Μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στη σειρά Metal Gear Solid

by Νίκος Λυμπέριος on 24 Αυγούστου 2015

Λίγες οι μέρες πλέον πριν την κυκλοφορία του μεγάλου και τελευταίου έργου του Hideo Kojima, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτέμβρη και θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της σειράς, όπως και το τελευταίο παιχνίδι του Kojima για την Konami. Πολλά τέλη μαζεμένα, όπως και τέλος για το arc του Naked Snake/Skane/The Boss και σύνδεση με το arc του Solid Snake. Πριν φτάσουμε εκεί όμως, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα με κάποιες στιγμές που μας στιγμάτισαν τα παιχνίδια Metal Gear Solid.

Δύσκολο να γράψεις ένα αφιέρωμα για μια μεγάλη σειρά που χάραξε την πορεία των μετέπειτα παιχνιδιών του είδους, έδειξε τον δρόμο για το πώς πρέπει να λέγονται οι ιστορίες σε ένα παιχνίδι και μάζεψε την αγάπη και τον σεβασμό ολόκληρης της Gaming κοινότητας. Ακόμα δυσκολότερο όταν στο αφιέρωμα αυτό θα πρέπει να εστιάσεις στις πιο συγκλονιστικές στιγμές της.

Ο θάνατος του Gray Fox

Παιχνίδι: Metal Gear Solid
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1999

Gray_Fox_in_Twin_Snakes

Ο θάνατος του Gray Fox με έκανε να συνειδητοποιήσω την ομοιότητα των δυο χαρακτήρων και το πόσο κοντά ήταν ο Snake στο να γίνει ένας νέος Gray Fox. Αυτό φαίνεται από τα τελευταία λόγια του Fox μετά και την βοήθεια του στην εξόντωση του REX. “Snake. We’re not tools of the government, or anyone else. Fighting was the only thing… the only thing I was good at. But… at least I always fought for what I believed in.”

Ο θάνατος της Sniper Wolf

Παιχνίδι: Metal Gear Solid
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1999

sniper_wolf_death_mgs1


Εκτός από τον σεβασμό που είχαν ο ένας για τον άλλο οι δυο μαχητές, ο τελικός διάλογος και οι κραυγές των λύκων που αντηχούσαν από πίσω δίνουν στη σκηνή μια ιδιαίτερη δύναμη και την κάνει λυπηρή αλλά παράλληλα δημιουργεί συναισθήματα συμπάθειας για την Wolf και την ιστορία της. Το ότι ο Otacon ήταν ερωτευμένος μαζί της και βλέπουμε και τον θρήνο του σφραγίζει αυτή τη σκηνή με επιπλέον συναίσθημα.

Η ιστορία του Otacon

Παιχνίδι: Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 2002


Otacon


Από την πρώτη εμφάνιση του Otacon στο Metal Gear Solid, φαίνεται αμέσως ο θλιβερός του χαρακτήρας. Στο Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty μαθαίνουμε αρκετά για το άτυχο παρελθόν του, για το πώς τον κακοποιούσαν στην οικογένεια του και η απραξία στην απόπειρα δολοφονίας της αδελφής του, Emma, από τον πατέρα του οδήγησε στον χωρισμό των δυο. Ακόμα πιο θλιβερό είναι το γεγονός του θανάτου της Emma στα χέρια του και η προσπάθεια της για εξιλέωση.

Η ιστορία της Fortune (Lady Luck)

Παιχνίδι: Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 2002

lady_luck_fortune


Μπορεί να λέγεται Fortune, αλλά δυστυχώς η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Στην προσπάθεια της να βρει τους δολοφόνους του πατέρα της, έπεσε στην παγίδα εν αγνοία της να δουλέψει για αυτούς με σκοπό τη δολοφονία του Snake. Ακόμα χειρότερα η απόπειρα της να σκοτώσει τον Liquid - Ocelot για να εκδικηθεί για την διπλή προδοσία αποτυγχάνει, δίνοντας της τραγική υπόσταση. Η τύχη σίγουρα δεν ήταν με το μέρος της.

Η μάχη με την Boss

Παιχνίδι: Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 2005

the_boss_mgs3


Η βαρύτητα της μάχης αυτής είναι τεράστια και χτίζεται από την αρχή του παιχνιδιού με τον μοναδικό τρόπο που μόνο ο Kojima γνωρίζει. Μπορεί κάποιοι να μιλάνε για κλισέ, αλλά το χτίσιμο που γίνεται από την προδοσία της στην αρχή του παιχνιδιού και η μεταμόρφωση του Snake (Naked) στον πολεμιστή που ξέρουμε, δε γνωρίζει προηγούμενο. Η ίδια η μάχη στο τέλος του παιχνιδιού είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία του gaming και η τελική αποκάλυψη ότι το Boss δεν είναι προδότης, αλλά αντίθετα θυσίασε τη ζωή της και την ιστορία της για το καλό της πατρίδας προκαλεί το λιγότερο, ρίγος.


Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
33%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
50%
Rage
17%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1