DLC Review - Nioh: Dragon of the North

Επιστροφή στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου...
by Λεωνίδας Πάτρας on 9 Μαΐου 2017
Διαβάστε τo Review μας
Nioh

Το Nioh καθιερώθηκε εδώ και λίγους μήνες με την κυκλοφορία του στο PlayStation 4 ως ένα από τα δυνατά exclusives της Sony, αλλά και ένα από τα καλύτερα action - RPGs της τρέχουσας γενιάς. Παρόλο που οι περισσότερες ιδέες του στηρίζονται σε άλλους τίτλους (κυρίως στη σειρά Souls) το παιχνίδι της Team Ninja προσφέρει τον δικό του ξεχωριστό κόσμο και μια ελαφρώς διαφορετική φιλοσοφία. Μετά τις δεκάδες ώρες που αφιερώσαμε σε αυτόν τον μεγάλο και από πλευράς διάρκειας τίτλο, έφτασε η ώρα για την κυκλοφορία του Dragon of the North, του πρώτου από τα τρία story DLCs που έχουν ανακοινωθεί για το Nioh.

Το Dragon of the North αποτελεί μια πολύ μικρού μεγέθους αυτούσια ιστορία, η οποία όμως δεν είναι εντελώς αποκομμένη από το κανονικό παιχνίδι, τα γεγονότα μάλιστα του Dragon of the North λαμβάνουν μέρος μετά τη ροή του κανονικού παιχνιδιού. Ο William επιστρέφει στην Ιαπωνία, καθώς ένας νέος φιλόδοξος κυβερνήτης ο Masamune Date, γνωστός και ως ο “Μονόφθαλμος Δράκος” αρχίζει και μαζεύει υπό μυστικές συνθήκες διάφορα Spirit Stones με τη βοήθεια μιας Ισπανίδας εν ονόματι Μαρία. H ιστορία και οι περιοχές που θα δούμε στο συγκεκριμένο DLC αφορούν τις βόρειες περιοχές της Ιαπωνίας και γενικά η θεματολογία του αφορά χιονισμένα και παγωμένα τοπία και κάστρα. Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες της ομάδας ανάπτυξης να συνδυάσει “κομμάτια” της Ιαπωνικής ιστορίας με το παιχνίδι, το Dragon of the North όπως και το base game δεν καταφέρνουν να αποδώσουν ένα ενδιαφέρον story για τον παίκτη.

Από πλευράς περιεχομένου, το Dragon of the North μάς παρουσιάζει μια καινούρια περιοχή (Oshu Region) μικρότερου βεληνεκούς από τις περιοχές που έχουμε συνηθίσει στο βασικό παιχνίδι. Συνολικά έχουμε 3 main missions (το τρίτο είναι απλά το final boss fight) και λίγο περισσότερα side missions. Η διάρκεια για την ολοκλήρωσή του βασικού Story είναι περίπου δυόμιση ώρες για solo gameplay, ενώ με τη βοήθεια τρίτου μπορεί να είναι και αρκετά μικρότερη. Οι περιοχές που θα συναντήσουμε εδώ είναι από τις πιο δύσκολες του παιχνιδιού και είναι φυσιολογικό, καθώς το DLC αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του main story, ενώ και τα bosses είναι με διαφορά τα δυσκολότερα όλου του τίτλου. Θα συστήναμε ο χαρακτήρας σας να είναι τουλάχιστον 120 level για την εισαγωγή σας στις συγκεκριμένες αποστολές ειδικά αν παίζετε μόνοι σας.

Nioh_20170503000825

Στην Oshu Region συναντούμε μόλις 2-3 νέους τύπους εχθρών (Yokai) ενώ οι χάρτες των αποστολών είναι γεμάτοι και από παλιότερους γνώριμους εχθρούς. Γενικά, το level design δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα και είναι αρκετά γνώριμο σε σχέση με αυτά που είδαμε στο βασικό παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με DLC επιπέδου Ringed City του Dark Souls. Το gameplay παραμένει πάντως το ίδιο γρήγορο, ακριβές και διασκεδαστικό, ενώ πλέον ένας νέος τύπος όπλων “μπαίνει” στο παιχνίδι: τα Odachi. Τα Odachi αποτελούν τεράστιου μεγέθους σπαθιά, τα οποία έχουν το δικό τους ξεχωριστό skill tree. Πέρα από τα παραπάνω θα έχουμε στην κατοχή μας και δύο νέα guardian spirits, ενώ υπάρχει πλέον η επιλογή να εναλλάσσουμε σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα σε δύο επιλεγμένα Living Weapons. Τέλος, δύνεται η δυνατότητα να πάρουμε τη μορφή διάφορων χαρακτήρων θηλυκού γένους από το cast που έχουμε συναντήσει ήδη στο παιχνίδι.

Η τιμή του DLC ανέρχεται στα 9,99 ευρώ ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να αγοράσουν το Season Pass στα 24,99 ευρώ που θα περιέχει και τα υπόλοιπα δύο expansions του Nioh. Με την κυκλοφορία του Dragon of the North η Team Ninja έκανε διαθέσιμο και το PvP mode που μέχρι στιγμής χωρίζεται σε 1v1 ή 2v2 και οι μάχες γίνονται σε μικρές ήδη γνώριμες αρένες.


Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την Sony Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Nioh: Dragon of the North

Συντάκτης
9 Μαΐου 2017
Developer

Team Ninja

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

2 Μαΐου 2017

Είδος

Action / RPG

PEGI

18

Θετικά

+ Συνεχίζει την ιστορία μετά το βασικό παιχνίδι
+ Προσιτή τιμή
+ Υψηλός βαθμός πρόκλησης ειδικά στα νέα Bosses
+ Περιέχει όλα όσα αγαπήσαμε στο Nioh...

Αρνητικά

- ...αλλά και ορισμένα θέματα που έχρηζαν βελτίωσης
- Αδιάφορο εντελώς από πλευράς story
- Ουσιαστικά μόλις δύο main missions

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Το Dragon of the North αποτελεί μια μικρού μεγέθους επέκταση του Nioh συνολικής διάρκειας περίπου 5 ωρών και υψηλής δυσκολίας ιδιαίτερα για solo gameplay. Παρά το γενικά “φτωχό” περιεχόμενο του, οι φίλοι του τίτλου θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους, βρίσκοντας μια ακόμη αφορμή να επισκεφτούν τον κόσμο του παιχνιδιού.

Το DLC “κουβαλά” στις πλάτες του όλα τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που γνωρίσαμε πριν μήνες με την κυκλοφορία του Nioh με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γενικά θα το προτείναμε για αγορά σε αυτούς που αγάπησαν το δημιούργημα της Team Ninja.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
50%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1