LEGO Marvel's Avengers

We have a HULK!
by Μιχάλης Παγκίδης on 17 Φεβρουαρίου 2016

Τα τελευταία χρόνια η συνταγή από τα αξιαγάπητα τουβλάκια που ακούνε στο όνομα LEGO είναι γνωστή και πετυχημένη θα λέγαμε, καθώς και αυτά με την σειρά τους είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα franchises της αγοράς. Από το 2005 μέχρι και σήμερα δεν έλειψε από την αγορά κάποιο video game με την θεματολογία των LEGO και με οδηγό την Warner Bros. να ψάχνεται κάθε φορά για νέα franchises, πάντα υπήρχε στο τραπέζι τουλάχιστον ένας νέος τίτλος που θα κυκλοφορούσε κάθε χρόνο. Την σκυτάλη και αρχή για το 2016 την παίρνουν οι Avengers της Marvel, με τον νέο τίτλο για τα δημοφιλή τουβλάκια με το LEGO Marvel’s Avengers. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που βλέπουμε τους ήρωες της Marvel στο προσκήνιο, καθώς το 2013 κυκλοφόρησε το LEGO Marvel Super Heroes με παρόμοια στοιχεία και με άλλους ήρωες από τον κόσμο της. Η διαφορά τους είναι ότι ο τωρινός τίτλος της Traveller's Tales ακολουθεί πιστά τις δύο ταινίες των Εκδικητών που έχουν προβληθεί στην μεγάλη οθόνη και μας έχουν χαρίσει αρκετές ώρες δράσης και περιπέτειας.

MessengerApp_20160217_052422

Η ιστορία ξεκινάει με τα γεγονότα της δεύτερης ταινίας των Εκδικητών και συγκεκριμένα με το Age of Ultron, όπου εκεί οι παίκτες θα αντικρίσουν γνώριμες σκηνές, χαρακτήρες και περιβάλλοντα από το sequel. Έπειτα μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο επίπεδο, η ιστορία θα αρχίσει να μπερδεύεται λίγο, καθώς θα σας γυρίσει πίσω στην πρώτη ταινία των Εκδικητών, που στόχος σας είναι να σταματήσετε τα πονηρά σχέδια του Loki και να βάλετε ένα τέλος σε όλα αυτά. Από εκεί και πέρα μόλις ολοκληρωθούν όλα τα κεφάλαια της πρώτης ταινίας θα επιστρέψετε ξανά στην δεύτερη μέχρι να ολοκληρώσετε και αυτήν. Πέρα από την θεματολογία των συγκεκριμένων ταινιών, έχουν προστεθεί και άλλες 3, οι οποίες είναι οι: Iron Man 3, Thor 2: The Dark World και Captain America: The Winter Soldier. Βέβαια μην περιμένετε να δείτε και να βιώσετε τα πάντα μέσα απ’ αυτές αλλά θα αρκεστείτε σε μόνο δυο επίπεδα αναφορικά για κάθε μια.

Σχετικά με τα του gameplay, ο βασικός του πυρήνας παραμένει ο ίδιος με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια LEGO και δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Οι παίκτες απλά πρέπει να διαλύσουν οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, αποκαλύπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο πολύτιμα τουβλάκια που θα τα χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν σκάλες, βατήρες και ειδικές ράμπες ταχύτητας για να προχωρήσουν παρακάτω. Ταυτόχρονα, όσα περισσότερα αντικείμενα διαλύουν, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο λογαριασμός τους στη LEGO Bank και με αυτά τα χρήματα θα μπορούν στην πορεία να «ξεκλειδώνουν» χαρακτήρες, οχήματα και άλλα πολλά άλλα καλούδια. Ένα στοιχείο που έχει προστεθεί - και είναι το μοναδικό σε όλο το παιχνίδι - είναι ότι ο εκάστοτε χαρακτήρας που έχει στον έλεγχο του ο παίκτης μπορεί να εκτελέσει ένα combo με τον φίλο του ή με την AI του υπολογιστή -αν δεν υπάρχει συμπαίκτης την συγκεκριμένη στιγμή- όπου θα εξαπολύσει μια δυνατή επίθεση, καθώς θα καταστρέψει ότι βρίσκεται γύρω του, είτε εχθρούς, είτε αντικείμενα. Όπως καταλαβαίνεται το local co-op υπάρχει και σε αυτόν τον τίτλο και ανά πάσα στιγμή ο φίλος-η σας μπορεί να εισέλθει στον μαγικό κόσμο των LEGO και να ζήσει μαζί σας τις διάφορες περιπέτειες που θα βρεθούν στο ταξίδι σας. Επιπλέον πέρα από τους διακόσιους περίπου χαρακτήρες που θα πρέπει να ανακαλύψετε για να τους έχετε στην κατοχή σας, υπάρχει διαθέσιμο ένα free add-on στο οποίο σας δίνει απευθείας εννέα ήρωες από την αναμενόμενη ταινία του Captain America: Civil War.

