Moribund

by Βασίλης Καμακάρης on 26 Μαρτίου 2017

Στο ελληνικό community πέρα από τα μεγάλα events τα οποία θαυμάζουμε με δέος, είναι σημαντικό να βλέπουμε αξιέπαινες προσπάθειες Ελλήνων developers που προσπαθούν να αφήσουν το δικό τους λιθαράκι στο gaming industry, μέσα από τα projects που δημιουργούν. Ένα από τα projects που έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε μέσω του VideoGames24 είναι το Moribund.

Το Moribund είναι ένα δημιούργημα της ελληνικής εταιρείας Traptics και πρόκειται για ένα action shooter παιχνίδι, που υποστηρίζει έως και 4 παίκτες. Εντός του Moribund οι παίκτες θα απολαύσουν ένα couch free-for-all mode ή co-op μάχες, μέσω των δύο διαθέσιμων modes: Deathmatch και Team Battle. Αν και δεν υπάρχει η δυνατότητα για online multiplayer, το παιχνίδι από μόνο του ποντάρει στην "καναπεδάτη" εμπειρία και είναι ένα από τα δυνατότερά του σημεία.

20170320164728_1

Η λογική του Moribund είναι απλή: Διαλέξτε έναν μαχητή μέσα από τους 8 διαθέσιμους, μπείτε σε μια περιοχή και προσπαθήστε να βγάλετε K.O. τον αντίπαλο σας. Οι παίκτες θα πρέπει να πυροβολήσουν τον εχθρό τους και να τον δέσουν στην πιστά, μέχρι να δώσουν την χαριστική βολή με το harpoon, που αποτελεί την ισχυρότερη επίθεση στο παιχνίδι.

Κάθε μάχη μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 8 διαφορετικούς κόσμους, με τον κάθε ένα να περιλαμβάνει διαφορετικές πίστες την φορά, σπάζοντας την μονοτονία και κάνοντας τους παίκτες να αφιερώσουν παραπάνω χρόνο. Κάθε πίστα μέσω αναδιαμόρφωσης, κρύβει διάφορες εκπλήξεις που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες για την εξολόθρευση του αντίπαλου και να κάνουν τα πράγματα για εμάς πιο εύκολα.

Οι μικρές χαρές που υπάρχουν σε κάθε πίστα δεν είναι άλλες από αντικείμενα που είναι τοποθετημένα στο παιχνίδι, όπως καρφιά, βαρέλια που σκάνε, μέχρι και sentry guns, που μπορούν να γίνουν ένας κάλος σύντροφος ή ένας εφιάλτης. Από την άλλη, μέσα στο παιχνίδι εμφανίζονται και ορισμένα power ups, δίνοντάς μια παραπάνω ώθηση στο να γίνουμε οι απολυτοί πολεμιστές.

Κάτι που συναρπάζει ακόμα στο Moribund είναι ο εικαστικός τομέας του παιχνιδιού. Αν και οι περιοχές έχουν το δικό τους στυλ που φέρνει σε κάτι πολύ απλό, οι χαρακτήρες από την δική τους μεριά καταφέρνουν με το art style τους να ξεχωρίσουν. Κάθε πολεμιστής έχει την δική του φωνή στην μάχη, τονίζοντας την διαφορετικότητα τους. Ο τρόπος μάχης δυστυχώς είναι ίδιος με όλους και σε αυτό το κομμάτι θα έπρεπε να υπάρχει μια διαφοροποίηση ως προς τα όπλα ή μοναδικά abilities που θα έδιναν μια παραπάνω ποικιλία στους μαχητές.

Όσο μιλάμε για μια ελληνική προσπάθεια, καλό είναι να την προωθούμε όσο χρειάζεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αγνοήσουμε τα μελανά σημεία ενός τίτλου. Το Moribund -κακά τα ψέματα- υστερεί. Αν ο τίτλος κυκλοφορούσε αυτήν την στιγμή πιθανώς τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, ωστόσο έχει προηγηθεί μια Early Access φάση του τίτλου και εδώ ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Το πρώτο σκέλος του παιχνιδιού έχει να κάνει με τα περιορισμένα modes του τίτλου, όπου άνετα μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω σε content, όπως επίσης και ότι δεν μπορούμε να παίξουμε ενάντια σε κάποια AI, πέρα από τα challenges που καταφέρνουν τον σκοπό τους.  Τα challenges βάζουν τον παίκτη σε 15 διαφορετικές δοκιμασίες με αρκετά μεγάλη πρόκληση. Ο παίκτης πρέπει να έχει φαντασία και δυνατά skills για να τα βγάλει εις πέρας.

Το δεύτερο είναι ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι αναγκαίο το online multiplayer και το Moribund δεν διαθέτει. Αν και όπως ανέφερα εξαρχής στοχεύει σε μια couch εμπειρία, το online multiplayer είναι πάντα υπερ. Κάτι άλλο που δεν μας άρεσε αφορά στο roster τον πολεμιστών το οποίο βρήκαμε περιορισμένο, καθώς φτάνει μόλις τους 8 χαρακτήρες, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε όπλα ή κάποιο μοναδικό ability, όπως προαναφέραμε.

Η προσπάθεια της Traptics είναι αξιόλογη και αξίζει στην προσοχή του κοινού γι' αυτά που μπορεί να προσφέρει, καθώς δίνει μια value for money εμπειρία, ζητώντας μόλις 9,99€ και θέλω να πιστεύω πως η ομάδα θα κάνει τις σωστές κινήσεις για να δώσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι. Όσοι το προτιμήσετε, θα περάσετε καλά με την παρέα σας και είναι εγγυημένο πως θα αφιερώσετε κάμποσες ώρες σε αυτό..

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Traptics  για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Traptics

Publisher

Traptics

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

16 Μαρτίου 2017

Είδος

Action Shooter

Θετικά

+ Μεγάλη ποικιλία στις διαθέσιμες πίστες
+ Εθιστικό gameplay για πολλούς παίκτες
+ Εκρηκτικά challenges
+ Όμορφος σχεδιασμός στους χαρακτήρες
+ Value for money

Αρνητικά

- Περιορισμένα modes
- Απουσία online multiplayer
- Περιορισμένο roster
- Περιορισμένα όπλα και abilities

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Αν και δεν μιλάμε για την καλύτερη στιγμή της ελληνικής gaming σκηνής, το Moribund είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια από την Traptics και αξίζει την υποστήριξη μας. Το couch multiplayer είναι το κυρίως πιάτο του τίτλου, προσφέροντας αρκετές ώρες διασκέδασης με την παρέα σας σε ένα χαοτικό shooter παιχνίδι για hardcore παίχτες.

Αν θέλετε να επενδύσετε λίγα χρήματα σε ένα παιχνίδι για την παρέα, η Traptics σας δίνει την κατάλληλη επιλογή.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1