One Piece: World Seeker

We are, we are on the cruise!
by Αντώνης Κοντοδήμας on 29 Μαρτίου 2019

Το αγαπημένο πειρατικό πλήρωμα επιστρέφει· ο Monkey D. Luffy και οι Straw Hat Pirates έρχονται για να ζήσουμε μαζί τους μια νέα περιπέτεια. Το One Piece: World Seeker είναι το νέο παιχνίδι τής Bandai Namco, βασισμένο στην ομώνυμη σειρά anime και manga. Η εκδότρια εταιρεία, επιστρατεύει την ομάδα ανάπτυξης Ganbarion η οποία είναι εξοικειωμένη με τη σειρά αφού έχει δουλέψει πολλάκις με τους ήρωες του anime, με πιο πρόσφατο παιχνίδι το One Piece: Unlimited World Red. Το One Piece: World Seeker, ακολουθεί μια ολοκαίνουργια ιστορία, την οποία και υπογράφει ο "πατέρας" του One Piece, Eiichiro Oda, ο οποίος, για τις ανάγκες του νέου σεναρίου, μας συστήνει σε δύο νέους χαρακτήρες που συνδέονται άμεσα με την πλοκή.

Ο τίτλος κυκλοφορεί από τις 15 Μαρτίου για PlayStation 4, Xbox One και PC και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του franchise που έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε ένα περιβάλλον ανοιχτού κόσμου.

Η πλοκή θέλει τον Luffy και το πλήρωμά του να κυνηγούν έναν μεγάλο θησαυρό στο Prison Island το οποίο βρίσκεται στο New World. Το νησί βρίσκεται υπό τις δυνάμεις του ναυτικού και το σχέδιο του Luffy να μπει στο θησαυροφυλάκιο δεν πήγε όπως περίμενε. Το παιχνίδι ξεκινάει με τον μελλοντικό βασιλιά των πειρατών σε ένα ιπτάμενο τεχνητό νησί, το οποίο δουλεύει ως φυλακή. Φυσικά, οι φίλοι του τον βοηθούν να γλιτώσει το εκτελεστικό απόσπασμα, όμως πάνω στην προσπάθειά του να αποδράσει καταλήγει να κάνει βουτιά στη θάλασσα. Ο Luffy, ωστόσο, σώζεται από την Jeanne, η οποία εξηγεί πως έχει η κατάσταση στο νησί και πως οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο του ναυτικού. Για να ανταποδώσει τη χάρη, ο ήρωάς μας διαλέγει να βοηθήσει τη νέα του φίλη να αποτρέψει ακόμη έναν εμφύλιο πόλεμο στο νησί. Στην πορεία εμφανίζονται χαρακτήρες-κλειδιά από το παρελθόν του Luffy και του πληρώματός του, όπως οι Trafalgar Law, Aokiji, Kizaru και Akainu και πολλοί άλλοι ενώ αργά ή γρήγορα μαθαίνουμε πως αποτελούμε πιόνια ενός μεγαλύτερου σχεδίου.

Το σενάριο είναι ακριβώς ό,τι θα περιμέναμε από τον δημιουργό του One Piece. Είναι δομημένο με εντάσεις, ανατροπές και δυνατές συναισθηματικά στιγμές ενώ το χιούμορ χρησιμοποιείται ακριβώς όσο πρέπει και όπου χρειάζεται και άνετα θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ταινία. Το παιχνίδι επικεντρώνεται περισσότερο στην ιστορία συνδυάζοντας αρμονικά την αφήγηση με τη δράση -και υπάρχει αρκετή.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η πρώτη επαφή μας με το παιχνίδι, δεν μας ενθουσίασε. Ωστόσο, όσο πιο πολύ προχωρούσαμε τόσο περισσότερο μας ικανοποιούσε τόσο από άποψη πλοκής όσο και gameplayΑρχικά, όπως προαναφέραμε, το World Seeker είναι ένα open world παιχνίδι και μάλιστα το πρώτο στην ιστορία του franchise. Ο ανοιχτός χάρτης του παιχνιδιού συνδυάζει λίγο από όλα.

