Minecraft: Story Mode - Episode 2: Assembly Required

by Γιώργος Νανάκης on 2 Νοεμβρίου 2015

Αγαπητοί αναγνώστες, σας έχουμε ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο νέο. Θα ξεκινήσουμε με το ευχάριστο γιατί μας διακατέχει και ένα πνεύμα θετικής διάθεσης. Δεν πρόλαβε να περάσει μήνας καλά καλά από την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου του Minecraft: Story Mode και προς μεγάλη έκπληξή μας κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο: Assembly Required! Στα δυσάρεστα τώρα. Η διάρκειά του είναι -φαινομενικά- μικρότερη του πρώτου επεισοδίου. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά ρίχνοντας αρχικά μια ματιά στο σενάριο του δεύτερου επεισοδίου και στην συνέχεια θα αναφερθούμε στη διάρκειά του.

Προσοχή ακολουθούν spoiler που αφορούν το πρώτο, αλλά και το δεύτερο επεισόδιο.

Στο τέλος του πρώτου επεισοδίου ο/η Jesse (ανάλογα με ποιον παίκτη επιλέξατε να προχωρήσετε) αποφασίζει να βρει και να συγκεντρώσει εκ νέου τα μέλη που αποτελούσαν την Order of the Stone, τα οποία για κάποιο λόγο πλέον φαίνεται να μην έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Ο Jesse πιστεύει ότι ενώνοντας πάλι τα μέλη του τάγματος, οι ήρωες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα σώσουν τον κόσμο από το τέρας που απελευθέρωσε ο Igor. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου επεισοδίου, το παιχνίδι σας βάζει να επιλέξετε ποιο μέλος του Order of the Stone θα ψάξετε: τον Magnus ή την Ellegard. Αρχική μας υποψία ήταν ότι όποιον και να επιλέγαμε να βρούμε πρώτο, το παιχνίδι θα μας καθοδηγούσε στη συνέχεια, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στο σενάριο, να βρούμε και τον δεύτερο. Δυστυχώς όμως, αυτή η επιλογή δεν υπάρχει και με αυτόν τον τρόπο η έκταση του δεύτερου επεισοδίου συρρικνώνεται.

Αν θέλετε να δείτε και στις δύο περιπτώσεις τι γίνεται, μπορείτε να σώσετε την πρόοδό σας σε ένα usb stick και εν συνεχεία να γυρίσετε στο πρώτο επεισόδιο, να επιλέξετε ‘’rewind’’στο έκτο κεφάλαιο και στην επίμαχη σκηνή να διαλέξετε διαφορετικό ήρωα από αυτόν που επιλέξατε αρχικά. Όταν ολοκληρώσετε το κεφάλαιο περάστε ξανά το saved game στην κονσόλα και έχετε τις αρχικές σας επιλογές χωρίς να έχετε επηρεάσει ουσιαστικά τίποτα. Επιλέγοντας λοιπόν να ψάξετε τον Magnus πρώτα, θα οδηγηθείτε στην Boom Boom Town, ενώ αν αναζητήσετε την Ellegard θα βρεθείτε στην Redstonia. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να κάνετε μια μικρή προσπάθεια για να συναντήσετε τους ήρωες καθώς ο ένας βρίσκεται κρυμμένος στον πύργο του και η άλλη πραγματοποιεί κάποια πειράματα στο εργαστήριό της.

Συγκριτικά, η ιστορία του Magnus έχει περισσότερη δράση, μεγαλύτερη διάρκεια και πληθώρα QTE σε σχέση με την ιστορία της Ellegard. Η διάρκεια του επεισοδίου θα μπορούσε να ήταν όση και του πρώτου αν ο παίχτης είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί και τους δύο ήρωες έστω και με διαφορετική σειρά και μικρές παραλλαγές στο σενάριο. Και σε αυτό το επεισόδιο έχουμε την προσθήκη μαχών, οι οποίες θα μπορούσαν να εκλείπουν, καθώς δεν προσφέρουν κάτι. Από την άλλη, τα QTE στην ιστορία του Magnus έχουν δικαιολογία ύπαρξης, καθώς η πλειοψηφία αφορά μάχες και δένουν την κορύφωση των σκηνών στις οποίες τα απαιτούν. Η ιστορία της Ellegard είναι πιο απλή σε αφήγηση και τα QTE που περιελάμβανε θα μπορούσαν να απουσιάζουν.

Γενικά δεν είχαμε πολλές αποκαλύψεις ούτε και πολλές επεξηγήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που θέτονται από την αρχή του πρώτου επεισοδίου. Η εξέλιξη του σεναρίου είναι ακόμα αργή και ενδεχομένως να έχουμε γρηγορότερη έκβαση – και ελπίζουμε και μεγαλύτερη διάρκεια- στο επόμενο επεισόδιο.

To παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Telltale Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Minecraft: Story Mode - Episode 2: Assembly Required

Author

Hairry Pawtter

Developer

Telltale Games

Publisher

Telltale Games

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / PS Vita / Xbox One / Xbox 360 / Wii U / OS X / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

27 Οκτωβρίου 2015

Είδος

Graphic adventure

PEGI

12

Θετικά

+ Ευχάριστη ατμόσφαιρα, συμπαθητικοί χαρακτήρες και όμορφοι διάλογοι

Αρνητικά

- Μικρή διάρκεια
- Οι μάχες θα μπορούσαν να είχαν αντικατασταθεί με QTE

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
8.0
Συνοψίζοντας

Το δεύτερο επεισόδιο του Minecraft: Story Mode, Assembly Required, εξακολουθεί να είναι μέτριο στα χνάρια του πρώτου. Θετική κίνηση ότι το δεύτερο επεισόδιο κυκλοφόρησε αρκετά σύντομα σε σχέση με το πρώτο. Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η λογική και στα επόμενα επεισόδια και να μην χρειάζεται να περιμένουμε μήνες ολόκληρους για να δούμε την εξέλιξη.

6.0
Βαθμός
8.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
20%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
80%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1