LEGO Harry Potter Collection

Wingardium Leviosa once again...
by Μιχάλης Παγκίδης on 11 Δεκεμβρίου 2016

Όλα αυτά τα χρόνια η συνταγή από τα αξιαγάπητα τουβλάκια που ακούνε στο όνομα LEGO είναι πλέον γνωστή και πετυχημένη θα λέγαμε, καθώς και αυτά με τη σειρά τους είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα franchises της αγοράς. Από το 2005 μέχρι και σήμερα έχουμε δει δεκάδες video games με την θεματολογία των LEGO, τα οποία βασίζονται σε διάφορα licenses.

Έτσι λοιπόν, η Traveller’s Tales (TT Games) θέλησε να ξαναδώσει για μια ακόμη φορά το στίγμα της, αυτή την φορά με ένα remaster από τους πιο παλιούς τίτλους της σε μια συλλογή. Ο λόγος για το LEGO Harry Potter Collection. Στον συγκεκριμένο τίτλο, όπως μπορείτε να καταλάβετε θα έχετε σε ένα μόνο Blu-ray ολόκληρη την συλλογή του μικρού μάγου από τον πρώτο χρόνο του στην σχολή μαγείας μέχρι και τον τελευταίο του, όπου οριστικά κλείνει και ο κύκλος του. Ή μήπως όχι;

lego-harry-potter-collection_20161120184106

H "μητέρα" του Harry που δεν είναι άλλη από την J. K. Rowling, πρόσφατα εξέδωσε το νέο βιβλίο με τίτλο ''Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί''. Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα για αν το εν λόγω δημιούργημα της συγγραφέα το δούμε κάποια στιγμή στη μεγάλη οθόνη. Μέχρι τότε, ας επικεντρωθούμε στο Review του LEGO Harry Potter Collection και τι προσφέρει σε σχέση με τις αρχικές LEGO Harry Potter κυκλοφορίες.

Όπως σίγουρα μαρτυρά και ο τίτλος, αναλαμβάνουμε το ρόλο του Χάρι Πότερ και της παρέας του, σε ένα ταξίδι από την αρχή της ύπαρξής του, όπου ήταν μωρό, μέχρι και την τελευταία μέρα όπου ήρθε αντιμέτωπος με τον.... Ξέρετε ποιον.  Αυτά αναγράφονται μέσα από τα βιβλία της Rowling και τα παρακολουθήσαμε και από τις ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αξίζει να αναφέρουμε πως το έβδομο μέρος του παιχνιδιού είναι κομμένο σε δύο μέρη, όπως συνέβη και στις ταινίες, αλλά η διάρκειά τους είναι μικρότερη από τις χρονιές πέντε ή έξι. Οι τρεις τελευταίες αυτές χρονιές είναι και οι πιο δραματικές, οπότε τα πράγματα γίνονται  λίγο πιο σοβαρά για τον Χάρι αλλά και για εσάς.

Σχετικά με τα του gameplay, ο βασικός του πυρήνας παραμένει ο ίδιος με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια LEGO, καθώς δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Οι παίκτες απλά πρέπει να διαλύσουν οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους με το πάτημα ενός μόνου κουμπιού, αποκαλύπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο πολύτιμα τουβλάκια που θα τα χρησιμοποιήσουν με την βοήθεια του μαγικού τους ραβδιού για να κατασκευάσουν σκάλες, βατήρες και πολλά άλλα. Τα ξόρκια που έχουμε στη διάθεσή μας, χρησιμεύουν περισσότερο κατά την αλληλεπίδρασή μας με το περιβάλλον και τους γρίφους παρά με τις ίδιες τις μάχες, στις οποίες δεν παρατηρούμε κάποια διαφορά, με εξαίρεση το ξόρκι του ''Προστάτη''.