Υπάρχουν τα λιμάνια γύρω από το νησί, μια τεράστια πόλη, μια υποθαλάσσια φυλακή, πυκνά δάση, σπηλιές και ορυχεία ενώ διάσπαρτα στον χάρτη υπάρχουν τα μπλόκα που έχει στήσει το ναυτικό το οποίο και θέλει να βάλει τέλος στο ταξίδι μας επιτόπου. Οι εχθροί βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία και δεν περιπλανώνται στον χάρτη. Φυσικά, το νησί κρύβει αμέτρητους θησαυρούς για να συλλέξουμε αλλά και υλικά τα οποία θα μας χρειαστούν στο να κάνουμε craft κοστούμια ή αντικείμενα, αφού πρώτα πάρουμε τις συνταγές από τα NPCs -κατοίκους του νησιού. Χάρη στην ικανότητα του Luffy να προεκτείνει τα χέρια του, μπορούμε να εξερευνήσουμε τον κόσμο απλά εκσφενδονίζοντας τον εαυτό μας από διάφορες προεξοχές ή δέντρα στον κόσμο. Πρέπει να πούμε πως το fast-travel του παιχνιδιού δεν μας χρειάστηκε σχεδόν καθόλου αφού η μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή δεν ήταν ποτέ πιο διασκεδαστική. Η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται πως πήρε μερικά μαθήματα για τον μηχανισμό εκσφενδόνισης από έναν άλλον ήρωα ντυμένο στα κόκκινα. Το σύστημα μάχης μάς μοιάζει και εκείνο οικείο· οι μάχες είναι απλές, αλλά διασκεδαστικές. Όπως όλα δείχνουν, η σειρά Batman Arkham δάνεισε μερικά στοιχεία στο gameplay του One Piece: World Seeker, με αποτέλεσμα ο hack and slash χαρακτήρας να μην υπάρχει πια, γεγονός που ανοίγει νέους ορίζοντες για το franchise.

Το παιχνίδι υιοθετεί επίσης και ένα pseudo-RPG σύστημα. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε ικανότητες ή να ξεκλειδώσουμε νέες από το skill tree που προσφέρει. Μερικές είναι απαραίτητες για τη μάχη, άλλες ενισχύουν το stealth ή χρησιμεύουν με διαφορετικούς τρόπους στην αλληλεπίδρασή μας με το περιβάλλον, την περιήγηση και την απόκτηση θησαυρών. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε να φτιάξετε αντικείμενα τα οποία θα ανεβάζουν λίγο τα στατιστικά του ήρωα. Το RPG στοιχείο είναι αρκετά φτωχό και θα μπορούσε κάλλιστα να μην υπάρχει καθόλου, καθώς δεν προσφέρει τίποτα ουισαστικό. Επίσης υπάρχει ακόμη και ένα Karma system το οποίο προϋποθέτει να γίνουν κάποια επιτεύγματα, όπως να βγάλετε από την μέση συγκεκριμένο αριθμό εχθρών ή να χτυπήσετε με συγκεκριμένο τρόπο διάφορα bosses. Θα μπορούσε να μην υπάρχει και αυτό. 

Βρίσκουμε το gameplay απλοϊκό και με σχετικά εύκολο χειρισμό. Το πιο διασκεδαστικό μέρος του είναι σίγουρα το slinging από σημείο σε σημείο. Η A.I του παιχνιδιού δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνη όμως είναι σχετικά επιθετική. Η δυσκολία είναι σωστά μοιρασμένη και επηρεάζει τα NPCs μόνο στα χτυπήματα που δέχονται και δίνουν. Αν επιλέξετε να παίξετε σε μεγαλύτερη δυσκολία, τότε θα πρέπει να παίξετε πιο stealthy. Μπορούμε να μαρκάρουμε εχθρούς, να κάνουμε αθόρυβα take-downs αλλά και να κρυφτούμε σε βαρέλια. Βρήκαμε τη δυνατότητα να παίξουμε με αυτή την προσέγγιση ευχάριστη πινελιά. Όσο για τις μάχες ενάντια σε bosses, μπορούμε να πούμε πως είναι αρκετά απλές στην εξέλιξή τους, όμως είναι έντονες. Κάτι που δεν μας άρεσε, είναι πως δεν μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε ως άλλα μέλη του πληρώματος. Επίσης, η κάμερα παρουσιάζει προβλήματα, τα οποία ευτυχώς δεν είναι πολύ τραγικά.

