One Piece: Burning Blood

Μάχες μέχρι τελικής πτώσης!
by Δήμητρα Διαμαντούλη on 31 Μαΐου 2016

Ο τίτλος One Piece αναφέρεται σε μία σειρά manga (Ιαπωνικά κόμιξ) που ξεκίνησε να σχεδιάζει το 1997 o Eiichiro Oda. Τον Οκτώβρη του 1999 ακολούθησε στην Ιαπωνία μια σειρά κινουμένων σχεδίων (anime) από την Toei Animation, η οποία φέρει τον ίδιο τίτλο - One Piece - και ακολουθεί πιστά την ιστορία του manga. Τόσο το anime όσο και το manga συνεχίζουν κανονικά μέχρι και σήμερα. Γενικά η ιστορία του One Piece έχει να κάνει με το νεαρό πειρατή Monkey D. Luffy, ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του, τους Straw Hat Pirates, προσπαθεί να βρει το μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου, το One Piece και να γίνει τελικά ο βασιλιάς των πειρατών. Από το 2000 που κυκλοφόρησε το πρώτο video game βασισμένο στο κόσμο του One Piece, με τίτλο One Piece: Become the Pirate King, μέχρι και σήμερα έχουν γίνει διαθέσιμοι πολλοί τίτλοι με πιο πρόσφατο το καινούργιο fighting game, One Piece: Burning Blood.

Η ιστορία του One Piece: Burning Blood ξεκινά από το 22ο story arc της σειράς, το Marineford Arc (γνωστό και ως Paramount War) όπου ο Luffy βρίσκεται στη τοποθεσία Marineford, εκεί όπου εδρεύει το αρχηγείο των πεζοναυτών, για να σώσει τον αδελφό του, Ace, ο οποίος κινδυνεύει να εκτελεστεί! Αν κάποιος δεν γνωρίζει αρκετά καλά την ιστορία του One Piece, είτε από το manga είτε από το anime, δυστυχώς είναι δύσκολο να παρακολουθήσει την ιστορία του Burning Blood, μιας και δεν υπάρχει κάποια περίληψη για τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί πριν από το Marineford Arc και το πώς φτάσαμε τελικά σε αυτό το σημείο της ιστορίας.

Σχετικά με το gameplay κομμάτι του παιχνιδιού, η πρώτη επιλογή που έχουμε στο menu όταν αρχίζουμε να παίζουμε είναι το Paramount War, το οποίο όπως αναφέραμε και νωρίτερα είναι ουσιαστικά το Story Mode. Η εξιστόρηση εδώ γίνεται με τη μορφή επεισοδίων. Κάθε επεισόδιο αφορά ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας και εμείς καλούμαστε να ολοκληρώσουμε όλες τις μάχες που περιλαμβάνει. Όλο το υπόλοιπο κομμάτι της ιστορίας το βλέπουμε είτε με cutscenes, είτε με τη μορφή αφήγησης. Οι πρώτες μάχες του παιχνιδιού είναι σχετικά εύκολες και έχουν tutorial χαρακτήρα, αποσκοπούν δηλαδή στο να μας μάθουν τις βασικές επιθέσεις/άμυνες που έχουμε στη διάθεσή μας. Όσο προχωράμε όμως τόσο οι μάχες δυσκολεύουν λόγο των δυνατότερων αντιπάλων, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε να εκτελούμε και καινούργιες πιο εντυπωσιακές και πιο αποτελεσματικές επιθέσεις.

Στο Story Mode δεν καθορίζουμε εμείς τους χαρακτήρες που χρησιμοποιούμε, αυτό το κανονίζει το ίδιο το παιχνίδι. Όσο προχωράμε στις μάχες επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε και με διάφορους συμμάχους, κάτι το οποίο είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο ειδικά όταν οι εχθροί είναι ζόρικοι. Σε κάθε μάχη ο στόχος μας δεν είναι πάντα να νικήσουμε τον αντίπαλο. Υπάρχουν μάχες όπου οι εχθροί είναι πολύ ανώτεροι από πλευράς δύναμης οπότε και σε αυτές τις περιπτώσεις καλούμαστε να επιβιώσουμε (survive) για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κάθε επεισόδιο εκτός από τη βασική ιστορία διαθέτει και τα Ex Chapters. Πρόκειται ουσιαστικά για extra μάχες τις οποίες όμως δεν είναι αναγκαίο να ολοκληρώσετε για να τερματίσετε το σχετικό επεισόδιο. Έχουν δηλαδή προαιρετικό χαρακτήρα. Εννοείται ότι μετά από κάθε πετυχημένη μάχη που ολοκληρώνετε, ο χαρακτήρας που έχετε χρησιμοποιήσει αναβαθμίζεται (level up), όπως το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους χαρακτήρες που έχετε στη διάθεσή σας, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μάχη ή όχι. Επίσης με την ολοκλήρωση κάθε μάχης, είτε βγήκατε νικητές, είτε όχι, κερδίζετε και Beli. Τα Beli στο κόσμο του One Piece είναι τα χρήματα, τα οποίο θα σας αναλύσω παρακάτω που τα χρειαζόμαστε.

