Marvel's Avengers - Preview

by Ελένη Δρίβα on 11 Αυγούστου 2020

Τον τελευταίο καιρό, τα superhero games έχουν βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο χάρις στον ντόρο που έχει δημιουργήσει η κινηματογραφική διαμάχη της Marvel με τη DC (άλλη μια μάχη αιωνίων, θα έλεγε κανείς) γύρω από το συγκεκριμένο theme. Η βιομηχανία του σινεμά δανείστηκε από τη βιομηχανία των κόμικς και η βιομηχανία του gaming δανείζεται και από τις δύο. Ένας κύκλος επιτυχίας, αναγνωρισιμότητας και πωλήσεων.

Δύο από τις εταιρείες που επιχειρούν να επωφεληθούν αυτού του δανεισμού είναι η Crystal Dynamics και η Square Enix. Και οι δύο κουβαλούν κύρος δεκαετιών, παρ' όλα αυτά το superhero project τους, γνωστό ως Marvel's Avengers, έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές σφοδρή κριτική από το κοινό πριν καν κυκλοφορήσει. Σε πολλούς δεν αρέσει αυτό που έχουν δει και το έχουν κάνει ξεκάθαρο. Με τη σειρά της, η Crystal Dynamics δεν έχει διστάσει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να κάνει αλλαγές για να ικανοποιήσει τους μελλοντικούς παίκτες της. Με την ημερομηνία κυκλοφορίας να πλησιάζει, η Crystal Dynamics κάνει μια τελευταία, μεγάλη δοκιμή και επιτρέπει σε ορισμένους παίκτες να πάρουν μια πρώτη γεύση από το παιχνίδι μέσω της beta, βοηθώντας παράλληλα στη διεξαγωγή του σημαντικότερου, μέχρι στιγμής, crash test. Οι δικές μας εντυπώσεις, πάντως, είναι ανάμεικτες.

Η beta άνοιξε με τη γνώριμη, σε όσους έχουν ασχοληθεί με τις προωθητικές ενέργειες του παιχνιδιού, αποστολή πάνω στη γέφυρα. Αποτελεί την ιδανική εισαγωγή για κάθε έκδοση του τίτλου για δύο απλούς λόγους: πρώτον, είναι ένα υπερθέαμα εκρήξεων, συγκρούσεων και γενικής δράσης και δεύτερον, προσφέρει το τέλειο setting για να γνωρίσουμε όλους τους (βασικούς) Avengers και τις δυνάμεις τους. Ο Thor προσγειώνεται στη μέση του αυτοκινητόδρομου, πετάει το σφυρί του στους εχθρούς, χρησιμοποιεί κεραυνούς για να καθαρίσει τα εμπόδια και στη συνέχεια, δίνει πάσα στον Iron Man, ο οποίος σκίζει τους αιθέρες και... τους εχθρούς. Ακολουθεί ο Hulk, που δεν αφήνει τίποτα στο διάβα του κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Captain America και οι θεαματικές χορογραφίες του και η Black Widow που κατατροπώνει τον Taskmaster χρησιμοποιώντας μπουνιές, ηλεκτρικά batons, όπλα και σωστά συγχρονισμένα parries. Η αποστολή καταλήγει σε αποτυχία όμως και οι Avengers από ήρωες γίνονται εγκληματίες...

Ακολούθησαν λίγες ακόμα αποστολές που σχετίζονται με την πλοκή (campaign), οι οποίες η Crystal Dynamics είχε φροντίσει να έχουν μια συνέχεια αλλά να μην μαρτυρούν επακριβώς τις εξελίξεις, καθώς έλειπαν όλα τα cinematics. Αυτή ήταν μόλις η εισαγωγή της beta. Μια εισαγωγή που τόνισε τις δυνατότητες του σεναρίου και παράλληλα μας φόβισε λίγο, γιατί τόνισε και την επαναλαμβανόμενη δομή των αποστολών. Αν όλο το campaign είναι γεμάτο με κλειδωμένες πόρτες που πρέπει να πολεμήσουμε Χ αριθμό εχθρών για να ξεκλειδώσουμε, τότε ίσως να μην αρκεί το ενδιαφέρον σενάριο για να "εξιλεωθεί" το παιχνίδι.

