Killing Floor 2

by Βασίλης Καμακάρης on 18 Μαρτίου 2017

Το Steam σίγουρα είναι ένα μέρος για να βρει κάποιος τα λεγόμενα “παιχνίδια της παρέας", τίτλους οι οποίοι αφορούν couch  ή online co-op, ομαδοποιώντας τους παίκτες σε ένα συνεχές χάος. Από καταιγιστικές ληστείες τραπεζών, μέχρι και αφανισμό zombies, η εμπειρία με την παρέα, η ομαδικότητα, είναι το δυνατότερο σημείο σε αυτά τα παιχνίδια. Ένας τέτοιος τίτλος είναι το Killing Floor 2.

Το Killing Floor 2 είναι ένα δημιούργημα της Tripwire Interactive, μιας εταιρεία που έχει τη δική της ιστορία στον χώρο, τόσο με το πρώτο Killing Floor, όσο και με το Red Orchestra, ένα ακόμα εξαιρετικό first-person shooter. Το Killing Floor 2 σαν τίτλος φέρνει στους παίκτες δύο βασικά modes: το Survival (solo ή μέχρι 6 παίκτες co-op) και το VS Survival που επιτρέπει μέχρι 12 άτομα μέσα στο παιχνίδι.

Τα modes είναι όντως περιορισμένα, όμως το καθένα προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία. Tο Survival αποτελεί το πατροπαράδοτο mode που όλοι γνωρίζουμε, στο οποίο οι παίκτες θα πρέπει να επιβιώσουν σε μια σειρά από γύρους, εξολοθρεύοντας όσα Zeds (zombies) είναι διασκορπισμένα στην περιοχή, μέχρι την τελική μάχη με το Boss της κάθε πίστας. Στο κομμάτι του VS Survival οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες με τη μια να είναι οι πολεμιστές και η άλλη οι Zeds που προσπαθούν να κάνουν το έργο των πολεμιστών όσο δύσκολο γίνεται, μέχρι να τους βγάλουν εκτός μάχης.

Οι πολεμιστές στην κατοχή τους έχουν διαθέσιμα 10 διαφορετικά perks όπως: Berserker, Commando, Support, Field Medic, Demolitionist, FireBug, Gunslinger, Sharpshooter, Survivalist και Swat. Κάθε ένα perk έχει τα δικά του bonuses, ενώ ανά επίπεδο μπορούν να προσφέρουν ένα επιπλέον skill, φτάνοντας τα 5 σε αριθμό. Πέφτοντας στην μάχη ενάντια στους Zeds, είναι σίγουρο, πως δεν θα πάμε με άδεια τα χέρια και σε αυτό το Killing Floor δεν αστειεύεται. Εντός του παιχνιδιού υπάρχει μια μεγάλη γκάμα όπλων για κάθε γούστο, που κατατάσσονται τόσο σε είδος, όσο και στα perks που χρησιμοποιούμε, βοηθώντας στο leveling αυτών. Εντός του gameplay, τα όπλα έχουν ένα μεθυστικό feeling κατά την σφαγή, κάνοντας μας να θέλουμε παραπάνω.

Αν και στη φαρέτρα μας δεν μπορούμε να κουβαλήσουμε τα πάντα, μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικά όπλα με τα perks για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και κάθε όπλο έχει μοναδικά stats. Τα όπλα μπορούμε να τα αποκτήσουμε κατά την διάρκεια ενός wave αν το βρούμε στον δρόμο μας, είτε μέσω του trading pod που ανοίγει μόλις τελειώσει ένα wave.

Μπαίνοντας σε ένα mode, το Killing Floor δεν απογοητεύει. Το game είτε ως solo, είτε με παρέα είναι εκρηκτικά διασκεδαστικό με τις σφαγές να είναι το “θέλω να ξεδώσω” και με την ίδια την μουσική υπόκρουση στο παιχνίδι να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο βάρβαρα πορωτική. Η μουσική μέσα στο Killing Floor είναι καθαρό Metal και σε κάνει να ταυτίζεσαι σαν εξολοθρευτής μέσα στο πεδίο της μάχης, κάτι αρκετά παρόμοιο και με το πρόσφατο DOOM που αποτέλεσε για μένα ένα από τα υπερβολικά must games του 2016 που πρέπει κάποιος να δοκιμάσει πριν πεθάνει.

