LEGO Star Wars: The Force Awakens

May the Brick be with you!
by Μιχάλης Παγκίδης on 14 Ιουλίου 2016

Καθώς πολλές φορές χαλαρώνουμε και κοιτάμε τα αστέρια και τον μαύρο, απέραντο ουρανό, ένα πράγμα μένει για να το τελειοποιήσουμε και να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον. Τι είναι αυτό; Πλάγια κίτρινα γράμματα στην φαντασία μας με αποτέλεσμα να γεννηθεί κάπου μέσα στο μυαλό μας κάποια απ’ τις ταινίες του George Lucas. Ναι, καλά μαντέψατε... Star Wars! Αφού περάσανε μήνες απ’ την τελευταία ταινία Star Wars: The Force Awakens,  με ‘’καπετάνιο’’ αυτήν την φορά τον J.J. Abrams, η Travellers Tales δεν έχασε την ευκαιρία και λίγο αργότερα ανακοίνωσε πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε ένα νέο LEGO τίτλο ονόματι LEGO Star Wars: The Force Awakens. Έτσι και έγινε. Το LEGO Star Wars: The Force Awakens είναι γεγονός και ήρθε για να μας ξαναδώσει την χαρά εκείνη όταν ξαναμπαίναμε στον κινηματογράφο με την ανατριχίλα να διαπερνά το κορμί του καθενός μας ξεχωριστά. Τι λέτε; Αυτή την φορά η εταιρεία πέτυχε το στόχο της; Πάμε να τα πάρουμε απ’ την αρχή λοιπόν.

13699517_10153790393867055_1219407890_o

To παιχνίδι ξεκινάει και μας μεταφέρει στα γεγονότα της ταινίας Star Wars: Episode VIReturn of the Jedi και συγκεκριμένα από την τελευταία επική μάχη μεταξύ των Darth Sidious, Luke Skywalker και Darth Vader. Έπειτα περνάμε στο νέο κεφάλαιο της σειράς Star Wars: The Force Awakens. Όσοι φυσικά δεν είχατε την ευκαιρία να δείτε την ταινία ή έστω την παλαιότερη, που αναφέραμε λίγο πιο πάνω, μην ανησυχείτε, διότι η Traveller’s Tales έχει κάνει το θαύμα της και σας μεταφέρει αυτούσια την ταινία, όπως ακριβώς παίχτηκε στο μεγάλο άσπρο πανί. Φυσικά, υπάρχει η πινελιά των LEGO μέσα, που όπως και σε κάθε τίτλο της σειράς, χαρίζει αρκετή δόση χιούμορ και εναλλαγή των καταστάσεων από ταινίες που έχουν προβληθεί στο παρελθόν και έχουν γίνει videogames με τα αξιαγάπητα τουβλάκια. Όσοι πάλι δεν έχετε ασχοληθεί καθόλου με κάποια απ’ τις ταινίες και το σύμπαν του Star Wars, τότε θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε λίγο το τι γίνεται και θα βρείτε τα πατήματα σας στην ιστορία μάλλον δύσκολα. Γι' αυτό το λόγο, ένα recap θα ήταν επιθυμητό.

Σχετικά με τα του gameplay ξεκινάμε με το story mode του παιχνιδιού, που χωρίζεται σε 12 κεφάλαια (μαζί με τον πρόλογο και επίλογο) ακολουθώντας λεπτό προς λεπτό ό,τι είδαμε στην μεγάλη οθόνη, με τους ίδιους διαλόγους, ατάκες και με μερικές έξυπνες χιουμοριστικές προσθήκες όπου όπως αναφέραμε, είναι το σήμα κατατεθέν για την σειρά LEGO. Έχει πλάκα να βλέπεις τον Kylo Ren να είναι fanboy του Darth Vader και όλο το δωμάτιό του να είναι γεμάτο από διάφορα καλούδια (παντοφλίτσες, λαμπατέρ, αφίσες) που τον απεικονίζουν. Το παιχνίδι χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: το main campaign, το free play, καθώς και τα εξτρα adventures levels. Το main campaign θα σας κρατήσει περίπου 7 με 8 ώρες, ανάλογα με το πόσο θέλετε να ψαχουλέψετε το κάθε κεφάλαιο και το πόσο καλοί είστε με έναν LEGO τίτλο. Βέβαια, όσο και να ψάξετε να βρείτε τα κρυμμένα αντικείμενα κλπ. δεν θα μπορέσετε να το κάνετε με το πρώτο playthrough, καθώς συγκεκριμένοι χαρακτήρες χρειάζονται για το κάθε τι που θα βρίσκετε στο διάβα σας κάτι που με την πρώτη φορά δεν θα έχετε την δυνατότητα να το πάρετε/κάνετε.

