Monster Energy Supercross

by Αντώνης Κοντοδήμας on 18 Φεβρουαρίου 2018

Η Milestone είναι γνωστή για τα παιχνίδια μηχανοκίνητων αγώνων της από μεγάλες διοργανώσεις και πρωταθλήματα, όπως το MotoGP, το WRC και το MXGP. Μερικά από τα παιχνίδια της Milestone είναι τα Ride, το Sébastien Loeb Rally Evo και το επερχόμενο Gravel. Αυτήν τη φορά ακόμη μια διοργάνωση εμπιστεύτηκε την ομάδα ανάπτυξης για το επίσημο παιχνίδι της. Μιλάμε για το Monster Energy Supercross, το επίσημο παιχνίδι όπως αναφέρεται και στον υπότιτλο, που φέρνει το ομώνυμο πρωτάθλημα του 2017 στο PlayStation 4, το Xbox One, το PC και το Nintendo Switch. Πώς καταφέρνει όμως το Monster Energy Supercross να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας;

Αρχικά, το παιχνίδι ξεκινάει με μερικά Tutorials ώστε να μάθουμε τον βασικό χειρισμό, ο οποίος είναι εύκολος μεν, αλλά παίρνει λίγο χρόνο έως ότου συνηθιστεί. Επίσης θα πρέπει να δημιουργήσουμε τον δικό μας αναβάτη και να διαλέξουμε τη μάρκα και τη μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιεί. Το παιχνίδι φιλοξενεί τρία πρωταθλήματα: τα 250SX και το 450SX. Οι αγώνες και τα modes του παιχνιδιού είναι πλήρως τροποποιήσιμα ως προς τους κανονισμούς. Οι κανονισμοί θα παίξουν σημαντικό ρόλο, αφού αναλόγως της δυσκολίας και της διάρκειας του αγώνα, μας ανταμείβουν περισσότερο σε Credits. Τα Credits αυτά χρησιμοποιούνται ώστε να αγοράσουμε μοτοσυκλέτα, εξοπλισμό για τον αναβάτη αλλά και ανταλλακτικά για την μηχανή μας. Στο παιχνίδι υπάρχει επίσης και Leveling σύστημα, το Prestige, το οποίο όσο μεγαλώνει μας ξεκλειδώνει χορηγούς οι οποίοι ανεβάζουν την αξία στα κέρδη των Credits καθώς και άλλα στολίδια για τον αναβάτη μας, skins για την μηχανή ή εμβλήματα για το online προφίλ μας.

Μπορούμε επίσης να αποκτήσουμε περισσότερα Credits από διάφορα κόλπα που θα εκτελούνται στους αγώνες, είτε από άλματα, είτε από τον γρηγορότερο γύρο, είτε από drift. Ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν τα Credits, ίσως φανεί ανούσιος από κάποιο διάστημα και μετά, αφού ναι μεν υπάρχουν πολλά πράγματα να αλλάξεις στη μηχανή και τον οδηγό της όμως πολλές φορές είναι επαναλαμβανόμενα. Μπορούμε να αλλάξουμε κράνη, στολές ή μπότες, handlebars ή ελαστικά για την μοτοσυκλέτα όμως όλα μοιάζουν μεταξύ τους και είναι βαρετά. Η μηχανές σχεδόν ίδιες μεταξύ τους όσον αφορά στα χαρακτηριστικά τους, όμως από τους πρώτους κιόλας αγώνες φτάνουν τις μέγιστες δυνατότητες τους. Όσο για τις πίστες του παιχνιδιού, πρόκειται για πιστές αναπαραστάσεις από πίστες Motorcross από όλη την Αμερική. Αν και πρόκειται για πολλές, μετά από λίγο μοιάζουν και αυτές παρόμοιες, όσον αφορά στην οδηγική σας εμπειρία. Τέλος, το παιχνίδι προσφέρει ένα πάρα πολύ ωραίο Track Editor Mode, το οποίο έχει πάρα πολλές επιλογές και παραμέτρους, ώστε να φτιάξετε και να μοιραστείτε με την Online κοινότητα την δική σας πίστα αγώνων motorcross.

Στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών και συγκεκριμένα των γραφικών, μπορούμε να πούμε πως το κλίμα είναι λίγο συννεφιασμένο. Αρχικά το Monster Energy Supercross τρέχει με τη δύναμη της Unreal Engine 4, όχι όμως με τον τρόπο που αναφέρει η developer Milestone. H ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται φωτογραμμετρικά γραφικά ώστε να αναπαραστήσει στο 100% τις πίστες αγώνων και τις μοτοσυκλέτες. Φωτορεαλιστικά γραφικά, πυροτεχνουργικά εφέ αλλά και cut-scenes. Μπορώ να πω πως στον πρώτο τομέα καταφέρνει να εντυπωσιάσει και με το παραπάνω, αφού φέρνει όλες τις λεπτομέρειες της μηχανής στο παιχνίδι, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει και στους άλλες δύο περιπτώσεις.

