Immortal: Unchained (Closed Alpha)

Bloodborne με πολυβόλα
by Άρης Φουρναράκης on 12 Μαρτίου 2018

Τα Souls-like παιχνίδια εδώ και μερικά χρόνια θεωρούνται ξεχωριστή υποκατηγορία σε πολλές πλατφόρμες παιχνιδιών. Πολλοί τίτλοι αυτό-προσδιορίζονται σαν Souls-like παιχνίδια απλά και μόνο ακολουθώντας την τακτική και το ύφος της εταιρείας που τα ξεκίνησε όλα το 2011, της From Software. Άλλοι τα καταφέρνουν καλά, άλλοι όχι και τόσο.

Τον δικό της Souls-like τίτλο μας παρουσιάζει η Toadman Interactive, μια ανεξάρτητη εταιρεία από την Σουηδία, με μια πρωτότυπη πινελιά όμως. Ο δικός της τίτλος ναι μεν είναι κλασσικό RPG, καθώς έχει level up, attributes, κ.λπ, όμως περιέχει και κάτι διαφορετικό: κανονικά όπλα με σφαίρες.

Το τετραήμερο 8-12 Μαρτίου η εταιρεία άνοιξε τους servers του παιχνιδιού, όπου δοκιμάσαμε δυο περιοχές, εκ των οποίων η πρώτη αποτελεί το tutorial, και καταφέραμε να πάρουμε μια γεύση από το Immortal: Unchained. Να σημειώσουμε εδώ ότι η έκδοση που δοκιμάσαμε ήταν σε επίπεδο Alpha, όποτε όπως μας προϊδέασε και η εταιρεία με το αρχικό της μήνυμα, αρκετά πράγματα δεν είναι ολοκληρωμένα και υπήρχαν bugs.

Όσον αφορά την ιστορία του τίτλου, η Toadman Interactive δεν μας έδωσε κάποιο στοιχείο ούτε για τον πρωταγωνιστή μας (που μοιάζει με τον κακό αδερφό του Kratos), ούτε για το σενάριο. Από τα λίγα που καταφέραμε να καταλάβουμε ο πρωταγωνιστής μας προσπαθεί να ξεφύγει από κάποιου είδους φυλακή.

Το gameplay του Immortal: Unchained όπως αναφέραμε παραπάνω δεν έχει καμία διαφορά από τα κλασσικά παιχνίδια του είδους, αφού αντί για bonfires υπάρχουν obelisks, όπου μπορείτε να ανεβάσετε level, attributes, να αλλάξετε όπλα και άλλα. Δεν υπάρχει επιλογή για teleport ή τουλάχιστον δεν ήταν διαθέσιμη στην Alpha.

Οι εχθροί έχουν συγκεκριμένο pattern κινήσεων, οπότε μόλις τους δείτε μια-δυο φορές δεν θα δυσκολευτείτε ξανά σε κάποιο battle. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ακόμα μια φορά το dodge καθώς δεν υπάρχει block, ενώ πολλές φορές μπορείτε να πεθάνετε με μόλις 1 hit.
Κάθε εχθρός σάς ανταμείβει με Bits τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για upgrades στα obelisks, είτε για level up, είτε για upgrade κάποιου όπλου. Προφανώς σε κάθε θάνατο σας πέφτουν κάτω και αν δεν πεθάνετε ξανά μπορείτε να μαζέψετε από το σημείο της πτώσης σας.

Οι δυο περιοχές που είναι διαθέσιμες στην Alpha είναι αρκετά γραμμικές, δεν είναι τόσο περίπλοκες και αχανείς όσο στα παιχνίδια της From Software, ενώ υπάρχουν κλασσικά shortcuts για πιο γρήγορη πρόσβαση σε κάποιο μεταγενέστερο σημείο της πίστας κλπ. Καμία διαφορά και εδώ: Στο τέλος κάθε περιοχής υπάρχει ένα Boss. Τα bosses γενικά ήταν σχετικά ευκολότερα από τα αντίστοιχα πρώτα των άλλων Souls-like παιχνιδιών.

Όσον αφορά το shooting κομμάτι το βρήκαμε αρκετά μέτριο και σε ορισμένα σημεία παρωχημένο. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ένα περίεργο lock-target system το οποίο ενεργοποιείται με το που σημαδέψετε τον αντίπαλο πατώντας δεξί κλικ, αλλά για να βγείτε από αυτό το στάδιο πρέπει να πατήσετε άλλο κουμπί και συγκεκριμένα το C. Δηλαδή με δεξί κλικ μένει μόνιμα lockαρισμένος και σε περιπτώσεις που σας την πέφτουν πολλοί εχθροί ταυτόχρονα δεν βολεύει καθόλου, καθώς χρειάζονται πολλές κινήσεις, ενώ σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται ταχύτητα.

