Homefront: The Revolution

America will rise again
by Κώστας Βλάχος on 31 Μάϊου 2016

 

Μια μέρα στο μακρινό 2025, η Αμερική θα βιώσει μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της. Έπειτα από μακροχρόνιους πολέμους με την Μέση Ανατολή, η τεράστια αυτή χώρα βυθίζεται στο χρέος. Από την άλλη μεριά, η Βόρεια Κορέα, γίνεται η πλέον παγκόσμια οικονομία η οποία είναι ελεγχόμενη από την APEX Corporation και κυριαρχεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν οικονομικά, συνάπτουν μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα ώστε ν’ ανακάμψουν.

Το τίμημα αυτό όμως δεν θα το πληρώσει κανείς άλλος, παρά ο απλός κόσμος. Ένας κόσμος, που από τη μια μέρα στην άλλη θα βρεθεί κάτω από το καθεστώς της Korean People’s Army (KPA) και θα εκτελεί τις διαταγές της. Ακόμα και όταν ο ήλιος ανατέλλει, για τον κόσμο των ΗΠΑ, θα είναι ακόμα σκοτάδι. Κάμερες παντού, περιπολίες, οχήματα της KPA, αλλά και αδίστακτα μέλη της οργάνωσης αυτής θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε η Αμερική να νιώσει την απόλυτη εξαθλίωση.

Παρ’ όλα αυτά, στην Philadelphia, βρίσκεται η σπίθα που θ’ αναπτερώσει το ηθικό των ανθρώπων αυτών και θ’ ανάψει τη φωτιά η οποία θα σημάνει την αρχή της ελευθερίας αυτού του λαού. Η σπίθα αυτή ονομάζεται Αντίσταση. Μια ομάδα απλών λαϊκών ανθρώπων προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εξαφανίσει την KPA και κατά συνέπεια τη Βόρεια Κορέα από τη χώρα τους.

 

Έτσι λοιπόν, το παιχνίδι μας δίνει το ρόλο του Ethan Brady, μέλος μιας ομάδας της Αντίστασης. Τα κακά μαντάτα για τον Brady είναι πως η KPA θα βρει σχετικά εύκολα το καταφύγιο της ομάδας του, με αποτέλεσμα ο κεντρικός μας ήρωας να αναλάβει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην πιο καταξιωμένη ομάδα της Αμερικάνικης Αντίστασης. Κι αυτό γιατί ήταν γραφτό να συναντηθεί με τον Benjamin Walker ο οποίος είναι «Η Φωνή της Ελευθερίας» και αρχηγός της Εθνικής Αντίστασης.

Το γεγονός πως ο Benjamin Walker συνελήφθη από τις δυνάμεις της KPA, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τον Ethan Brady το νέο μεγάλο όνομα της Αμερικάνικης Αντίστασης και παράλληλα τον άνθρωπο που θα τον τρέμει ολόκληρη η KPA. Φυσικά, κάθε αρχή και δύσκολη, όμως στο καταφύγιο θα γνωρίσουμε τους 4 ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν για να φτάσουμε στον Walker: Jack Parrish - αρχηγός (πλέον) της αντίστασης, Dana Moore - πρώην εγκληματίας και νυν αντιστασιακή, Sam Burnett - ο γιατρός και Robert Crawford - αρχικατάσκοπος.

Μετά τις γνωριμίες και τους διαλόγους, έρχεται η ώρα για δουλειά με τις πρώτες αποστολές. Κι από την αρχή βλέπουμε τα δυνατά χαρτιά του Homefront: The Revolution. Όταν για πρώτο όπλο μας δίνεται ένα απλό πιστόλι που με 2 κουμπιά μπορεί να μετατραπεί σε SMG, καταλαβαίνουμε πως το shooting αλλά και το crafting θα βρίσκονται σε αρκετά ενδιαφέροντα επίπεδα. Θα μιλήσουμε στη συνέχεια όμως γι’ αυτά. Βγαίνοντας από το καταφύγιο, θα δούμε την τεράστια πόλη της Philadelphia, η οποία είναι κατακλυσμένη από την πάνοπλη αστυνομία της KPA και τους κατατρομαγμένους πολίτες.

