DLC Review: Nioh - Bloodshed's End

Το ταξίδι του William στην Ιαπωνία έφτασε στο τέλος του...
by Λεωνίδας Πάτρας on 21 Οκτωβρίου 2017
Διαβάστε τα Reviews
Nioh
Nioh: Dragon of the North
Nioh: Defiant Honor

Το Nioh, ο timed exclusive τίτλος του PlayStation 4 που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες είναι ανδιαμφισβήτητα ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς όσον αφορά το είδος του, δηλαδή τα action RPGs. Μετά από δύο ικανοποιητικά DLC's η τριλογία έρχεται ώστε να "κλείσει" το κεφάλαιο "Nioh" με το Bloodshed's End. Όπως προδιαθέτει και ο τίτλος, έφτασε η στιγμή να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα και να ολοκληρωθεί ο κύκλος της ιστορίας του William, του κεντρικού πρωταγωνιστή του παιχνιδιού.

Το Bloodshed's End μας παρουσιάζει ορισμένους νέους χαρακτήρες όπως τον θρυλικό Toyotomi Hideyoshi αλλά και μια νέα villain, την Lady Chacha. Ο τίτλος διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του Defiant Honor στην περιοχή του κάστρου της Osaka, αλλά αυτήν τη φορά αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο μετά την πρώτη πολιορκία (Siege of Osaka: Summer). Από πλευράς ιστορίας παρά της συνεχείς προσπάθειες της Team Ninja να συνδέσει την ιστορία την Ιαπωνίας με την μυθολογία, πάλι δεν καταφέρνει να πετύχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά την μετριότητα του story καλύπτει ακόμη μια φορά το gameplay του τίτλου.

Το πρώτο θετικό στοιχείο που ξεχωρίζουμε από το Bloodshed's End είναι το περιεχόμενο του μιας και αυτή τη φορά έχουμε περισσότερα missions και περιοχές να εξερευνήσουμε από ότι στα προηγούμενα δύο DLC's (περίπου 10 συνολικά αποστολές). Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα αναμενόμενα στοιχεία, όπως νέα όπλα, πανοπλίες, Guardian Spirits, νέα ήδη ανθρώπινων εχθρών αλλά και ορισμένα πολύ δυνατά Yokai mobs. Το παιχνίδι πέρα από το DLC εμπλουτίζεται και μέσω των δωρεάν updates με καινούρια modes όπως το αρκετά ενδιαφέρον "Abyss", ενώ προστίθενται και καινούρια Ninjitsu αλλά και Omyo Magics.

Τα παράπονά μας από τα αδιάφορα γενικά bosses των δύο πρώτων DLC έπιασαν τόπο και στο Bloodshed's End βρήκαμε βελτιωμένα τα Boss Fights τόσο από πλευράς ποσότητας αλλά και ποιότητας. Να τονίσουμε πάντως ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο επεισόδια, εδώ δεν προστίθεται κάποιο νέο είδος όπλου. Για όσους αναρωτιούνται για το αν μπορούν να "μπουν" στο DLC, θα συστήναμε χαρακτήρα Level 150 και πάνω. Αυτό που μας απογοήτευσε λίγο είναι το matchmaking σχετικά με το co-op του τίτλου μιας και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρούμε συμπαίκτες για να προσπεράσουμε ορισμένα πολύ απαιτητικά σημεία ή bosses. Σχετικά με τη δυσκολία του συγκεκριμένου expansion, σίγουρα μιλάμε για ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς ολόκληρου του τίτλου με 1-2 hit deaths σε ορισμένα σημεία αλλά η δυσκολία εξαρτάται τόσο από τα skills του καθενός, τον εξοπλισμό αλλά και το level του χαρακτήρα.

Όσον αφορά στη σχέση τιμής - περιεχομένου, το Bloodshed's End μας αφήνει αρκετά ικανοποιημένους μιας και μιλάμε για ένα Expansion των 10 ευρώ (το Season Pass με τα 3 DLC είναι στα 24,99€) ασχέτως αν μπορεί να ολοκληρωθεί πλήρως σε μία ή δύο μέρες αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο. Στα αρνητικά πάντως που πρέπει να αναφέρουμε είναι η μεγάλη ανακύκλωση των περιοχών καθώς νιώθαμε συνεχώς ότι έχουμε ξαναβρεθεί στα ίδια μέρη σε προηγούμενες αποστολές. Αυτό που επίσης μας κούρασε είναι η επιμονή στις ίδιες συνεχώς μουσικές επενδύσεις κάτι που αναφέραμε και στα προηγούμενα Reviews. Θα θέλαμε κάτι πιο φρέσκο σε αυτούς τους δύο τομείς. Το gameplay πάντως παραμένει δυνατό, με στιβαρό χειρισμό του χαρακτήρα και ποικιλία κινήσεων και δυνάμεων. Ως ένα παιχνίδι βασισμένο στο loot θα συνεχίσετε την αναζήτηση των καλύτερων πανοπλιών και όπλων για τον χαρακτήρα σας σε έναν τίτλο που "πετάει" αντικείμενα σε υψηλούς ρυθμούς.

Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την Sony Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Nioh: Bloodshed's End (DLC)

Συντάκτης
21 Οκτωβρίου 2017
Developer

Team Ninja

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

26 Σεπτεμβρίου 2017

Είδος

Action / RPG

PEGI

18

Θετικά

+ Το μεγαλύτερο από τα τρία DLC's από άποψη περιεχομένου
+ Πολλά και βελτιωμένα Boss Fights
+ Δυσκολία που απαιτεί στρατηγική και προετοιμασία
+ Πολύ προσιτό από πλευράς τιμής

Αρνητικά

- "Ανακύκλωση" των περιοχών
- Καμία απολύτως ανανέωση στο sountrack του παιχνιδιού
- Η ιστορία είναι για ακόμη μια φορά αδιάφορη

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Το Bloodshed's End αποτελεί τον επίλογο ενός αξιομνημόνευτου τίτλου και είναι ένα DLC που πρέπει να έχουν στην κατοχή τους οι φίλοι του Nioh. Παρά την σχετική "ανακύκλωση" σε ορισμένα σημεία το DLC "δένει" πολύ καλά τόσο με τα υπόλοιπα expansions, αλλά και με το main game της περιπέτειας του William. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους αγάπησαν το πολύωρο και έντονο ταξίδι στην Ιαπωνία του παρελθόντος.

Παρότι μπορεί να μην έφτασε τα μεγάλα standards τίτλων όπως το Dark Souls, το Nioh αποτελεί ένα ξεχωριστό δημιούργημα που κατέλαβε μια θέση στην καρδιά μας και νιώθουμε ένα κενό με την ολοκλήρωση του. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Team Ninja για την προσπάθεια της τόσο στα επί πληρωμή DLC όσο και στην συνεχή υποστήριξη του τίτλου μέσω των δωρεάν updates.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1