Στα του τεχνικού τομέα τώρα, τα θετικά της υπόθεσης είναι ότι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται με μεγάλη λεπτομέρεια, με όμορφα περιβάλλοντα στο background και η εξερεύνηση γύρω από το Manhattan θα σας κρατήσει για ώρες καθηλωμένους στο να συλλέξετε πολλά collectibles, αλλά και να σώσετε τον δημιουργό σας Stan Lee από δύσκολες καταστάσεις. Έτσι το Open World στοιχείο επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ, καθώς το να πετάτε σαν Iron Man κάθε λίγο και λιγάκι γύρω από τους τεράστιους ουρανοξύστες, να μαζεύετε κάθε λογής αντικείμενα και να σταματάτε το έγκλημα δεν είναι κάτι που το κάνετε κάθε μέρα. Κάπου εδώ όμως πρέπει να επισημάνουμε πως τα τελευταία χρόνια η συνταγή της Traveller’s Tales κάπου έχει μείνει στάσιμη, χωρίς να προσφέρει το κάτι φρέσκο. Όσο και αν αλλάξει η θεματολογία, όσο υλικό και αν υπάρχει, η συνταγή των LEGO παιχνιδιών παραμένει η ίδια και απαράλακτη και αυτό τείνει να μειώσει την διασκέδαση αισθητά ειδικά σε όσους-ες έχουν ασχοληθεί με προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και γνωρίζουν περι τίνος πρόκειται. Πολλές φορές ο μηχανισμός των LEGO κουράζει από ένα σημείο και μετά και η θεματολογία δεν σώζει την κατάσταση.

Η κάμερα θα λέγαμε είναι άρτια τοποθετημένη σε κάθε γωνία, χωρίς να εμποδίζει την ώρα που παίζετε με το πού πάτε και τι κάνετε, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις που αν εγκλωβιστείτε κάπου θα σας κάνει την ζωή δύσκολη μέχρι να βγείτε από το σημείο που έχετε κολλήσει, καθώς δεν θα βλέπετε που είστε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως για το Marvel’s Avengers είναι το σενάριό του. Η ιστορία είναι μπερδεμένη όπως είπαμε και στην αρχή, με το κόλλημα των ταινιών να μην δένουν μεταξύ τους και να κάνει άλματα μεταξύ επεισοδίων με αποτέλεσμα ο εκάστοτε παίκτης που δεν έχει δει κάποια από αυτές τις ταινίες να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται, ποια είναι η υπόθεση αυτών και στην τελική να χάνεται όλο το νόημα. Το παιχνίδι δεν έχει ισορροπία σε αντίθεση με τον τελευταίο τίτλο Lego Dimensions και φαίνεται πως έχει γίνει μια βιαστική δουλειά για να βγει στα ράφια των καταστημάτων και να το αγοράσει ο εκάστοτε καταναλωτής, όπως το επιτάσσει η μόδα τα τελευταία χρόνια. Στα του ήχου έχουμε για άλλη μια φορά ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα music themes των ταινιών φυσικά δεν λείπουν και ανεβάζουν την ένταση καθώς παίζετε, αλλά το κερασάκι στην τούρτα είναι τα voice-overs, όπου οι ηθοποιοί του Hollywood όπως οι Cris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson και άλλοι δανείζουν τις φωνές τους στα λατρεμένα Lego. Να σημειωθεί ότι την παράσταση κλέβουν οι ατάκες του εκπληκτικού Robert Downey Jr, καθώς και οι γκριμάτσες που έχουν αποτυπωθεί στον Lego χαρακτήρα του.