Αφού προχωρήσετε λίγο στο Story Mode, στο menu ξεκλειδώνουν και άλλες επιλογές παιχνιδιών. Πρώτα από όλα έχουμε την επιλογή Free Battles. Όπως σίγουρα καταλάβατε πρόκειται για free μάχες, όπου επιλέγετε τους χαρακτήρες που θέλετε (μέχρι τρεις, τους οποίους μπορείτε να εναλλάσσετε κατά τη διάρκεια της μάχης) καθώς και τη πίστα, στην οποία θέλετε να διαγωνιστείτε και ξεκινάτε. Επίσης μέσα στην επιλογή Free Battles θα βρείτε και την επιλογή Training, όπου μπορείτε να επιλέξετε όποιο χαρακτήρα θέλετε, ώστε να μάθετε να τον χειρίζεστε καλύτερα. Η επόμενη επιλογή παιχνιδιού που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το Wanted Versus. Εδώ καλούμαστε να επιλέξουμε πάλι τρεις χαρακτήρες για την ομάδα μας, μόνο που αυτή τη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με επικηρυγμένους πειρατές. Στις πιο εύκολες μάχες έχουμε έναν αντίπαλο, ενώ στη συνέχεια ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυάδες ή και τριάδες από πολύ ισχυρότερους εχθρούς. Μετά από κάθε μάχη οι χαρακτήρες αναβαθμίζονται ενώ παράλληλα κερδίζουμε και χρηματικά ποσά ακριβώς όπως και στις μάχες του Story Mode.

Εννοείται ότι σε ένα fighting game δεν θα μπορούσε να λείπει και η επιλογή Online, όπου μπορείτε να έρθετε αντιμέτωποι με άλλους κατόχους του παιχνιδιού ανά τον κόσμο. Εκτός από τις επιλογές μάχης στο menu θα συναντήσετε επίσης τα Pirate Base και Collection. Στην επιλογή Pirate Base βλέπουμε όλες τους βασικούς και supporting χαρακτήρες που έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς και τους χαρακτήρες που μπορούμε να προσθέσουμε στην ομάδα μας. Για τη προσθήκη των νέων χαρακτήρων απαιτούνται χρήματα, τα Beli δηλαδή που κερδίζουμε από τις μάχες για τα οποία σας έκανα λόγο λίγο νωρίτερα. Η επιλογή Collection πάλι περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που έχουμε συλλέξει κατά τη διάρκεια των μαχών, ενώ επίσης μας επιτρέπει να ξαναδούμε και τα cutscenes που έχουμε ξεκλειδώσει από το Story Mode.

Όσον αφορά τα γραφικά, στο κομμάτι του gameplay, αυτά θυμίζουν έντονα τα εικαστικά του anime. Οι χαρακτήρες είναι πολύ καλοσχεδιασμένοι. Κατά τη διάρκεια κάθε μάχης τα ρούχα τους φθείρονται και βρωμίζουν, ενώ στο πρόσωπό τους δείχνουν καταπονημένοι με ιδρώτα και μουτζούρες. Εξίσου καλοσχεδιασμένα είναι και τα environments του παιχνιδιού, τα οποία ποικίλουν. Θα βρεθείτε να μάχεστε σε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες τοποθεσίες του One Piece, καθώς επίσης και πάνω στο Thousand Sunny, στο πλοίο των Straw Hat Pirates! Στο κομμάτι των cutscenes τα γραφικά θυμίζουν λίγο περισσότερο τα σχέδια του Eiichiro Oda από το manga. Αυτή η εναλλαγή στα γραφικά είναι σίγουρα ιδιαίτερη και προσφέρει ένα καλό οπτικό αποτέλεσμα. Εννοείται βέβαια ότι επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα fighting game, αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι οι μάχες και ιδιαίτερα οι ειδικές επιθέσεις του κάθε χαρακτήρα, οι οποίες έχουν αποδοθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο! Από άποψη μουσικής επένδυσης το παιχνίδι δεν έχει να προσφέρει πολλά πράγματα μιας και κατά τη διάρκεια κάθε μάχης ακούμε περισσότερο τις κραυγές και κάποιες μικρές φράσεις που λένε οι χαρακτήρες μας ή οι αντίπαλοί τους. Τέλος, να πούμε ότι το παιχνίδι διαθέτει ιαπωνικό voice over με αγγλικούς υπότιτλους, στους οποίους μάλιστα συναντήσαμε και το εξής λάθος, σε πολλές λέξεις το γράμμα “w” για έναν ανεξήγητο λόγο αντικαθίσταται από το γράμμα “v”.