Όπως καταλαβαίνετε το local co-op υπάρχει και σε αυτόν τον τίτλο και ανά πάσα στιγμή ο φίλος-η σας μπορεί να εισέλθει στον μαγικό κόσμο των LEGO και να ζήσει μαζί σας τις διάφορες περιπέτειες που θα βρεθούν στο ταξίδι σας. Ταυτόχρονα, όσo περισσότερα αντικείμενα διαλύουν, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο λογαριασμός τους στη LΕGO Bank και με αυτά τα χρήματα θα μπορούμε στην πορεία να τα εξαργυρώσουμε στη Διαγώνιο Αλέα.

Η Διαγώνιος Αλέα είναι μια γειτονιά του Λονδίνου, αποκλειστικά για μάγους, γεμάτη μαγαζιά. Εκεί μπορείτε να μεταβείτε κατά την έναρξη κάθε επεισοδίου ή οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε μέσω του κεντρικού μενού. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε νέα ξόρκια, νέους χαρακτήρες και μυστικά extras, ενώ στο πανδοχείο που διαμένουν όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες, μπορείτε να ξαναπαίξετε τις πίστες που έχετε ξεκλειδώσει και να παρακολουθήσετε τα cutscenes του παιχνιδιού.

lego-harry-potter-collection_20161120191218

Οι περιοχές του τίτλου είναι ακριβέστατα σχεδιασμένες στα πρότυπα των ταινιών.

το VG24 λέει

Το Hogwarts, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μέρος των επιπέδων που θα επισκεφθούμε και κάπου εδώ να αναφέρουμε πως παρά το εκτενές μέγεθός του, η Traveller’s Tales προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των πολλών περιοχών και να μην δημιουργήσει άγχος ειδικά σε νέους και μικρότερους παίκτες, όπου μπορεί να τρομάζουν στην ιδέα με το πού πάω και πού βρίσκομαι. Όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλία ή έχετε δει τις ταινίες, θα απολαύσετε την περιήγησή σας σε όλες τις περιοχές που γνωρίζετε. Ηοgwarts, το σπίτι των Μπλακ, Υπουργείο Μαγείας, Διαγώνιος Αλέα και όλες οι τοποθεσίες που επισκέφθηκε ο Χάρι σε όλα τα χρόνια της θητείας του.

Στα του τεχνικού τομέα τώρα, τα θετικά της υπόθεσης είναι ότι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται με μεγάλη λεπτομέρεια, με όμορφα και λεπτομερή περιβάλλοντα στο background και η εξερεύνηση γύρω από όλο τον κόσμο του Χάρι Πότερ είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσει με αποτέλεσμα να σας κρατήσει για ώρες καθηλωμένους στο να συλλέξετε πολλά collectibles. Σε συνδυασμό με τα 60fps χωρίς να πέφτει καθόλου ο ρυθμός των καρέ, θα λέγαμε ότι όλα βαίνουν καλώς χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Μιας που αναφέραμε και τα collectibles, όσοι είστε Trophy Hunters έχετε αρκετή δουλειά να κάνετε.

Έτσι το Open World στοιχείο είναι αρκετά εμπλουτισμένο με πολλά πράγματα αλλά και με πολλές πτυχές από τον κόσμο του μικρού μάγου που δεν ξέραμε μέχρι και σήμερα. Η κάμερα θα λέγαμε είναι άρτια τοποθετημένη και προγραμματισμένη σε κάθε γωνία χωρίς να εμποδίζει την ώρα που παίζεται με το που πάτε και τι κάνετε, κάτι με το οποίο δεν θα σας ενοχλήσει καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Στα του ήχου τώρα, όπως θα γνωρίζετε, στις σειρές LEGO και ειδικά σε παλαιότερες απ’ αυτές, υπάρχουν μόνο... μουγκρητά και επιφωνήματα. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ξεκαρδιστικών σκηνών, αλλά και από την άλλη θα αποτελέσει εμπόδιο στην κατανόηση της ιστορίας από κάποιον που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία ή δεν έχει παρακολουθήσει τις ταινίες. Βέβαια δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα διάφορα μουσικά θέματα που έχουν παιχτεί στις ταινίες διασκευασμένα, πράγμα που μόνο θετικό μπορεί να είναι για την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Το μόνο πρόβλημα που συναντήσαμε, είναι η κλασσική A.I. όπου σε αρκετά σημεία που θα χρειαστείτε την βοήθεια της CPU. Εκεί ίσως να εκνευριστείτε, που δε θα μπορεί να κάνει κάποιο άλμα στην σκάλα που ήδη έχετε κατασκευάσει.

