LEGO Marvel Super Heroes 2

Παρέλαση υπερηρώων 2.0
by Ελένη Δρίβα on 6 Δεκεμβρίου 2017

Το 2013 η Warner Bros. Interactive Entertainment, σε συνεργασία με τη Traveller's Tales, έφερε στη ζωή έναν νέο τίτλο, ο οποίος έμελλε να ενώσει δυο μεγάλες αγάπες για πολλούς: Lego και Superheroes. Μάλιστα, δεν ήταν οποιοιδήποτε ήρωες, αλλά μια ατελείωτη παρέλαση από τους υπερήρωες της Marvel. Το εν λόγω παιχνίδι κυκλοφόρησε με τίτλο Lego Marvel Super Heroes και παρά τα προβλήματα που είχε, αγαπήθηκε αρκετά.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, έρχεται η συνέχεια της περιπέτειας αυτής, με μια τεράστια γκάμα νέων (και παλιών) μασκοφόρων μαχητών για να τη συνοδεύσουν. Πάμε λοιπόν να σώσουμε το κόσμο... αν δεν μας σταματήσουν τα ατελείωτα θέματα από τα οποία υποφέρει ο τίτλος.

Σενάριο

Το Lego Marvel Super Heroes 2 τοποθετείται μετά από τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, αυτή τη φορά εστιάζοντας στους Avengers, Guardians of the Galaxy και αμέτρητους ακόμα superheroes, κάποιους περισσότερο και κάποιους λιγότερο γνωστούς. Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Kang the Conqueror (ανήκει κυρίως στο storyline των Avengers) εισβάλει στη Γη με σκοπό (ναι, το μαντέψατε) να τη κατακτήσει.

Ο Kang δημιουργεί ένα βασίλειο που δεν επηρεάζεται από τον χρόνο και το ονομάζει Chronopolis, μεταφέροντας εκεί πόλεις και περιοχές, από διαφορετικές διαστάσεις, που του αρέσουν. Το Manhattan της σημερινής εποχής ενώνεται με ένα δυστοπικό Asgard, με μια Noir έκδοση του ίδιου του Manhattan, με την Αίγυπτο, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με αμέτρητα άλλα μέρη που είναι αδύνατο να συνυπάρξουν ποτέ.

Κάπως έτσι όμως εξηγείται και η παρέλαση των υπερηρώων που συναντάμε, ενώ η χαοτική μίξη των περιοχών προσφέρει μεγάλη ποικιλία και ένα ενδιαφέρον σενάριο. Η κεντρική πλοκή διαρκεί κάπου στις 12 ώρες και σας δίνει την ευκαιρία να παίξετε με αμέτρητους ήρωες, ενώ είναι σχεδόν αναγκαίο να την επαναλάβετε, αν θέλετε να μαζέψετε τα πάντα. Σας καλεί να σώσετε το κόσμο και καταφέρνει να κρατήσει την προσοχή σας, κυρίως λόγω της ποικιλίας του.

Gameplay

Όσο περίεργο και να φαίνεται, το χαοτικό βασίλειο του Kang είναι το σημείο που σταματάει η τάξη, καθώς το gameplay μαστίζεται από αμέτρητα προβλήματα, δημιουργώντας πραγματικό χάος. Ξεκινώντας από τα πιο βασικά έχουμε: combat, puzzles, εξερεύνηση και collectibles.

Το combat είναι ίσως το πιο άρτιο κομμάτι όσον αφορά το gameplay, αν εξαιρέσετε την AI της ομάδας σας. Το team σας απαρτίζεται από τέσσερις ήρωες (εκτός μερικών εξαιρέσεων) και εσείς έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε έναν από αυτούς, ενώ μπορείτε να τους εναλλάσσετε. Οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες, με πάνω από 100 ήρωες για να διαλέξετε, τους οποίους ξεκλειδώνετε, είτε ακολουθώντας τη κεντρική ιστορία, είτε κάνοντας side quests.

Μπορείτε να παίξετε με ήρωες όπως οι Iron Man, Captain America, Spider-Man, Thor, Black Panther, μέχρι τον Black Bolt, τη Wasp και τη White Tiger, με τον καθένα να έχει τις δικές του ξεχωριστές δυνάμεις και κινήσεις, κάτι που κάνει τις μάχες άκρως διασκεδαστικές. Τι γίνεται όμως με τους άλλους τρεις χαρακτήρες που δεν χειρίζεστε εκείνη τη στιγμή;

Απολύτως τίποτα. Η ομάδα σας σας ακολουθεί όπου πηγαίνετε (μερικές φορές ούτε αυτό δεν κάνει), αφήνοντας σας να πολεμήσετε μόνοι σας όλους τους εχθρούς, οι οποίοι σας κυνηγούν μανιωδώς, εφόσον κανείς δεν τους αποσπάει τη προσοχή. Κάτι που μας φέρνει στα puzzles.

Το Lego Marvel Super Heroes 2 έχει σωρεία από μικρούς και μεγάλους γρίφους που πρέπει να λύσετε και μερικοί από αυτούς βρίσκονται μέσα στα boss battles του παιχνιδιού. Όταν η ομάδα σας κάθεται άπραγη και οι εχθροί σας κυνηγάνε η επίλυση του γρίφου μπορεί να γίνει δύσκολη, έως εκνευριστική. Παράλληλα, σκεπτόμενοι πως ο τίτλος απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 7 χρόνων και άνω, μερικά από τα puzzles μπορούν να γίνουν πολύ απαιτητικά μέχρι και αδύνατα, για τους μικρούς μας φίλους, ενώ τα αμέτρητα και μακροσκελή boss battles δεν βοηθoύν την κατάσταση.

