοποιούν αλεξίσφαιρες ασπίδες ή sniper. Κάθε γύρος ξεκινάει με εσάς, τον Agent 47, να κάνει μία κίνηση προς κάποια ορισμένη κατεύθυνση μέσα στα μονοπάτια που υπάρχουν στο δεδομένο level. Στη συνέχεια ακολουθούν οι κινήσεις των εχθρών οι οποίοι υπάρχουν στο χώρο με σκοπό να σας εμποδίσουν να ολοκληρώσετε την αποστολή που σας έχει ανατεθεί.

Ευτυχώς, ο Agent 47 μπορεί να απομακρύνει τους αντιπάλους σας όταν κινηθεί στο σημείο του ταμπλό στο οποίο βρίσκονται, αρκεί να μην σας δουν να έρχεστε. Έτσι, ο τρόπος να τους κατατροπώσετε είναι η κίνησή σας είτε από πίσω του εχθρού, είτε από το πλάι του, κάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται εύκολο και απλό, αλλά τις περισσότερες φορές απαιτεί σκέψη και οργάνωση.

Το παιχνίδι διαθέτει μία ποικιλία από διαφορετικά αντικείμενα, τα οποία θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να σκοτώσετε ή να αποπροσανατολίσετε τους αντιπάλους σας. Κάποια από αυτά είναι πέτρες, μεταμφιέσεις, όπλα ή ακόμα και κλειδιά για πόρτες, καταπακτές και φυτά για να κρυφτείτε. Σκοπός κάθε πίστας είναι η ολοκλήρωσή της, είτε φτάνοντας στον προορισμό σας ή σκοτώνοντας κάποιον σημαντικό χαρακτήρα. Εκτός από τον κύριο στόχο της κάθε πίστας, υπάρχουν περαιτέρω objectives που μπορείτε να ολοκληρώσετε. Κάποια από αυτά είναι να ολοκληρώσετε την αποστολή σας σε έναν ορισμένο αριθμό κινήσεων, να σκοτώσετε όλους ή κανέναν από τους εχθρούς, να συλλέξετε έναν χαρτοφύλακα που πιθανόν να βρίσκεται στην συγκεκριμένη πίστα και άλλα.

Όλα τα mechanics του Hitman GO εισάγονται στο παιχνίδι σταδιακά, δημιουργώντας μία πραγματικά ομαλή καμπύλη δυσκολίας. Οι πρώτες πίστες δεν πρόκειται να σας δυσκολέψουν, αλλά μην ξεγελιέστε γιατί τα επίπεδα αυτά είναι σχεδιασμένα με σκοπό να σας παρουσιάσουν σταδιακά τους διαφορετικούς τύπους εχθρών, τα αντικείμενα που θα συναντήσετε στο δρόμο σας και τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες τις οποίες θα χρειαστεί να συνηθίσετε, με σκοπό να αποκτήσετε μια οικειότητα με το game.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε 7 chapters με διαφορετική θεματολογία και τοποθεσία. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει ένας χαρακτήρας, που η δολοφονία του είναι η βασικός σας στόχος. Για να ξεκλειδώσετε τα επόμενα κεφάλαια είναι απαραίτητος ένας αριθμός αστεριών που κερδίζετε ολοκληρώνοντας τα objectives της κάθε πίστας. Τα πέντε από τα επτά chapter περιέχουν δεκαπέντε levels το καθένα ενώ τα δύο που απομένουν περιέχουν μόνο οκτώ, αλλά είναι εμπνευσμένα από τις πίστες “Curtains Down” του Hitman: Blood Money και “St. Petersburg Stakeout” του Hitman 2: Silent Assassin. Συνολικά αναφερόμαστε σε 91 levels, με τρία objectives το καθένα, κάτι το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 10 ώρες gameplay!

Visuals & Graphics

Στο Hitman GO: Definitive Edition κάθε πίστα είναι μία διαφορετική μακέτα επιτραπέζιου παιχνιδιού. Όλοι οι εχθροί, όπως και ο Agent 47, είναι τα πιόνια του παιχνιδιού που κινούνται στις καθορισμένες θέσεις του κάθε level. Τα γραφικά του Hitman GO είναι πολύ καθαρά και minimal, έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το concept, και σε συνδυασμό με το gameplay, να σου δημιουργείται πραγματικά η αίσθηση ότι παίζεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Κάθε πίστα είναι φτιαγμένη με κτίρια, σκηνικά και αντικείμενα που δημιουργούν το κατάλληλο τοπίο για την ιστορία μας. Τα levels του κάθε κεφαλαίου, που περιέχουν κάθε φορά διαφορετική θεματολογία, είναι διακοσμημένα με έναν ομοιόμορφο αλλά μοναδικό τρόπο.

Music

Η μουσική υπόκρουση του Hitman GO: Definitive Edition είναι ιδανική για το παιχνίδι, καθώς περιέχει ήρεμα, κλασικά κομμάτια και βρίσκεται στο παρασκήνιο. Το κακό είναι ότι καταντάει επαναλαμβανόμενη και βαρετή, πολλές φορές, διότι δεν περιέχει αρκετά μουσικά κομμάτια για τις τόσες πίστες που περιέχει το game. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι σίγουρα ένας ενοχλητικός παράγοντας.

Cross-Buy & Cross-Save

Αγοράζοντας το Hitman GO: Definitive Edition στο Playstation 4 σας, δικαιούστε αυτόματα να το αποκτήσετε στο PS Vita, δίχως να πληρώσετε κάποιο περαιτέρω χρηματικό ποσό. Επιπλέον, το παιχνίδι υποστηρίζει την δυνατότητα cross-save, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε από την πίστα στην οποία βρίσκεστε, σε όποια από τις δύο κονσόλες επιλέξετε εσείς.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Square Enix στη χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Hitman GO: Definitive Edition

Συντάκτης
4 Μαρτίου 2016
Τίτλος

Hitman GO: Definitive Edition

Author

Σπύρος Σελλάς

Developer

Square Enix Montreal

Publisher

Square Enix

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS Vita

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

23 Φεβρουαρίου 2016

Είδος

Puzzle

PEGI

7

Θετικά

+ Πολλές πίστες και objectives
+ Ωραία puzzle σε κάθε επίπεδο
+ Ποικιλία εχθρών και αντικειμένων
+ Ενδιαφέρον design επιτραπέζιου
+ Ομαλή καμπύλη δυσκολίας

Αρνητικά

- Απαιτεί πολύ trial and error
- Κανένας λόγος να επαναλάβετε πίστα που έχετε ολοκληρώσει
- Κουραστικό μετά από λίγες ώρες

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
8.0
Συνοψίζοντας

Το Hitman GO: Definitive Edition είναι ένα καλοσχεδιασμένο turn-based puzzle παιχνίδι, που αποτελεί μεταφορά ενός πετυχημένου mobile game. Αν είστε φαν αυτής της κατηγορίας, το παιχνίδι αυτό είναι για εσάς. Η δυσκολία του αυξάνεται σταδιακά με πολύ ομαλό ρυθμό, έτσι ώστε να εξοικειώνεται ο χρήστης με τα mechanics που υπάρχουν. Προσφέρει 91 πίστες, που ισοδυναμεί με περίπου 10 ώρες gameplay, στην τιμή των 7,99€. Από την άλλη, ίσως να είναι λίγο κουραστικό για κάποιους, καθώς απαιτεί πολλές δοκιμές για την ολοκλήρωση του κάθε level.

7.5
Βαθμός
8.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1