Necromunda: Hired Gun - Review

by Άρης Φουρναράκης on 8 Ιουλίου 2021

Έχοντας παίξει και απολαύσει το Ghostrunner τον περασμένο Οκτώβριο, η παρουσίαση του Necromunda: Hired Gun μας θύμισε αρκετά τον cyberpunk τίτλο των Πολωνών και μας έκανε να ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του. Γιατί μπορεί στο Ghostrunner να είχαμε cyberpunk ninjas, στο Hired Gun όμως έχουμε σκύλο και μάλιστα ενισχυμένο με ρομποτικά μέλη. Όλες οι αναφορές έδειχναν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά διασκεδαστικό τίτλο. Το κατά πόσο ισχύει αυτό, θα το δούμε στη συνέχεια.

Το Necromunda: Hired Gun βασίζεται στο επιτραπέζιο παιχνίδι Necromunda και διαδραματίζεται στον σκοτεινό κόσμο του Warhammer 40k. Ο πλανήτης Necromunda βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, καθώς έχει καταπατηθεί από τις βιομηχανίες και η μόλυνσή του έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εναπομείναντες άνθρωποι έχουν μαζευτεί σε πόλεις που έχουν δημιουργηθεί κάτω από το έδαφος και έχουν σχηματίσει διάφορες φατρίες με την κάθε μια να έχει συγκεκριμένο ρόλο και περιοχή. Παρόλο που στο επιτραπέζιο υπάρχουν περισσότερες φατρίες, το παιχνίδι καταπιάνεται με μόλις τρεις: το House Goliath, το House Orlock και το House Escher.

Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός μισθοφόρου (εξού και το Hired Gun), που δεν είναι πιστός σε κάποιο από τα τρία Houses και γενικά παίρνετε το μέρος όποιου σας προσφέρει τα περισσότερα. Αυτό σημαίνει ότι σε μια αποστολή μπορεί να σκοτώνετε αυτούς που σας είχαν προσλάβει και πληρώσει στην προηγούμενη. Γενικά το σενάριο του Hired Gun θα το χαρακτηρίζαμε μπερδεμένο, καθώς από την αρχή παίρνετε μέρος σε μια μάχη που δεν βγάζει νόημα και αλλάζει σε κάθε αποστολή, ενώ την ίδια ώρα ο παίκτης βομβαρδίζεται με ονόματα, φατρίες, κίνητρα και περιοχές που ίσως να μην έχει ξανακούσει ποτέ, οπότε είναι και αρκετά δύσκολο να συγκρατήσει. Ενδεικτικά, τελειώνοντας το παιχνίδι, σε περίπου 9 ώρες, το μόνο που μας έμεινε ήταν η εξαιρετική fast-paced δράση του. Το σενάριο, αν δεν είστε σκληροπυρηνικοί fans του Warhammer 40k και κυρίως του επιτραπέζιου, δεν έχει να σας πει κάτι.

Από άποψη gameplay το Necromunda: Hired Gun έχει πάρει στοιχεία από διάφορα επιτυχημένα FPS και τα έχει προσαρμόσει στο δικό του, fast-paced σύστημα μάχης. Η μόδα του platforming στα first-person παιχνίδια καλά κρατεί και το Hired Gun φροντίζει να αγκαλιάσει αυτή τη μόδα, προσφέροντας wall-running και grappling hook για την πιο γρήγορη και ευέλικτη μετακίνηση μέσα σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα, θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα παραμετροποιήσιμων όπλων και πανοπλιών, ενώ μπορείτε να αναβαθμίσετε και τα ρομποτικά μέλη τόσο του χαρακτήρα, όσο και του σκύλου σας, προσφέροντας έτσι αρκετά χρήσιμα passive και active abilities. Οι μάχες με όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές και η άμυαλη δράση του προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση, ειδικά αν θέλετε απλά να πυροβολείτε και να σκοτώνετε εχθρούς, χωρίς ιδιαίτερο νόημα.

Όλα αυτά θα τα βρείτε σε διάφορους vendors που υπάρχουν στο κεντρικό hub του παιχνιδιού, στο οποίο και διαλέγετε την επόμενη main ή side αποστολή σας. Το αρνητικό σε όλα αυτά είναι ότι θα χρειαστεί να επισκεφτείτε κάθε περιοχή αρκετές φορές για να μαζέψετε χρήματα και να προχωρήσετε στις αναβαθμίσεις σας. Τα side quests είναι διαρκώς τα ίδια και μετά από τις πρώτες φορές καταντούν βαρετά, ενώ και τα main missions δεν ξεχωρίζουν και εκεί κάνει γρήγορα την εμφάνισή του το στοιχείο της επανάληψης.