Επίσης το αυτόματο lock-target σημαίνει ότι δεν μπορείτε να σημαδέψετε τον αντίπαλο ελεύθερα, αλλά μόνο στο σημείο που υπάρχει το lock, δηλαδή στην μέση. Έτσι σε παιχνίδι που συστήνεται σαν shooter δεν μπορείτε να κινήσετε ελευθέρα τον στόχο σας και να σημαδέψετε όπου θέλετε, καθώς μόλις κάνετε δεξί κλικ το χαζό lock-target system αναλαμβάνει και χαλάει όλη την διασκέδαση του shooting κομματιού του τίτλου. Η μόνη επιλογή που διαθέτετε είναι ότι πατώντας το T ,ενώ έχετε lockάρει τον αντίπαλο, μπορείτε να πυροβολήσετε αυτόματα είτε κάποιο πόδι, ώστε να τον κάνετε να γονατίσει, είτε κάποιο χέρι για να του κόψετε με κάποιο δυνατό όπλο.

Εκτός από τα πυροβόλα όπλα, υπάρχουν και melee weapons για τις κοντινές μάχες, αν και δεν τα χρησιμοποιήσαμε σχεδόν ποτέ γιατί σχεδόν κάθε εχθρός πετάει σφαίρες για το όπλο που διαθέτετε πάνω σας εκείνη την στιγμή, οπότε πρακτικά δεν μπορείτε να ξεμείνετε ποτέ. Μπορείτε να έχετε πάνω σας μέχρι και τέσσερα είδη πυροβόλων όπλων (αν και στην Alpha είχαμε μόνο δυο slots ανοιχτά) και ένα melee. Υπάρχει πληθώρα όπλων από απλά πιστόλια, μέχρι καραμπίνες, πολυβόλα, snipers κ.λ.π. Κάθε όπλο έχει ένα secondary attack που καταναλώνει το “mana” σας και συνήθως είναι κάποιο αρκετά δυνατό skill.

Τέλος στον κόσμο υπάρχουν διασκορπισμένα chests από μικρά έως πολύ μεγάλα, τα οποία σας προσφέρουν όλων των ειδών τα πράγματα και όπως πάντα ισχύει το «όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερο».

Ο τεχνικός τομέας δεν νομίζουμε ότι μπορεί να κριθεί ιδιαίτερα από αυτό που αντικρίσαμε στην Alpha, καθώς δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Από τις περιοχές έλειπαν αρκετά textures, ενώ κάποια άλλα ήταν αρκετά χαμηλής ποιότητας. Ο πρωταγωνιστής είναι καλοσχεδιασμένος αν και υπάρχει μια θολούρα η οποία καλύπτει ακόμα και τους εχθρούς, η οποία μας «χάλασε» λίγο. Γενικά πάντως ούτε αυτό το χαρακτηριστικό θυμίζει παιχνίδι του 2018. Από την άλλη ο τίτλος έτρεξε απρόσκοπτα στα 60 fps σε 1080p ανάλυση χωρίς να παρατηρηθούν frame drops.

Το Immortal: Unchained περιέχει μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα αφού προσθέτει τα δικά του στοιχεία στην κατηγορία Souls-like παιχνίδια. Σίγουρα δεν ανακαλύπτει τον τροχό και σίγουρα έχει αρκετά θέματα τα οποία πρέπει να διορθωθούν πριν κυκλοφορήσει σε πλήρη μορφή κάποια στιγμή το 2018. Ένα από αυτά είναι το shooting, το οποίο είναι αρκετά ξεπερασμένο και ιδιαίτερα εκνευριστικό. Η Toadman Interactive δήλωσε στο Steam ότι ακούει το feedback και θα προσπαθήσει να διορθώσει πράγματα. Ας ελπίσουμε για το καλό του τίτλου να το κάνει.

O κωδικός για την Alpha μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Immortal: Unchained (Closed Alpha)

Συντάκτης
12 Μαρτίου 2018
Developer

Toadman Interactive

Publisher

Game Odyssey Limited / Sold Out Sales & Marketing Ltd.

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC, PlayStation 4, Xbox One

Tested on

PC

Κυκλοφορία

2018

Είδος

Action RPG

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1