Στην συνέχεια όσον αφορά τα adventures levels και καθώς προχωράτε την ιστορία σας, θα συλλέγετε τα γνωστά gold bricks, με τα οποία θα ξεκλειδώνετε διάφορα challenges, αλλά και τα levels που αναφέραμε. Υπάρχουν έξι από αυτά, τα οποία είναι Poe to the Rescue, Rathar Hunting, The Crimson Corsair, Trouble Over Taul, Lor San Tekkas Return και Ottegan Assault, που όλα τους είναι ιστορίες πιο μικρές, εμπνευσμένες από την νέα ταινία και τα βιβλία της σειράς και διαδραματίζονται μεταξύ των επεισοδίων Return of the Jedi και Force Awakens. Τα εν λόγω κεφάλαια δεν είναι τα ίδια σε διάρκεια με το κανονικό story του παιχνιδιού, καθώς κρατάνε από 10 μέχρι 15 λεπτά το καθένα, αλλά είναι αρκετό ώστε να γεμίσει άλλη μια 1,5 ώρα έξτρα ιστορίας στο σύνολο του παιχνιδιού.

Δεν σταματάμε εκεί! Με το free play ο παίκτης έχει την δυνατότητα να επιστρέψει σε όποιο κεφάλαιο επιθυμεί και να συλλέξει όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί, με αποτέλεσμα να ξεκλειδώσει κάποιον από τους 200 χαρακτήρες του Star Wars, μεταξύ άλλων τους Κylo Ren, Anakin Skywalker, General Grievous κ.α. Από εκεί και πέρα, η συνταγή του παιχνιδιού είναι γνωστή, αλλά σε σχέση με το τελευταίο και αρκετά μέτριο LEGO Marvel’s Avengers, η εταιρεία ανάπτυξης έκανε το θαύμα της και τη διαφοροποίησε αρκετά. Φυσικά το βασικό στοιχείο είναι ότι οι παίκτες θα πρέπει να διαλύσουν οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, αποκαλύπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο πολύτιμα τουβλάκια, που θα τα χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν διάφορα οχήματα, σκάλες, αλλά και droids με τα οποία θα προχωρήσουν παρακάτω. Ένα στοιχείο που έχει προστεθεί στον τίτλο και είναι αρκετά έξυπνο, καθώς σπάει την μονοτονία του λίγο, είναι το stealth mode, στο οποίο βρίσκετε διάφορα σημεία κάλυψης σε αρκετά από τα επίπεδα, με σκοπό να αποφύγετε τα πυρά των εχθρών και συγκεκριμένα των Troopers από τα διάφορα πολυβόλα ή ακόμα και τα flamethrowers, τα οποία έχουν στην κατοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι είναι αρκετά πιο εύκολο από τους προκατόχους του, με ευκολότερους γρίφους, που ίσως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία το θεωρήσουν ανιαρό, ανεξαιρέτως αν είναι Star Wars. Από την άλλη, Star Wars χωρίς εναέριες αποστολές δεν είναι Star Wars. Έτσι λοιπόν, το παιχνίδι θα σας βάλει πίσω από το τιμόνι διαφορετικών σκαφών, όπως είναι το θρυλικό Millennium Falcon αλλά και τα διάφορα X-Wings, με σκοπό να καταστρέψετε το Death Star, να εξαφανίσετε TIE-Fighters, αλλά και να αποδράσετε από δύσκολες καταστάσεις και κυνηγητό αντίπαλων αεροσκάφων. Ο έλεγχος σε όλα τα σκάφη είναι ίδιος, με μοναδική τους διαφορά την ταχύτητα, ενώ οι στόχοι είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μην μπορείς να τους πετύχεις αν δεν προσπαθήσεις λίγο. Οπότε το άσκοπο πυροβολητό γύρω γύρω μπορεί να γίνει για πλάκα ή απλά να πετάτε πέρα δώθε και να λέτε πόσο καλοί πιλότοι είστε. Όπως σε κάθε LEGO τίτλο έτσι το local co-op υπάρχει και εδώ και ανα πάσα στιγμή ο/η φίλος/-η σας μπορεί να εισέλθει στον μαγικό κόσμο με τα λατρεμένα τουβλάκια και να ζήσει μαζί σας τις διάφορες περιπέτειες. Όσον αφορά τώρα το online Multiplayer κομμάτι, αρκετοί ίσως αναρωτιέστε άμα μπορείτε να παίξετε κάποια εναέρια μάχη με φίλους-ες σας διαδικτυακώς ή και ακόμα να σας συνοδεύσουν στην κεντρική περιπέτεια. Εδώ, θα σας απογοητεύσουμε καθώς κανένας τίτλος από τα τουβλάκια δεν διέθετε το κομμάτι του online οπότε θα πρέπει να περιορίστείτε στο offline.