Εκτός του στοιχείου της επανάληψης, στην έκδοση για PC ήρθαμε αντιμέτωποι με αρκετά bugs και crashes, τα οποία, σχεδόν έναν μήνα μετά την κυκλοφορία του Hired Gun, δεν έχουν διορθωθεί. Γενικά το παιχνίδι σε σημεία φαίνεται αρκετά προχειροφτιαγμένο, αφού πολλές φορές περάσαμε μέσα από τοίχους, το σπαθί στα finishers κάρφωνε τον αέρα και όχι τον εχθρό κλπ. Παράλληλα, ενώ το “τρέξαμε” σε μηχάνημα που ξεπερνούσε κατά πολύ τις recommended απαιτήσεις, ακόμα και με το DLSS ανοιχτό, διαπιστώθηκαν ακραίες καταστάσεις με frame drops, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ή αρκετές πληροφορίες στην οθόνη.

Τα γραφικά του Necromunda: Hired Gun αν και έχουν δημιουργηθεί με την Unreal Engine 4, δεν θα λέγαμε ότι εντυπωσιάζουν. Ναι, σε ορισμένα σημεία, κάποιες περιοχές είναι επιβλητικές και προσφέρουν σκοτεινή ατμόσφαιρα, αλλά από άποψη ποιότητας το παιχνίδι βρίσκεται μέσα στη μετριότητα, από τα finishers, που γίνονται στον αέρα και το αίμα, που θυμίζει παιχνίδι προηγούμενης γενιάς, μέχρι τα χαμηλής ποιότητας textures χαρακτήρων και περιβάλλοντος.

Από την άλλη, ηχητικά το παιχνίδι τα καταφέρνει καλύτερα, καθώς ακολουθεί την τακτική του Doom, ντύνοντας τις σκηνές μάχης με metal ακούσματα, ανεβάζοντας έτσι αρκετά το fun factor.

Παρόλες τις προοπτικές που είχε το Necromunda: Hired Gun για να γίνει ένα εξαιρετικό FPS, πέφτει σε αρκετές παγίδες και βυθίζεται μέσα στη μετριότητα. Με μπερδεμένο και σε σημεία αδιάφορο σενάριο, αρκετά τεχνικά προβλήματα και αρκετό grinding, καταφέρνει γρήγορα να κουράσει ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς fans του σύμπαντος του Warhammer 40k και του ομώνυμου επιτραπέζιου.

Από την άλλη, προσφέρει fast-paced gameplay, διασκεδαστικές μάχες, πληθώρα όπλων και gadgets και έναν cyborg σκύλο. Αν σας αρέσει η «άμυαλη δράση», τότε προχωρήστε άφοβα στην αγορά του, σε μια γενναία έκπτωση τιμής.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Necromunda: Hired Gun - Review

Συντάκτης
8 Ιουλίου 2021
Developer

Streum on Studio

Publisher

Focus Home Interactive

Διανομή

AVE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series S|X

Tested on

PC

Κυκλοφορία

1 Ιουνίου 2021

Είδος

First-person shooter

PEGI

18

Θετικά

+ Πληθώρα όπλων και gadgets
+ Διασκεδαστικές μάχες και fast-paced gameplay
+ O cyborg σκύλος

Αρνητικά

- Αρκετά προχειροφτιαγμένο σε σημεία
- Επαναλαμβανόμενες και βαρετές αποστολές
- Αρκετό grinding
- Αδιάφορο και γεμάτο πληροφορίες, που αδυνατούν να συγκινήσουν, σενάριο
- Τεχνικά προβλήματα

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
Συνοψίζοντας

Παρόλες τις προοπτικές που είχε το Necromunda: Hired Gun για να γίνει ένα εξαιρετικό FPS, πέφτει σε αρκετές παγίδες και βυθίζεται μέσα στη μετριότητα. Με μπερδεμένο και σε σημεία αδιάφορο σενάριο, αρκετά τεχνικά προβλήματα και αρκετό grinding, καταφέρνει γρήγορα να κουράσει ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς fans του σύμπαντος του Warhammer 40k και του ομώνυμου επιτραπέζιου.

Από την άλλη, προσφέρει fast-paced gameplay, διασκεδαστικές μάχες, πληθώρα όπλων και gadgets και έναν cyborg σκύλο. Αν σας αρέσει η «άμυαλη δράση», τότε προχωρήστε άφοβα στην αγορά του, σε μια γενναία έκπτωση τιμής.

6.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1