Οπτικά, ο τίτλος μας παρουσιάζει μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα με μία πινελιά από το μέλλον. Ο συνδυασμός είναι εύστοχος, αφού εν έτει 2029 και με την τεχνολογία να έχει φτάσει στο ζενίθ, οι άνθρωποι δεν μπορούν να χαρούν τα πλεονεκτήματά της, γιατί είναι «φυλακισμένοι» στο ίδιο τους το σπίτι. Περιπολίες από ανθρώπους της KPA με ενισχυμένες στολές και βαρύ οπλισμό ή με οχήματα, drones και κάμερες σε πολλές γωνιές που σαρώνουν κάθε σπιθαμή για πιθανά μέλη της αντίστασης. Παράλληλα θα δείτε και ζέπελιν στον αέρα που κι αυτά με τη σειρά τους σαρώνουν τις περιοχές, έτοιμα να σημάνουν το συναγερμό αν δουν κάτι που δεν αρέσει στην KPA.

Κι αν όλα μοιάζουν σκοτεινά και χωρίς ελπίδα στον συγκεκριμένο τίτλο, πλέον έφτασε η ώρα να ξεσηκωθεί ο κόσμος της Philadelphia αλλά και της Αμερικής ολόκληρης. Κάθε main mission που φέρνουμε εις πέρας, είναι κι ένα βήμα προς την ελευθερία. Το επαναστατικό concept αναδύεται σιγά σιγά και γι’ αυτό είμαστε υπεύθυνοι εμείς που θα χειριζόμαστε τον Ethan Brady. Σε διάφορα σημεία του χάρτη θα βλέπουμε αιχμάλωτους πολίτες από την KPA, θα βλέπουμε πολίτες που θα κάνουν αγγαρείες υπό την επίβλεψη της KPA κι αν εκείνοι πουν όχι, ενδεχομένως μια σφαίρα να διαπεράσει το σώμα τους.

Εμείς όμως θα είμαστε εκεί με τον Brady και θα μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα ώστε να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει. Για παράδειγμα θα μπορούμε να σαμποτάρουμε τα συστήματα συναγερμού, να κλείνουμε τις κάμερες, να σκοτώνουμε ανθρώπους της KPA ώστε ν’ απελευθερώσουμε πολίτες, να θέτουμε σε λειτουργία αρκετά ραδιόφωνα που θα ξεσηκώνουν τους ανθρώπους, αλλά και να «καθαρίζουμε» εγκαταλελειμμένα σημεία (σπίτια, εστιατόρια, αποθήκες κλπ.) από την αστυνομία της KPA, ώστε αυτά να είναι γεμάτα πλέον από μέλη της Αντίστασης.

Όλα αυτά όμως δεν είναι τόσο απλά, αν σκεφτεί κανείς πως η Αντίσταση απαρτίζεται από πολύ μικρότερους αριθμούς συγκριτικά με την KPA. Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι τόσο με το stealth στοιχείο όσο και με την AI του, αλλά και με τα καλούδια που προσφέρει στον εξοπλισμό μας, μπορεί να μας λύσει τα χέρια. Αρχικά, τα όπλα που θα έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να αναβαθμιστούν, αλλά και να προστεθούν σ’ αυτά επιπλέον αξεσουάρ. Παράλληλα μπορούμε ν’ αγοράσουμε επιπλέον εξοπλισμό όπου θα μας δίνει αρκετά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα ο ήχος από τα βήματα μας μπορεί να ελαττωθεί στο μισό, μπορούμε να διπλασιάσουμε το inventory, μπορούμε να διπλασιάσουμε τις σφαίρες μας κτλ.