Οι πίστες αγώνων και οι μοτοσυκλέτες πραγματικά ζωντανεύουν με κάθε λεπτομέρεια και έχουν γίνει τα αντίγραφα τους πιστά, παρόλα αυτά τα textures δεν με ενθουσίασαν καθώς ο φωτισμός του παιχνιδιού δεν βοηθάει και τόσο. Όσο για τα πυροτεχνουργικά εφέ δεν υπάρχει λόγος να τα "καμαρώνουμε" ή να τα αναφέρουμε εξ'αρχής. Όσο για τα cut-scenes, όπου υπάρχουν, είναι συμπαθητικά. Ένα πρόβλημα το οποίο συνάντησα είναι τα τεράστια loading screens. Μεγάλα loading screens δεν δικαιολογούνται, πόσο μάλλον όταν τα γραφικά είναι μέτριας προς καλής ποιότητας.

Αν και την περισσότερη ώρα θα τον βλέπουμε με το κράνος του, τα χαρακτηριστικά προσώπου του αναβάτη είναι πολύ κακά, μια λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί, ακόμη και αν δεν δίνεται τόση βάση σε ένα παιχνίδι αγώνων. Ακόμη ένα πρόβλημα που συναντάω είναι η απουσία του HUD στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα μέχρι να ξεκινήσει το χρονόμετρο. Τέλος, αφού ξεκινήσει ο αγώνας, το framerate πέφτει κατακόρφυα, αφού όλες οι μηχανές βρίσκονται ταυτόχρονα σε όλο το πλάνο. Για να συνοψίσουμε τα γραφικά σαν σύνολο θα τα χαρακτηρίσουμε βασικά και όχι εντυπωσιακά.

Ο ήχος από την άλλη, είναι μέτριος έως κακός. Οι μηχανές ακούγονται σαν σφήκες σε φωλιά. Η μουσική αν και δεν είναι του γούστου μου την βρήκα πολλές φορές συμπαθητική. Το Monster Energy Motorcross κυμαίνεται σε rock και electronic ήχους, όπως κάθε άλλο παιχνίδι του είδους του, αν και κατά την άποψη μου θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Μου θύμισε παιχνίδια που παίζαμε στα arcades ή το PlayStation 2 το '90 και το 2000.

Στο παιχνίδι υπάρχει και οnline υποστήριξη, αφού όπως είπαμε, μπορούμε να μοιραστούμε τις πίστες μας με την κοινότητα. Φυσικά μπορούμε να αναμετρηθούμε με φίλους και παίκτες από όλο τον κόσμο, όμως οι servers του παιχνιδιού δεν έχουν γεμίσει ακόμη.

Αρκετές φορές ήρθαμε αντιμέτωποι με προβλήματα στο παιχνίδι. Είτε με διάφορα bugs ακόμη και κρασαρίσματα. Είναι πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, όμως το κακό έχει ήδη γίνει. Είναι θέματα τα οποία ήταν και είναι αναμενόμενα από μια εταιρεία σαν τη Milestone, όμως αναμενόμενη ήταν και η βάση που δόθηκε στο gameplay και αυτό είναι το μεγάλο θετικό.

Το Monster Energy Motorcoss απευθύνεται σε όλους. Τόσο οι γνώστες του είδους, αλλά και οι πιο άπειροι θα μπορούν να το ευχαριστηθούν επίσης. Η ομάδα ανάπτυξης μερίμνησε και για εκείνη την μερίδα παικτών αφού τα driving και physic assists θα κάνουν και τον πιο αρχάριο παίκτη να νιώθει επαρκής. Το κουμπί Rewind θα βοηθήσει πάρα πολλές φορές, ενώ μπορεί να ανατραπεί και όλο το αποτέλεσμα του αγώνα. Κακά τα ψέματα, ένα άρτιο σε gameplay παιχνίδι είναι πολλές φορές καλύτερο από ένα τεχνικά καλό παιχνίδι . Χρησιμοποιώ την λέξη άρτιο γιατί αυτό είναι. Εύκολο στον χειρισμό, απλό στους κανονισμούς και πάνω από όλα διασκεδαστικό.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι μάς δίνει την επιλογή για κάμερα πρώτου προσώπου, μέσα και έξω από το προστατευτικό κράνος. Δυστυχώς πρόκειται για μια χαμένη ευκαιρία να φέρει η Milestone το Monster Energy Motorcoss σε VR. Θα μας άρεσε πάρα πολύ να το δούμε αυτό και ελπίζουμε αργά ή γρήγορα να συμβεί.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Monster Energy Supercross

Συντάκτης
18 Φεβρουαρίου 2018
Developer

Milestone S.r.l.

Publisher

Milestone S.r.l.

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

14 Φεβρουαρίου 2018

Είδος

Racing / Simulation / Sport

PEGI

3

Θετικά

+ Διασκεδαστικό και συναρπαστικό gameplay
+ Track Editor
+ Αρκετή αντοχή στον χρόνο
+ Πιστή αναπαράσταση πιστών και μηχανών

Αρνητικά

- Πολλά bugs
- Αρκετά framedrops
- Αδιάφορα γραφικά

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
Συνοψίζοντας

Αν και δεν μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, το Monster Energy Motorcoss είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι motorcross ενώ πολλές φορές θυμίζει αρκετά το αδερφάκι του MXGP3, απλά με λίγο καλύτερα γραφικά. Αξίζει να του ρίξει κάποιος μια ματιά. Θα το ευχαριστηθούν τόσο οι γνώστες, όσο και οι αρχάριοι. Τεχνικώς μιλώντας, υπάρχει η αίσθηση πως κάτι απουσιάζει και είναι κρίμα αφού σίγουρα υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες. Ίσως κάπως φτωχό, αλλά αρκετά τίμιο για παιχνίδι μηχανοκίνητων.

6.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1