Offensive Combat: Redux!

You got pwned!
by Βασίλης Καμακάρης on 4 Ιανουαρίου 2018

Το Offensive Combat ήταν ένας τίτλος που έκανε την εμφάνιση του στη σκηνή των FPS browser-based παιχνιδιών το 2012 από τα χέρια της U4iA Games, μιας εταιρείας που απαρτιζόταν από πρώην developers της σειράς Call of Duty. Το Offensive Combat ήταν αρκετά ξεχωριστό για το είδος του, καθώς στόχευε να δώσει έναν browser-based shooter τίτλο αντάξιο ποιότητας κανονικής διανομής (full price), έχοντας την ευκαιρία να γίνει ένας eSports τίτλος, μέσω συνεργασίας με το Major League Gaming. Δυστυχώς για το Offensive Combat, η πορεία του τέλειωσε άδοξα, καθώς τον Ιανουάριο του 2014, η U4iA Games ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της, σταματώντας παράλληλα και την υποστήριξη του τίτλου.

Για τους πιστούς fans που διατηρούσαν ακόμα ελπίδες για μια πιθανή επιστροφή του αγαπημένου τους παιχνιδιού, η Three Gates AB υστέρα από 3 χρόνια αναβίωσε το Offensive Combat από τις στάχτες του, φέρνοντας το Offensive Combat: Redux!

Το Offensive Combat: Redux! είναι η μεγάλη επιστροφή του παιχνιδιού της U4iA Games στην νέα εποχή. Οι παίκτες εντός του τίτλου μπορούν να δοκιμάσουν single player modes όπως Killer Bot, Map Exploration και Weapon Range (training), καθώς και τα multiplayer modes του όπως Deathmatch, Team Deathmatch και Capture the Flag. Η λογική του Offensive Combat μέσα στο game εκτός από τον βασικό σκοπό μας, ανάλογα με το mode είναι να εξολοθρεύσουμε τον αντίπαλό μας και παράλληλα να τον εξευτελίσουμε, με την χρήση "pwned" κινήσεων. Τα pwned είναι διάφορες χιουμοριστικές κινήσεις, που με την χρήση τους ο παίκτης αποκτά περισσότερα XP points και coins, ενώ παράλληλα ξεκλειδώνει cosmetics για το customization του χαρακτήρα του.

Στο gameplay, το redux φέρνει το γνώριμο για τους παίκτες της αρχικής έκδοσης feeling. Μια διασκεδαστική fast-paced εμπειρία σε ένα αρκετά generic κλίμα, κάτι που σίγουρα βλάπτει τον τίτλο πλέον, με τα arena/hero shooters να έχουν κατακλύσει τις οθόνες μας. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα σε αυτό τον τίτλο δεν είναι το ύφος του, αλλά το γεγονός πως δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών που θα καταφέρει να δώσει αντοχή στον χρόνο. Αν κάποιος προτιμήσει τον τίτλο δυστυχώς θα βρει λίγους, έως μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού παίκτες, σε συγκεκριμένες ώρες. Αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως το αρχικό Offensive Combat ήταν free-to-play, ενώ το Redux πωλείται προς 10 ευρώ, δεν είναι και αδικαιολόγητο το... αδειανό τοπίο.

Για το Offensive Combat δεν είναι όλα τα πράγματα τόσο άσχημα όμως, καθώς προσφέρει άφθονο χαβαλέ μέσω του customization των χαρακτήρων. Ο τίτλος της Three Gates περιλαμβάνει πληθώρα από sets αμφιέσεων, με τους οποίους ο παίκτης μπορεί να κάνει παρά πολλούς συνδυασμούς. Το ίδιο ισχύει και για το οπλοστάσιο του παίκτη, με την πλήρη πρόσβαση όλων των όπλων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι διάφορες στα δύο κομμάτια είναι πως τα αντικείμενα του παίκτη αποκτώνται με coins και τα pwned, ενώ τα parts των όπλων από τα XP points, ενισχύοντας τα υπάρχοντα stats. Το ενθαρρυντικό στην περίπτωση των cosmetics είναι η απουσία πιθανών microtransactions, που στην κατάσταση του Offensive Combat θα ήταν υπερβολικά ζημιογόνο.

Στο τεχνικό τομέα το Redux φέρνει αυτό που υπόσχεται, ένα ανανεωμένο περιβάλλον σε θέμα γραφικών. Το Offensive Combat έχει ένα ικανοποιητικό performance, με τα 60fps να κάνουν την δουλειά τους. Δυστυχώς η ανανέωση δεν είναι πολύ καλά δουλεμένη, με αρκετά πράγματα να έχουν μείνει ολόιδια. Οι παλιοί παίκτες φυσικά θα περιμένουν μια πραγματική ανανέωση και δυστυχώς θα απογοητευθούν από το αποτέλεσμα.

Βέβαια, όσο και να θέλει να μείνει στο αρχικό του concept και να μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα, το Offensive Combat καλώς ή κακώς είναι καταδικασμένο να πεθάνει σαν παιχνίδι, με τις τελευταίες και ελάχιστες στιγμές ζωής του να τις προσφέρουν όσοι παίκτες έχουν απομείνει ακόμα. Σαν διάλειμμα από τους μεγάλους τίτλους, είναι μια λύση, όμως δύσκολα θα καταφέρει να σας κρατήσει.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη SlapShot Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Offensive Combat: Redux!

Συντάκτης
4 Ιανουαρίου 2018
Developer

Three Gates AB

Publisher

SlapShot Games

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

18 Αυγούστου 2017

Είδος

First-person shooter

PEGI

12

Θετικά

+ Πληθώρα από customization όπλων και χαρακτήρων
+ Ανανεωμένο περιβάλλον...
+ Διασκεδαστικό gameplay...

Αρνητικά

- ...αλλά και απαρχαιωμένο περιβάλλον
- ...αλλά και υπερβολικά generic gameplay
- Στην ουσία είναι ο ίδιος τίτλος
- Μικρό playerbase
- Περιορισμένα modes
- Η αρχική έκδοση ήταν free-to-play
- Χωρίς αντοχή στον χρόνο

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
4.0
3.9
Συνοψίζοντας

Το Offensive Combat: Redux! έρχεται να καλύψει τους fans του αρχικού τίτλου της U4iA Games, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να ικανοποιήσει τους υπόλοιπους. Αν και πρόκειται για μια διασκεδαστική σχετικά πρόταση, δυστυχώς δεν έχει την αντοχή που χρειάζεται, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς τις εναλλακτικές στα multiplayer shooters. Με σχεδόν ανύπαρκτο playerbase και με ένα "redux" που δεν βελτιώνει ουσιωδώς τη φόρμουλα, μιλάμε για έναν τίτλο που θα χαθεί μέσα στον χρόνο.

4.0
Βαθμός
3.9
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1