Hot Wheels Unleashed - Review

Συναρπαστικό arcade racer με πανέμορφες μινιατούρες
by Βασίλης Τατσιόπουλος on 15 Οκτωβρίου 2021

Racing παιχνίδια δεν παίζω συχνά, αλλά το Hot Wheels είναι franchise που καταφέρνει με την παρουσίασή του, με τα αυτοκίνητα μινιατούρες και τα τεράστια γραφεία για background, να κερδίσει κάθε τύπο gamer. Μετά από 10 περίπου ώρες με τον νέο τίτλο της σειράς, το Hot Wheels Unleashed, μένω ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές, από ένα arcade racer που βασίζεται σε απρόσμενα σφιχτοδεμένα συστήματα. Επίσης, αν μεγαλώσατε με Hot Wheels αυτοκινητάκια, υπάρχει σαφώς και ο παράγοντας της νοσταλγίας.

Το πρώτο που θα παρατηρήσετε όταν ξεκινήσετε να παίζετε τον τίτλο είναι τα καλογυαλισμένα του γραφικά. Θα δείτε υπέροχα μοντέλα μικρών αυτοκινήτων, με πανέμορφες υφές που αντανακλούν το φως ιδανικά και ανάλογα με το υλικό τους, θα περάσετε από καλοσχεδιασμένες πίστες που αποτελούνται από φανταχτερές ράμπες και καθημερινά αντικείμενα, όλα σε άριστη μεταφορά στον ψηφιακό κόσμο του Hot Wheels. Οι αγώνες δείχνουν συνεχώς συναρπαστικοί εξαιτίας της οπτικής απεικόνισης και του επαρκώς καρτουνίστικού στιλ, αλλά και των εφέ της ταχύτητας που μας βάζουν μέσα στη δράση αμέσως. Μεγάλη βοήθεια δίνει το frame rate με τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά και η ενσωμάτωση των λειτουργιών του DualSense που αυξάνει το immersion. Δυστυχώς, η μουσική που συνοδεύει τους αγώνες είναι ενοχλητικά αδιάφορη.

Ευτυχώς, εκτός απ’ το να δείχνει ιδανικό, το Unleashed παίζει και με τον ίδιο συναρπαστικό τρόπο. Το σύστημα χειρισμού είναι καλοκουρδισμένο, με άμεση απόκριση και μετάφραση κάθε μικρής κίνησης του μοχλού σε κίνηση του οχήματος στην οθόνη, αλλά και με κάποια εντυπωσιακά σημεία, όπως είναι οι περιστροφές στον αέρα όποτε εκσφενδονίζεται το αυτοκινητάκι μας, που βασίζονται στα physics και ικανοποιούν.

Οι μηχανισμοί οδήγησης είναι απλοί στην εκμάθηση αλλά απαιτητικοί για να φτάσουμε στην τελειοποίηση. Βασικό κομμάτι είναι το drift και η μπάρα της ώθησης, που είναι αλληλένδετες λειτουργίες, στημένες με πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: όσο κάνουμε drift, γεμίζει η μπάρα του boost, την οποία μετά σπαταλάμε για να δώσουμε ώθηση στο όχημά μας και να ξεπεράσουμε τους αντιπάλους. Έτσι, πρέπει να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις και να κάνουμε drift στα σωστά σημεία ώστε να περάσουμε τις δύσκολες στροφές αλλά και να έχουμε συνεχώς όσο περισσότερο boost μπορούμε. Μάλιστα, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του συστήματος είναι ο συγχρονισμός των δύο λειτουργιών, αφού ένα drift μπορεί να τελειώσει με boost και να βγούμε αμέσως μπροστά απ’ τους άλλους οδηγούς, χωρίς να χάσουμε μεγάλο μέρος της πολύτιμης μπάρας. Είναι ένα απλό, λειτουργικό και απρόσμενα διασκεδαστικό σύστημα, σχεδιασμένο από ανθρώπους που γνωρίζουν σε βάθος το racing είδος, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφοροποιήσεις που προκύπτουν μεταξύ των οχημάτων με βάση τα στατιστικά τους. Ένα αυτοκινητάκι με καλύτερο handling, ας πούμε, δίνει εντελώς διαφορετική αίσθηση σε σχέση με ένα άλλο που είναι καλύτερο στις υψυλές ταχύτητες αλλά όχι τόσο αποδοτικό στα κρατήματα. Ακόμα, κάποια οχήματα αλλάζουν τη μορφή της μπάρας του boost, και έτσι έχουμε ένα με δύο μικρές μπάρες, ένα με μία μεγάλη, άλλο με περισσότερες και ούτω καθεξής. Οι διαφοροποιήσεις αυτές μας δίνουν τελικά μία ποικιλία οχημάτων μέσα στην οποία θα βρούμε σίγουρα κάτι που θα μας ταιριάζει και θα του δώσουμε τα απαραίτητα upgrades σπαταλώντας in-game λεφτά που κερδίζουμε απ’ τους αγώνες. Ναι, δεν υπάρχει ίχνος microtransactions, αλλά δυστυχώς τα οχήματα έρχονται μέσα από loot boxes, τυχαία δηλαδή. Μπορεί να μην χρειάζονται χρήματα για την απόκτηση των αυτοκινήτων, χρειάζεται όμως υπομονή.

