Mario Tennis: Ultra Smash

Tennis ala Super Mario
by Νίκος Λυμπέριος on 25 Νοεμβρίου 2015

Το Wii U αποτελεί ιδιαίτερη κονσόλα. Από την μια μεριά καλώς ή κακώς δεν έχει την απαιτούμενη και απαραίτητη προσοχή που του αξίζει από τους developers, οπότε και η λίστα των διαθέσιμων τίτλων του είναι περιορισμένη στα αποκλειστικά που βγαίνουν για αυτό από τα First Party Studios της Nintendo. Από την άλλη αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές: Ότι προσφέρει παιχνίδια που δε θα βρεις πουθενά αλλού με την σφραγίδα ποιότητας της Nintendo.

Βασικός πρωταγωνιστής στο πλήθος αυτών των παιχνιδιών είναι ο Mario, η μασκότ που οδηγεί τα περισσότερα παιχνίδια της εταιρείας. Παράλληλα είναι η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στον κόσμο των Video Games και χαίρει της εκτίμησης όλων των gamers. Είναι λογικό λοιπόν μια εταιρεία που βασίζεται στα δικά της παιχνίδια για να στηρίξει την κονσόλα της να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το πετυχημένο σύμβολο.

mario-tennis-ultra-smash-review-bannerΕκτός από τα βασικά παιχνίδια στη σειρά Mario, o μουστακαλής υδραυλικός μας, έχει κάνει την εμφάνιση του είτε ως cameo, είτε ως βασικός πρωταγωνιστής σε αρκετούς τίτλους της Νintendo. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι η σειρά Mario Tennis. Η σειρά δεν αποτέλεσε ποτέ αυτό που λέμε system seller και παρόλο που μερικά από τα πρόσφατα παιχνίδια δεν ήταν τόσο καλά, όποιος έχει δοκιμάσει τις εκδόσεις για το Nintendo 64 και των Gameboy, θα θυμάται ότι όταν ο τίτλος εκτελεστεί σωστά αποτελεί ίσως ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορεί να αγοράσει κανείς.

Το βασικό πρόβλημα του Mario Tennis Ultra είναι η έλλειψη βασικού περιεχομένου, που είτε οφείλεται σε βιαστική ανάπτυξη, είτε σε έλλειψη εμπιστοσύνης στο προϊόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κόβει τα φτερά του τίτλου και τη δυνατότητα να φτάσει το ύψος των προκατόχων του. Καθαρά όμως από θέμα gameplay, το παιχνίδι ίσως είναι το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι tennis που έχω πιάσει στα χέρια μου και που ίσως έχει αναπτύξει η Nintendo με την Camelot Software από την εποχή του Nintendo 64.

Δυστυχώς όσο καλό και να είναι το παιχνίδι στο γήπεδο, δύσκολα προσπερνάει κανείς το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε περιεχόμενο. Υπάρχουν 4 διαθέσιμα modes. Δεν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο story mode (όπως υπήρχε στις παλαιότερες εκδόσεις) και παραδόξως έχουμε παντελή έλλειψη διαφόρων mini games. Υποστηρίζονται φυσικά οι φιγούρες amiibo και η χρήση τους στο παιχνίδι μοιάζει αρκετά με αυτήν του Super Smash Bros. Στην ουσία στο γήπεδο χρησιμοποιούμε τις φιγούρες για να φωνάξουμε βοήθεια υπό την μορφή power up.

Δυστυχώς όσο καλό και να είναι το παιχνίδι στο γήπεδο, δύσκολα προσπερνάει κανείς το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε περιεχόμενο.

το VG24 λέει

Την έλλειψη περιεχομένου ευτυχώς αντισταθμίζει το εξαιρετικό gameplay του τίτλου που συνδυάζει την απλότητα της έκδοσης για το Nintendo 64 με χαρακτηριστικά από πρόσφατους τίτλους όπως το Super Smash Bros. δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε κάθε παίκτη να ασχοληθεί με το Mario Tennis, ανεξαρτήτως αν είναι φανατικός ή ένας απλός κάτοχος Wii U που θέλει να περάσει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των πιο πρόσφατων τίτλων στη σειρά ήταν πάντα η προσθήκη των power ups και συγκεκριμένα η αλόγιστη εμφάνιση και χρήση τους μετατρέποντας έτσι το γήπεδο σε ένα εναλλακτικό Mario Kart, δυσχεραίνοντας σε μεγάλο βαθμό τη σωστή έκβαση ενός αγώνα tennis. Συγκεκριμένα και αναφορικά με το gameplay η Camelot Software κατάλαβε το λάθος της και το πρόβλημα που δημιουργούσε η υπερβολική χρήση των power ups και έτσι προσφέρει πλέον την δυνατότητα να παίξουμε τον τίτλο στην κλασσική του μορφή. Με αυτόν τον τρόπο «δένει» το παλιό καλό gameplay με το νέο οπτικό του Mario Tennis: Ultra Smash. Οι φίλοι της σειράς θα ανακουφιστούν όταν μάθουν ότι στο βασικό μενού του παιχνιδιού υπάρχει η επιλογή Classic Tennis που εστιάζει καθαρά στο gameplay του τίτλου και παίζει όπως ακριβώς η εξαιρετική έκδοση για το Nintendo 64.