Εκτός από την μουσική και τα μπαμ-μπουμ, το Killing Floor κερδίζει και στο τεχνικό κομμάτι, με το performance να κυλά ομαλά. Σε σπάνιες περιπτώσεις τα framerates είχαν σκαμπανεβάσματα, ενώ σε PC φυσικά με τα σωστά settings ομαλοποιείται η κατάσταση και βελτιώνεται η εμπειρία κατά πολύ. Ο τομέας των γραφικών είναι ικανοποιητικός και δίνει την απαραίτητη λεπτομέρεια, μιας και σε παιχνίδια με σφαγές, τα αίματα και τα ιπτάμενα κομμάτια των Zeds πρέπει να είναι το φιλέτο στην υπόθεση, αλλιώς νοστιμάδα δεν έχει.

Βέβαια τι να τα κάνεις όλα αυτά, όταν δεν έχεις κόσμο; Το Killing Floor 2 διαθέτει αρκετό κόσμο και κανένας παίκτης δεν θα μείνει μονός. Αν και το ρητό λέει, αν θες να κάνεις κάτι καλά, κάν' το μονός σου, δυστυχώς το game δεν είναι τόσο για μοναχικούς παίκτες. Η πραγματική μαγεία του είναι στο multiplayer. Σίγουρα αυτό όμως δεν μας αποθαρρύνει στο να ξεδώσουμε λίγο μόνοι μας και είναι εγγυημένο πως και σε αυτό θα περάσουμε καλά.

Ένα multiplayer παιχνίδι ως free-to-play ή ως one purchase, το οποίο σέβεται τον εαυτό του έχει και μια μορφή microtransactions θέλοντας να προσφέρει κάτι. Εδώ το εν λόγω στοιχείο περιορίζεται σε skins όπλων ή άλλων cosmetics, τα οποία μπορούμε μάλιστα να τα πουλήσουμε στο community market στην περίπτωση που πιθανώς να είναι κάτι ακριβό ή γιατί απλώς δεν το θέλουμε στην συλλογή μας.

Εννοείται πως το παιχνίδι από την μεριά του προσφέρει random αντικείμενα με κάθε ολοκλήρωση ενός αγώνα, αν δεν έχουμε σκοπό να δώσουμε πραγματικά λεφτά για να ανοίξουμε κάποιο case. Αυτό σαν μορφή microtransactions είναι αρκετά θετικό προς τον παίκτη, μιας και επωφελείται και ο ίδιος από κάποιο rare ή legendary αντικείμενο,

Ως εγχείρημα, το Killing Floor 2 είναι αυτό που θέλει κάποιος από ένα multiplayer co-op παιχνίδι. Γρήγορη δράση, μπόλικο οπλισμό και σκληροπυρηνικές σφαγές για να περάσει καλά. Αν εσείς και η παρέα σας, έχετε βιώσει κάθε co-op παιχνίδι εκεί έξω, τότε το Killing Floor 2 ήρθε για να σβήσει τη δίψα σας.

20170305233246_1

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Tripwire Interactive για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Killing Floor 2

Συντάκτης
18 Μαρτίου 2017
Developer

Tripwire Interactive

Publisher

Tripwire Interactive

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4

Tested on

PC

Κυκλοφορία

16 Νοεμβρίου 2016

Είδος

First Person Shooter

PEGI

18

Θετικά

+ Πληθώρα από perks
+ Πλούσιο οπλοστάσιο
+ Μπόλικα maps
+ Εξαιρετική μουσική
+ Διασκεδαστικό Multiplayer
+ Ο τρόπος λειτουργίας των microtransactions

Αρνητικά

- Περιορισμένος αριθμός σε modes
- Kάποια framedrops
- Όχι και τόσο ιδανικό για μοναχικούς παίκτες

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Η Tripwire Interactive πέρα το Red Orchestra που αποτελεί ένα διαμάντι από μόνο του, ξέρει πως να εφαρμόζει σωστά την συνταγή της επιτυχίας και αυτό αποδεικνύεται και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς Killing Floor.

Το Killing Floor 2 κουβαλά στις πλάτες του το "trinity force" που δεν είναι άλλο από την ατμοσφαίρα, το gameplay και φυσικά το co-op ή solo στοιχείο που ανατινάζει σαν βόμβα την εμπειρία του παιχνιδιού, κάνοντας το ένα must τίτλο για αυτούς, που η λέξη "χασάπης" είναι το δεύτερο τους όνομα.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1