Στα του τεχνικού τομέα τώρα, τα θετικά της υπόθεσης είναι ότι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται με μεγάλη λεπτομέρεια, με όμορφα και λεπτομερή περιβάλλοντα στο background και η εξερεύνηση γύρω από όλον τον κόσμο του Star Wars είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσει, με αποτέλεσμα να σας κρατήσει για ώρες καθηλωμένους συλλέγοντας πολλά collectibles. Ειδικά όσοι είστε Trophy Hunters έχετε αρκετή δουλειά να κάνετε. Έτσι το open world στοιχείο επιστρέφει, ακόμα καλύτερο και πιο ζωντανό (κάτι που είχαμε να δούμε από το LEGO Jurassic World) με πολλά πράγματα, αλλά και με πολλές πτυχές από τον κόσμο του μακρινού γαλαξία, που δεν ξέραμε μέχρι και σήμερα. Η κάμερα θα λέγαμε είναι άρτια δομημένη σε κάθε γωνία, χωρίς να εμποδίζει την ώρα που παίζετε και δε θα σας ενοχλήσει καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Στα του ήχου έχουμε έχουμε για άλλη μια φορά ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα. Το γνωστό κι αγαπημένο soundtrack του John Williams φυσικά δεν λείπει και ανεβάζει την ένταση, καθώς παίζετε, αλλά το καλύτερο της υπόθεσης είναι τα voice-overs, καθώς οι ηθοποιοί του Hollywood όπως Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Leia), Adam Driver (Kylo Ren), Gwendolyne Christie (Captain Phasma), Oscar Isaac (Poe), Max von Sydow (Lor San Tekka), Domnhall Gleeson (General Hux), Anthony Daniels (C-3PO) και πολλοί άλλοι δανείζουν τις φωνές τους στα λατρεμένα LEGO.

Ολοκληρώνοντας, όσοι ασχοληθούν με το LEGO Star Wars: The Force Awakens και έχουν παίξει και παλαιότερους τίτλους της σειράς LEGO πάνω κάτω ξέρουν τι θα περιμένουν. Αν τώρα, δεν έχετε πιάσει πότε στα χέρια σας κάποιο παιχνίδι, τότε η στιγμή ήρθε, καθώς ο εν λόγω τίτλος θα σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να γίνετε ένας fan του γνωστού franchise και γιατί όχι, να ακολουθήσετε και στο άμεσο μέλλον με τα επόμενα δημιουργήματα της εταιρείας που έτσι και αλλιώς θα κυκλοφορήσει. Η ιστορία θα σας κρατήσει από την αρχή μέχρι και το τέλος με ένα χαμόγελο, η νέες προσθήκες θα μεγαλώσουν περαιτέρω τη διάρκεια και οι θρυλικοί χαρακτήρες θα είναι εκεί για εσάς που θα νομίζετε ότι βλέπετε πάλι την κινηματογραφική ταινία, αυτή την φορά πιο διαδραστικά. Τα δημοφιλή τουβλάκια είναι βέβαιο πως χρειάζονται αλλαγές, αλλά η συγκεκριμένη προσπάθεια αξίζει, και κρατάει το ενδιαφέρον και την διασκέδαση ψηλά, έτσι όπως ξεκίνησε. Η Traveller’s Tales πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί ιδέες και φρέσκο υλικό γιατί είναι κρίμα μια τόση δημοφιλής σειρά να μένει στάσιμη σε κάθε τι που θα κυκλοφορεί, αλλά παρ' όλα αυτά, το The Force Awakens παραμένει διασκεδαστικό από άκρη σε άκρη.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Zegetron S.A. για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

LEGO Star Wars: The Force Awakens

Author

Μιχάλης Παγκίδης

Developer

TT Fusion

Publisher

Warner Bros. Interactive Entertainment

Διανομή

Zegetron S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / PS Vita / Xbox One / Xbox 360 / 3DS / Wii U / OS X / iOS

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

28 Ιουνίου 2016

Είδος

Action-adventure

PEGI

7

Θετικά

+ Star Wars
+ Έξτρα content
+ Χιούμορ
+ Δεκάδες χαρακτήρες
+ Stealth mode
+ Εναέριες μάχες

Αρνητικά

- Αρκετά εύκολες μάχες
- Εύκολοι γρίφοι
- Eπαναλαμβανόμενο σε σημεία

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
8.6
Συνοψίζοντας

Με το LEGO Star Wars: The Force Awakens, η Traveller’s Tales θέλει να κάνει στροφή και να γυρίσει σελίδα, έτσι όπως ξεκίνησε την πορεία της. Το The Force Awakens είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια της σειράς LEGO, που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Συνδυάζει τον κόσμο του Star Wars και αυτό των LEGO πετυχημένα, με αρκετό υλικό για να εξερευνήσετε και σίγουρα πάνω από αρκετές ώρες για να φτάσετε το 100%.

Όσοι έχετε οικογένεια, μπορείτε να αναζωπυρώσετε για άλλη μια φορά τη λατρεία σας για τον μαγικό κόσμο του Star Wars, αλλά και να μάθετε τα μυστικά της Δύναμης στο νεότερο μέλος, ενώ ακόμα και "μεγάλο παιδί" να είστε, θα το ευχαριστηθείτε ανεξάρτητα. Όταν με το καλό πάρετε το εικονικό φωτόσπαθο... May the Force be with you!

8.5
Βαθμός
8.6
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1