Πέρα από το κλασσικό mode στην αρχική οθόνη του Mario Tennis: Ultra Smash, θα βρούμε το Mega Battle που είναι στημένο γύρω από mario-tennis-ultra-smash-gameplay-screenshot-its-a-me-wii-uτο βασικό χαρακτηριστικό με το οποίο προωθήθηκε το παιχνίδι: Το Mega mushroom power up. Αυτό εμφανίζεται τυχαία στο γήπεδο και μετατρέπει τον παίκτη που θα το «πιάσει» σε γίγαντα. Η επιλογή της προσθήκης αυτής δεν έχει νόημα αφού πέρα από το γεγονός ότι δε προσφέρει κάτι στο παιχνίδι, βάζει σε τρομερά μειονεκτική θέση τον παίκτη που δε θα έχει το μανιτάρι. Το Knockout Challenge: Σε αυτό το mode παίζουμε ασταμάτητα μέχρι να χάσουμε και το Mega Ball Rally mode μας βάζει να παίξουμε tennis με μια τεράστια μπάλα. Η διάρκεια σε βάθος χρόνου αυτών των modes είναι υπό αμφισβήτηση, αφού το παιχνίδι δε προσφέρει κάτι ως δώρο και παρόλο που οι νίκες μας δίνουν νομίσματα, η χρήση τους είναι περιορισμένη.

Ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Ακολουθεί τα πρότυπα των παιχνιδιών Mario τόσο σε ύφος όσο και στο αρτιστικό κομμάτι. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι παραπάνω από ικανοποιητικά και τα χρώματα των power ups και του γηπέδου γεμίζουν περίφημα την τηλεόραση. Στα ίδια επίπεδα κινείται και ο ήχος του παιχνιδιού χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αναφορά. Ως κλασσικό παιχνίδι Nintendo δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σταθερότητας.

mariotennis_big2

To Mario Tennis: Ultra Smash είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για τους κατόχους Wii U που θέλουν να παίξουν με παρέα ή Online με φίλους. Το βασικό του πρόβλημα είναι η έλλειψη επιλογών για τις ώρες που κάποιος θέλει να ασχοληθεί μαζί του μόνος. Η Nintendo πρέπει να κατανοήσει ότι τα παιχνίδια που ενθαρρύνουν το τοπικό συνεργατικό gameplay έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται καλώς ή κακώς και η τάση της εποχής θέλει τον κόσμο να κινήτε είτε προς το online είτε στην ενασχόληση με ένα παιχνίδι που προσφέρει βάθος στο Single Player κομμάτι του. Δε συμφωνώ απόλυτα με αυτή την αλλαγή στην τάση των πραγμάτων. Είναι όμως μια αληθινή μετάβαση που η Nintendo πρέπει γρήγορα να αντιληφθεί για να μπορέσει να προσφέρει το κάτι παραπάνω στους παίχτες της.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από το κατάστημα GamesCom για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Mario Tennis: Ultra Smash

Author

Νίκος Λυμπέριος

Developer

Camelot Software

Publisher

Nintendo

Διανομή

Nintendo Europe / Παραχωρήθηκε από το κατάστημα Gamescom

Πλατφόρμες

Wii U

Tested on

Wii U

Κυκλοφορία

20 Νοεμβρίου 2015

Είδος

Sports

PEGI

3

Θετικά

+ Εξαιρετικό Gameplay
+ Ιδανικό για παρέα

Αρνητικά

- Έλλειψη Campaign
- Μικρό στο σύνολο του περιεχόμενο
- Ελάχιστα Unlockables

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
Συνοψίζοντας

Το Mario Tennis: Ultra Smash είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει εξαιρετικό gameplay, αφού με τις αλλαγές που έφερε η Camelot Software η ασταμάτητη εμφάνιση των Power Ups δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Πάσχει όμως από το ελλιπές σε επιλογές περιεχόμενο του. Στο κλασσικό ύφος της λογικής των παιχνιδιών της Nintendo είναι ένα ιδανικό παιχνίδι για διασκέδαση με την παρέα.

Δυστυχώς η έλλειψη διαθέσιμων επιλογών το καθιστούν τίτλο καθαρά για συνεργατικό gameplay ή για μικρότερες ηλικίες παιχτών που αναζητούν έναν παιχνίδι για να περάσουν ευχάριστα τις gaming ώρες τους.

6.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1