Όλα αυτά δείχνουν πως είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε στο πλευρό της αντίστασης και να γαζώνουμε μέλη της KPA χωρίς οίκτο. Ειδικά με το σχετικά εύκολο crafting, μπορούμε να ρίχνουμε αρκετά εκρηκτικά, αντικείμενα αντιπερισπασμού, molotov κτλ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε συμμάχους κάποια τυχαία μέλη της αντίστασης που θα βρίσκονται κοντά στον Brady με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού. Πολύ ωραία επιλογή και αρκετά εύχρηστη, ενώ ταυτόχρονα μας βοηθάει στην ευκολότερη αντιμετώπιση των εχθρών.

Αν όλα μοιάζουν ιδανικά μέχρι στιγμής, είναι επειδή δεν έχουν αναφερθεί τα αρκετά προβλήματα που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τίτλο. Αρχικά υφίσταται ένα μεγάλο θέμα ανισορροπίας. Τι εννοούμε…Δε γίνεται να μας παρουσιάζεται η KPA ως μια μεγάλη δύναμη με εξαιρετικά σύγχρονο εξοπλισμό κι εμείς με το μαχαιράκι να τους καθαρίζουμε με χαρακτηριστική ευκολία. Και δεν είναι μόνο το stealth kill, αλλά και οι μάχες face 2 face. Με 2 μαχαιριές σκοτώνουμε τους εχθρούς τόσο απλά. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η καταστροφή των οχημάτων της KPA. Οπτικά μοιάζουν εξοπλισμένοι με ανθεκτικότατα υλικά, αλλά αν αδειάσουμε τον γεμιστήρα του αυτόματου όπλου μας, τότε θα το δούμε να εκρήγνυται.

Φυσικά είναι διασκεδαστικό και μας δίνει την ώθηση ώστε να το τερματίσουμε και να εξαφανίσουμε την KPA από τον χάρτη με ποικίλους τρόπους, όμως θα λέγαμε πως το σεναριακό υπόβαθρο είναι στην καλύτερη υποτυπώδες. Ο Ethan Brady δε μιλάει και δεν εμφανίζεται πουθενά. Βλέπουμε μόνο το χέρι του από την κάμερα, πράγμα που τον καθιστά αυτομάτως αδιάφορο. Οι αμέσως επόμενοι πρωταγωνιστές που αναφέρθηκαν στις πρώτες γραμμές του review δεν δίνουν το χαρακτηριστικό τους στίγμα κατά τη διάρκεια της ιστορίας και αναλώνονται σε συγκεκριμένους διαλόγους χωρίς να υπάρχει κάτι το εξεζητημένο.

Με όλα όσα είδαμε στο Homefront: The Revolution, η Dumbuster Studios δεν κατάφερε να χτυπήσει καθόλου τον ανταγωνισμό σε κανέναν τομέα.

Το VG24 λέει
Σαφέστατα θα έπρεπε να υπάρχει ένας βασικός «κακός» στο παιχνίδι. Ναι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με της δυνάμεις της Βόρειας Κορέας και κατ’ επέκταση της KPA, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ γενικό. Μια φυσιογνωμία που θα έχει όλα τα στοιχεία ενός badass κακού που θα μας δίνει και το κίνητρο να τον βρούμε αλλά και ταυτόχρονα την αίσθηση της ικανοποίησης όταν θα παρακαλάει για οίκτο στο τέλος. Φυσικά και δεν ζητάμε ούτε τον Neo Cortex από το Crash Bandicoot, ούτε και τον Joker από τον Batman, αλλά έστω κάποιον που θα "κρατάει" το αντίπαλο στρατόπεδο από το χέρι.

 

Αν είχε δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα γραφικά του παιχνιδιού, ίσως να είχαμε κάτι ιδιαίτερο. Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια για μια σωστή απεικόνιση έπεσε στο κενό μιας και η CryEngine δε βρίσκεται και στα καλύτερά της. Τα fps φτάνουν μετά βίας τα 30, αλλά δεν είναι καθόλου σταθερά. Πέφτουν με χαρακτηριστική ευκολία, χωρίς να υπάρχει λόγος. Όταν τα γραφικά θυμίζουν εποχές προηγούμενης γενιάς, θα περιμέναμε να γίνει μια προσπάθεια για 60 fps, ενώ φτάνουμε να παρατηρούμε και πτώσεις κάτω των 30.

