Minecraft: Story Mode - Episode 4: A Block and a Hard Place

by Γιώργος Νανάκης on 29 Δεκεμβρίου 2015

Η Telltale για ακόμα μια φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα και μας δίνει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το 4ο επεισόδιο του Minecraft: Story Mode με την ονομασία A Block and A Hard Place. Τα συναισθήματα για αυτό το επεισόδιο; Ανάμεικτα με μια μικρή δόση σύγχυσης (την οποία θα δικαιολογήσουμε παρακάτω), αλλά όχι απογοήτευσης. Ας δούμε όμως πως έχει η ιστορία μας μέχρι τώρα…

Προσοχή: Ακολουθούν spoilers για την μέχρι τώρα εξέλιξη της ιστορίας.

Σκοπός του ήρωά μας από την αρχή του παιχνιδιού είναι να ενώσει το τάγμα της πέτρας (Order of the Stone) ώστε όλοι μαζί να σκοτώσουν το τέρας που δημιούργησε ο Ivor (πρώην μέλος του τάγματος) και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο σας. Μέσα από το ταξίδι σας καταφέρνετε να συγκεντρώσετε τους ήρωες και να τους πείσετε να σας βοηθήσουν. Σαφώς μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, υπάρχει μια μικρή ανατροπή η οποία είναι αναγκαία για την έκταση του παιχνιδιού.

Στο προηγούμενο κεφάλαιο ο Jesse (κεντρικός πρωταγωνιστής) προσπάθησε μαζί με τον Soren να σκοτώσουν το τέρας, ρίχνοντας του μια ειδικά κατασκευασμένη βόμβα. Μετά την έκρηξη όχι μόνο το τέρας δεν καταφέραμε να ξεφορτωθούμε, αλλά αυτό τριχοτομήθηκε και πλέον το πρόβλημά μας… τριπλασιάστηκε! Την λύση όμως εμφανίζεται να δώσει ο Igor, ο οποίος υπόσχεται ότι μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα όπλο ασύγκριτης δύναμης, με το οποίο χτυπώντας ένα συγκεκριμένο μπλοκ μέσα στον πυρήνα του πρώτου τέρατος, θα ξεφορτωθείτε τα προβλήματά σας. Με σύμμαχο την πολύτιμη βοήθεια των υπόλοιπων φίλων του, ο Jess καταφέρνει να σκοτώσει τα τέρατα και να επαναφέρει την τάξη και την ειρήνη στο κόσμο του. Παράλληλα παίρνουμε απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα που μας θέτει το παιχνίδι από την αρχή του. όπως τι ακριβώς συνέβη με το τάγμα στην τελευταία του περιπέτεια και γιατί ο Igor μπήκε στην λογική να δημιουργήσει το τέρας.

Το τέταρτο επεισόδιο σε έκταση εξακολουθεί να είναι αρκετά μικρό όπως και τα προηγούμενα επεισόδια. Έχοντας πλέον ολοκληρώσει το παιχνίδι κατά ένα μεγάλο ποσοστό, οφείλουμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά ότι ο συγκεκριμένος τίτλος απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των adventure games ή σε σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του Minecraft. Το ότι είναι μικρό σε διάρκεια δεν το κάνει αυτομάτως κακό παιχνίδι απλά, όπως έχουμε αναφέρει και στο review των προηγούμενων επεισοδίων, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα Walking Dead ή το Wolf Among Us κτλ. Το παιχνίδι είναι ευχάριστο, διασκεδαστικό και ανάλαφρο και σκηνοθετικά είναι σαν να παρακολουθείς ένα ψηφιακό παραμύθι σε μορφή τηλεοπτικής σειράς που δυστυχώς χωλαίνει στο gameplay.

