Nioh 2: The Tengu's Disciple - DLC Review

by Λεωνίδας Πάτρας on 31 Αυγούστου 2020

To Nioh 2 αποτελεί - όπως είχαμε αναφέρει στο αρχικό μας review - μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των παιχνιδιών δράσης και έναν αρκετά ποιοτικό τίτλο που βελτιώνει αρκετά πράγματα σε σχέση με τον αξιοπρεπέστατο προκάτοχό του. Όσοι είχαν ασχοληθεί με την τριλογία των DLCs του πρώτου Nioh ξέρουν τι να περιμένουν από το “The Tengu’s Disciple” το πρώτο εκ των τριών expansions του παιχνιδιού της Team Ninja, αλλά ακόμη και αν δεν γνωρίζουν εδώ είμαστε για να τους κατατοπίσουμε με το παρόν review.

Η ιστορία του Tengu’s Disciple μεταφέρει τον χαρακτήρα μας σε γεγονότα που έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν την εποχή του main game. Είναι μια αυτούσια “μίνι” ιστορία με τους δικούς της χαρακτήρες και NPCs και παρουσιάζεται φυσικά με τα εντυπωσιακά cutscenes που γνωρίζουμε ως τώρα -πάντα σε αρκετά μικρότερο πλαίσιο φυσικά μιας και μιλάμε για ένα μικρού σχετικά μήκους DLC. Παρά το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι γνωστό πως τα Nioh δεν είναι επιτυχημένα λόγω του story τους.

Έτσι λοιπόν το επίκεντρο είναι το gameplay και το DLC παρότι αποτελεί μια αυτούσια ιστορία έχει ενσωματωθεί αρκετά σωστά στο βασικό παιχνίδι για να υπάρχει μια ροή. Είναι στην ουσία μια ακόμη περιοχή από αυτές που χωρίζεται το βασικό παιχνίδι, τοποθετημένη στο τέλος λόγω δυσκολίας και progression, όπως είναι φυσιολογικό. Το DLC δεν προσθέτει νέους μηχανισμούς ή κάποια πρωτότυπη ιδέα και είναι χτισμένο κατά 100% στους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς.

Από πλευράς περιεχομένου μιλάμε για ένα αρκετά τίμιο για τα χρήματά του (9,99 ευρώ) DLC το οποίο περιλαμβάνει 10 περίπου νέα missions (3 από τα οποία είναι τα main), νέους εχθρούς και 3 νέα guardian spirits με διαφορετικά στατιστικά για να ταιριάζουν στα ξεχωριστά playstyles των παικτών. Τα επίπεδα έχουν ποικιλία σε ό,τι αφορά την αισθητική τους αν και οι περιοχές στα Nioh δεν είναι τόσο αξιομνημόνευτες όσο άλλων παιχνιδιών του είδους (όπως για παράδειγμα το level design των Dark Souls).

Δύο πράγματα κερδίζουν τις εντυπώσεις στο Tengu’s Disciple, και πρώτο εκ των δύο είναι το νέο είδος όπλου με την ονομασία Splitstaff. Το συγκεκριμένο όπλο αποτελεί ένα είδος δυνατού διπλού ροπάλου με αλυσίδες και είναι σίγουρα από τα εντυπωσιακότερα βάσει κινήσεων, σε όλο το παιχνίδι, σε σημείο μάλιστα που μπορεί να χαρακτηριστεί από μερικούς και ως OP (υπερβολικά δυνατό).Το Splitstaff κάνει scaling μέσω του Magic (οι παίκτες που έχουν τέτοιο build θα επωφεληθούν περισσότερο) ενώ φυσικά έχει και το δικό του skill tree.

Το δεύτερο αγαπημένο μας στοιχείο αυτού του DLC είναι τα λίγα μεν αλλά τρομερά αξιομνημόνευτα boss fights, που είναι από τα καλύτερα της σειράς. Αρκετά καλός είναι και ο σχεδιασμός των καινούριων Yokai εχθρών, από τα καβούρια που προκαλούν παράλυση μέχρι τα Nuppeppo, τις τεράστιες “γλίτσες” που μπορούν να ρουφήξουν τον χαρακτήρα μας προκαλώντας τεράστιο damage. Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται και οι νέες πανοπλίες, νέα ninja και magic skills αλλά και τα κλασικά collectibles με τα λουτρά και τα kodama. Τέλος, στο Tengu’s Disciple συστήνεται ένα νέο, τρίτο επίπεδο δυσκολίας βασισμένο στο New Game ++.

Όσον αφορά τη δυσκολία του expansion, αυτή ακολουθεί τα πρότυπα των αρκετά απαιτητικών DLCs του πρώτου Nioh όμως εξαρτάται από δύο πράγματα: το πρώτο είναι το skill και η εμπειρία του παίκτη και το δεύτερο είναι το level του χαρακτήρα και του εξοπλισμού. Εμείς μπήκαμε στο DLC με χαρακτήρα κοντά στα 160 level και το βρήκαμε normal για τα επίπεδα της σειράς, δύσκολο μεν όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό. Η διάρκεια του DLC είναι κοντά στις 5 ώρες και μπορεί να διπλασιαστεί εύκολα σε περίπτωση που ασχοληθείτε με όλα τα side missions και τα collectibles. Φυσικά όπως ακριβώς και με το main game το “The Tengu’s Disciple” μπορεί να παιχτεί ολόκληρο σε συνεργατικό παιχνίδι.

To παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Nioh 2: The Tengu's Disciple DLC

Author

Λεωνίδας Πάτρας

Developer

Team Ninja

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

30 Ιουλίου 2020

Είδος

Action RPG

PEGI

18

Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής

9,99 ευρώ

Θετικά

+ Εξαιρετική σχέση τιμής - ποιότητας - περιεχομένου
+ Κάποια από τα καλύτερα boss fights της σειράς
+ Το Splitstaff είναι από τα δυνατότερα και εντυπωσιακότερα όπλα του Nioh 2

Αρνητικά

- Δεν προσφέρει κανέναν νέο μηχανισμό στο gameplay

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Δεν τίθεται θέμα συζήτησης ότι κάποιος που έχει λατρέψει το Nioh 2 (που αποτελεί ένα από τα καλύτερα games της χρονιάς), θα αγαπήσει και το The Tengu’s Disciple. Η χαμηλή τιμή του σε σχέση με το τίμιο περιεχόμενό του αλλά και την ποιότητα της παραγωγής της Team Ninja το κατατάσσουν στα must buy για τους φίλους της σειράς. Είναι μια αγορά που θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους και αποτελεί το κατάλληλο έναυσμα ώστε να ασχοληθείτε και πάλι με το παιχνίδι.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1