Nioh 2: The First Samurai - DLC Review

Η αρχή των samurai, το κλείσιμο ενός έπους...
by Λεωνίδας Πάτρας on 5 Ιανουαρίου 2021

Μια γεμάτη χρονιά για τους φίλους της σειρά Nioh, που ξεκίνησε με την κυκλοφορία του Nioh 2 τον Μάρτιο, κλείνει με την κυκλοφορία του τελευταίου DLC της τριλογίας. Το The First Samurai μπορεί να μοιάζει σαν ένα τυπικό DLC της σειράς, όμως είναι δύσκολο να παραβλέψουμε ορισμένες βελτιώσεις που δεν αφορούν τόσο το gameplay, το οποίο παραμένει αναλλοίωτα εθιστικό, αλλά περισσότερο το αισθητικό κομμάτι μαζί με αυτό του περιεχομένου.

Ταξιδεύοντάς μας για τρίτη φορά στο παρελθόν και σε γεγονότα που συνέβησαν πολλά χρόνια πριν, το The First Samurai προσπαθεί να δώσει τη σύντομη εκδοχή των παραγωγών της Team Ninja για το πώς δημιουργήθηκε ο πρώτος Samurai και πώς συνδέεται με τους βασικούς χαρακτήρες, αλλά και τα φανταστικά γεγονότα της σειράς. Παρότι είναι υποθετικά μια ολοκλήρωση του story, το The First Samurai εξακολουθεί να μπερδεύει με την πλοκή του και μόνο όσοι ψαχτούν υπερβολικά θα βγάλουν άκρη σχετικά με το τι πραγματικά γίνεται σε αυτόν τον κόσμο που μαστίζεται από τις μάχες των ανθρώπων και των Yokai.

Ελάχιστοι είναι όμως οι παίκτες που νοιάζονται για την ιστορία του γιγάντιου αυτού action RPG, ενός τίτλου που βασίζεται αρκετά στο leveling, το grinding και το looting. Αρχικά, το νέο και τελευταίο expansion συστήνει ένα νέο επίπεδο δυσκολίας το “Dream of the Nioh” που λειτουργεί σαν New Game +4. Η έλλειψη νέου είδους όπλου καλύπτεται με πολλά και διάφορα νέα skills για το ήδη υπάρχον, πλούσιο οπλοστάσιο, αλλά και νέες μαγείες και Ninjitsu. Εννοείται πως υπάρχουν και καινούρια σετ πανοπλιών και όπλων για κάθε τύπο built που έχετε κάνει με τον χαρακτήρα σας.

Οι 12 νέες αποστολές (2 main και 10 side missions) παρέχουν μεγάλο χρόνο ενασχόλησης, ενώ υπάρχει και side mission με waves εχθρών από την πρώτη αποστολή του παιχνιδιού μέχρι και την τελευταία. Φαίνεται πως οι παραγωγοί κράτησαν το καλύτερο για το τέλος όσον αφορά τον σχεδιασμό των περιοχών, αλλά και των νέων Yokai εχθρών. Τα δύο μεγάλα main missions είναι από τα πιο σύνθετα και εντυπωσιακά όλης της σειράς, ενώ τα νέα bosses είναι τόσο πρωτότυπα απλά και θανατηφόρα από πλευράς δυσκολίας. Θα προτείναμε έναν χαρακτήρα με level κοντά στο 200 για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στην πρόκληση που προσφέρει το The First Samurai.

Πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι το συνολικό περιεχόμενο των DLC των Nioh παρέχει πολλές και “καλές” ποιοτικά ώρες ενασχόλησης σε αντίθεση με ακριβότερα DLC άλλων τίτλων που δεν προσφέρουν ούτε καν τη μισή διάρκεια. Το The First Samurai κοστίζει μόλις 10 ευρώ και βάζουμε στην εξίσωση το γεγονός πως το παιχνίδι (που αποτελεί έναν από τους καλύτερους τίτλους του 2020) υποστηρίζεται συνεχώς με νέο δωρεάν υλικό και updates.

Το endgame εμπλουτίζεται περισσότερο με την προσθήκη του Underworld, το οποίο αποτελεί τη must δραστηριότητα, αλλά απευθύνεται στους πολύ προχωρημένους παίκτες μιας και η είσοδος σε αυτό απαιτεί την ολοκλήρωση και του New Game ++++. Αυτό το dungeon-style mission είναι ο τρόπος να δοκιμάσετε τα build, αλλά και τα skills σας, στην υπέρτατη πρόκληση που έρχεται μέσω των αρκετών waves εχθρών και των διαφορετικών επιπέδων που "ξεκλειδώνετε" σταδιακά. Δυστυχώς, σε αντίθεση με το πρώτο Nioh, δεν έχει προστεθεί στο παιχνίδι PvP ώστε να τεστάρετε τις ικανότητες σας και όλη τη δουλειά που έχετε ρίξει στα build σας. Το μόνο που μπορείτε φυσικά να κάνετε είναι να γευτείτε τη μαγεία του παιχνιδιού μέσω του αρκετά βελτιωμένου συστήματος online co-op.

Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Nioh 2: The First Samurai (DLC)

Author

Λεωνίδας Πάτρας

Developer

Team Ninja

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

17 Δεκεμβρίου 2020

Είδος

Action RPG / Hack n' Slash

PEGI

18

Θετικά

+ Εντυπωσιακότατες νέες περιοχές
+ Άψογος σχεδιασμός των νέων Yokai και των bosses
+ Αρκετές endgame δραστηριότητες και missions
+ Χαμηλή τιμή διάθεσης

Αρνητικά

+ Δεν ξεφεύγει από τα τυπικά των DLCs της σειράς
+ Το story εξακολουθεί να είναι δυσνόητο με πολλά κενά στην πλοκή

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Το The First Samurai κλείνει την ιστορία του εξαιρετικού Nioh 2 και παρόλο που δεν είναι το εντυπωσιακό ending που πολλοί περιμέναμε, είναι σίγουρα το καλύτερο DLC της τριλογίας. Υπάρχουν ελλείψεις αλλά η καταπληκτική δουλειά που έχει γίνει στον σχεδιασμό των νέων επιπέδων και των εχθρών είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Στην τιμή που διατίθεται είναι ένα must buy expansion για τους φίλους της σειράς, αλλά και των action RPGs γενικότερα.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1