DLC Review: Nioh - Defiant Honor

Υπάρχει τιμή μεταξύ των Σαμουράι;
by Λεωνίδας Πάτρας on 3 Αυγούστου 2017
Διαβάστε τα Reviews
Nioh
Nioh: Dragon of the North

H περιπέτεια μας στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα συνεχίζεται για ακόμη μια φορά με το δεύτερο DLC του Nioh, που ονομάζεται Defiant Honor. To Dark Souls - Ninja Gaiden clone της Team Ninja συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στην κονσόλα PlayStation 4 εμπλουτίζοντας συνεχώς την εμπειρία, είτε με δωρεάν updates, είτε μέσω των επί πληρωμή DLC.

Το Defiant Honor δεν αποτελεί αυτούσια ιστορία, αλλά ένα παράπλευρο story στον ιαπωνικό κόσμο της τότε εποχής με τις αιματηρές μάχες ανάμεσα στις ιαπωνικές φατρίες και το κυνήγι των κρυστάλλων. Μάλιστα το σύντομο αυτό story συνδέεται αρκετά με το πρώτο expansion και γι' αυτόν τον λόγο αλλά και λόγω gameplay προτείνεται φυσικά να παιχτούν τα DLC με τη φυσιολογική τους σειρά. Όπως και στο main game όμως, μην περιμένετε "θαύματα" σε ό,τι αφορά την πλοκή, μιας και παρά το δυνατό concept με την μίξη φανταστικών και πραγματικών γεγονότων, η ιστορία δεν προσφέρει και πάλι τίποτα το ιδιαίτερο ή το ξεχωριστό.

Από την άλλη όμως θα χρειαστεί να “ξεσκονίσετε” το σπαθί σας σε περίπτωση που έχετε αρκετό καιρό να παίξετε το παιχνίδι και περιμένατε το Defiant Honor, ώστε να ξαναμπείτε με ομαλό τρόπο στον κόσμο του Nioh. Σκοπός σας αυτή τη φορά είναι να εισβάλλετε στο θρυλικό κάστρο της Osaka του ιστορικού πολεμιστή Sanada Yokimura. Το γενικό concept των (δύο ουσιαστικά) κυρίων αποστολών είναι αρκετά ενδιαφέρον και στο πρώτο mission ο χαρακτήρας μας (William) θα προσπαθήσει μέσα από χαρακώματα και αποφεύγοντας σειρές από βέλη και κανόνια να εισβάλει εντός του κάστρου. Το δεύτερο επίπεδο από την άλλη, μας μεταφέρει σε μια πιο πολύπλοκη περιοχή ξεκινώντας από μια σπηλιά και μπαίνοντας σταδιακά στο ισόγειο του κάστρου και εν τέλει μέσα σε αυτό. Πέραν αυτών των αποστολών, υπάρχουν άλλες 6 αποστολές, οι μισές εκ των οποίων αφορούν απλά στο να σκοτώσετε κάποιο boss.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε ότι μείναμε ικανοποιημένοι από την ποιότητα των bosses, καθώς μας φάνηκαν αρκετά ανέμπνευστα, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, το παιχνίδι μας βάζει να παίξουμε ξανά bosses που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο DLC και στο main game! H δυσκολία του Defiant Honor όπως είναι λογικό, κυμαίνεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, αλλά αν "τα βρείτε πολύ σκούρα" μπορείτε να καλέσετε άλλους παίχτες για βοήθεια. Συστήνουμε χαρακτήρα με level από 130 και πάνω για να ξεκινήσετε το DLC. Κάποια από τα καινούρια Yokai μπορούν να σας “τελειώσουν” με ένα μόλις hit, ενώ θα αντιμετωπίσετε και πολύ δυνατούς Samurai Warriors, αλλά και σκυλιά Ninja! Να αναφέρουμε επίσης ότι με την κυκλοφορία του DLC εισάγεται και ένα νέο επίπεδο δυσκολίας (κάτι σαν New Game ++) με όνομα “Way of the Enlightenment”.