Το One Piece: Burning Blood διαθέτει 50 Trophies
Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: 5/10
Σύνδεσμος για τον οδηγό
ONE PIECE BURNING BLOOD
All trophies acquired.
Paramount War Begins!
Complete a Paramount War chapter
Square Sister Favorites
Complete 50 wanted posters on the Wanted List in WANTED Versus
I'm Gonna Beat Them All!!
Complete a Special Wanted Poster in WANTED Versus
We're Friends!
Unlock over half of the battle characters
Pirate Recruiter
Unlock over half of the support characters
The Legend Begins
Fight an Online Ranked Match
Dive! Full Speed!
Fight an online Player Match
Be my ally!
Unlock a battle character
I've got allies!!!!
Unlock all battle characters
Pirate Dispatch Initiated
Unlock your first support character
Buggy Expert
Unlock all support characters
Keyword Mania
Add 100 entries to the Keyword Log, then view your Collection
First Title
Earn a title
First Emblem
Earn an emblem
I Can Get Stronger
Reach level 5 with any battle character
I smell adventure!!!
Unlock all modes
Help me...
Call out your first support character
I want to be stronger!!!!
Level up a battle character
What Lies Beyond Strength
Level up a battle character to max
Bang!
Perform a Grand Impact for the first time
All the World Is a Test
Perform a total of at least 10 Unity Chains
Beacon of Return Fire
Perform a total of at least 10 Unity Assists
Our Chance is Over
Perform a total of at least 5 Unity Clashes
See You on the High Seas
Perform a total of at least 30 Ultimate Attacks
Perfect Harmony? Cats & Dogs?
View 50 different appeal events
Where would you like to go?
Complete a battle in every stage
Battle Master
Use at least 30 battle characters
Support Master
Use at least 30 support characters
I'm Gonna Surpass You!!
Defeat at least 100 opponents
The Will to Inherit
Swapped with partner at least 100 times
Beli Grubber
Earn at least 100,000,000 Beli in total
Κρυφά Trophies
I'm Your Younger Brother!!
Clear the Paramount War Episode "Luffy"
My Son May Be Stupid...
Clear the Paramount War Episode "Whitebeard"
Never Forgive These Pirates!!
Clear the Paramount War Episode "Akainu"
Thanks for the love...!!!
Clear the Paramount War Episode "Ace"
Dawn of a New Era
Complete all Paramount War chapters
Marry Me!
Complete a poster in the Wanted List "Bride's Training" in WANTED Versus
Shocking!
Complete a poster in the Wanted List "Mermaid's Surprise" in WANTED Versus
Just Do As You Like!
Complete a poster in the Wanted List "Brave Brigands" in WANTED Versus
I Will Become An Admiral!
Complete a poster in the Wanted List "Aiming for Admiral" in WANTED Versus
Are You Happy?
Complete a poster in the Wanted List "Secret of Youth" in WANTED Versus
Aye Aye, Captain!
Complete a poster in the Wanted List "The Iron Captain" in WANTED Versus
Strong, Proud and Beautiful!
Complete a poster in the Wanted List "Beauty is Strength" in WANTED Versus
Seconds! I Want Seconds!
Complete a poster in the Wanted List "Big Eaters" in WANTED Versus
Don't Catch Cold!
Complete a poster in the Wanted List "After Meal Workout" in WANTED Versus
Will You Call Me Friend Again?
Complete a poster in the Wanted List "A Queen's Request" in WANTED Versus
This Is The Beginning!
Complete a poster in Rayleigh's Training "Basic Training" in WANTED Versus
Strength Lies in Self-Confidence!!
Complete a poster in Rayleigh's Training "New World Training" in WANTED Versus
Go All The Way To The Top!
Complete a poster in Rayleigh's Training "Pirate King Training" in WANTED Versus
Το One Piece: Burning Blood διαθέτει 50 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000: 5/10
Σύνδεσμος για τον οδηγό
ONE PIECE BURNING BLOOD 0
All achievements unlocked
Paramount War Begins! 10
Complete a Paramount War chapter
Square Sister Favorites 40
Complete 50 wanted posters on the Wanted List in WANTED Versus
I'm Gonna Beat Them All!! 15
Complete a Special Wanted Poster in WANTED Versus
We're Friends! 15
Unlock over half of the battle characters
Pirate Recruiter 30
Unlock over half of the support characters
The Legend Begins 15
Fight an Online Ranked Match
Dive! Full Speed! 15
Fight an online Player Match
Be my ally! 15
