Minecraft: Story Mode - Episode 3: The Last Place You Look

by Γιώργος Νανάκης on 1 Δεκεμβρίου 2015

Λίγο πριν την περίοδο των γιορτών και σε συντομότερο χρονικό διάστημα από αυτό που μας έχει συνηθίσει η Telltale Games, κυκλοφόρησε το τρίτο επεισόδιο του Minecraft: Story Mode, με τίτλο The Last Place You Look. Ας δούμε λοιπόν τι έχει να μας προσφέρει το τρίτο κατά σειρά κεφάλαιο του παιχνιδιού.

Προσοχή: Ακολουθούν spoilers για την μέχρι τώρα εξέλιξη της ιστορίας.

Στα προηγούμενα δύο κεφάλαια, ο ήρωάς μας καλείται να επανενώσει τους θρυλικούς ήρωες που αποτελούν το τάγμα της πέτρας (Order of the Stone) ώστε να τον βοηθήσουν να σκοτώσει το τέρας που ξέφυγε του ελέγχου του Ivor και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο σας. Έχοντας ήδη ως σύμμαχό σας τον πολεμιστή Gabriel και κατόπιν δικής του παρότρυνσης, ξεκινάτε το ταξίδι σας για να βρείτε τους υπόλοιπους ήρωες, που αποτελούν το τάγμα, οι οποίοι για κάποιο λόγο φαίνεται να μην τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους πλέον. Στο αμέσως προηγούμενο κεφάλαιο, ο ήρωάς μας κατάφερε να βρει την Ellegaard και τον Magnus και όλοι μαζί κατέληξαν να αναζητούν το τελευταίο μέλος του τάγματος, τον Soren. Λίγο πριν το τέλος του δεύτερου κεφαλαίου, η Ellegaard και ο Magnus διαπληκτίζονται και αποφασίζουν να αποχωρίσουν από την ομάδα και να αναζητήσουν μόνοι τους τον Soren. Στη συνέχεια, οι υπόλοιποι φίλοι μας έρχονται αντιμέτωποι με τον Ivor, ο οποίος τους αιχμαλωτίζει σε μια αίθουσα και αποχωρεί. Κάπως έτσι λοιπόν φτάνουμε στα μισά της ιστορίας μας.

Το τρίτο επεισόδιο σε έκταση μας φάνηκε μεγαλύτερο από το δεύτερο, αλλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια της TellTale είναι και αυτό αρκετά μικρότερο σε διάρκεια. Αρχίζουμε να σχηματίζουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το παιχνίδι, καθώς είμαστε μόλις δύο επεισόδια πριν από το τέλος και βλέπουμε ότι ο τίτλος απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μικρές ηλικίες. Η απλότητα στο gameplay, η έλλειψη γρίφων, η πληθώρα QTE και όλες οι επιλογές που καλείστε να πάρετε δεν μπορούν να συγκριθούν με τους υπόλοιπους “ενήλικους” τίτλους της εταιρίας. Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν καθιστούν το παιχνίδι “κακό”, αλλά αν επιχειρήσει να ασχοληθεί μαζί του ένας έμπειρος gamer ενδεχομένως να απογοητευτεί από την απλότητα του. Σε κάθε περίπτωση όμως το παιχνίδι είναι σαφώς όμορφα σχεδιασμένο, διασκεδαστικό και ευχάριστο.

Στο κεφάλαιο αυτό ασχολείστε κατά κύριο λόγο με την αναζήτηση του Mangus και προσπαθείτε να τον πείσετε να σας βοηθήσει. Όπως και στα προηγούμενα κεφάλαια, έτσι και σε αυτό, τονίζεται η αξία της φιλίας, η προάσπιση της έννοιας της ομαδικότητας και της συλλογικότητας και οι επιλογές που καλείστε να πάρετε να πάρετε αφορούν ηθικά διλλήματα, όπως το να πρέπει να πείτε ψέματα για να καλύψετε κάποιον φίλο σας κτλ. Και πάλι απουσιάζει η επιλογή σοβαρών επιλογών που δίνουν στο παιχνίδι την αίσθηση ότι οποιαδήποτε απόφαση και να διαλέξετε, δεν θα επηρεάσετε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του σεναρίου.

Φαινομενικά, το τρίτο επεισόδιο έμοιαζε να ήταν και το τέλος της ιστορίας μας, αλλά λίγο πριν το τέλος του είχαμε μια σημαντική ανατροπή στην οποία σαφώς θα αναφερθούμε στο review του επόμενου κεφαλαίου. Καλή αντάμωση!

To παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Telltale Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Minecraft: Story Mode - Episode 3: The Last Place You Look

Author

Hairry Pawtter

Developer

Telltale Games

Publisher

Telltale Games

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / PS Vita / Xbox One / Xbox 360 / Wii U / OS X / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

24 Νοεμβρίου 2015

Είδος

Graphic adventure

PEGI

12

Θετικά

+ Εξέλιξη της ιστορίας και κλείσιμο με cliffhanger

+ Προβάλλονται και προάγονται αξίες όπως η φιλία, η ομαδικότητα και η αξία του να λέει κάποιος την αλήθεια.

Αρνητικά

- Μικρή διάρκεια

- Ο πραγματικός χρόνος που χειρίζεστε τον χαρακτήρα είναι υπερβολικά μικρός

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
8.0
Συνοψίζοντας

Το τρίτο επεισόδιο του Minecraft: Story Mode, The Last Place You Look, ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων κεφαλαίων και δε διαφοροποιείται ιδιαίτερα ούτε στην εξέλιξη του σεναρίου, ούτε στο gameplay. Στα θετικά σαφώς είναι το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά έχουμε το νέο κεφάλαιο στα χέρια μας πολύ σύντομα και δεν χάνουμε τον ειρμό μας με την ιστορία και τους χαρακτήρες.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν αρκετά QTE, όπως και στα προηγούμενα κεφάλαια, που δυστυχώς από την μία δεν διευκολύνουν σε τίποτα την εξέλιξη του παιχνιδιού, από την άλλη όμως αν δεν υπήρχαν και αυτά δεν θα υπήρχε σχεδόν καθόλου διαδραστικότητα με το παιχνίδι, καθώς ο χρόνος που χειρίζεστε τον παίχτη είναι σχεδόν μηδαμινός και κατά κύριο λόγο είστε απλά θεατές των όσων συμβαίνουν.

6.0
Βαθμός
8.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1