Monster Hunter Generations

Τέρατα και μάχες!
by Δήμητρα Διαμαντούλη on 12 Ιουλίου 2016

Το franchise Monster Hunter αφορά μια σειρά της Capcom, η οποία περιλαμβάνει fantasy-themed action role-playing video games. Το  πρώτο Monster Hunter game έγινε διαθέσιμο το 2004 για το PlayStation 2, ενώ ο  πιο πρόσφατος τίτλος της σειράς είναι το καινούργιο Monster Hunter Generation, γνωστό στην Ιαπωνία ως Monster Hunter X, που κυκλοφόρησε για το Nintendo 3DS.

Το παιχνίδι ουσιαστικά δεν διαθέτει κάποια ιστορία. Με το που ξεκινάτε, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός Hunter, ενός κυνηγού δηλαδή, και καλείστε να ολοκληρώνετε διάφορες αποστολές, οι οποίες όπως μαρτυρά και ο τίτλος του παιχνιδιού, έχουν κατά κύριο λόγο το να εξουδετερώσετε ή να αιχμαλωτίσετε κάποιο τέρας. Το παιχνίδι προσφέρει μεγάλη ελευθερία στο να διαμορφώσετε το χαρακτήρα σας. Στην αρχή του παιχνιδιού μπορείτε να επιλέξετε αν θα είναι άντρας ή γυναίκα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του (χρώμα ματιών και μαλλιών, χτένισμα, σχήμα προσώπου) καθώς επίσης το χρώμα του δέρματος, τη χροιά της φωνής και τα ρούχα που θα φοράει. Όλες αυτές οι επιλογές μπορούν να αλλάξουν και εφόσον αρχίσετε το παιχνίδι, μέσα από το menu.

Αφού ολοκληρώσετε το χαρακτήρα σας, επιλέγετε το Hunting Style που θέλετε να έχει, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο θα μάχεται. Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες επιλογές: 1) το Guild Style το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ένα mix επιθέσεων, 2) το Striker Style το οποίο σύμφωνα με το παιχνίδι είναι το πιο εύκολο στη χρήση του, 3) το Aerial Style που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε εναέριες επιθέσεις και 4) το Adept Style με το οποίο μπορείτε να εκτελείτε καταστροφικές αντεπιθέσεις.  Αφού ολοκληρώσετε και αυτή σας την επιλογή, το παιχνίδι σας ζητάει να επιλέξετε και τις Hunter Arts που θα διαθέτει ο ήρωας σας. Οι Hunter Arts είναι οι dramatic moves που θα μπορείτε να πραγματοποιείτε όταν μάχεστε. Ανάλογα με το Hunter Style σας, οι Hunter Arts που έχετε στη διάθεσή σας διαφέρουν. Τόσο το Hunting Style όσο και οι Hunter Arts μπορούν να αλλάξουν και εντός παιχνιδιού, επομένως είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με όλες τι επιλογές μάχης που προσφέρει το παιχνίδι μέχρι να επιλέξετε το στυλ που σας ταιριάζει καλύτερα.

Οι αποστολές που αναλαμβάνετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ονομάζονται Quests και χωρίζονται σε επίπεδα ανάλογα με τη δυσκολία τους. Συνολικά υπάρχουν 6 επίπεδα δυσκολίας. Οι αποστολές με επίπεδο από 1 έως 3 θεωρούνται Low, ενώ αυτές με επίπεδο από 4 έως και 6 θεωρούνται High.  Οι αποστολές που μπορείτε να αναλαμβάνετε κάθε φορά εξαρτώνται από το επίπεδο του χαρακτήρα σας. Όταν ξεκινάτε όπως είναι φυσικό το επίπεδό σας είναι στο ένα και μπορείτε να πραγματοποιείτε μόνο αντίστοιχου επιπέδου αποστολές, αυτό όμως αλλάζει με τη πάροδο του παιχνιδιού. Όταν για παράδειγμα είστε στο επίπεδο τέσσερα, ο ήρωας σας μπορεί να ολοκληρώσει αποστολές που έχουν επίπεδο δυσκολίας από ένα έως και τέσσερα και όχι αποκλειστικά αποστολές επιπέδου τέσσερα. Κάθε μία από τις αποστολές έχει και ένα διαφορετικό σκοπό. Στις πρώτες, που είναι και πιο εύκολες, καλείστε να βρείτε ποσότητες από διάφορα items, στη συνέχεια αναλαμβάνετε αποστολές όπου πρέπει να επιβιώσετε να ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι πιο δύσκολες αποστολές, όπως είπαμε και στην αρχή, έχουν να κάνουν με το να εξουδετερώσετε ή να αιχμαλωτίσετε κάποιο τέρας.