Για να αποκτήσουμε τους πόντους που απαιτούνται ώστε να αγοράσουμε αρκετά κουτιά για να ολοκληρώσουμε τη συλλογή μας, αλλά και να αναβαθμίσουμε όσα οχήματα θέλουμε και να αγοράσουμε μερικά συλλεκτικά, θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε πρακτικές grinding. Όσο κι αν το “campaign” είναι μεγάλο σε διάρκεια και δίνει αρκετούς πόντους, κάποιες στιγμές ξεμένουμε εξαιτίας της τυχαίας απόκτησης νέων οχημάτων και «σπαμάρουμε» αγορές loot boxes για να βρούμε κάτι ικανοποιητικό. Επίσης, υπάρχει και ένα mode στο οποίο «ντύνουμε» το υπόγειό μας με έπιπλα και ταπετσαρίες. Αν αυτό είναι κάτι που σας ευχαριστεί, θα βρείτε αρκετές επιλογές για να πειραματιστείτε για ώρες.

Το ίδιο ισχύει για τον καλοστημένο editor που μας επιτρέπει να φτιάχνουμε δικές μας πίστες, αλλά και για εκείνον που μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάζουμε την όψη των οχημάτων μας. Οι επιλογές είναι πολλές, τα συστήματα λειτουργικά και το αποτέλεσμα ικανοποιητικό σε κάθε του πτυχή, αλλά και εύκολο στη χρήση. Εκτός από το campaign, που περιλαμβάνει δεκάδες προκλήσεις σε αγώνες και time trials, μυστικά αλλά και κάποια “boss fights” που μας βάζουν να αντιμετωπίσουμε ξεχωριστές παγίδες, μπορούμε να παίξουμε multiplayer σε local split-screen και σε online (μέχρι 12 παίκτες). Τα modes είναι αρκετά, αλλά όχι ιδανικά, αφού από ένα σημείο και μετά προκύπτει επανάληψη που κουράζει ελαφρώς.

Οι πίστες είναι καλοσχεδιασμένες οπτικά και περιλαμβάνουν διασκεδαστικές παγίδες και ράμπες που αλλάζουν τη ροή του αγώνα, αλλά επίσης υπάρχει επανάληψη στα backgrounds που μας κάνει να νιώθουμε, μετά από κάποιες ώρες, ότι παίζουμε συνεχώς στα ίδια επίπεδα. Η ΑΙ των αντιπάλων είναι επαρκής όσον αφορά τις συμπεριφορές τους, αλλά η δυσκολία δεν είναι ισορροπημένη, με αποτέλεσμα τα ξεχωριστά modes να μην καλύπτουν ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ικανοτήτων, αφού στο χαμηλότερο mode η πρόκληση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και στο αμέσως επόμενο βλέπουμε ένα αισθητό άλμα.

Σε γενικές γραμμές, αν ψάχνετε ένα arcade racer με υψηλές ταχύτητες και πολύχρωμη παρουσίαση, που θα μπορέσει να σας κρατήσει για πολλές ώρες, το Hot Wheels Unleashed είναι μία πολύ καλή επιλογή. Με ένα χορταστικό career mode, διασκεδαστικούς editors και αρκετά αμαξάκια για συλλογή, ο τίτλος μπορεί να σας κάνει παρέα για τουλάχιστον 10 ώρες, με τα εξαιρετικά συστήματα οδήγησης και τα πανέμορφα γραφικά του.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review. 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Hot Wheels Unleashed - Review

Συντάκτης
15 Οκτωβρίου 2021
Developer

Milestone

Publisher

Milestone

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PC
Nintendo Switch
PlayStation 4
PlayStation 5
Xbox One
Xbox Series X/S

Tested on

PlayStation 5

Κυκλοφορία

30 Σεπτεμβρίου 2021

Είδος

Racing

PEGI

3

Θετικά

+ Αρκετό περιεχόμενο
+ Σωστά στημένοι editors
+ Εξαιρετικά mechanics οδήγησης
+ Πανέμορφο οπτικά
+ Ιδανικός χειρισμός

Αρνητικά

- Αδιάφορη μουσική
- Μικρός αριθμός από backgrounds
- Επανάληψη που κουράζει
- Η δυσκολία δεν είναι ισορροπημένη
- Η απόκτηση νέων οχημάτων στην τύχη

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Σε γενικές γραμμές, αν ψάχνετε ένα arcade racer με υψηλές ταχύτητες και πολύχρωμη παρουσίαση, που θα μπορέσει να σας κρατήσει για πολλές ώρες, το Hot Wheels Unleashed είναι μία πολύ καλή επιλογή. Με ένα χορταστικό career mode, διασκεδαστικούς editors και αρκετά αμαξάκια για συλλογή, ο τίτλος μπορεί να σας κάνει παρέα για τουλάχιστον 10 ώρες, με τα εξαιρετικά συστήματα οδήγησης και τα πανέμορφα γραφικά του.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1