LocoRoco 2 Remastered

by Βασίλης Τατσιόπουλος on 26 Δεκεμβρίου 2017

Το LocoRoco 2 είναι η συνέχεια του LocoRoco και κυκλοφόρησε σε PSP το 2008. Είναι ένα ιδιόμορφο και ενδιαφέρον platformer το οποίο η Sony αποφάσισε να φέρει στη σημερινή εποχή και στους κατόχους PlayStation 4. Έχουμε το remaster του τίτλου, το οποίο προσφέρει μερικά νέα στοιχεία σε ένα ήδη αξιόλογο παιχνίδι.

Το LocoRoco 2 αφήνει πολύ έντονη πρώτη εντύπωση. Τα πολύχρωμα και ιδιαίτερα γραφικά του μαζί με την πολύ παράξενη αλλά υπερβολικά κολλητική μουσική του επένδυση, μας τραβούν την προσοχή από το πρώτο δευτερόλεπτο. Στο παιχνίδι χειριζόμαστε τα LocoRocos, που είναι μικρά σφαιρικά πλάσματα με τη δυνατότητα να μεγαλώνουν και να διασπώνται σε πολλά, μικρότερα. Η μουσική συμπληρώνεται με το τραγούδι των LocoRoco, που δε βάζουν γλώσσα μέσα ενώ εμείς παίζουμε. Το αποτέλεσμα είναι μία περίεργη μίξη εκνευρισμού και χαράς και το συνολικό οπτικοακουστικό κομμάτι του παιχνιδιού έχει σκοπό να μας κάνει να κολλήσουμε στην οθόνη. Το καταφέρνει πανεύκολα, με μοναδικό πρόβλημα τα cut-scenes τα οποία δεν είναι remastered και η διαφορά με τα γραφικά του υπόλοιπου παιχνιδιού είναι έντονη και πολύ ενοχλητική. Τα cut-scenes διηγούνται το πολύ απλό σενάριο του παιχνιδιού, με μικρά videos που δε βγάζουν και πολύ νόημα αλλά είναι διασκεδαστικά, αν εξαιρέσουμε την οπτική τους απεικόνιση.

Ενώ συνεχίζουμε να παίζουμε, μπαίνουμε και στα mechanics του LocoRoco 2. Ο χειρισμός είναι εξαιρετικά απλός καθώς χρειαζόμαστε μόνο τρία πλήκτρα για να πραγματοποιήσουμε όσες κινήσεις απαιτούνται. Με τα L1 και R1 στρέφουμε την κάμερα με τρόπο που μοιάζει σα να γέρνει όλος ο κόσμος, και έτσι το σφαιρικό LocoRoco περιστρέφεται και κυλάει. Έτσι περιηγούμαστε τα επίπεδα του παιχνιδιού, δε χειριζόμαστε ποτέ άμεσα τις κινήσεις του πλάσματος. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να χωρίσουμε και να επανενώσουμε το LocoRoco μας σε μικρότερα πλάσματα, ανάλογου αριθμού με των λουλουδιών που έχουμε καταβροχθίσει στο εκάστοτε επίπεδο. Η μόνη άμεση ενέργεια που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το άλμα. Το άλμα και η περιστροφή της κάμερας μπορούν να πραγματοποιηθούν και με motion controls τα οποία είναι πιθανότατα η καλύτερη επιλογή και μας διασκεδάζουν περισσότερο. Ο χειρισμός έχει ενδιαφέρον και είναι απλός, όμως δεν είναι πάντοτε όσο λειτουργικός θα έπρεπε και η ανταπόκρισή του μερικές φορές δε μας επιτρέπει να κινηθούμε όπως θέλουμε. Σε συνδυασμό με την -ως επί το πλείστον- αργή κίνηση του χαρακτήρα μας, υπάρχουν σημεία που μας κουράζουν.

Το mechanic της διάσπασης του LocoRoco σε μικρά, ίδια πλάσματα είναι μία αξιόλογη ιδέα που συμπληρώνει το υπόλοιπο platforming κομμάτι του παιχνιδιού, όμως δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Βλέπουμε σπάνια κάποια μικρά puzzles που λύνονται με την ταυτόχρονη και συνδυασμένη κίνηση διαφορετικών LocoRocos και είναι πολύ ευχάριστα, αλλά λίγα. Η χρήση των μικρών πλασμάτων κυρίως μένει στο να περάσουμε από στενούς διαδρόμους και λειτουργεί ως οι ‘’ζωές’’ μας, αφού χάνουμε από ένα πλάσμα με κάθε επιτυχημένη επίθεση που δεχόμαστε. Πέρα από αυτό το mechanic, υπάρχουν και μερικά ακόμη, που αποτελούν νέες προσθήκες σε σχέση με το πρώτο LocoRoco, όπως η κολύμβηση και μερικές ιδιότητες που αποκτούμε στην πορεία του παιχνιδιού που μας δίνουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να πιαστούμε και να ταλαντωθούμε από κλαδιά. Κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση θα ήταν η συμπερίληψη πλασμάτων με διαφορετικές ιδιότητες μεταξύ τους, καθώς όσα έχουμε στη διάθεσή μας λειτουργούν πανομοιότυπα. Όλα όσα προσφέρει το LocoRoco 2 είναι ευχάριστες προσθήκες και το σώζουν από το να γίνει επαναλαμβανόμενο. Παρόλα αυτά, το μέγεθος των επιπέδων του είναι αρκετά μεγάλο και χαιρόμαστε περισσότερο το παιχνίδι όταν το παίζουμε με διαλείμματα, αντί για συνεχόμενα για πολλή ώρα.

