My Hero: One's Justice 2

Ήρωας, αγάπη μου
by Αντώνης Κοντοδήμας on 14 Απριλίου 2020

Το My Hero Academia είναι μία από τις δημοφιλέστερες σειρές anime και manga αυτή τη στιγμή, όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά παγκοσμίως, αφού μετράει fans σε όλη την υφήλιο. Το My Hero: One's Justice 2 είναι το δεύτερο παιχνίδι βασισμένο στην επιτυχημένη σειρά που έχει κυκλοφορήσει για οικιακές κονσόλες. Έπειτα από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το οποίο δεν απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, η αμέσως επόμενη φορά που είδαμε τον κεντρικό ήρωα Deku ήταν στο Jump Force της Bandai Namco, το οποίο απαρτίζεται από τους μεγαλύτερους shonen χαρακτήρες. Η κυκλοφορία του My Hero: One's Justice 2 γίνεται φυσικά από τη Bandai Namco και αναπτύχθηκε από τη BYKING Studios, ενώ κυκλοφορεί από τις 13 Μαρτίου για PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC. 

Το νέο παιχνίδι συγκεντρώνει ένα πλούσιο roster από χαρακτήρες της σειράς και επικεντρώνεται στα γεγονότα του Rise of Villains Saga, μετά τα μισά της δεύτερης σεζόν του anime. Το παιχνίδι μας παρουσιάζει την ιστορία υπό τη μορφή πάνελ, όπως ακριβώς ένα manga, με στιγμιότυπα από το anime, ακούγοντας διαλόγους από τους Ιάπωνες voice actors, ενώ παράλληλα εμφανίζονται dialog boxes. Δεν υπάρχει μεγάλο νόημα να σταθούμε στην πλοκή αφού είναι ακριβώς όλα όσα συμβαίνουν στην anime σειρά.

Οι μάχες που προσφέρει κατά τη διάρκεια είναι ως επί το πλείστον βατές. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το story mode βρίσκεται εκεί απλά για να εξοικειώσει τους παίκτες με τα gameplay mechanics, χωρίς αυτό να σημαίνει αυτόματα πως θα απογοητευτείτε από τον τρόπο που εξελίσσεται. Το γενικό format του mode είναι άβολο αφού οι μάχες δεν είναι συνεχείς και για να γίνει πρόοδος το παιχνίδι μας επιστρέφει στο menu επιλογής για την επόμενη μάχη. Η λειτουργία αυτή δε κρατάει σε εγρήγορση τους παίκτες και χαλάει την αγωνία για την πλοκή με μεγάλα loading screens και filler scenes που προκύπτουν πριν και έπειτα από τη μάχη. Τέλος, υπάρχουν μάχες οι οποίες μας δείχνουν τα γεγονότα από την άλλη οπτική, ενώ μετά από κάθε αγώνα το παιχνίδι μας επιβραβεύει με cosmetics για τους ήρωες μας και για το calling card μας για το online μέρος. 

Το My Hero: One's Justice 2 φαίνεται πως αφήνει πίσω του πολλά από τα λάθη του προηγούμενου κεφαλαίου. Όλες οι μάχες βασίζονται στο ποιος παίκτης έχει τα καλύτερα skills, ενώ οι βάσεις είναι απλές και χωρίς περιττούς μηχανισμούς. Στο παιχνίδι προστέθηκαν μερικά πράγματα που έλειπαν, αφού πλέον η stamina των ηρώων είναι μετρημένη και τα νέα team combos κάνουν το παιχνίδι λίγο πιο balanced. Επίσης, οι μάχες είναι πιο δυναμικές καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές ικανότητες των support χαρακτήρων, αλλά και να εκτελέσουμε ένα Plus Ultra finishing move παρέα με τους δύο support χαρακτήρες μας.

Η κάμερα στο My Hero: One's Justice 2 μας δείχνει το τερέν πάνω από τον ώμο του χαρακτήρα μας, ενώ έχει μια δυναμική με την οποία δεν ακολουθεί πάντα τον χαρακτήρα μας αλλά τη δράση. Είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει και στην αρχή είναι λίγο δυσάρεστη. Αυτό αλλάζει αμέσως αφού αυτή η προοπτική μας χαρίζει κινηματογραφικές σκηνές κατά τη διάρκεια της μάχης. Η δράση που προσφέρουν οι μάχες είναι πολύ πλούσια και έντονη και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορούν να μεταφερθούν στον αέρα ή να αλλάξουν εντελώς διάσταση και από το έδαφος να μεταφερθούν σε προσόψεις κτηρίων και σε τοίχους. Οι μάχες γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές με τις αρένες του παιχνιδιού να είναι dynamic, οπότε μπορούν να υποστούν υλικές ζημιές.

Οι χαρακτήρες που προσφέρει φτάνουν τους 18 με περισσότερους να γίνονται διαθέσιμοι μέσω DLC. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και αξίζει να αναφερθεί πως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που έχουν μεταφερθεί από τα σκίτσα στο παιχνίδι και πώς λειτουργούν. Για παράδειγμα, για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχουν χαρακτήρες που μπορούν να συνδυάσουν δυνάμεις πάγου και φωτιάς, να εμφανίσουν περισσότερα άκρα στο σώμα τους ή να απλώσουν παγίδες ηλεκτρικού ρεύματος στο τερέν, όπως ο Denki. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χαρακτήρες που διασκεδάζουν και δεν θα βαρεθείτε εύκολα να παίζετε μαζί τους.

