inFAMOUS: First Light

Εν αρχή ην το φως…
by Γιώργος Νανάκης on 22 Σεπτεμβρίου 2014

Παράδοση αποτελεί πλέον μετά από κάποια μεγάλη κυκλοφορία σε μία κονσόλα να κυκλοφορεί μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάποιος έξτρα τίτλος εμπλουτισμένος με νέες αποστολές και νέο περιεχόμενο. Σαφώς οι εταιρίες προσπαθούν να επικαρπωθούν και να βασιστούν στην επιτυχία που έχει ήδη γνωρίσει ο πρώτος τίτλος. Καταφέρνουν όμως αυτές οι συνέχειες να κερδίσουν τον παίχτη και να φανούν αντάξιες του αρχικού τίτλου;

2 χρόνια πριν

Στην περίπτωση του inFAMOUS: First Light έχουμε ένα επιπλέον κεφάλαιο στην ιστορία μας, που βασίζεται στην ηρωίδα Abigail Walker που γνωρίσαμε μέσα από τον πρώτο τίτλο. Το παιχνίδι διαδραματίζεται 2 χρόνια πριν τα γεγονότα του Second Son και μας αφηγείται την ιστορία της Abigail από τη στιγμή που καταφθάνει στο Seattle μέχρι λίγο πριν τα γεγονότα του Second Son. Το παιχνίδι κάνει χρήση της ίδιας μηχανής γραφικών και μας δίνει θεαματικά αποτελέσματα ισάξια με το πρώτο τίτλο. Οι εναλλαγές του καιρού, η αποτύπωση της υγρασίας σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ο σχηματισμός καπνών αλλά και η απεικόνιση των δυνάμεων της ηρωίδας είναι από τα πιο εντυπωσιακά και αξιοσημείωτα σημεία μέσα στο παιχνίδι.

Σε αντίθεση με το Second Son, το παιχνίδι είναι αρκετά μικρότερο σε έκταση από τον πρώτο τίτλο, όχι μόνο σε διάρκεια αλλά και σε περιοχές προς εξερεύνηση. Περίπου η μισή έκταση του Seattle, συγκριτικά με το Second Son, είναι διαθέσιμη  για τις αποστολές της Abigail. Λογικό, καθώς ο τίτλος από την αρχή μας συστήθηκε ως προσθήκη στο ήδη υπάρχον παιχνίδι (DLC), αν και δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να έχει κάποιος το Second Son εγκατεστημένο για να παίξει (Standalone).

Οι δυνάμεις της ηρωίδας μας έχουν εμπλουτιστεί ώστε να ξεχωρίζουν και να διαφοροποιούνται από αυτές του Delsin και να υπάρχει ενδιαφέρον για να ασχοληθεί κάποιος με το παιχνίδι. Οι αποστολές που καλείται ο παίχτης να φέρει εις πέρας είναι διασκεδαστικές αλλά δυστυχώς επαναλαμβανόμενες. Την επανεμφάνιση τους κάνουν και οι δημιουργίες γκράφιτι μέσα στη πόλη (με την χρήση της δύναμης της Abigail όμως) και η αναζήτηση "Lumens" μέσα στην πόλη (των αντίστοιχων shards του πρώτου τίτλου) που σας επιτρέπουν να αναβαθμίσετε τις δυνάμεις της ηρωίδας. Απουσιάζει η δυνατότητα επιλογής Karma, ανάλογα με τις πράξεις της Abigail, γεγονός που μειώνει την βιωσιμότητα του τίτλου. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι έχει προστεθεί και ένα επιπλέον κομμάτι που αφορά Challenges και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή από το μενού του παιχνιδιού, την επονομαζόμενη Αrena. Μέσω αυτής, ο παίχτης καλείται να ολοκληρώσεις συγκεκριμένες αποστολές με τις οποίες κερδίζει και πάλι πόντους για να εξελίξει περαιτέρω τις δυνάμεις του.

* Όλες οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν, τραβήχτηκαν μέσω του photomode.

To παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Sony στην χώρα μας, Sony Hellas, για τις ανάγκες του Review.  

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Sucker Punch Productions

Publisher

Sony Computer Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PS4

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

27 Αυγούστου 2014

Είδος

Action-adventure

PEGI

16

Θετικά

+ Εκπληκτικά γραφικά στα ίδια επίπεδα με το Second Son

+ Σχετικά χαμηλή τιμή

Αρνητικά

- Επαναλαμβανόμενες αποστολές/gameplay

- Μικρό σε διάρκεια και σε έκταση προς εξερεύνηση

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Το First Light μπορεί να μην έχει την δυναμική ή την πολυπλοκότητα του προκατόχου του, προσφέρει όμως ευχάριστες στιγμές τόσο σε αυτούς που έχουν νοσταλγήσει την μαγεία του πρώτου όσο και σε αυτούς που θέλουν  να μυηθούν στο σύμπαν του Second Son.

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1