Με όλα αυτά κατά νου, μερικοί γρίφοι απαιτούν τη χρήση πολλαπλών χαρακτήρων για την επίλυση τους, κάτι που η AI της ομάδας άπλα δεν κατανοεί. Πρέπει οι χαρακτήρες να μείνουν σε συγκεκριμένα σημεία για να ανοίξει η πόρτα; Ατυχήσατε γιατί ο χαρακτήρας που τοποθετήσατε στο σωστό σημείο πριν λίγο αποφάσισε να σας ακολουθήσει με το που αλλάξατε σε έναν άλλο.

Στη συνέχεια έχουμε την εξερεύνηση, η οποία συνδέεται με τα collectibles και τα side quests. Με τις αμέτρητες περιοχές που έχετε στη διάθεση σας, ευτυχώς έχετε την επιλογή του fast travel. Αν επιλέξετε τον μακρύ δρόμο, τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα ενδιαφέροντα οχήματα (από αυτοκίνητο, μέχρι jet) για να καλύψετε την απόσταση.

Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της collectibles και side quests, τα οποία σας βοηθούν να ξεκλειδώσετε νέους χαρακτήρες ή διαφορετικές στολές για τους ήδη υπάρχοντες. Επιπλέον, έχουμε τα Pink Bricks, τα οποία ξεκλειδώνουν διάφορα passive abilities, αφότου όμως τα αγοράσετε από τη Gwenpool (από όλους τους χαρακτήρες…) με τα κέρματα που μαζεύετε από τις αποστολές ή το free roam.

Στη λίστα με τα collectibles συναντάμε τα challenges, που σας ζητούν να κάνετε διάφορα πράγματα μέσα στη Chronopolis και τα Golden Bricks με τα οποία χτίζετε μνημεία. Όλα τα παραπάνω σίγουρα αποτελούν επιπλέον ώρες ενασχόλησης, αν και είναι περισσότερο αγγαρείες παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτό που δίνει μια πνοή ανανέωσης στο παιχνίδι είναι η δυνατότητα δημιουργίας του δικού σας ήρωα (με δικές του δυνάμεις και εμφάνιση), το multiplayer και το couch co-op, αν και το split screen είναι μέτριο.

Τεχνικός Τομέας

Όπως προαναφέραμε, οι ποικιλία στις περιοχές είναι αναζωογονητική, ειδικά όταν είναι αρκετά καλοσχεδιασμένες και ευχάριστες στο μάτι. Τα εφέ και οι ήχοι ακολουθούν την άριστη ποιότητα του περιβάλλοντος, όμως όλα χάνονται στο υπόβαθρο όταν το παιχνίδι πλήττεται από glitches

Πέρα από τη προβληματική AI των συμμάχων μας, έχουμε και περιπτώσεις που κολλάει το ίδιο το παιχνίδι. Είτε πρόκειται για ένα κομμάτι από puzzle που χάθηκε, είτε μια πόρτα που έπρεπε να ανοίξει και παρέμεινε κλειστή, τα glitches υπάρχουν και δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε μια αποστολή από την αρχή λόγω αυτών.

Στη θετική πλευρά, το soundtrack είναι πέρα για πέρα Marvel, δίνοντας μια δόση επικότητας σε ό,τι κάνετε.

Το Lego Marvel Super Heroes 2, αν και κυκλοφόρησε μετά από το The LEGO Ninjago Movie Video Game, φαίνεται πως έκανε μερικά βήματα πίσω όσον αφορά στο gameplay. Παρόλα αυτά, σίγουρα αποτελεί βελτίωση από το πρώτο Lego Marvel Super Heroes, με πιο ενδιαφέρουσα πλοκή και μεγαλύτερη ποικιλία σε όλα, παρά τα πολλά προβλήματα του.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη Zegetron S.A. για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

LEGO Marvel Super Heroes 2

Συντάκτης
6 Δεκεμβρίου 2017
Developer

Traveller's Tales

Publisher

Warner Bros. Interactive Entertainment

Διανομή

Zegetron S.A.

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC / Nintendo Switch

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

14 Νοεμβρίου 2017

Είδος

Action-adventure

PEGI

7

Θετικά

+ Τεράστια γκάμα από ήρωες
+ Μεγάλη ποικιλία στα περιβάλλοντα
+ Δυνατότητα δημιουργίας χαρακτήρα
+ Διασκεδαστικό σύστημα μάχης
+ Ενδιαφέρουσα πλοκή

Αρνητικά

- Είναι πολύ απαιτητικό για την ηλικία στην οποία απευθύνεται κυρίως
- Προβληματική AI
- Αμέτρητα glitches
- Μεγάλος αριθμός από μονότονα boss battles

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Το Lego Marvel Super Heroes 2 αποτελεί μια παρέλαση από αμέτρητους υπερήρωες της Marvel, με ποικιλία στις περιοχές, ενδιαφέρον σενάριο και διασκεδαστικό σύστημα μάχης. Θα απασχολήσει για πολλές ώρες όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του.

Όλα τα θετικά όμως χάνονται στο χάος από προβλήματα που πλήττουν το τίτλο. Η AI των συμμάχων σας είναι προβληματική, τα glitches ένα συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και τα boss battles μονότονα. Ίσως το Lego Marvel Super Heroes 2 να είναι πιο απαιτητικό από ότι θα έπρεπε, για την ηλικία στην οποία απευθύνεται.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1