Unlock a battle character
I've got allies!!!! 40
Unlock all battle characters
Pirate Dispatch Initiated 15
Unlock your first support character
Buggy Expert 40
Unlock all support characters
Keyword Mania 30
Add 100 entries to the Keyword Log, then view your Collection
First Title 15
Earn a title
First Emblem 15
Earn an emblem
I Can Get Stronger 15
Reach level 5 with any battle character
I smell adventure!!! 15
Unlock all modes
Help me... 15
Call out your first support character
I want to be stronger!!!! 15
Level up a battle character
What Lies Beyond Strength 30
Level up a battle character to max
Bang! 15
Perform a Grand Impact for the first time
All the World Is a Test 15
Perform a total of at least 10 Unity Chains
Beacon of Return Fire 15
Perform a total of at least 10 Unity Assists
Our Chance is Over 15
Perform a total of at least 5 Unity Clashes
See You on the High Seas 15
Perform a total of at least 30 Ultimate Attacks
Perfect Harmony? Cats & Dogs? 20
View 50 different appeal events
Where would you like to go? 15
Complete a battle in every stage
Battle Master 15
Use at least 30 battle characters
Support Master 15
Use at least 30 support characters and win the battles
I'm Gonna Surpass You!! 30
Defeat at least 100 opponents
The Will to Inherit 15
Swapped with partner at least 100 times
Beli Grubber 30
Earn at least 100,000,000 Beli in total
Κρυφά Achievements
I'm Your Younger Brother!! 20
Clear the Paramount War Episode "Luffy"
My Son May Be Stupid... 20
Clear the Paramount War Episode "Whitebeard"
Never Forgive These Pirates!! 20
Clear the Paramount War Episode "Akainu"
Thanks for the love...!!! 20
Clear the Paramount War Episode "Ace"
Dawn of a New Era 50
Complete all Paramount War chapters
Marry Me! 15
Complete a poster in the Wanted List "Bride's Training" in WANTED Versus
Shocking! 15
Complete a poster in the Wanted List "Mermaid's Surprise" in WANTED Versus
Just Do As You Like! 15
Complete a poster in the Wanted List "Brave Brigands" in WANTED Versus
I Will Become An Admiral! 15
Complete a poster in the Wanted List "Aiming for Admiral" in WANTED Versus
Are You Happy? 15
Complete a poster in the Wanted List "Secret of Youth" in WANTED Versus
Aye Aye, Captain! 15
Complete a poster in the Wanted List "The Iron Captain" in WANTED Versus
Strong, Proud and Beautiful! 15
Complete a poster in the Wanted List "Beauty is Strength" in WANTED Versus
Seconds! I Want Seconds! 30
Complete a poster in the Wanted List "Big Eaters" in WANTED Versus
Don't Catch Cold! 30
Complete a poster in the Wanted List "After Meal Workout" in WANTED Versus
Will You Call Me Friend Again? 30
Complete a poster in the Wanted List "A Queen's Request" in WANTED Versus
This Is The Beginning! 15
Complete a poster in Rayleigh's Training "Basic Training" in WANTED Versus
Strength Lies in Self-Confidence!! 15
Complete a poster in Rayleigh's Training "New World Training" in WANTED Versus
Go All The Way To The Top! 30
Complete a poster in Rayleigh's Training "Pirate King Training" in WANTED Versus

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

One Piece: Burning Blood

Author

Δήμητρα Διαμαντούλη

Developer

Spike Chunsoft

Publisher

Bandai Namco Entertainment

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS Vita / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

3 Ιουνίου 2016

Είδος

Fighting, Action

PEGI

12

Θετικά

+ Πολλές και διαφορετικές επιλογές μάχης
+ Πολλοί χαρακτήρες για να επιλέξετε, καθένας με τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες
+ Ωραία γραφικά με εντυπωσιακές επιθέσεις

Αρνητικά

- Αν κάποιος δεν γνωρίζει την ιστορία από το anime ή το manga, δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα την ιστορία του παιχνιδιού
- Αδιάφορη μουσική υπόκρουση

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Το One Piece: Burning Blood είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό fighting game, το οποίο οι fans της σειράς είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν! Αν βέβαια δεν ανήκετε σε αυτήν τη κατηγορία, ίσως ο συγκεκριμένος τίτλος να μην είναι για εσάς.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1