Όταν είσαι κάτοχος του PS4 και παίζεις το multi του Uncharted 4, που τρέχει στα 60 fps και μετά κάνεις αλλαγή στο Homefront: The Revolution, ενδεχομένως να ζαλιστείς. Διότι εκτός από το framerate, υπάρχουν και αρκετά stutters κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κι ενώ το draw distance βρίσκεται σε αξιοπρεπή επίπεδα, αν αναλογιστούμε το μέγεθος του χάρτη, όλο το υπόλοιπο πακέτο απογοητεύει, αφού ακόμα και τα animations είναι μέτρια, ενώ και στις ομιλίες των NPC ανοιγοκλείνουν τα στόματά τους χωρίς να φαίνεται ξεκάθαρα κάποια λέξη.

Όσον αφορά το χειρισμό του παιχνιδιού, δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο. Ένα FPS παιχνίδι στο οποίο τρέχουμε, κάνουμε crouch, στοχεύουμε, πυροβολούμε και ελέγχουμε κανένα drone. Δυστυχώς το shooting κομμάτι είναι αρκετά κακό και συνδέεται άμεσα με το χειρισμό. Ακόμα και το μικρό pistol να έχουμε, υπάρχει μεγάλο recoil κατά τη διάρκεια ενός πυροβολισμού με αποτέλεσμα ακόμη και το blindfire να μοιάζει καλύτερη επιλογή. Πολλές φορές όταν θα χρειαστεί να σκαρφαλώσουμε σε υψώματα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε και 2η φορά διότι για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν τα καταφέρνει ο παίκτης με την 1η.

Επιπρόσθετα, έχουμε και τη χρήση της μηχανής η οποία μας δίνει μια βοήθεια, όσον αφορά τις μετακινήσεις μας, μέσα στην πόλη. Ταυτόχρονα είναι και το κατάλληλο μέσο για να ξεφύγουμε από τους άντρες της KPA που συχνά-πυκνά είναι αρκετοί. Δεν περιμέναμε κι εδώ κάτι αξιόλογο όσον αφορά το χειρισμό μιας και δεν είναι κάποιος εξειδικευμένος τίτλος με μοτοσυκλέτες, ωστόσο είναι εύκολο για όλους να οδηγήσουν και να κάνουν πολλά άλματα όσοι είναι λάτρεις του freestyle motocross, μιας και η πόλη βοηθάει με τα υψώματά της.

Εν συνεχεία θ’ ασχοληθούμε λίγο με τον ήχο του παιχνιδιού, που είχε τα φόντα να είναι εξαιρετικός, αλλά υστερεί σε πολλά πράγματα. Ενώ κατά τη διάρκεια του shooting, οι πυροβολισμοί ακούγονται εξαιρετικοί (ειδικά αν έχουμε ένα καλό ηχοσύστημα) και με ενισχυμένα μπάσα, το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού στον εν λόγω τομέα είναι πρόχειρο. Οι εκρήξεις είναι αρκετά ρηχές και νομίζεις πως η τεχνολογία βρίσκεται μια gaming γενιά πίσω. Ο ήχος της μηχανής τα καταφέρνει καλά και παράλληλα τα ζέπελιν που κυκλοφορούν από ψηλά έχουν αυτό τον creepy ήχο που δίνει έναν δικό του τόνο στην ατμόσφαιρα.

Σε γενικές γραμμές όταν ένα studio δημιουργεί ένα FPS παιχνίδι που αντικατοπτρίζει κάποιο είδους πολέμου σε συνδυασμό με κάποιο online mode, θα πρέπει να λάβει υπόψη τα αντίπαλα στρατόπεδα. Κι όταν εννοούμε αντίπαλα, φυσικά αναφερόμαστε σε Call of Duty και Battlefield. Μιλάμε για κορυφαία FPS που έχουν αφήσει το στίγμα τους εδώ και πολλά χρόνια. Με όλα όσα είδαμε στο Homefront: The Revolution, η Dumbuster Studios δεν κατάφερε να χτυπήσει καθόλου τον ανταγωνισμό σε κανέναν τομέα.

