Nioh 2: Darkness in the Capital - DLC Review

Η μάχη συνεχίζεται στο σκοτεινό, αρχαίο Kyoto…
by Λεωνίδας Πάτρας on 4 Νοεμβρίου 2020

Το Nioh 2 από τη στιγμή της κυκλοφορίας του λειτουργεί σαν ένας οργανισμός που συνεχώς αλλάζει, βελτιώνεται και μεγαλώνει χάρις πάντα στη φροντίδα της Team Ninja και των παραγωγών της. Το δεύτερο expansion της DLC τριλογίας, με όνομα “Darkness in the Capital”, έχει κάνει την εμφάνισή του στο ψηφιακό κατάστημα του PlayStation 4 (το παιχνίδι είναι - προσωρινά τουλάχιστον - PS4 exclusive) και οι φίλοι της σειράς έχουν πρόσβαση στη νέα περιπέτεια του δαίμονα-πολεμιστή στη φεουδαρχική Ιαπωνία. Για όσους θελήσουν να έχουν μια εικόνα για το πρώτο DLC, με όνομα The Tengu's Desciple, μπορούν να πατήσουν εδώ.

Στο πλευρό μας αυτή τη φορά έχουμε την πανέμορφη πολεμίστρια Minamoto no Yorimitsu, καθώς ανακαλύπτουμε τη “mini” αυτή ιστορία του αρχαίου Kyoto. Οι περιοχές του Darkness in the Capital έχουν τη δική τους θεματολογία, αλλά δεν θα τις κατατάσσαμε ως τις πιο memorable του παιχνιδιού, υπάρχουν όμως περισσότεροι νέοι βασικοί εχθροί με τρομερό design, σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το μικρό expansion.

Οι τρεις βασικές αποστολές αυτή τη φορά είναι και οι πρώτες στη σειρά που ξεκλειδώνουμε και συμπληρώνονται από ακόμη 7 νέα side missions, με ένα εκ των οποίων να προσφέρει μια τρομερή έκπληξη για τους fans της Team Ninja με την παρουσία ενός διάσημου χαρακτήρα από το παρελθόν. Η συγκεκριμένη μονομαχία μάλιστα αποτελεί μια από τις δυσκολότερες, αν όχι τη δυσκολότερη, όλου του παιχνιδιού.

Το νέο όπλο που συστήνεται στο Capital of Darkness είναι τα Fists (ή Clawd Fists), τα οποία είναι όπλα που βασίζονται σε γρήγορες κινήσεις, αλά “Τσάκι Τσαν” και ορισμένα εντυπωσιακά finishing moves. Το νέο αυτό όπλο κάνει scaling με το στατιστικό “strength” και υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά fists, αλλά και ορισμένα νέα armors και sets.

Φυσικά, το DLC μπορεί να παιχτεί σε μορφή co-op με φίλους (πλην των side mission που έχουν μονομαχίες), ενώ συνολικά η διάρκεια του φτάνει τις 6 ώρες για ένα 100% playthrough. Θα προτείναμε έναν χαρακτήρα με level από 160 και πάνω πριν μπείτε στο συγκεκριμένο DLC.

Το farming λοιπόν συνεχίζεται στο Darkness in the Capital είτε για τα νέα όπλα και τις πανοπλίες, είτε για τα cores των καινούργιων εχθρών (8 στο σύνολό τους). Τα πέντε νέα boss fights αφορούν εχθρούς με διαφορετικά elements (fire, lightning κλπ.) και θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τον εξοπλισμό σας αναλόγως.

Τέλος, με το update του DLC έχουμε και την προσθήκη του Stone of Penance, μια λειτουργία μέσω του Shrine με την οποία μπορείτε να ανεβάζετε τα στατιστικά κάποιου αντικειμένου (των accessories συγκεκριμένα) παίζοντας δυσκολότερες εκδοχές των missions.

Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Nioh 2: Darkness in the Capital (DLC)

Author

Λεωνίδας Πάτρας

Developer

Team Ninja

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

15 Οκτωβρίου 2020

Είδος

Action RPG / Hack n' Slash

PEGI

18

Θετικά

+ Αρκετό νέο υλικό σε χαμηλή τιμή
+ Ο σχεδιασμός των νέων εχθρών
+ Τα Fists είναι διασκεδαστικά και εντυπωσιακά όπλα

Αρνητικά

- Οι νέες περιοχές δεν είναι και οι πιο αξιομνημόνευτες του παιχνιδιού
- Είναι λίγο "μια από τα ίδια"

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Το Nioh 2 κυκλοφόρησε μέσα σε μια χρονιά γεμάτη από μεγάλες κυκλοφορίες και ίσως να μην έχει ακόμη την αναγνώριση που του αξίζει. Η Team Ninja όμως συνεχίζει να προσφέρει νέο ποιοτικό υλικό σε προσιτή τιμή αλλά και πολλά δωρεάν updates. Με το Darkness in the Capital αυτή η παράδοση συνεχίζεται και μπορεί ναι μεν να μην είναι το πιο “essential” από τα DLC της σειράς, αλλά σίγουρα αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη των φίλων των action RPG.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1