Killzone: Mercenary

Μια πρώτη γεύση από την δεύτερη προσπάθεια του Killzone στις φορητές κονσόλες
by Άκης Μαύρος on 24 Ιουλίου 2013

Πληροφορίες:
Εταιρία ανάπτυξης: Sony

Studio ανάπτυξης: Guerrilla Cambridge

Διάθεση: Sony Hellas

Είδος: FPS

Κυκλοφορία: 4/9/2013

Formats: PS Vita

Κοιτώντας την βιβλιοθήκη του PS Vita αναρωτιέμαι, δεν έχει όντως τίτλους ή πολύ απλά δεν έχει τους τίτλους που εμείς θέλουμε; Προσωπικά κατέληξα στην δεύτερη εκδοχή ρίχνοντας μια απλή ματιά στην λίστα με τα παιχνίδια του PS Vita στην Wikipedia. Τίτλοι όπως τα Uncharted: Golden Abyss, Soul Sacrifice, Silent Hill: Book of Memories, Assassin's Creed III: Liberation, Call of Duty: Black Ops: Declassified, Gravity Rush και τόσοι ακόμα αποκλειστικοί τίτλοι ή ακόμη και τα ports από το μεγάλο του αδερφό, PS3, αποδεικνύουν το αντίθετο και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου. Κοιτώντας πάλι στις μελλοντικές κυκλοφορίες του συστήματος, ή ακόμα πιο μακριά στην κυκλοφορία του PS4 και το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει το φορητό σύστημα της Sony και συνδυάζοντας όλα αυτά με μια ανακοίνωση για πτώση τιμής στην Gamescom τον ερχόμενο Αύγουστο πιστεύω ότι ήρθε επιτέλους η ώρα το PS Vita να πάρει τα πάνω του.

Ένα από αυτά τα αναμενόμενα παιχνίδια που θα τονώσουν τις πωλήσεις του PS Vita είναι και το Killzone: Mercenary. Η Sony Hellas μας έδωσε τη δυνατότητα να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στον τίτλο και να σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Σενάριο

Για το σενάριο του Killzone: Mercenary γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα, εξάλλου ποτέ δεν ήταν και το δυνατό σημείο της σειράς. Ο τίτλος χρονολογείται ακριβώς μετά το τέλος του αρχικού Killzone και μας τοποθετεί στις στρατιωτικές αρβύλες του στρατιώτη Arran Danner. Ο Danner είναι ένας πρώην μέλος της οργάνωσης UCA (United Colonial Army) ο οποίος προσφέρει, με το αζημίωτο, τις υπηρεσίες του τόσο στις δυνάμεις των Hellghast, όσο και των ISA. Όλα ξεκινάνε όταν ύστερα από μια αποστολή ρουτίνας όπου έπρεπε να μεταφέρουν τον πρέσβη Vektan και την οικογένεια του από την πόλη του Pyrrhus κάτι πάει στραβά και ο Danner αντιλαμβάνεται ότι η έκβαση του πολέμου εξαρτάται από την τύχη του νεαρού γιου του πρέσβη με αποτέλεσμα να βρίσκεται ανάμεσα στα χρήματα και στο βαρύ τίμημα της νίκης.

Gameplay

Πλέον με τις κυκλοφορίες των Resistance: Burning Skies και Call of Duty: Black Ops: Declassified γνωρίζουμε πως λειτουργεί το PS Vita με τα FPS παιχνίδια. Το επίπεδο που δοκιμάσαμε μας έβαλε κατευθείαν στον στίβο μάχης χωρίς να δούμε πρώτα κάποιο tutorial. Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε ήταν ότι για κάθε kill ή ορισμένες ενέργειες οι οποίες σχετίζονται με τις αποστολές κερδίζαμε χρήματα τα οποίο μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στο "Black Market" του τίτλου το οποίο είναι διάσπαρτο μέσα στα επίπεδα υπό την μορφή ενός μεγάλου μπλε κουτιού. Εκεί μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό μας με νέα όπλα, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κάτι το καινούργιο στην σειρά, πολεμικά gadgets όπως πεδία αορατότητας, επιθέσεις με πυραύλους ή να χειριστούμε ένα ιπτάμενο ρομπότ το οποίο σκοτώνει stealthy. Οι παραπάνω ικανότητες είναι διαθέσιμες για περιορισμένο χρονικό διάστημα ενώ για την επαναχρησιμοποίηση τους πρέπει να περιμένουμε λίγη ώρα.

Το Killzone: Mercenary χρησιμοποιεί και ορισμένες από τις δυνατότητες του PS Vita όπως την οθόνη αφής. Μέσα από αυτή μπορούμε να δώσουμε ορισμένες εντολές στον χαρακτήρα μας όπως την χρήση των παραπάνω πολεμικών gadgets, το ρίψιμο χειροβομβίδων ή να εκτελέσουμε μια melee επίθεση αφού πρώτα πλησιάσουμε τον εχθρό μας και πατήσουμε το πλήκτρο τρίγωνο. Τέλος μπορούμε να "hackάρουμε" και ορισμένα συστήματα όπου το μόνο πράγμα που καλούμαστε να κάνουμε είναι να ταιριάξουμε ορισμένα σύμβολα με την εικόνα που έχουμε μπροστά μας.

Συνοψίζοντας΄

Αυτή η πολύ μικρή γεύση που πήρα από το Killzone: Mercenary μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Δυστυχώς η πίστα που περιείχε ο preview code, ακόμα και στο veteran επίπεδο, διήρκησε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά οπότε ας ελπίσουμε ότι οι υπόλοιπες θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Οι νέες προσθήκες ταίριαξαν γάντι στο τίτλο και παντρεύτηκαν τέλεια με το αψεγάδιαστο gameplay που προσφέρει η σειρά Killzone εδώ και δύο γενιές. Εν αναμονή τώρα της κυκλοφορίας του, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4 Σεπτεμβρίου, ώστε να δούμε την τελική έκδοση του τίτλου και αν θα καταφέρει να αυξήσει τις πολύ χαμηλές πωλήσεις της νέας φορητής κονσόλας από την Sony.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
100%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1