 

Με το Resistance Mode, το Homefront: The Revolution μας προσφέρει μια ιδιαίτερη online εμπειρία που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών. Ξεκινώντας, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα, οπότε θα περιηγηθείτε σε αρκετές επιλογές που αφορούν τόσο την εξωτερική σας εμφάνιση, όσο και τον τρόπο παιχνιδιού με τον οποίο θα λειτουργείτε στο online. Αυτό είναι και το λεγόμενο Background Skill κατά το οποίο θα επιλέξετε με βάση το εγώ σας, αλλά και πως θα βοηθάτε στο παιχνίδι. Θα είστε healer, supporter, scavenger, attacker κτλ; Διαλέγετε το συγκεκριμένο Background Skill και έπειτα θα ξεκλειδώνετε και τα υπόλοιπα skills από το skill tree που διαφέρουν ανάλογα με την πρώτη επιλογή στο background.

Άπαξ και γίνει η πρώτη επιλογή στο Background, δεν θα υπάρξει γυρισμός, οπότε σκεφτείτε καλά τι θα επιλέξετε. Σε κάθε περίπτωση, θα μαζεύετε XP, θ’ ανεβαίνετε level κι έτσι θ’ αναβαθμίζεται ο παίκτης σας. Και πως θ’ αναβαθμιστεί; Είτε με skills, είτε με όπλα, είτε θ’ αναβαθμιστεί «στυλιστικά», αγοράζοντας διάφορα αξεσουάρ για την εξωτερική σας εμφάνιση ή ακόμα και με consumable boosters που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μια φορά.

Για να φτάσουμε στο σημείο της αναβάθμισης, που ομολογουμένως είναι αρκετά δελεαστικό, θα πρέπει να παίξουμε και το Resistance Mode. Εδώ λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε μέσα από αρκετές πίστες οι οποίες χωρίζονται σε attack και defend, ενώ τα επίπεδα είναι easy, normal, hard. Ναι, δεν υπάρχουν τα γνωστά modes όπως το team deathmatch ή το capture the flag, αλλά πλέον συντονιζόμαστε σε μια ομάδα 4 ατόμων και προσπαθούμε να κατατροπώσουμε την KPA και τα υπεράριθμα waves που έρχονται κατά πάνω μας σε co-op παιχνίδι.

Η ομαδικότητα κυριαρχεί στο συγκεκριμένο mode και θα πρέπει όλοι να λειτουργούν μαζί, διότι με λίγες σφαίρες μπορεί να βρεθείτε οριζοντιωμένοι χωρίς να το καταλάβετε. Ευτυχώς υπάρχουν και τα revives για να σώσουν την κατάσταση. Μπορεί να μοιάζει μονότονο επειδή είναι μόνο waves, αλλά το ομαδικό πνεύμα δε μας αφήνει αδιάφορους. Να προσθέσουμε πως ναι μεν δεν υπάρχει καθόλου lag σε όσα παιχνίδια παίξαμε, όμως η δυσκολία στο να βρεθούν public sessions (περιμέναμε μέχρι και μισή ώρα), ρίχνει το βαθμό στην online εμπειρία.