Το gameplay παραμένει γρήγορο και το σύστημα μάχης παρά τις 100 και πλέον ώρες που έχουμε γράψει στο παιχνίδι, δείχνει το ίδιο διασκεδαστικό. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι γενικά παρατηρείται μια “ανακύκλωση” στις ιδέες και στα επίπεδα του Nioh και μπορούμε να πούμε ευθέως ότι και το Defiant Honor δεν προσφέρει κάτι το συγκλονιστικό και το πρωτόγνωρο στο παιχνίδι. Αυτό όμως που προσφέρει - και ίσως είναι αρκετό για τους περισσότερους - είναι.... “περισσότερο Nioh”! Νέοι εχθροί έχουν προστεθεί στον τίτλο (περισσότεροι από ότι στο Dragon of the North DLC), νέες μαγείες και guardian spirits, καθώς και νέα armor. Η συνολική διάρκεια του DLC φτάνει περίπου στις 6 ώρες, αν ασχοληθείτε με όλα τα Missions της νέας αυτής περιοχής.

Το καινούριο είδος όπλου που εισάγεται στο παιχνίδι ονομάζεται Tonfa και συνοδεύεται από το δικό του skill tree. Τα “διπλά” αυτά Tonfa αποτελούν μια πιο φινετσάτη έκδοση των dual swords και είναι dual wield όπλα, κατάλληλα για γρήγορες επιθέσεις, καταναλώνοντας πολύ μικρό stamina (KI). Είναι ένα άψογο όπλο ως εναλλακτικό του χαρακτήρα και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να “σπάσετε” το guard των εχθρών αλλά και μια αξιόπιστη λύση για το PvP.

Κλείνοντας με το κομμάτι του τεχνικού, αλλά και του ακουστικού τομέα, το Defiant Honor δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα πλην εξαιρέσεων (πχ το πρώτο main mission). Ο σχεδιασμός των νέων εχθρών είναι συμπαθητικός και οι τοποθεσίες δείχνουν αρκετά παρόμοιες με κάποιες του κυρίως παιχνιδιού. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για σχεδιασμό επιπέδου Ringed City του Dark Souls 3 για παράδειγμα. Ακουστικά το Nioh είναι ένα αξιόλογο παιχνίδι τόσο για το Αγγλο-Ιαπωνικό voice acting του, αλλά και για τη μουσική που το συνοδεύει. Δυστυχώς στο Defiant Honor δεν παρατηρήσαμε κάτι νέο και ιδιαίτερο από πλευράς μουσικής, αντιθέτως κουραστήκαμε να ακούμε τις ίδιες μελωδίες (πχ. στα bosses, στα menu κλπ.) που ακούμε από τον Φεβρουάριο, που ήταν και η κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Το Defiant Honor DLC συμπεριλαμβάνεται στο Season Pass του Nioh (που κοστίζει 24,99 ευρώ) ενώ μπορεί να αγοραστεί και ξεχωριστά στα 9,99 ευρώ μέσω του PlayStation Store.

Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την Sony Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Nioh: Defiant Honor (DLC)

Συντάκτης
3 Αυγούστου 2017
Developer

Team Ninja

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

25 Ιουλίου 2017

Είδος

Action / RPG

PEGI

18

Θετικά

+ Νέα όπλα, πανοπλίες, μαγείες, items και νέοι εχθροί
+ Όμορφο concept των βασικών αποστολών
+ Αρκετά υψηλή πρόκληση

Αρνητικά

- H ιστορία συνεχίζει να είναι αδιάφορη
- Τα bosses είναι επαναλαμβανόμενα και ανέμπνευστα
- Αρχίζει και παρατηρείται μια γενικότερη ανακύκλωση στο παιχνίδι

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ένα πολύ καλό παιχνίδι εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο (δωρεάν και μη) περιεχόμενο. Το Defiant Honor μας υπόσχεται νέο περιεχόμενο για το Nioh σε λογική τιμή και αυτό είναι από μόνο του αρκετό για τους περισσότερους φίλους του παιχνιδιού. Γενικά όμως το DLC, παρά τις μικρές προσθήκες, αρχίζει και δείχνει ότι ανακυκλώνει πλέον πολλά στοιχεία του main game.

Το Defiant Honor είναι κατά τ' άλλα ένα τίμιο expansion για το παιχνίδι των Samurai και παρόλο που περιέχει μερικές ατέλειες αξίζει η αγορά του για όσους θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους στην χώρα της Ανατολής.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
80%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
20%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1