Τα επίπεδα του LocoRoco 2 είναι πολύ όμορφα οπτικά, έχουν την απαραίτητη ποικιλία που χρειάζεται ώστε να μη βαρεθούμε και ο σχεδιασμός τους είναι πολύ διασκεδαστικός, ευφάνταστος και αποδοτικός. Μας παρέχουν πολλαπλούς εναλλακτικούς δρόμους ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας και αρκετά μυστικά στην πορεία. Επίσης, υπάρχουν αρκετά mini-games όπως ένα 2D sidescrolling shooter και το χτίσιμο ενός σπιτιού με διάφορα υλικά που μαζεύουμε, τα οποία μαζί με τα collectibles και τα high scores αυξάνουν τη διάρκεια του τίτλου σε ικανοποιητικά επίπεδα, αφού το main παιχνίδι από μόνο του είναι αρκετά μικρό. Τα bosses, δυστυχώς, δεν είναι της ίδιας ποιότητας καθώς είναι πανεύκολα και πολύ απλά.

Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι πολύχρωμοι, στρογγυλοί και τραγουδούν εύθυμες νότες. Οι αντίπαλοί μας, που ονομάζονται Moja, είναι μαύρου χρώματος και ο σχεδιασμός τους αποτελεί ατυχή και προβληματική επιλογή, καθώς τα χαρακτηριστικά που τούς δίνονται παραπέμπουν σε στερεοτυπικές καρικατουρίστικες εξεικονίσεις των μαύρων σε comics και λοιπά μέσα σε παλιότερες δεκαετίες. Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί αρκετά όταν το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε το 2008 και, τότε αλλά πόσο μάλλον σήμερα, μία τέτοια προσέγγιση δείχνει εκτός τόπου και χρόνου.

Το LocoRoco 2 είναι ένα remaster που δεν προσφέρει πολλά νέα πράγματα στο πρωτότυπο, είναι όμως εντελώς ανανεωμένο οπτικά και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και εθιστικό. Το gameplay είναι διασκεδαστικό σε κάθε στιγμή του, η μουσική κολλάει στο μυαλό μας για ώρες, η διάρκεια είναι ικανοποιητική καθώς μας παρέχονται αρκετές δραστηριότητες. Το παιχνίδι θα ικανοποιήσει παίκτες κάθε ηλικίας με τις έξυπνες ιδέες του και την πολύ ενδιαφέρουσα και χαριτωμένη παρουσίαση.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

LocoRoco 2 Remastered

Συντάκτης
26 Δεκεμβρίου 2017
Developer

SIE Japan Studio

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Πλατφόρμες

PS4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

9 Δεκεμβρίου 2017

Είδος

Platform, Puzzle

PEGI

3

Θετικά

+ Υπέροχα πολύχρωμα γραφικα
+ Ιδιαίτερη και πολύ ταιριαστή μουσική επιμέλεια
+ Πετυχημένα mechanics και ιδέες
+ Διασκεδαστικό και έξυπνο level design
+ Αρκετά collectibles και mini-games

Αρνητικά

- Η ατυχής απεικόνιση των εχθρών
- Ο χειρισμός δεν ανταποκρίνεται πάντα πολύ σωστά
- Μπορούσαν να προστεθούν περισσότερες ιδιότητες χαρακτήρων
- Σχετικά μικρή διάρκεια του main παιχνιδιού
- Η χαμηλή οπτική ποιότητα των cut-scenes σε σχέση με το υπόλοιπο παιχνίδι

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Το LocoRoco 2 είναι ένα remaster που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους PS4 να απολαύσουν τον τίτλο που είχε κυκλοφορήσει πολλά χρόνια πριν σε PSP. Οπτικά είναι πλήρως ανανεωμένο -εκτός από τα cut-scenes που πάνε πίσω το συνολικό αποτέλεσμα- και δείχνει υπέροχο, η μουσική αποτελείται από πολύ έξυπνες συνθέσεις και θα σας κολλήσει στο κεφάλι για μέρες και το gameplay είναι ευρηματικό και προσφέρει πολλές στιγμές ατόφιας διασκέδασης.

Αν είχαν διορθωθεί μερικές λανθασμένες επιλογές από το original παιχνίδι, θα μιλούσαμε για έναν ακόμη αρτιότερο τίτλο, όμως όσα προσφέρει είναι αρκετά για να μας διασκεδάσει και να μας κρατήσει για ώρες.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1