Το Homefront®: The Revolution διαθέτει 51 Trophies
Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: 5/10
Homefront®: The Revolution
Complete all other trophies to unlock.
Cooking up a storm
Manufacture a GTK item.
King David
Destroy a Goliath. (3)
Accessorize
Add an attachment to a weapon. (2)
There are many like it, but this one is mine
Convert a weapon. (2)
Adaptive warfare
Get a kill with every weapon and modification.
The bigger they are…
Kill 20 heavies. (1)
Guerrilla Master
Deploy every type of GTK item at least once. (1)
Danger Zone!
Create a character for Resistance Mode. (1)
Mayhem 101
Purchase a skill.
Practical Mayhem
Deploy an active skill in a mission, and have at least one other player use the results. (1)
Professor Mayhem
Purchase 4 different active skills across any number of Resistance Mode characters. (2)
Phased plasma rifle in a 40 watt range
Upgrade a weapon to its maximum level.
Peace of cake
Successfully complete a Resistance Mode mission on easy difficulty. (1)
Peace in our time
Successfully complete a Resistance Mode mission on normal difficulty.
Peace your pants
Successfully complete a Resistance Mode mission on hard difficulty. (2)
#Winning
Earn a team citation. (1)
Minuteman
Earn 10 mission citations.
Son of Liberty
Earn 20 individual citations.
E Pluribus Unum
Earn 20 team citations.
Everyone fights, no one quits
Revive 10 downed teammates over any number of Resistance Mode missions.
Land of the free
Finish the single player campaign on any difficulty.
Home of the brave
Finish the single player campaign on Deathwish difficulty. (4)
First-Strike
Capture a Strike Point.
This is our town, Nork
Capture all Strike Points. (1)
Dear diary…
Collect 10 Journals.
Oh a piece of candy!
Distract 30 KPA from their guard posts in yellow zone without being detected. (2)
Fyre Starter
Set a KPA on fire by shooting a gas vent. (1)
Robin Hood
Kill a KPA soldier with a crossbow bolt from over 50 meters away. (2)
Striking Back
Capture 30 Strike Points.
Part-timer
Complete 5 Jobs.
Jobsworth
Complete all Jobs. (2)
Inside Job
Infiltrate a KPA Stronghold and deactivate the valve without being detected. (2)
Conqueror
Capture all KPA Strongholds.
Riding High
Drive the motorbike 60 meters above sea level.
Can't stop the signal
Activate 20 HAM radios.
It's a trap!
Kill 10 KPA using Resistance traps.
Star of the show
Remain in the searchlight of a KPA Airship for 2 minutes without dying. (2)
Κρυφά Trophies
Micro Machine
Destroy an armoured car with an RC car bomb. (1)
Gogigui
Kill 5 or more KPA with a single Molotov. (1)
Fighting fire with fire
Kill 100 KPA using hacked drones. (2)
Surprise!
Kill 20 KPA using proximity based GTK items.
Take me out
Perform 30 takedowns on KPA snipers.
Silent but Deadly
Perform 5 takedowns in a row without being spotted by the KPA. (1)
Flash ah aaaahhh!
Successfully resolve 20 Flashpoints.
Welcome to the Resistance
Join the Philadelphia resistance movement.
Red Dawn
Enter Elmtree Red Zone.
Hit and run
Escape the ambush at Ned's Armoury.
Heist of the century
Steal a Goliath from the Shipyard.
Declaration of Independence
Escape the trap at Independence Hall.
We Can Be Heroes
Incite a revolution at City Hall.
Το Homefront: The Revolution διαθέτει 50 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000: 5/10
Σύνδεσμος για τον οδηγό
Cooking up a storm10
Manufacture a GTK item.
#Winning10
Earn a team citation. (1)
Minuteman20
Earn 10 mission citations.
Son of Liberty10
Earn 20 individual citations.
E Pluribus Unum20
Earn 20 team citations.
King David50
Destroy a Goliath. (1)
Accessorize10
Add an attachment to a weapon. (3)
There are many like it, but this one is mine10
Convert a weapon. (3)
Adaptive warfare50
Get a kill with every weapon and modification.
The bigger they are…20
Kill 20 heavies.
Guerrilla Master30
Deploy every type of GTK item at least once. (1)
Danger Zone!10
Create a character for co-op play. (1)
Mayhem 10110
Purchase a skill.
Practical Mayhem10
Deploy an active skill in a mission, and have at least one other player use the results.
Professor Mayhem50
Purchase 4 different active skills across any number of co-op characters.
Phased plasma rifle in a 40 watt range20
Upgrade a weapon to its maximum level.
Peace of cake10
Successfully complete a co-op mission on easy difficulty. (1)
Peace in our time20
Successfully complete a co-op mission on normal difficulty.
Peace your pants30
Successfully complete a co-op mission on hard difficulty. (1)
Everyone fights, no one quits10
Revive 10 downed teammates over any number of matches. (1)
Land of the free20
Finish the single player campaign on any difficulty.
Home of the brave100
Finish the single player campaign on Hard difficulty. (4)
First-Strike10
Capture a Strike Point.
This is our town, Nork10
Capture all Strike Points.
Dear diary…10
Collect 10 Journals.
Oh a piece of candy!50
Distract 30 KPA from their guard posts in yellow zone without being detected.
Fyre Starter10
Set a KPA on fire by shooting a gas vent. (3)
Robin Hood20
Kill a KPA soldier with a crossbow bolt from over 50 meters away. (2)
Striking Back20
Capture 30 Strike Points.
Part-timer10
Complete 5 Jobs.
Jobsworth20
Complete all Jobs. (1)
Inside Job10
Infiltrate a KPA Stronghold and deactivate the valve without being detected. (1)
Conqueror10
Capture all KPA Strongholds.
Riding High10
Drive the motorbike 50 meters above sea level. (2)
Can't stop the signal20
Activate 20 HAM radios. (1)
It's a trap!30
Kill 10 KPA using Resistance traps.
Star of the show30
Remain in the searchlight of a KPA Airship for 2 minutes without dying. (4)
Κρυφά Achievements
Micro Machine10
Destroy an armoured car with an RC car bomb. (2)
Gogigui10
Kill 5 or more KPA with a single Molotov.
Fighting fire with fire10
Kill 100 KPA using hacked drones.
Surprise!10
Kill 20 KPA using proximity based GTK items.
Take me out20
Perform 30 takedowns on KPA snipers.
Silent but Deadly10
Perform 5 takedowns in a row without being spotted by the KPA. (2)
Flash ah aaaahhh!20
Successfully resolve 20 Flashpoints.
Welcome to the Resistance10
Join the Philadelphia resistance movement.
Red Dawn20
Enter Elmtree Red Zone.
Hit and run20
Escape the ambush at Ned's Armoury.
Heist of the century20
Steal a Goliath from the Shipyard.
Declaration of Independence20
Escape the trap at Independence Hall.
We Can Be Heroes20
Incite a revolution at City Hall.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Homefront: The Revolution