Παρά ταύτα, το moment-to-moment gameplay δεν έπαυε να είναι διασκεδαστικό. Παίζοντας με κάθε ήρωα είχαμε στη διάθεσή μας light και heavy επιθέσεις που συνδυάζονται και σε combos, δύο special abilities και ένα ultimate power. Κάθε ένας μας άφησε διαφορετική αίσθηση και όλοι είχαν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Οι heavy hitters (Hulk, Thor) δεν μοιάζουν μεταξύ τους και από ό,τι είδαμε ούτε οι υπόλοιποι πέφτουν στην παγίδα. Ως ένα σημείο, μπορέσαμε να επενδύσουμε και στα skill trees, τα οποία εμπλούτισαν αρκετά τις κινήσεις των ηρώων.

Στην ενασχόλησή μας με τη beta δοκιμάσαμε την τύχη μας σε όλα τα διαθέσιμα activities και ήταν υπεραρκετά για δοκιμαστική περίοδο. Πήραμε μια γεύση από το χρήσιμο training room (HARM), φέραμε εις πέρας μικρά missions με ένα objective (drop zones) και άλλα πιο μεγάλα, story-driven (war zones). Η εμπειρία μας ήταν κάθε άλλο παρά ιδανική. Συναντήσαμε glitches, το app σταμάτησε να δουλεύει δύο φορές και πάνω από όλα, το matchmaking για τις multiplayer αποστολές ήταν άκρως προβληματικό.

Παίξαμε δεκάδες activities και μόνο σε ένα από αυτά (μετά από πολλές προσπάθειες) κατορθώσαμε να βρούμε έναν συμπαίκτη (για τρεις δεν κάνουμε ούτε λόγο). Δεν μπορούσαμε να κάνουμε launch το mission γιατί κάποιος συμπαίκτης ήταν afk ή επειδή κάποιος έκανε join αλλά δεν ερχόταν ποτέ. Επίσης, δεν μπορούσαμε να κάνουμε join σε αποστολές που είχαν ήδη ξεκινήσει, καθώς έβγαζε πάντα fail στο loading screen. Αναγκαστικά κάναμε όλες τις αποστολές με AI companions που εν μέρει είναι ένα καλό υποκατάστατο (και καλή εναλλακτική για αυτούς που δεν θέλουν να παίζουν με άλλους), αλλά είναι ακριβώς αυτό: ένα υποκατάστατο.

Για το loot system δεν μπορούμε να πούμε και πολλά, μιας και τα levels που μπορούσαμε να πάρουμε ήταν περιορισμένα και δεν υπήρχε τρομερή διαφορά, ενώ ήταν και προσαρμοσμένο στα δεδομένα της beta. Η συχνότητα με την οποία βρίσκαμε νέο εξοπλισμό ήταν ικανοποιητική πάντως. Παράλληλα, και τα μενού ήταν πολύ φιλικά και εύκολα στη χρήση, θυμίζοντας κάτι από τα εξαιρετικά μενού του Destiny.

Η beta του Marvel's Avengers ήταν μια εμπειρία που δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις εύκολα με μια λέξη χωρίς να την αδικήσεις είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο. Ήταν πλούσια σε περιεχόμενο, κατατοπιστική έως ένα βαθμό και αρκετά διασκεδαστική. Από την άλλη, έκρυβε πολλά προβλήματα, με το σοβαρότερο να καραδοκεί στη multiplayer φύση του παιχνιδιού, στην οποία άλλωστε δίνει τόση έμφαση και η Crystal Dynamics. Ας ελπίζουμε πως τα τεχνικά προβλήματα θα διορθωθούν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την κυκλοφορία. Οι υπόλοιποι προβληματισμοί μας θα εξαλειφθούν ή θα επιβεβαιωθούν από το τελικό προϊόν...

Ο κωδικός για τη Beta μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Marvel's Avengers

Author

Ελένη Δρίβα

Developer

Crystal Dynamics / Eidos-Montréal

Publisher

Square Enix

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Google Stadia

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

4 Σεπτεμβρίου 2020

Είδος

Action-adventure

PEGI

12

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1