Στα αρνητικά του τίτλου έχουμε να προσθέσουμε και τα παρακάτω. Ενώ το κάθε επεισόδιο χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, στα δύο τελευταία επεισόδια υπήρχαν κεφάλαια κατά τα οποία ο χρήστης δεν άγγιζε καν το χειριστήριο και απλά παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Δεν παρεμβαλλόταν ούτε ένα QTE! Επίσης, όλες οι επιλογές που κάνετε, μέχρι το τέλος του τέταρτου κεφαλαίου τουλάχιστον, δεν φέρουν απολύτως καμία αλλαγή στο παιχνίδι ή στο gameplay. Υπήρχαν φορές που το παιχνίδι σε βάζει να επιλέξεις κάποια συγκεκριμένη στάση ή συμπεριφορά απέναντι σε κάποιο χαρακτήρα και μόλις ολοκληρώνατε την επιλογή, επάνω αριστερά στην οθόνη γινόταν αναφορά ότι ο χαρακτήρας που αλληλεπιδράσατε, θα θυμάται τον διάλογο που είχατε και τι στάση κρατήσατε απέναντί του. Σε κανένα όμως σημείο μελλοντικά μέσα στο παιχνίδι δεν γίνεται αναφορά σε κάποια από τις προγενέστερες αποφάσεις σας. Όλες οι επιλογές των διαλόγων έχουν να κάνουν με ηθικές αποφάσεις: πχ να πείτε την αλήθεια ή να την αποκρύψετε, να μιλήσετε απότομα σε κάποιον ή να είστε ευγενικός κτλ. Ο,τι και να απαντούσαμε όμως δεν είχε αντίκτυπο στην μετέπειτα ιστορία μας. Το μόνο σημείο που διαφοροποιείται εξολοκλήρου η ιστορία και ΠΡΕΠΕΙ να παίξετε ξανά για να δείτε κάτι το τελείως διαφορετικό είναι όταν στο τέλος του πρώτου επεισοδίου καλείστε να επιλέξετε αν θα επισκεφθείτε την Ellegaard ή τον Magnus.

Minecraft Story Mode_20151223013350

Η έκπληξη σε αυτό το επεισόδιο είναι ότι η ιστορία μας φτάνει στο τέλος της. Καλά διαβάσατε, η ειρήνη έχει αποκατασταθεί, το τέρας είναι νεκρό – και δεν θα ξαναγυρίσει- και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος βλέπουμε τι κάνουν οι ήρωές μας ένα χρόνο μετά από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο παιχνίδι. Ο Jesse και η παρέα του, έχουν γίνει το νέο τάγμα της Πέτρας και είναι έτοιμοι για νέες περιπέτειες! Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο μιας και η ιστορία μας έχει ολοκληρωθεί. Ενδεχομένως να δούμε την αρχή μιας νέας περιπέτειας για τους ήρωές μας και την αρχή του Minecraft Story Mode 2!

To παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Telltale Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Minecraft: Story Mode - Episode 4: A Block and a Hard Place

Author

Hairry Pawtter

Developer

Telltale Games

Publisher

Telltale Games

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / PS Vita / Xbox One / Xbox 360 / Wii U / OS X / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

22 Δεκεμβρίου 2015

Είδος

Graphic adventure

PEGI

12

Θετικά

+ Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση του κάθε επεισοδίου

+ Ένας πολύ καλός τίτλος για να ξεκινήσουν οι μικροί μας φίλοι να ασχολούνται με adventure games

Αρνητικά

- Μικρή διάρκεια (όπως και τα προηγούμενα επεισόδια)

- Για να μεγαλώσει η διάρκεια στο gameplay, το παιχνίδι “πνίγεται” στα QTE

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
8.0
Συνοψίζοντας

Με το τέταρτο επεισόδιο έχουμε την κορύφωση της περιπέτειάς μας και την ολοκλήρωσή της. Δυστυχώς η έκταση του επεισοδίου, καθώς και οι στιγμές που επεμβαίνει ο χρήστης είναι μικρότερες σε διάρκεια για ακόμα μια φορά από όσο θα θέλαμε να είναι. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ένα πολύ όμορφο και απλό adventure game για τους μικρούς μας φίλους.

Αναμένουμε με αγωνία και περιέργεια το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο για να δούμε τι επιφυλάσσει η τύχη (και η Telltale) για τους ήρωές μας.

6.0
Βαθμός
8.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
80%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
20%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1