Author

Κώστας Βλάχος

Developer

Dambuster Studios

Publisher

Deep Silver

Διανομή

Enarxis Dynamic media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

20 Μαΐου 2016

Είδος

First-Person Shooter

PEGI

18

Θετικά

+ Το open-world στοιχείο
+ Εύκολο και ωραίο crafting
+ Σχετικά διασκεδαστικό shooting
+ Διαφορετικό online από άλλα FPS

Αρνητικά

- Υποτυπώδεις σεναριακές βάσεις
- Προβληματικά γραφικά
- Κακός ήχος

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
3.1
Συνοψίζοντας

Το Homefront: The Revolution μάς είχε προετοιμάσει από τη Beta... Δυστυχώς ήταν ό,τι ακριβώς περιμέναμε και παρά τα λίγα καλά του στοιχεία, δεν καταφέρνει να σταθεί επάξια στην κατηγορία των FPS Games. Όταν μάλιστα και οπτικά μοιάζει σαν παιχνίδι παλαιότερης εποχής, είναι αναμενόμενο να μη δώσει κάποιο ερέθισμα στους gamers για ν' ασχοληθούν μαζί του.

Μπορεί το online του να μοιάζει ενδιαφέρον, αλλά στο σύνολο, η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή ώστε η Dumbuster Studios να δείξει τα δόντια της σε έναν χώρο τόσο κορεσμένο, όπως τα online FPS. Η σειρά Homefront δε σκόραρε και πάλι και ίσως θα ήταν ώρα να την αφήσουν στο ράφι, μέχρι να έρθει κάποια καλύτερη ιδέα ή έστω καλύτερη υλοποίηση.

6.0
Βαθμός
3.1
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
100%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1