Ολοκληρώνοντας. όσοι ασχοληθούν με το LEGO Harry Potter Collection σε γενικές γραμμές ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν. Η θεματολογία προσφέρεται στα πλαίσια της διασκέδασης με την ίδια δοκιμασμένη πλέον συνταγή, με το πλούσιο περιεχόμενο και σε συνδυασμό με το χιούμορ, που θα ικανοποιήσει κάθε φίλο του γνωστού franchise. Από την άλλη βέβαια το gameplay και το γνωστό ψάξε, λύσε όπως έχουμε πει πολλάκις φορές κουράζει κάπως με αποτέλεσμα η διασκέδαση να μειώνεται. Όσοι έχετε ασχοληθεί κατά καιρούς με διάφορους τίτλους της σειράς, στον συγκεκριμένο τα μονοπάτια σας θα τα βρείτε πολύ εύκολα, γνώριμα και το σίγουρο είναι ότι θα σκεφτείτε... "Άντε πάλι απ’ την αρχή."

Από την άλλη βέβαια όσοι θέλετε να καλέσετε τους φίλους σας ή έχετε παιδί στην οικογένεια σας, μην το σκέφτεστε καν. Ο τίτλος προσφέρει πολύ γεμάτο και πλούσιο υλικό που θα σας κρατήσει για ώρα μπροστά από την τηλεόρασή σας ειδικά τώρα που πλησιάζουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων. Επιπρόσθετα, όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε στην προηγούμενη γενιά κονσολών, τώρα είναι η ευκαιρία σας, καθώς θα εμπλουτίσετε ταυτόχρονα και τη συλλογή σας.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Zegetron S.A. για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

LEGO Harry Potter Collection

Author

Μιχάλης Παγκίδης

Developer

TT Games (Traveller's Tales)

Publisher

Warner Bros. Interactive Entertainment

Διανομή

Zegetron S.A.

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

21 Οκτωβρίου 2016

Είδος

Action / Adventure

PEGI

7

Θετικά

+ Πλούσιο περιεχόμενο
+ Ικανοποιητική διάρκεια
+ Χιούμορ
+ Όλη η περιπέτεια του Χάρι Πότερ σε ένα δίσκο

Αρνητικά

- Έλλειψη voice acting με αποτέλεσμα να χάνετε το νόημα της ιστορίας
- Αρκετά επαναλαμβανόμενο
- Η Α.Ι. κάνει την ζωή σας δύσκολη

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
5.1
Συνοψίζοντας

Το LEGO Harry Potter Collection είναι ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι με όλα τα μαθητικά χρόνια του μικρού μάγου από την αρχή έως το τέλος. Συνδυάζει πολλές ώρες διασκέδασης, πολλούς γρίφους, πάνω από 400 χαρακτήρες και σίγουρα πάνω από δέκα ώρες για να φτάσετε το 100%.

Όσοι έχετε οικογένεια, μπορείτε να καθίσετε με το παιδί σας, ειδικά στις ημέρες των εορτών και να διασκεδάσετε μαζί του. Όσοι πάλι θέλετε την παρέα σας, μην διστάζετε και κάντε την αγορά, καθώς οι ώρες θα περάσουν πολύ ευχάριστα μέσα στο Hogwarts.

7.5
Βαθμός
5.1
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1