Στο τεχνικό κομμάτι δεν βλέπουμε πολλές καινοτομίες και δανείζεται αρκετά στοιχεία, ωστόσο είναι αναμφισβήτητα το πιο ευπαρουσίαστο παιχνίδι του franchise που είδαμε ποτέ. Τα cel-shaded γραφικά δίνουν πνοή στον κόσμο των Straw Hat Pirates. Τα loading screens είναι σχετικά ανύπαρκτα και όταν υπάρχουν έχουν φυσιολογική διάρκεια. Τα cinematics, αν και λίγα, δείχνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά. Οι διάλογοι γίνονται με τα γνωστά κουτιά και είναι ίσως η πρώτη φορά που είναι συμμαζεμένα και δεν κουράζουν καθόλου.

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο στον τομέα του ήχου από τους Ιάπωνες. Όλοι οι voice actors του anime ακούγονται στο νέο έργο του Oda, αφού φυσικά υπάρχει μόνο ιαπωνικό dub. Το σίγουρο είναι πως θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερο τους ήρωές μας αντί των ξερών και απρόσωπων αποκρίσεων με τα dialog boxes. Τα ηχητικά εφέ είναι άψογα με τη σειρά τους και το soundtrack είναι πανέμορφο και δένει με όλες τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, ενώ αποτυπώνεται στον νου.

Χρειαστήκαμε κάτι παραπάνω από 25 ώρες για να τελειώσουμε όλο το παιχνίδι. Πολλές αποστολές ήταν λίγο μονότονες, άλλες μας ζητούσαν να κάνουμε το παιδί λάστιχο για τα θελήματα, τα αίματα όμως άναβαν όταν ερχόμασταν αντιμέτωποι με αξιωματικούς του ναυτικού και άλλα παρόμοια bosses. Tο παιχνίδι δίνει μεγαλύτερη βάση στην ιστορία -κάτι που σίγουρα δε θα αρέσει σε όλους τους παίκτες. Το σίγουρο είναι πως θα σας κρατήσει αρκετά απασχολημένους με τις αποστολές που θα σας δίνουν τα άλλα μέλη του πληρώματος και οι κάτοικοι του νησιού, με τα κυνήγια του θησαυρού και άλλα πολλά. Η Bandai Namco έχει ήδη προγραμματίσει την κυκλοφορία DLC περιεχομένου, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις, οπότε η ιστορία των Straw Hat Pirates δεν έχει φτάσει στο τέλος της.

Το One Piece: Word Seeker απευθύνεται περισσότερο σε μία συγκεκριμένη μερίδα παικτών. Υπάρχει δράση, όμως κυριαρχεί το στοιχείο της ιστορίας. Είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι και ο χρόνος μαζί του κυλάει γρήγορα. Ίσως απογοητεύσει όσους ήθελαν ένα παιχνίδι στο οποίο θα κάνανε βόλτες με τα μέλη του πληρώματος στον ανοιχτό χάρτη και θα έριχναν φάπες σε άλλους πειρατές ή το ναυτικό. Η ιστορία του Luffy, σίγουρα... συνεχίζεται.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

One Piece: World Seeker

Συντάκτης
29 Μαρτίου 2019
Τίτλος

One Piece: World Seeker

Author

Αντώνης Κοντοδήμας

Developer

Ganbarion

Publisher

Bandai Namco

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

15 Μαρτίου

Είδος

Action-Adventure

PEGI

12

Θετικά

+ Emotional rollercoaster
+ Η ιστορία με την υπογραφή του Oda
+ Πανέμορφα γραφικά
+ Πολλή εξερεύνηση
+ Διασκεδαστικό

Αρνητικά

- Δεν μπορούμε να παίξουμε ως τα άλλα μέλη των Straw Hat Pirates
- Μικρά προβλήματα στην κάμερα
- Χρειάζεται περισσότερη δράση
- Επαναλαμβανόμενες αποστολές

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
7.5
Συνοψίζοντας

Το One Piece: World Seeker, είναι ένα story-driven παιχνίδι με σενάριο που θυμίζει ταινία και επικεντρώνεται περισσότερο στην προσπάθεια του Luffy να λύσει το πρόβλημα του νησιού και να βοηθήσει την νέα του φίλη να επανασυνδεθεί με τον αδερφό της παρά στη δράση και την ανάγκη του ήρωα (και συνεπώς δική μας) να σπάσει τα κεφάλια όποιων θέλουν να τον σταματήσουν. Μας άνοιξε πανιά για ένα ταξίδι συναισθημάτων, μας κράτησε σε αγωνία και μας αντάμειψε με επικές μάχες ενάντια στα μεγάλα κεφάλια του ναυτικού. Πρόκειται ίσως για το καλύτερο παιχνίδι One Piece μέχρι σήμερα.

7.0
Βαθμός
7.5
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1