Το παιχνίδι μας προσφέρει ακόμη δύο modes. To mission mode και το arcade. Το πρώτο είναι ένα survival mode σε μια υποτιθέμενα πιο εξελιγμένη μορφή. Το mission mode υιοθετεί μάταια RPG στοιχεία. Το παιχνίδι μας προτρέπει να διαλέξουμε χαρακτήρα ή ομάδα και έπειτα μας δίνει μια μπάρα ενέργειας με την οποία και πρέπει να βγάλουμε εις πέρας όσες το δυνατόν περισσότερες μάχες. Η ενέργεια τελειώνει μετά από μερικές μάχες και έτσι το run που ξεκινήσαμε τελειώνει γρήγορα. Μπορούμε να εντάξουμε στο roster μας περισσότερους χαρακτήρες με χρήματα που κερδίζονται από μάχες. Από την άλλη το arcade mode είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του και μας επιτρέπει να φέρουμε στα μέτρα μας μια ακολουθία από μάχες. Φυσικά, από ένα fighting παιχνίδι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η λειτουργία co-op τόσο σε local, όσο και σε online. Το online κομμάτι του παιχνιδιού φιλοξενεί πάρα πολλούς παίκτες οι οποίοι περιμένουν πάντα για αναμέτρηση. Το matchmaking είναι random και το πιθανότερο είναι να μην σας ευνοήσει η τύχη με κάποιον παίκτη στα μέτρα σας. Το online μέρος λειτουργεί σωστά, όμως έχει κάποιες βασικές ελλείψεις καθιστώντας δύσκολη την επικοινωνία με τους αντιπάλους έπειτα από αγώνα.

Στο τέλος των αγώνων το παιχνίδι μας επιβραβεύει με χρήματα για το mission mode και με πλούσια cosmetics για να χρησιμοποιήσουμε στο character customization που προσφέρει. Το σύστημα προσαρμογής μας επιτρέπει να αλλάξουμε την όψη των χαρακτήρων του παιχνιδιού, να τους προσθέσουμε αξεσουάρ, ακόμη και να τους κάνουμε να μοιάζουν ο ένας στον άλλον. Για να αποκτηθούν όλα αυτά τα cosmetics απαιτείται αρκετό grind σε όλα τα modes, με τις επιλογές πάνω στους χαρακτήρες να φαντάζουν απεριόριστες.

Τα cel shaded γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά όμορφα, ενώ οι εκρήξεις και οι ειδικές κινήσεις των χαρακτήρων είναι πολύ εντυπωσιακές. Στο παιχνίδι παρατηρούνται και μερικά frame drops, σε λογικά πλαίσια όμως και μόνο κατά τη διάρκεια μεγάλων επιθέσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τερέν και περιέχουν εκρήξεις. Τα loading screens του παιχνιδιού από την άλλη δεν δικαιολογούνται αφού έχουν αρκετή διάρκεια και υπάρχουν ακόμη και στο κεντρικό μενού.

Ο ήχος κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά πλαίσια. Αυτή τη φορά ακούμε μόνο τους Ιάπωνες ηθοποιούς της σειράς, αφού δεν υπάρχει αγγλικό dub. Η μουσική θα αγαπηθεί από τους fans του anime καθώς υπάρχουν κομμάτια από τη σειρά, ενώ κατά τη διάρκεια των μαχών ακούγεται ανεβαστική J-Pop μουσική που ανάβει περισσότερο τα αίματα.

Συγκεντρωτικά, το My Hero: One's Justice 2 είναι ένα πολύ διασκεδαστικό fighting παιχνίδι, το οποίο δεν θα απογοητεύσει τους fans στο κομμάτι του gameplay καθώς υπόσχεται να τους χαρίσει εκρηκτικές μάχες με όλους τους λατρεμένους χαρακτήρες της σειράς. Παρ' όλα αυτά, σας συνιστούμε να προσπεράσετε το story mode αφού δεν έχει να προσφέρει πολλά στους fans, ενώ αν δεν είστε γνώστης της σειράς θα σας αφήσει σίγουρα στο σκοτάδι. Χάρις στις βελτιώσεις που παρατηρούνται όμως, το παιχνίδι κάνει αναμφισβήτητα ένα πολύ καλό comeback μετά από την προηγούμενη κακή προσπάθεια.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

My Hero: One's Justice 2

Συντάκτης
14 Απριλίου 2020
Developer

Byking

Publisher

Bandai Namco Entertainment

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

13 Μαρτίου 2020

Είδος

Fighting

PEGI

12

Θετικά

+ Εκρηκτικές και διασκεδαστικές μάχες
+ Σημαντικές βελτιώσεις
+ Ενδιαφέροντες μηχανισμοί και gameplay

Αρνητικά

- Αρκετά φτωχό σε modes και λειτουργίες
- Βατό story mode που υπάρχει τυπικά

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
Συνοψίζοντας

Το My Hero: One's Justice 2 δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από εντυπωσιακές και διασκεδαστικές μάχες και μερικούς ενδιαφέροντες gameplay μηχανισμούς. Η στέρηση ενός σωστού story mode το κάνει αυτόματα φτωχό, ενώ τα λιγοστά modes που διαθέτει είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους. Το gameplay έχει αρκετό ενδιαφέρον, αλλά η έλλειψη περιεχομένου είναι ένα δυνατό πλήγμα για το entry.

6.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1