Τα τέρατα, τα οποία θα συναντήσετε στο παιχνίδι είναι πολλά και διαφορετικά. Κάποια είναι σαν τεράστια έντομα, άλλα μοιάζουν με δράκους ενώ αρκετά από αυτά θυμίζουν έντονα δεινοσαύρους. Για να μπορείτε  κάθε φορά να εξουδετερώνετε αυτά τα τέρατα έχετε στη κατοχή σας κάποιο όπλο. Τα όπλα, μεταξύ των οποίων μπορείτε να διαλέξετε ποιο θα χειρίζεστε είναι πολλά, από σπαθιά, δόρατα και σφυριά, μέχρι όπλα και τόξα. Όσο προχωράτε μάλιστα στο παιχνίδι και αναβαθμίζετε το χαρακτήρα σας,  θα αποκτάτε πρόσβαση και σε περισσότερα είδη όπλων, τα οποία θα είναι και πιο αποτελεσματικά στη μάχη. Σε κάθε αποστολή παράλληλα με το να την ολοκληρώσετε έχετε τη δυνατότητα να συλλέγετε και διάφορα αντικείμενα που βρίσκεστε στις τοποθεσίες, στις οποίες περιπλανιέστε. Τα αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι διάφορα είδη βοτάνων, ορυκτά μέχρι και ψάρια, εφόσον βέβαια καταφέρετε να τα ψαρέψετε! Όλα τα αντικείμενα που συλλέγετε, εφόσον ολοκληρώσετε με επιτυχία την αποστολή σας, μεταφέρονται αυτόματα στο Item Box. Με το Item Box έχετε τη δυνατότητα να οργανώσετε όλα τα αντικείμενα που συγκεντρώνετε. Μπορείτε δηλαδή να κανονίζετε ποια από αυτά θα έχει μαζί του κάθε φορά ο ήρωας σας, ποιά θέλετε να έχετε αποθηκευμένα, ενώ έχετε επίσης και τη δυνατότητα να συνδυάζετε (Combine) αντικείμενα μεταξύ τους,  με σκοπό τη δημιουργία νέων στα οποία δεν έχετε πρόσβαση διαφορετικά, όπως για παράδειγμα βόμβες, παγίδες κ.α.

Με το που ολοκληρώνετε κάθε αποστολή επιβραβεύστε με Zenny, όπως ονομάζονται τα χρήματα στο παιχνίδι και με Wycademy Points (pts).  Τα χρήματα και τα pts μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για διάφορους λόγους. Με αυτά έχετε τη δυνατότητα να αγοράζετε φαγητό για το χαρακτήρα σας, το οποίο φαγητό τα stats του. Επίσης μπορείτε να αγοράζετε health potions, νέα όπλα και εξοπλισμό, ενώ έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και upgrade στα όπλα που έχετε ήδη στη κατοχή σας, μόνο που γι’ αυτό θα χρειάζεστε παράλληλα και κάποια συγκεκριμένα items. Τέλος με τα pts και τα Zenny μπορείτε να αγοράζετε και Palicoes. Έτσι ονομάζονται κάτι πλάσματα που μοιάζουν με γάτες (ναι, καλά διαβάσατε: γάτες) τα οποία όμως περπατάνε στα δύο πόδια, μιλάνε και έχουν και τη δυνατότητα να πολεμούν! Οι Palicoes μας βοηθούν στα Quests  μας και με το να εξουδετερώσουν τα διάφορα τέρατα  που συναντάμε και με το να συλλέγουν αντικείμενα.  Εκτός από τις βασικές αποστολές του παιχνιδιού, έχουμε επίσης στη διάθεσή μας και την επιλογή Arena από όπου μπορούμε να αναλάβουμε τα Arena Quests. Τα Arena Quests έχουν τις εξής ιδιαιτερότητες: πρώτον πρέπει να τα ολοκληρώνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και δεύτερον δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα δικά μας όπλα και items, αλλά μόνο αυτά που μας παρέχει το παιχνίδι.

Ένα βασικό πρόβλημα που συναντάμε κατά τη διάρκεια όλο του παιχνιδιού είναι η κάμερα. Δυστυχώς το παιχνίδι δεν προσφέρει σύστημα lock-on, με αποτέλεσμα πολλές να είναι οι φορές που οι εχθροί εξαφανίζονται από το οπτικό μας πεδίο κατά τη διάρκεια της μάχης και στη πορεία μας κάνουν επίθεση από το πουθενά. Τα γραφικά του Monster Hunter Generation είναι αρκετά ικανοποιητικά. Οι χαρακτήρες όπως και τα διάφορα τέρατα  είναι σχεδιασμένοι με προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τα environments τα οποία παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία. Οι τοποθεσίες-πίστες, στις οποίες καλούμαστε να παίξουμε ποικίλουν από ερήμους και βάλτους μέχρι πυκνά δάση και βουνά με χιόνι.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Nintendo για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Monster Hunter Generations

Author

Δήμητρα Διαμαντούλη

Developer

Capcom

Publisher

Capcom

Πλατφόρμες

3DS

Tested on

3DS

Κυκλοφορία

15 Ιουλίου 2016

Είδος

Action RPG

PEGI

12

Θετικά

+ Άφθονες μάχες
+ Πολλές αποστολές με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας
+ Ωραία γραφικά

Αρνητικά

- Απουσία ιστορίας
- Προβληματική κάμερα

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Το Monster Hunter Generations είναι ένα παιχνίδι που επικεντρώνεται στις μάχες, χωρίς να έχει όμως παράλληλα μια αξιόλογη ιστορία να το συντροφεύει. Εάν γενικά σας αρέσουν τα action role-playing video games τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στις μάχες και στο κομμάτι της επιβίωσης τότε το νέο Monster Hunter Generations δεν θα σας απογοητεύσει!

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1