Ολοκληρώνοντας, όσοι ασχοληθούν με το LEGO Marvel’s Avengers σε γενικές γραμμές ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν. Η θεματολογία προσφέρεται στα πλαίσια της διασκέδασης με την ίδια δοκιμασμένη πλέον συνταγή, με το πλούσιο περιεχόμενο και το χιούμορ που θα ικανοποιήσει κάθε φίλο του γνωστού franchise κατά μια άποψη. Από την άλλη βέβαια το gameplay και το γνωστό ψάξε-λύσε έχει αρχίσει να κουράζει, με αποτέλεσμα η διασκέδαση να μειώνεται τραγικά. Όσοι έχετε ασχοληθεί κατά καιρούς με διάφορους τίτλους της σειράς, στον συγκεκριμένο τίτλο, τα μονοπάτια σας θα τα βρείτε πολύ εύκολα, γνώριμα και το σίγουρο είναι ότι θα σκεφτείτε... Άντε πάλι απ’ την αρχή. Τα δημοφιλή τουβλάκια είναι βέβαιο πως χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και όχι μόνο νέες θεματολογίες για να ξαναβρούν την χαμένη τους αίγλη και να προσφέρουν πάλι στο κοινό κάτι φρέσκο, στο οποίο θα κρατήσει το ενδιαφέρον και την διασκέδαση ψηλά έτσι όπως ξεκίνησε, πράγμα που η Traveller’s Tales πρέπει να σκεφτεί καλά για τον επόμενο τίτλο της.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

LEGO Marvel's Avengers

Author

Μιχάλης Παγκίδης

Developer

Traveller's Tales

Publisher

Warner Bros. Interactive Entertainment

Διανομή

Zegetron S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / PS Vita / Xbox One / Xbox 360 / Wii U / 3DS

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

27 Ιανουαρίου 2015

Είδος

Action-adventure

PEGI

7

Θετικά

+ Αμέτρητα collectibles – unlockables με μεγάλη διάρκεια
+ Το σύμπαν της Marvel
+ Combo moves

Αρνητικά

- Επαναλαμβανόμενο gameplay
- Μπερδεμένο σενάριο
- Η διασκέδαση έχει μειωθεί αισθητά
- Η σειρά χρειάζεται ριζικές αλλαγές

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
9.1
Συνοψίζοντας

Ακόμη ένα LEGO παιχνίδι κάνει την εμφάνισή του, όπως περιμέναμε. Η συνταγή είναι γνωστή σε όλους πλέον και δεν υπάρχει κάτι φρέσκο για να ανανεώσει την ζωντάνια από τα δημοφιλή τουβλάκια. Το σίγουρο είναι ότι όσοι πιάνετε για πρώτη φορά τίτλο LEGO στα χέρια σας θα σας ενθουσιάσει, αλλά αν μετά θελήσετε να δοκιμάσετε και τους πιο παλιούς, μάλλον θα βαρεθείτε πιο γρήγορα απ όσο φανταζόσασταν. Αν πάλι δεν έχετε δει κάποια απ τις ομώνυμες ταινίες των Εκδικητών καλύτερα να ρίξετε πρώτα μια ματιά εκεί και μετά να καταπιαστείτε με τον τίτλο, καθώς το σενάριο είναι αρκετά μπερδεμένο. Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά έχουμε νέα προσθήκη LEGO για την παρέα ή την οικογένεια και πρέπει να ριχτείτε στη μάχη για την σωτηρία του κόσμου. Βέβαια η διασκέδαση δεν είναι πάντα δεδομένη...

7.0
Βαθμός
9.1
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1